Nim..VIII-SchrŁódź- BiBi, zepsuta biała królewna str.23

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 16, 2015 10:06 Re: Nim będzie za późno..VIII-SchrŁódź-Fiołek-poharatanie

Babunia Frosty <3
ruru nie zapominaj proszę o zdjęciach Porszaczka, bo już mi się z lekka wyczerpały. I Fiołeczka też proszę obfocić. Staram się codziennie wkleić zdjęcia, bo inaczej wydarzenie idzie w zapomnienie.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Czw lip 16, 2015 14:51 Re: Nim będzie za późno..VIII-SchrŁódź-Fiołek-poharatanie

ślepinka w schronie tragedia serce pęka :cry:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Czw lip 16, 2015 16:23 Re: Nim będzie za późno..VIII-SchrŁódź-Fiołek-poharatanie

ruru pisze:No pewnie, że tak
Frosty- niewidoma starsza pani kotka w schronisku :(
też bardzo dom potrzebny i też jak go znaleźć :(

Obrazek

Trzeba podnosić - może ktoś na FB zrobi wydarzenie.
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Czw lip 16, 2015 18:50 Re: Nim będzie za późno..VIII-SchrŁódź-Fiołek-poharatanie

Meteorolog1 pisze:
ruru pisze:No pewnie, że tak
Frosty- niewidoma starsza pani kotka w schronisku :(
też bardzo dom potrzebny i też jak go znaleźć :(

Obrazek

Trzeba podnosić - może ktoś na FB zrobi wydarzenie.

jest jakis tekst ogłoszenia ze zdjeciem? podeslijcie, prosze do nas, wstawimy na ja pacze , wśród 8 tys ludzi może ktoś sie zakocha :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt lip 17, 2015 9:36 Re: Nim będzie za późno..VIII-SchrŁódź-Fiołek-poharatanie

Niestety ja nie mam zdjęć i treści ogłoszenia, zajmuje się nim Magda, która jest na urlopie, więc wstawię linki do ogłoszeń, które już wyszły:
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 016&type=3
http://www.schronisko-lodz.pl/?p=adopcj ... s&id=20812

Kotka ma nadciśnienie (w badaniu wyszło 280-260!!!), które uszkadza jej wzrok. Jak ma skok ciśnienie ślepnie w ogóle.
Poziom hormonu T4 w normie. Kicia dostaje lek na nadciśnienie i już nie ma takich nagłych skoków.
Wiadomo, jednak, jak wygląda leczenie w schronisku, a kotka wymaga podawania leku do pysia optymalnie 2 razy dziennie, w stałych odstępach czasu. Frosty grzecznie łyka tabletki.
Kotka ma też niewydolność nerek (na skutek nadciśnienia).
Miałam kiedyś kota Misia, u którego w wieku 18 lat zdiagnozowano nadciśnienie (wcześniej niewydolność nerek, ale lekarz nie wpadł na nadciśnienie :| ) i dobrze prowadzony przez Wetkę dożył 20 lat życia :D
Frosty bardzo, bardzo kocha ludzi. Innych kotów trochę się boi i reaguje buczeniem.
Prosimy o udostępnienie. Niech ta cudowna Babuleńka zazna miłości u schyłku życia.
Obrazek

mamamariana

Od: Wto paź 08, 2013 6:18

Post » Pt lip 17, 2015 10:59 Re: Nim będzie za późno..VIII-SchrŁódź-Fiołek-poharatanie

na zniwelowanie ciśnienia w oczku są krople, tylko czy ma kto jej podac? to boli, bardzo :(

alessandra

Post » Pt lip 17, 2015 11:21 Re: Nim będzie za późno..VIII-SchrŁódź-Fiołek-poharatanie

alessandra pisze:na zniwelowanie ciśnienia w oczku są krople, tylko czy ma kto jej podac? to boli, bardzo :(

Ona ma nadciśnienie w ogóle, nie jaskrę (w oczku), a przynajmniej nie wiemy, czy ma. Tzn. moja pani wetka nie stwierdziła,żeby miała, na podstawie oględzin kotki, chociaż pewnie przydałoby się badanie specjalnym urządzeniem, takim bez konieczniości narkozy, ale w Łodzi ciężko dostępne u wetów.
Obrazek

mamamariana

Post » Pt lip 17, 2015 11:34 Re: Nim będzie za późno..VIII-SchrŁódź-Fiołek-poharatanie

wiem,mało kto ma sprzęt okulistyczny :( dom jej bardzo potrzebny , dt choćby-gdyby sie znalazło Klub Ślepaczków wspomoże finansowo na badania, dt nie mamy wolnego i maluchy w szpitaliku... :(

alessandra

Post » Pt lip 17, 2015 12:27 Re: Nim będzie za późno..VIII-SchrŁódź-Fiołek-poharatanie

alessandra pisze:wiem,mało kto ma sprzęt okulistyczny :( dom jej bardzo potrzebny , dt choćby-gdyby sie znalazło Klub Ślepaczków wspomoże finansowo na badania, dt nie mamy wolnego i maluchy w szpitaliku... :(

Ogłoszenie na Ja pacze będzie wielką pomocą. Tak na prawdę, to chyba Ona nie ma czasu na DT... Raczej DT z opcją dożywocia :wink:
Obrazek

mamamariana

Post » Sob lip 25, 2015 14:18 Re: Nim będzie za późno..VIII-SchrŁódź-Fiołek-poharatanie

ewan pisze:Dla Fiołeczka.
"Nie mam w życiu niczego, żadnej nadziei i domu
Ból żyć nie pozwala, nie jestem potrzebny nikomu.
Lecz jeszcze mała iskierka, tli się w serduszku gdzieś na dnie
Że może komuś dobremu, pysio me w pamięć zapadnie.
I może dobry człowieku, zechcesz pójść ze mną przez życie
Wierzę, czekam i ufam. I marzę o Tobie skrycie"

Obrazek

Ewan, bardzo piękne wiersze piszesz! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob lip 25, 2015 19:50 Re: Nim będzie za późno..VIII-SchrŁódź-Fiołek-poharatanie

nooooo, piękne i smutne...
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Sob lip 25, 2015 21:30 Re: Nim będzie za późno..VIII-SchrŁódź-Fiołek-poharatanie

Dziękuje Kochane :1luvu: ruru wiem, że smutne, może powinnam bardziej optymistyczne, ale żadna ze mnie poetka, serce mi podpowiada, i tak jakoś same się tworzą :oops:
Zrobiłam trochę wydarzeń, zawsze pisałam wiersz na dobrą wróżbę. I pomagało. A teraz Fiołeczkowi i Porszaczkowi pomóc nie chcą :( Nie tracę nadziei, ale długo to już trwa.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pt lip 31, 2015 21:21 Re: Nim będzie za późno..VIII-SchrŁódź-Fiołek-poharatanie

Jak Fiołeczek i Frosty?
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

Post » Pon sie 17, 2015 8:12 Re: Nim będzie za późno..VIII-SchrŁódź-Fiołek-poharatanie

agnieszka.mer pisze:Jak Fiołeczek i Frosty?

Frosty niestety umarła. Prawdopodobnie wylew/ udar mózgu :placz:

Fiołek , jeśli chodzi o rany- super. Ale smutny jest nasz Fiołeczek, sam w boksie, a on tak lubi towarzystwo :cry:
Obrazek
Obrazek

mamamariana

Post » Pon sie 17, 2015 11:21 Re: Nim będzie za późno..VIII-SchrŁódź-Fiołek-poharatanie

Frosty [*] tak bardzo smutno,że nie doczekała domu...

Trzymam kciuki za fiołeczka, oby jak najszybciej znalazł go dobry człowiek i dał mu dom

alessandra

[poprzednia][następna]