Zaginął Scooby - rudy bez ogonka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 16, 2014 22:10 Re: Zaginął Scooby - rudy bez ogonka

No to sobie wyobrażam tę radość w domu, takie maluchy są milion razy lepsze jak najlepszy film w TV :ryk: :ryk: .
Szczeniaka kiedyś miałam i zapamiętałam, że po każdym jedzeniu i po spaniu, trzeba szybko na spacer i faktycznie działało. Nauczy się ale troszkę to potrwa i złapie nawyk wychodzenia z domu w celu odsiusiania :lol: .
Na fotki czekamy z niecierpliwością :201461 :D .

O Skubisiu już wolę pomilczeć, bo zaraz się rozbeczę ... :cry:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Sob sie 16, 2014 22:19 Re: Zaginął Scooby - rudy bez ogonka

:ok: :ok:Za wspanialych wlascicieli przygarnietych zwierzat i za radosc panujaca w domu :ok: :ok: :1luvu: :201437 oby Scooby niebawem dolaczyl do futrzanego towarzystwa :ok: :ok:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Nie sie 17, 2014 6:44 Re: Zaginął Scooby - rudy bez ogonka

Właśnie... żeby tylko Skubi do nich dołączył :ok:
kicikicimiauhau

Post » Nie sie 17, 2014 22:20 Re: Zaginął Scooby - rudy bez ogonka

no własnie Skubi :( tak mi go brak , a jak patrzę na nowe futrzaki to już wogóle w gardle klucha :(

scooby doo

Od: Wto cze 03, 2014 12:16

Post » Pt sie 29, 2014 5:32 Re: Zaginął Scooby - rudy bez ogonka

echhh, dzisiaj mija 3 miesiące jak Skubisia nie ma :( smutno mi :(
nikt już nie wierzy że żyje i wróci, rodzina, sąsiedzi, my chyba też :(

tymczasem kotka i suczka sa pocieszne, bawią się ze sobą, "walczą", jest mega śmiesznie

scooby doo

Post » Pt sie 29, 2014 6:27 Re: Zaginął Scooby - rudy bez ogonka

Nieszczęścia się kotom niestety przytrafiają, tak jak i nam ludziom ... :cry:

Trzymaj się jakoś mimo wszystko i pokaż fotki nowych, małych mieszkańców Twojego domu :201461 :kotek:

kwinta

Post » Pt sie 29, 2014 6:46 Re: Zaginął Scooby - rudy bez ogonka

Twoja wiara, a raczej nadzieja i starania są bardzo ważne. Nie trać nadziei, szukaj
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt sie 29, 2014 19:49 Re: Zaginął Scooby - rudy bez ogonka

Smutne to :( koleżance właśnie 3 dni temu zginął kociak... podejrzewa, że to sprawka psów :( przeprowadzam się niedługo do domku, ale chyba odpuszczę sobie wychodzenie kotów... ciekawe jak z moją konsekwencją i ich upartością :/

Asia777

Od: Czw mar 27, 2014 12:28

Post » Pt sie 29, 2014 22:10 Re: Zaginął Scooby - rudy bez ogonka

Asia777 pisze:Smutne to :( koleżance właśnie 3 dni temu zginął kociak... podejrzewa, że to sprawka psów :( przeprowadzam się niedługo do domku, ale chyba odpuszczę sobie wychodzenie kotów... ciekawe jak z moją konsekwencją i ich upartością :/

Ich upartosc minie - uwierz mi :roll: troche cierpliwosci i bedzie ok :ok:
ICH LOS W TWOICH REKACH :!:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Post » Nie wrz 14, 2014 23:18 Re: Zaginął Scooby - rudy bez ogonka

Czy dwa smieszne male stworki choc troche usmierzaja Twoj bol i pozwalaja na chwilke zapomniec o rudym przyjacielu?
Niedlugo mina 4 m-ce jak go niema. Obawiam sie, ze to sprawka golebiarzy. Wiem, ze zaprzeczysz bo bardzo przekonywujaco Cie zapewniali i udawali zatroskanych. Ale przeciez zaden z nich nie przyzna sie do podlego czynu a wiem, ze golebiarze sa do tego zdolni gdyz nienawidza kotow, ktore jak nakazuje im natura niestety poluja na golebie.W Trojmiescie przybijali koty za uszy na drzwiach ostrzegajac kociarzy. Ostanio w Trojmiescie okolo 40 kotow stracilo w meczarniach zycie bo ktos nakarmil je kielbasa naszpikowana szklem i gwozdziami. Nigdy nie zrozumie - jak mozna kochac jedne zwierzeta a nienawidziec innych.
Bardzo bym chciala przeczytac kiedys, ze Scooby Doo wrocil caly i zdrowy i mam nadzieje, ze kiedys przeczytam. A jesli nie - to wiedz, ze zrobili to golebiarze, zwlaszcza, ze zginal rowniez inny kot z sasiedztwa. Przeciez nie wyparowali.....
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Post » Pt lis 14, 2014 10:38 Re: Zaginął Scooby - rudy bez ogonka

Cindy pisze:Czy dwa smieszne male stworki choc troche usmierzaja Twoj bol i pozwalaja na chwilke zapomniec o rudym przyjacielu?
Niedlugo mina 4 m-ce jak go niema. Obawiam sie, ze to sprawka golebiarzy. Wiem, ze zaprzeczysz bo bardzo przekonywujaco Cie zapewniali i udawali zatroskanych. Ale przeciez zaden z nich nie przyzna sie do podlego czynu a wiem, ze golebiarze sa do tego zdolni gdyz nienawidza kotow, ktore jak nakazuje im natura niestety poluja na golebie.W Trojmiescie przybijali koty za uszy na drzwiach ostrzegajac kociarzy. Ostanio w Trojmiescie okolo 40 kotow stracilo w meczarniach zycie bo ktos nakarmil je kielbasa naszpikowana szklem i gwozdziami. Nigdy nie zrozumie - jak mozna kochac jedne zwierzeta a nienawidziec innych.
Bardzo bym chciala przeczytac kiedys, ze Scooby Doo wrocil caly i zdrowy i mam nadzieje, ze kiedys przeczytam. A jesli nie - to wiedz, ze zrobili to golebiarze, zwlaszcza, ze zginal rowniez inny kot z sasiedztwa. Przeciez nie wyparowali.....

Witam Ciebie i wszystkich po dłuższej mojej nieobecności tutaj.
Na początek muszę napisać, ze niestety nic nowego w kwestii Scoobiego nie ma. Nie odnalazł się i nie trafiłem na żaden ślad po nim. Jedyne co po nim zostało to legowisko na drewnie kominkowym pod daszkiem w drewutni, w którym lubił się wylegiwać i czekał tam na nas jak wracaliśmy z pracy. Wczoraj trochę ogarniałem drewutnię i na legowisko jest jeszcze sporo Skubiego rudej sierści, smutne to :(
Co do gołębiarzy to nie wiem. Jeden z nich ma też koty i jest wporzo gościem. Drugi na osiedlu też wydaje się normalny. Nie wiem jak inni mieszkający dalej niż na osiedlu, bo jak już pisałem Scooby łaził raczej sporo poza osiedle też.

Jak tak się zastanawiam czasami co się wydarzyło to te lisy mi nie dają spokoju. Sam w końcu parę wieczorami widziałem na osiedlu. Poza tym w noc zaginięcia była słyszana walka, wiec może to był Scooby z lisem a nie z innym kotem. Tylko gdzie zwłoki ? Chyba, że lis by go zaholował gdzieś powiedzmy 100-300m dalej w zboża czy do lasu, dlatego nic nie znalazłem.
Jest lipa ale cały czas jest iskierka nadziei, że po prostu wróci kiedyś. Niewazne skąd ale po prostu wróci cały i zdrowy.

Tymczasem 2 nowe zwierzaki w domu robią niezły burdel. Z jednej strony są śmieszne bo się super bawią razem a z drugiej strony wiecznie coś porozwalane, jak nie buty to kwiaty, piloty, obrusy, zabawki, klocki lego dzieciaków itp. itp. Jest wesoło. Frytka (suczka) ma już 5 miesięcy, a Puma (kotka) około 4,5 miesiąca. Są już z nami 3 miesiące, echh zleciało. Trzeba pomyśleć powoli o sterylizacji obu panienek

pozdrawiam

scooby doo

Post » Pt lis 14, 2014 11:12 Re: Zaginął Scooby - rudy bez ogonka

Witam - futrzasta mlodziez w domu rozrabia bo taki jest przywilej mlodosci. Jak dozyja sedziwego wieku to nie beda juz takie skore do figlow. Zreszta przejdzie im to nieco po sterylizacji. Ciesze sie, ze Frytka i Puma znalazly taki wspanialy dom - chociaz rozumiem, ze jest to uciazliwe wieczne sprzatanie po dwoch rozrabiakach. Bedzie ciezko jak choinka pojawi sie w domu, bo kicia pewnie nie omieszka wdrapac sie na drzewko :mrgreen:
Rowniez pozdrawiam z cichutka nadzieja, ze Scooby skoro nawet nie zawita pod Wasz prog, to jednak zyje, bo spodobal sie komus....
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Post » Czw lip 09, 2015 12:51 Re: Zaginął Scooby - rudy bez ogonka

Witam po ponad roku

Scoobiego nie ma :( Nowe zwierzaki mają się dobrze, są dawno już wykastrowane. Kotka Puma i suczka Frytka są super. Zachowują się jak dwie siostry, piją z tej samej miski, bawią się razem. Jest wesoło. Kotka od miesiąc wychodzi na ogródek. Jest póki co bardzo ostrożna i nie łazi dalej niż w krzaki kilka metrów od domu. Oby tak dalej. Oczywiście nie popełniamy już tego błędu co ze Scoobim. Nie wypuszczamy jej rano przed pracą aby nie było problemu, że nie wróci i musi zostać na dworze. Podobnie na noc, wieczorem już nie wypuszczamy. Ma czas na łażenie po ogródku tylko po południu.
Po Scoobim zostało parę zabawek, którymi bawi się Puma o miski, z których je i pije.

Co do zdarzenia sprzed roku to cholera wie tych gołębiarzy. Teraz tak na chłodno kiedy o tym myślę, to kto wie czy to nie oni. Nic nie poradzę już.
pozdrawiam wszystkich

scooby doo

Post » Czw lip 09, 2015 13:01 Re: Zaginął Scooby - rudy bez ogonka

Trzymaj się scooby doo - głaski i buziaki dla kotki i suczki :201461 :D
Pilnujcie koteczki tak jak do tej pory :ok:

Ech, nie zapomnę rudzielca , był przepiękny ... :cry:

kwinta

Post » Czw lip 09, 2015 14:42 Re: Zaginął Scooby - rudy bez ogonka

Pozdrawiamy.
Głaski dla zwierzaków.

anka1515

Od: Nie gru 25, 2011 16:05

[poprzednia][następna]