Pożegnałam dziś Kubusia (*)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 22, 2014 15:31 Re: DT. Józefina jest taka stara, że boję się, że....

Trzymajcie się.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw maja 22, 2014 15:53 Re: DT. Józefina jest taka stara, że boję się, że....

no trzymamy się jakoś. Zmęczeni , no on może bardziej ale tylko troszkę:) Juz nie mial ataku po masażu. Nie wiem czy to w ogóle mialo jakis wpływ ale tak wyszlo jakby mialo.

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Czw maja 22, 2014 21:12 Re: DT. Józefina jest taka stara, że boję się, że....

jest dobrze. Pilnuję go jak cerber i jest dobrze. Może już koinec?...
Kupiłam juz trochę karmy, żwirek, mleko dla kociąt. Przygotowuje się na kocieta. p. Grażyna pracuje nad mamą aby zlapac ją do kanciapki w piwnicy. Oby to wszystko wreszcie wyszlo.

asia2

Post » Czw maja 22, 2014 22:05 Re: DT. Józefina jest taka stara, że boję się, że....

i trzymamy dalej :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pt maja 23, 2014 7:20 Re: DT. Józefina jest taka stara, że boję się, że....

Tak jest :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pt maja 23, 2014 10:23 Re: DT. Józefina jest taka stara, że boję się, że....

mial dwa ataki ok, pólnocy. Potem padlam i pilnowal go Robert. Jak poszedł spac około 4 , to ja pare razy zeszłam i było ok. Ale do 9 20 bo znowu był atak. Leży jak betka i tylko oczami za nami wodzi. Niech odpoczywa sobie. Kciuki potrzebne bo musi z tego wyjść .
Ostatnio edytowano Pt maja 23, 2014 16:28 przez asia2, łącznie edytowano 1 raz

asia2

Post » Pt maja 23, 2014 10:27 Re: DT. Józefina jest taka stara, że boję się, że....

Asiu, trzymam cały czas :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Post » Pon maja 26, 2014 15:23 Re: DT. Józefina jest taka stara, że boję się, że....

Kuba od trzech dni leczony jest na babeszje.Mimo stosowanych zabezpieczeń preparatami przeciw kleszczom znowu mi choruje. Co prawda wyniki krwi nie potwierdziły babeszi ale z krwi w probowce widać było z czym mamy do czynienia. Myślałam, że mi odejdzie, tak bardzo był słaby i nie obecny. Gorączka doszla do 41 stopni i rosła mimo tolfedyny i płynów. Dostał pyralginę do zyły i podzialało.
Zmyliło mnie osłabienie po atakach i jeszcze wlączenie jednego leku przeciwpadaczkowego. To wszystko przykryło chorobę która go zabijała, Ale jest już dobrze . Z wyników krwi robionych ok 1 w nocy gdy drążyła go wysoka temperarura wyszlo, że wątroba jest już w ciężkim stanie , ponad 1000 coś i płytki krwi spadaly, dolna granica. Mam nadzieję, że się ładnie regeneruje.
Koty w porządku. Józefinę to chyba podłączę do jedzenia , zbuduję maszynę reagującą na jej wysokie miau i wtedy będzie się lalo do jej gardziołka dobre jedzonko. Nie nadążam z jej karmieniem. okropny łakomczuch:)))

asia2

Post » Pon maja 26, 2014 16:45 Re: DT. Józefina jest taka stara, że boję się, że....

trzymamy cały czas :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Ty się naprzeżywasz Asiu :( w ostatnim czasie ............
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto maja 27, 2014 7:51 Re: DT. Józefina jest taka stara, że boję się, że....

trzymam :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto maja 27, 2014 19:09 Re: DT. Józefina jest taka stara, że boję się, że....

dzięki za kciuki. Kuba jutro ostatni antybiotyk.
W przyszlym tygodniu będe sie ustawiać , jak nic mnie nie pokreci z planami na kastracje rocha, który teraz przeszkadza mi pisac i leczenie Fabianka.

asia2

Post » Wto maja 27, 2014 19:18 Re: DT. Józefina jest taka stara, że boję się, że....

No to aby się wszystko udało zgodnie z planami :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Post » Pt maja 30, 2014 11:04 Re: DT. Józefina jest taka stara, że boję się, że....

Zapomniałam wcześniej wpisać, że moja ukochana ruda Ninka zwana przez nas słodko tiróweczką opalila sobie uszy i delikatne miejsca nad oczami. Długo nie siedziala na slońcu ale przy takiej jasnej skórce wystarczyło niewiele żeby kot ciężko zachorował:)))) Oczywiście bardzo jej współczuliśmy i dostała na uszka maści ale to jak ona pokazywala jak cierpi , jak jest ogromnie chora i jak potrzebuje głaskania i przytulania śmieszyło nas na maxa. Kładła te rude uszka po sobie albo za siebie jak gremlin. Teraz jest już dobrze , już zapomniala o "ciężkiej" chorobie.:)

asia2

Post » Sob maja 31, 2014 10:53 Re: DT. Józefina jest taka stara, że boję się, że....

asia2 pisze:Zapomniałam wcześniej wpisać, że moja ukochana ruda Ninka zwana przez nas słodko tiróweczką opalila sobie uszy i delikatne miejsca nad oczami. Długo nie siedziala na slońcu ale przy takiej jasnej skórce wystarczyło niewiele żeby kot ciężko zachorował:)))) Oczywiście bardzo jej współczuliśmy i dostała na uszka maści ale to jak ona pokazywala jak cierpi , jak jest ogromnie chora i jak potrzebuje głaskania i przytulania śmieszyło nas na maxa. Kładła te rude uszka po sobie albo za siebie jak gremlin. Teraz jest już dobrze , już zapomniala o "ciężkiej" chorobie.:)

To fajnie :)
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob maja 31, 2014 11:43 Re: DT. Józefina jest taka stara, że boję się, że....

BOZENAZWISNIEWA pisze:
asia2 pisze:Zapomniałam wcześniej wpisać, że moja ukochana ruda Ninka zwana przez nas słodko tiróweczką opalila sobie uszy i delikatne miejsca nad oczami. Długo nie siedziala na slońcu ale przy takiej jasnej skórce wystarczyło niewiele żeby kot ciężko zachorował:)))) Oczywiście bardzo jej współczuliśmy i dostała na uszka maści ale to jak ona pokazywala jak cierpi , jak jest ogromnie chora i jak potrzebuje głaskania i przytulania śmieszyło nas na maxa. Kładła te rude uszka po sobie albo za siebie jak gremlin. Teraz jest już dobrze , już zapomniala o "ciężkiej" chorobie.:)

To fajnie :)

Piękny opis
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

[poprzednia][następna]