PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt paź 10, 2014 8:03 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Patrząc na zdjęcia Carmen i Dextera myślę sobie, że jestem jakiś ułomnym "uczłowieczaczem" bo jeżeli chodzi o Morelę to jeszcze bardzo daleka droga do takiego wyluzowania :( Z drugiej strony ta dwójka już w schronie była bardzo proludzka czego o Moreli powiedzieć nie można. :roll:

Monika_Wolska

Od: Sob paź 15, 2011 19:17

Post » Pt paź 10, 2014 8:09 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

No to co z Morelą zrobiliście jest mistrzostwem świata.

Ostatnio w schronie morela właziła do koszyka - zastawiała wejście materacykiem i tak siedziała :-(( Nie dała sie wyciagać, kamuflowała się okropnie. Przestało jej się chcieć.

Teraz ma człowieka na stałe, nie kryje się, daje się głaskać, wie ze w każdej chwili moze mieć kontakt z JEDNYM człowiekiem - na pewno czuje sie zdecydowanie lepiej niz w schronisku. Moze nie bedzie mega miziakiem jak Rysia ale na pewno jest szczęśliwa.

magoska_

Od: Nie lis 07, 2004 13:38

Post » Pt paź 10, 2014 8:16 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Monia Morela za próbę wsadzenia do koszyka okazała Kubie taką "czułość", którą miał na rękach pewnie ze dwa tygodnie, więc fakt, że ona daje się brać na ręce 8O to już jest mistrzostwo.
Dostałam zaproszenie na egzamin :strach: . Tzn. dostałam już w poniedziałek, ale dopiero dziś mój internet był uprzejmy przyspieszyć na tyle, żebym mogła dostać się do poczty :wink: .
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Pt paź 10, 2014 8:25 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Przytulaka to może sobie wziąć każdy.
Koty takie jak Morelka biorą tylko wyjątkowe osoby :ok: :ok:
Dexter nie zrobił postępów. On po prostu taki jest :wink: . Za to postępy Morelki są olbrzymie. I to dzięki Tobi Moniko :P

O fajnie, że coś z egzaminami się ruszyło. To na kiedy macie termin? Kuba nic nie pisze, bo pewnie się uczy :mrgreen:

magdar77 pisze:719/14 jak mój Zen :(. Ten sam wiek, to samo umaszczenie. Tylko Zen był wiele lat w schronie, nie trafił tam na emeryturze :(.

Wczoraj został odebrany :ok: . Uff!
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pt paź 10, 2014 8:31 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Revontulet pisze:magdar77 pisze:
719/14 jak mój Zen :(. Ten sam wiek, to samo umaszczenie. Tylko Zen był wiele lat w schronie, nie trafił tam na emeryturze :(.

Wczoraj został odebrany :ok: . Uff!

Uff :).
Revontulet pisze:O fajnie, że coś z egzaminami się ruszyło. To na kiedy macie termin? Kuba nic nie pisze, bo pewnie się uczy :mrgreen:

Może nie został dopuszczony? :ryk:
24 października.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Pt paź 10, 2014 11:08 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Monika_Wolska pisze:Patrząc na zdjęcia Carmen i Dextera myślę sobie, że jestem jakiś ułomnym "uczłowieczaczem" bo jeżeli chodzi o Morelę to jeszcze bardzo daleka droga do takiego wyluzowania :( Z drugiej strony ta dwójka już w schronie była bardzo proludzka czego o Moreli powiedzieć nie można. :roll:

Monika co chce może i potrafi człowiek to jedno ale nie zapominaj , że przede wszystkim coś do powiedzenia ma sam KOT a z ich charakterami to tak jak z ludzkimi .........każda "wariacja na temat" jest możliwa więc już więcej proszę ani jednego negatywnego słowa nt swoich umiejętności. Poza tym jakby było źle to by się Twoje koty spakowały w walizki i wyprowadziły...albo Ciebie :ryk:

kubiwonka

Od: Wto paź 07, 2014 8:59

Post » Pt paź 10, 2014 12:36 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

To ja, łącznik. :-) Kuba do mnie dzwonił i nadał zaszyfrowaną wiadomość. Jutro musi pracować, więc do schroniska przyjedzie w niedzielę. Jutro postara się tylko zdążyć na 16- tą na zebranie wolontaiuszy. Mam nadzieję, że niczego nie pokręciłam. ;-)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Pt paź 10, 2014 14:19 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Czy na jutro jest już "komplet". Na rower umówiłam się na niedzielę i mogłabym jutro pomóc :D Wiadomo jak liczny skład się szykuje :?:

Monika_Wolska

Post » Pt paź 10, 2014 14:25 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Aaaa i oczywiście dziękuję za wszystkie słowa otuchy :ok: jakieś mnie takie przemyślenia naszły jak popatrzyłam na te wyluzowane kociska. Nie jest tak że Morela nie robi postępów-bawi się np. frędzlami od dywanu i sznurówką ale zawsze jest mega czujna i zwiewa co chwilę. Osobna sprawa to Felek i Rudy-niby chciałaby się bliżej poznać, ale jak one się przysuwają to zawodzi :o

Monika_Wolska

Post » Pt paź 10, 2014 14:30 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Aaaa i oczywiście dziękuję za wszystkie słowa otuchy :ok: jakieś mnie takie przemyślenia naszły jak popatrzyłam na te wyluzowane kociska. Nie jest tak że Morela nie robi postępów-bawi się np. frędzlami od dywanu i sznurówką ale zawsze jest mega czujna i zwiewa co chwilę. Osobna sprawa to Felek i Rudy-niby chciałaby się bliżej poznać, ale jak one się przysuwają to zawodzi :o

Monika_Wolska

Post » Pt paź 10, 2014 14:37 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

ode mnie znowu pojedzie paka różnych rzeczy.
Może znacie osobę która chciałaby spodnie w rozm. 36/38 na 160 wzrostu?
proste albo lekko rozszerzane

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

Post » Pt paź 10, 2014 16:43 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Monika_Wolska pisze:Czy na jutro jest już "komplet". Na rower umówiłam się na niedzielę i mogłabym jutro pomóc :D Wiadomo jak liczny skład się szykuje :?:

No dobrze - nie wiem nadal jak liczny jest jutrzejszy komplet, ale mam kolejne pytanie - kto z kompletu gotuje na jutro kurczaka :?: Bo już wiem, że Revontulet i ja, i wydaje mi się że gdzieś mignęła magoska_ z taką samą deklaracją :mrgreen: Pytam bo może wobec tego ja swojego zamrożę i będzie na następny raz.

Monika_Wolska

Post » Pt paź 10, 2014 16:45 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

ja mogę przyjechać w takim razie w niedzielę. To żarełko będzie świeże i w sobotę i w niedzielę.

magoska_

Od: Nie lis 07, 2004 13:38

Post » Pt paź 10, 2014 16:49 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

magoska_ pisze:ja mogę przyjechać w takim razie w niedzielę. To żarełko będzie świeże i w sobotę i w niedzielę.

Super :ok:

Monika_Wolska

Post » Pt paź 10, 2014 18:59 Re: PALUCH 11! MRAU. Dużo kotów, dużo potrzeb!

Monika_Wolska pisze:No dobrze - nie wiem nadal jak liczny jest jutrzejszy komplet

Jutro w schronisku będzie Revontulet, MissJoas, Ty, ja i nowa osoba.
Raczej powinnam jutro omijać szpital (mój kot jest świeżo po narkozie i usunięciu zębów), ale to zobaczymy na miejscu, jak się sytuacja rozwinie.

magoska_ i Kuba będą w niedzielę.

Zastanawiałam się nad zrobieniem grafiku w google docs, żeby każdy mógł wpisywać, kiedy może być, ale to i tak się zmienia szybko, a dogadywanie się na forum działa sprawnie, więc olać takie wynalazki ;)
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

[poprzednia][następna]