Porsche ['] proszę spójrzcie str. 27

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 08, 2015 22:22 Re: Porsche, juz po RM, teraz czekamy na dalsze decyzje

Dajcie znać jutro po południu:)
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Nie lis 08, 2015 23:06 Re: Porsche, juz po RM, teraz czekamy na dalsze decyzje

Trzymajcie się! :ok: :ok: Kciuki są! :ok: :ok:

Porszaczku bądź dzielny! :ok: :ok:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pon lis 09, 2015 15:59 Re: Porsche, juz po RM, teraz czekamy na dalsze decyzje

Wróciłyśmy, później wszystko opiszę i zeskanuję.
Jest poprawa, to najważniejsze :ok:
Następna wizyta 15 grudnia z kontrolnym RMI oraz pobraniem płynu rdzeniowego
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pon lis 09, 2015 16:12 Re: Porsche, juz po RM, teraz czekamy na dalsze decyzje

Dzieki, Kasiu :ok:
czekamy na info, jak znajdziesz chwile. :201461

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Pon lis 09, 2015 23:24 Re: Porsche, juz po RM, teraz czekamy na dalsze decyzje

:ok: :ok:
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Wto lis 10, 2015 0:48 Re: Porsche, juz po RM, teraz czekamy na dalsze decyzje

:ok: :ok: :ok: :ok: :piwa:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto lis 10, 2015 9:33 Re: Porsche, juz po RM, teraz czekamy na dalsze decyzje

Obrazek
---
:smokin:
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Śro lis 11, 2015 11:46 Re: Porsche, juz po RM, teraz czekamy na dalsze decyzje

Ok napisze ja jak to wszystko widzę :) a Casica dopisze to o czym zapomniałam i wrzuci opis wizyty i fakturę oraz mam nadzieję wyniki morfologii.

A więc pojechałyśmy do Wrocławia nie wiedząc co tak na prawdę miało być robione. Więc wizyta była kontrolna żeby sprawdzić czy jest poprawa, w tym też badanie neurologiczne. Ale nawet ja widzę, że poprawa jest. Za wizytę z morfologią zapłaciłyśmy ok. 66zł.

Porszak przez 3 tygodnie był na antybiotyku Enrofluksacynie, teraz zmieniamy antybiotyk na Klindamycynę działającą bardziej na kości.

Jak stoimy z wydatkami: pierwszy tydzień leczenia Porszaka wzięłam na siebie, ale dwóch tygodni już nie dałam rady opłacać bo nie miałam z czego, zapłaciłam za wynajmem, za szkołę i po prostu poległam z kasą... za 2 tygodnie leczenia zapłacił Kotylion za co jeszcze raz baaaardzo dziękuje, oraz Aniclindan w tabletkach czyli antybiotyk który Porszak ma brać przez 5 tygodni czyli do następnej wizyty również pokryje Kotylion :201494 :1luvu:

A teraz najważniejsze, za 5 tygodni mamy kolejną wizytę czyli 15 grudnia wtedy zostanie wykonany drugi raz Rezonans magnetyczny (MRI) oraz zostanie pobrany płyn mózgowo rdzeniowy (PMR), w sumie nie zapytałyśmy czy pobranie PMR jest wliczone w MRI ale bardzo prawdopodobne, że tak bo poprzednim razem prawie został pobrany ale narkoza trwała za długo. Tabletkę dzielę na 4 części i Porszak zostaje 3/4 bo waży 4kg, nauczyłam się wrzucać mu tabletkę bezpośrednio do gardła ale jest na mnie mega zły po tym. Kupię mu kocie kabanoski i będę próbowała mu przemycać tabletkę w tym.

A co do poprawy, na pewno jest znaczna, widzę jak się szybciej przemieszcza, rozkłada paluszki u tylnych nóżek, gdy próbuje wchodzić na sofę czyli łapię się przednimi pazurami jak najwyżej a potem na łapkach się podciąga i czasami próbuje podnosić nogi do góry! więc to jest dla mnie takie jakby ćwiczenie :D
Nadal rzadko staje na tylnych nóżkach ale wydaję mi się, że ma w nich więcej siły i ma mocniejsze napięcie mięśniowe, zapomniałam o tym powiedzieć ale na pewno było widać.

A teraz moje małe spaczenie... poprzednim razem jak byliśmy po MRI i rozmawiałyśmy z doktorem Wrzoskiem dostałam nie wiem jakby olśnienia jakiegoś.
Porszak po jednej stronie ciała a dokładnie z tyłu pleców ma przeczulice a z drugiej strony nie czuję praktycznie niczego, a ja zauważyłam dając mu tabletki do pysia, że nie ma większości zębów po jednej stronie i to jest ta sama strona po której nic nie czuję, więc powiedziałam o tym doktorowi Wrzoskowi a on powiedział, że szkoda, że nie powiedziałam wcześniej to głowa również byłaby zrobiona na MRI ( z tym, że dopiero w tamtym momencie sobie to uświadomiłam, oraz nie wiedziałyśmy, że głowę również można wykonać, bo cena MRI jak się później dowiedziałyśmy jest stała i nie zależy od badanego obszaru, więc może tym razem będzie miał wykonane MRI głowy).

Rozpisałam się ale chyba napisałam wszystko. jeśli macie jakieś pytania to piszcie śmiało :)

A i najważniejsze :) Porszak nadal żyję z moimi kotami, z kocurem dogaduje się bardzo dobrze a z kotką unikają kontaktów bo od razu na siebie prychają.
Ale może potrzebują czasu żeby do siebie przywyknąć. Porszak obecnie śpi jak zwykle pod kaloryferem :) oraz zaczęły mu smakować musy Gourmeta.
ObrazekObrazek
Czaruś [*] Porsche [*] Naktis [*] Burasek [*] Gaja [*] Karla [*]

kociarkowaaaa

Od: Czw cze 26, 2014 17:48

Post » Śro lis 11, 2015 12:09 Re: Porsche, juz po RM, teraz czekamy na dalsze decyzje

Ucałowania w te paluszki kocie, co to mu się "rozkładają" :201461 :D
Wrzuć jego zdjęcia, jak będziesz mogła :-) Słodziak.

gatiko

Post » Śro lis 11, 2015 13:04 Re: Porsche, juz po RM, teraz czekamy na dalsze decyzje

Czyli zbieramy na kolejny rezonans. Całuski dla Porszaczka

korbacz9

Od: Czw maja 31, 2012 20:38

Post » Śro lis 11, 2015 14:02 Re: Porsche, juz po RM, teraz czekamy na dalsze decyzje

korbacz9 pisze:Czyli zbieramy na kolejny rezonans. Całuski dla Porszaczka

praktycznie uzbierane pieniądze były przeznaczone jedynie na poprzednią wizytę z rezonansem oraz poniedziałkową. ale nie wiemy czy nie dojdą kolejne koszty związane z pobraniem płynu mózgowo-rdzeniowego...
ObrazekObrazek

kociarkowaaaa

Post » Śro lis 11, 2015 17:27 Re: Porsche, juz po RM, teraz czekamy na dalsze decyzje

viewtopic.php?f=20&t=169035

Może ktoś coś znajdzie dla siebie. Kasa byłaby dla Porszaczka .

gatiko

Post » Śro lis 11, 2015 19:25 Re: Porsche, juz po RM, teraz czekamy na dalsze decyzje

gatiko pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=169035

dziękuje w imieniu swoim i Porszaka <3 :1luvu: :201494
ObrazekObrazek

kociarkowaaaa

Post » Nie lis 15, 2015 22:56 Re: Porsche, juz po RM, teraz czekamy na dalsze decyzje

Co słychać u Porszaczka? Jak się chłopaczek czuje?
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Nie lis 15, 2015 23:04 Re: Porsche, juz po RM, teraz czekamy na dalsze decyzje

gatiko pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=169035

Przypominam i o zdrówko koteczka, pytam :-)

gatiko

[poprzednia][następna]