Tygodniowy Kotek POMOCY! SAMI[*] :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 22, 2017 13:06 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

ja rozumiem ale jak narazie mnie nie stać ..

nata1997

Od: Pt cze 16, 2017 19:58

Post » Czw cze 22, 2017 13:25 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Nata, jak Ty masz na nazwisko? Napisałaś sam adres, bez imienia i nazwiska. Jak to ma dojść?? Napisz w privie, aby prędko. Jestem właśnie na poczcie i wysyłam Ci conva.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Czw cze 22, 2017 13:58 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Mleko, które kociak dostaje nie jest dobre skoro nie robi po nim regularnie kupy.
Sama widzisz, ze po 3 dniach podawania soku z buraka nie ma efektu.
Trzeba zmienić dietę natychmiast.
Mleko kozie w kartoniku nie kosztuje dużo. Convalescence zamówiony przez internet też nie.
Na przeczekanie nim przyjdzie paczka ze sklepu internetowego, możesz kupić 1-2 saszetki u lokalnego weta.
Dla poślizgu, do jednej porcji przygotowanego mleka z convem możesz dodać trochę dobrego masła, niesolonego, bez dodatku tłuszczy roślinnych.
Nie karm uparcie malucha Kitty Milk, które jest na prawdę kiepskim preparatem mlekozastępczym.
Jeśli już koniecznie chcesz uniknąć karmienia mlekiem kozim z convem, to zamów chociaż mleko w proszku dla kociąt Farmfood, które jest bardzo wartościowe i odżywcze w porównaniu z takimi trocinami jak Kitty Milk.
Milva B
Obrazek
Nasze Koty: http://www.divine-cats.eu

milva b

Od: Czw mar 30, 2006 21:24

Post » Czw cze 22, 2017 14:18 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

nata1997 pisze:ja rozumiem ale jak narazie mnie nie stać ..

Wszystko rozumiem. Na prawdę. Wiem co to brak forsy. Ale zapytam grzecznie , jak chcesz opiekować się dobrze swoimi kotami? Bez kasy nie da rady! Choroby, wypadki, żarcie, wet... Na własnej skórze odczuwasz obecnie konsekwencje swoich działań. Na szali jest życie maluszka. Inne umarło. Bo...Sama wiesz dlaczego. Koty twoje, szczególnie to małe, traci zdrowie a nawet może stracić życie na twoim postępowaniu. Wzięłaś koty i na co liczyłaś? Że same się wyżywią? Że dzieci kocie, jakie się urodziły dzięki zgodzie twojej na ciążę, będą samowystarczalne? A takich dziecisk mogłabyś mieć 2x do roku gdyby nie śmierć kotki. Jak to sobie wyobrażałaś? Nie chcę zrobić tobie przykrości ,tylko pytam. Bo chyba przemyslałąś wszystko decydując sie na koty. Nie odpowiedziałaś mi na pytanie czym karmisz dorosłe koty, czy były szczepione, odrobaczone, testowane. Można się domyśleć odpowiedzi.
Pytałam skąd jesteś i ew może jakaś pomoc w kastracji kocurka by się znalazła.Podpowiedzielibyśmy co zrobić i gdzie uderzyć z prośbą, telefonem czy w inny sposób. Milczysz. Wnioskuję ,że nie po myśli ci ten zabieg.

Piszesz ,że za tydzień moze dasz malcowi inne mleko. Tydzień?! Sama ze sobą, gdyby coś się działo źle czekałabyś tydzień?! To żywe stworzenie. Cierpiące, czujące. Wiesz to, prawda?
Każda z nas razem i osobo tłumaczy o wyższości Convy nad badziewiem jakie podajesz. Tłumaczymy jak przestawić kota na inny pokarm. Jak się nim opiekować. A ty ciągle i ciągle swoje. Jakby nie docierało słowo pisane. Omijasz temat i cięgiem wałkujesz jeden, już nie raz opisywany. Cofnij się, poczytaj raz jeszcze strony , zastanów. Weź kartkę i spisz wszystkie rady. Powieś na lodówce i czytaj ile razy będziesz mieć problem. Piszę to poważne. To mnie pomaga np bardzo. Każdy malec ma swój zeszyt, każdy ma wsio zapisane. Mam zawieszkę kiedy, gdzie, dlaczego ,ile...Właśnie dlatego,że zapominam albo w nerwach przegapię. Czytam wszystko jak mantrę. A idąc do weta mam kapownik ze sobą i razem wszystko omawiamy. Bo ustalenia z wetem też zapisuję. Nawet telefoniczne!
Ja wypadam. Za słabe mam nerwy.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw cze 22, 2017 14:20 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Dziewczyny, dojdzie paczka bez imienia i nazwiska, jak napiszę tam tylko Nata1997, a adres będzie dobry? Chcę to już dziś wysłać. Im szybciej tym lepiej. Tylko nie chcę, by zaginęła po drodze.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Czw cze 22, 2017 14:36 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Mayday, mayday, Twoje imię i nazwisko pilnie potrzebne na priv!
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Czw cze 22, 2017 14:41 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Zwykły priorytet dojdzie, polecony nie.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw cze 22, 2017 14:54 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Nie wiem nad czym Ty się zastanawiasz. Przecież widzę, że jesteś zalogowana. Wysyłam więc tylko priorytetem. Ale nie wiem, czy dojdzie.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Czw cze 22, 2017 14:58 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Jestem już mała zrobiła kupala :)

nata1997

Post » Czw cze 22, 2017 14:59 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

No to prędziutko imię i nazwisko na priv!
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Czw cze 22, 2017 15:02 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Słuchaj, stoję w kolejce na pocztę (znowu!) Podaj mi proszę te dane, szybko. Potem się będziesz zastanawiać czy zmienisz pokarm.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Czw cze 22, 2017 15:05 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Mam problem conve raczej z tym nie pomoże :/ mjuszę zmienić natychmiast pokarm zostało mi Kitty Milk na dziś :( a weterynarz nic innego nie miała tylko DOLMILK CAT i może zobaczymy na tym mleku co o tym myślicie? Ona stwierdziła,że conve jest dla dorosłych kotków 2 kg a zmniejszać i na oko dawać to też nie jest świetny pomysł.. Ona ma rozpiske tego mleka i takich malych kotów się nie karmi takim mlekiem. te jest specjalnie Kitty Milk i Dolmilk też ;/ nie wiem mam już mętlik.

nata1997

Post » Czw cze 22, 2017 15:14 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Póki nie masz nic innego, stosuj to co masz PLUS sok z buraka cały czas i espumisan. W pon-wt.dojdzie conv ode mnie. Z całego serca radzę zmienić na conva + mleko kozie. Wet się nie zna. Nie odchował hordy kotów jak my tutaj. Niech nie gada bzdur, że to dla dorosłych kotów. Ja już nie mam siły i nie będę powtarzać, że conv i mleko kozie są najlepsze dla maluszka. Zrobisz jak chcesz. Ale na Twoim miejscu i DLA DOBRA MALUCHA słuchałabym się tego forum. Amen
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Czw cze 22, 2017 15:23 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

KociaMama44 pisze:Póki nie masz nic innego, stosuj to co masz PLUS sok z buraka cały czas i espumisan. W pon-wt.dojdzie conv ode mnie. Z całego serca radzę zmienić na conva + mleko kozie. Wet się nie zna. Nie odchował hordy kotów jak my tutaj. Niech nie gada bzdur, że to dla dorosłych kotów. Ja już nie mam siły i nie będę powtarzać, że conv i mleko kozie są najlepsze dla maluszka. Zrobisz jak chcesz. Ale na Twoim miejscu i DLA DOBRA MALUCHA słuchałabym się tego forum. Amen

Lecz ja nei wiem jak by te conve podawać bo dawkowanie jest od 2kg :(

nata1997

Post » Czw cze 22, 2017 15:30 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Normalnie sypiesz do mleczka koziego tak, by je tylko zagęścić. Niech się wypowiedzą dziewczyny, które stale karmią malce convą i mlekiem kozim. Możesz napisać priv do Milvy b. Lub do ASK@.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

[poprzednia][następna]