Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 03, 2015 18:45 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Chlopak jest chyba jasny

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw wrz 03, 2015 18:50 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Zauwazylam ze kotka z boksu obok Agatki kicha w momecie jak je mokre w tedy ma caly nos mokry od karmy.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw wrz 03, 2015 20:14 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Dzisiaj Borysek pojechał do domu ale narazie na próbę . Czitę dziewczyny chciały wziąśc ale za bardzo głupiała i podrapała Gosię. Pan od kosteczki przywiózł kuwety, żwirek i saszetki :) . Na trójce zostały same dziewczynki . na dwójce wszystko dobrze nawet Strachulka wyszła sobie spacer po wolierze , a Aminka pobawiła się trochę z innymi , obydwie wszystko zjadły , maluchy jak zwykle biegały i wszyscy gigantyczny apetyt miały. Na dwójce robiła Gosia , Enja trochę sobie pospacerowała i ma duży apetyt , Ela zabrała do weterynarza Agatkę i Wege . Wszyscy dostali co mieli dostać . Ogólnie wszystko OK.

Asiap84

Od: Czw sie 13, 2015 22:27

Post » Czw wrz 03, 2015 20:30 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

jest 21.30 a Ela jeszcze z kotami u weta. Ela :201494

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Czw wrz 03, 2015 20:33 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Mara S pisze:Chlopak jest chyba jasny

na pewno jasny,kotka jest ciemna i zarezerwowana.

balbina38

Post » Czw wrz 03, 2015 22:26 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Faktycznie utknęliśmy w Lupusie.

Agatka zasmarkana i osowiała. Miała temperaturę 39 st. Dostała antybiotyk - trzeba jej podawać pół tabletki codziennie wieczorem (można podawać jako tabletkę, a można rozpuścić i podawać jako zawiesinę, bezpośrednio do pyszczka albo w jedzeniu). Do tego 4 razy Gentamecyna do oczu, jedno oczko jej ropieje. Leki są w witrynce w woreczku z niebieską kartką W niedzielę rano weźmiemy ją do kontroli i na zdjęcie szwów. Uszka były ok, ranka też się goi.

Vega ma zdjęte szwy. Niestety z jednej strony ranki wyszło trochę osocza i ropy :( Dlatego dziś Vega nie została zaszczepiona i nie można jej jeszcze wypuścić. W niedzielę też ją zabierzemy, jeśli wszystko będzie ok. zostanie zaszczepiona i wtedy już nie będzie musiała być w boksie.

Poza tym wzięłam do kontroli Kalinkę. Z Kalinką problem, chuda i osłabiona, w brzuszku się przelewa. Dostała antybiotyk. W sobotę trzeba jej będzie zrobić zastrzyk (jest schowany do lodówki). My nie umiemy, więc bardzo proszę by jakaś dobra dusza jej podała zastrzyk w sobotę. Dalej ma mieć dietkę oraz podawany Pro-Kolin.Ze względu na maluchy nie można jej dać czegoś silnego. Tak naprawdę nie wiadomo co z nią dalej - w celu dalszej diagnozy koteczka wymagałaby badań krwi. Trzeba by podjąć decyzję, gdzie ma dalej być leczona. Albo trzeba ją dalej wozić na leczenie do schroniska, albo jeśli ma być kontynuowane leczenie w Lupusie, trzeba wziąć ze schroniska książeczkę Kalinki. Dlatego bardzo proszę osoby decyzyjne o to, by zadecydowały co dalej i jeśli mamy Kalinkę podrzucać do Lupusa, to trzeba by dostarczyć książeczkę Kalinki do KCH lub weta.

Z tego wszystkiego nie wzięłam już Megi, bo Maciek dojechał do mnie bezpośrednio do weta i bałam się, że się sama nie ogarnę. Poza tym Gosia mówiła, że kichanie Megi bierze się z tego, że jej się mokre jedzonko dostaje do noska. Proponuję ją przypilnować i poobserwować, czy to faktycznie jedyna przyczyna.

FElunia

Od: Wto kwi 14, 2015 15:11

Post » Czw wrz 03, 2015 22:42 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

No ja tak przyuwazylam z nią. Do momentu jak nie dostala jedzenia bylo ok. Po zjedzeniu zaczela mi kichac. Zauwazylam ze jak je to cala mordkę moczy w karmieni i mokre dostaje jej się do dziurek w nosie. Caly czas ma ten nos umorusany :(

Enja ma zapisany pro-kolin w karcie.
Chwilowo jestem na Tel wiec ciężko by bylo mi napisać info z dyżury.Ale w sumie Asia napisala wszystko :)

Przyniosłam 8szt metalowych miseczek może się przydadzą.
10zl za Boryska dalam do pudelka.

CatAngel

Post » Pt wrz 04, 2015 7:59 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Zaktualizowałam kącik medyczny na pierwszej stronie wątku - sprawdźcie proszę czy wszystko się zgadza

Mara S

Post » Pt wrz 04, 2015 9:39 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Dziś Marusia bez łapki ma sterylkę - proszę o kciuki. Za jakiś tydzień być może pójdzie do adopcji do takiej miłej dziewczyny, która ma już 2 kotki, a która bardzo przejęła się losem Marusi. Ja niestety chwilowo, póki mieszkam w DT :? , nie jestem w stanie przyswoić sobie żadnych nowych kotów :(

Mara S

Post » Pt wrz 04, 2015 10:49 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Info z dyzuru. Na zdrowej ok. Na 3 ce Szakira miała dzisiaj dzień do kiziania :),nie mogłam się od niej uwolnić. Dila bardzo fajna i spokojna kotka. Troche jedna półka jest naderwana. Na Kwar.... AGATKA ślumpi noskiem ,biedna....,MEGI moim zdaniem ma katar,poza tym jak oddycha to świszcze. Ja jej dałam vetomute.WĘGIELKI super.KALINKA zrobiła dzisiaj NORMALNĄ kupe :). Bardziej jej smakuje intenstinal niż i/d .VEGA ok,tylko nudzi jej się. ENJA z braku drewnianego żwirka dostała normalny ,ale ten lepszy od p.Miłosza. Mami ruja w pełni ,nawołuje kawalerów przez okno,chyba Janek jej sie nie podoba :). To chyba tyle.

Tajron

Od: Pon paź 20, 2014 19:36

Post » Pt wrz 04, 2015 20:00 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Śnieżynka wróciła z adopcji :( Niestety nie dogadała się z dwoma dużymi psami. Raz uciekła do lasu,pan jej szukał dwie godziny.W związku z tym musieli trzymać ją w domu. A dom z tarasem i ogrodem trudno było upilnować żeby nie wyszła. Po za tym psy ciągle warowały przy drzwiach tarsu.Ogólnie atmosfera nerwowa.

balbina38

Post » Pt wrz 04, 2015 20:04 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Tajron pisze:,Kiedy Irysek moze być wypuszczony ?

Rozmawiałam dzisiaj z karmicielką od Iryska. Irysek nie był tam długo,on pojawił się u niej w stadzie jak już był bardzo chory. Ona ma pod opieką teraz trzy koty i nie widzi problemu żeby Irysek do nich dołączył.Problem w tym,że nie jest zmotoryzowana i trzeba będzie go zawieżć.To jest Zagórze albo Środula.Umówiłam się z nią,że jak będzie transport dla niego to zadzwonię. Czy ktoś chętny?

balbina38

Post » Pt wrz 04, 2015 20:08 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Mara S pisze:Zaktualizowałam kącik medyczny na pierwszej stronie wątku - sprawdźcie proszę czy wszystko się zgadza

ta starsza kotka,zapomniała jak ma na imię :oops: 1 raz dziennie Vetomune,Agatka też dostawała,ale teraz nie wiem czy są zalecenia,żeby kontynuować?

balbina38

Post » Pt wrz 04, 2015 20:09 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Beatko niech on troche posiedzi w transporterku i niech ta pani do niego mówi żeby poznal jej glos. Bo jak poleciiiii w długą to będzie.

Agatka dzisiaj wieczorkiem o wiele lepiej wyglądała niż wczoraj :)

CatAngel

Post » Pt wrz 04, 2015 20:42 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Pytanko :)
Nasz kolega chciałby się dokocić ;)
Poszukują kotki do 2 lat po sterylce, która dogada się bez problemu z drugą kotką.
Na stronie Schroniska znalazłam zdjęcie i informacje o Sisi, które jeszcze ewentualnie kocie kandydatki by do niego mogły pasować? :kotek:

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

[poprzednia][następna]