Zaginione-znalezione koty - SZCZĘŚLIWE ZAKOŃCZENIA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 18, 2012 20:20 Re: Zaginione-znalezione koty

noovaa pisze:Wczoraj na ulicy Palmowej uciekła czarno biała kotka, Nila. Nie boi się ludzi, choć niechętnie przychodzi. Ma charakterystyczną, czarną kropnę na nosie. Miała białą obróżkę z dzwoneczkiem. Jest wysterylizowana.

Nie wiem czemu drzwi były otwarte, nie wiem czemu wyszła .. Nie rozumiem.

ObrazekObrazek

Nila, gdzie jesteś ?

viewtopic.php?f=1&t=144244

Koteńka odnaleziona :!: :D
Ostatnio edytowano Czw lip 19, 2012 5:36 przez Mulesia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Śro lip 18, 2012 22:34 Re: Zaginione-znalezione koty

meg11 pisze:
kinia81 pisze:Witam
Odnośnie ogłoszenia o zaginionym Atosie to na szczęście zguba się znalazła, jeszcze tylko wizyta u weterynarza i wszyscy będziemy szczęśliwi
Pozdrawiamy Kinia i
Życzymy powodzenia w poszukiwaniach swoich pupilów.

Witam.
Może zabezpieczcie balkon, żeby na przyszłość nie było takich niespodzianek.
Teraz mieliście dużo szczęścia że kicia się znalazła i żyje. Drugim razem nie może być tak dobrze.

Zabezpieczcie balkon. Nie może. NA PEWNO.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro lip 18, 2012 23:13 Re: Zaginione-znalezione koty

Monika321 pisze:KRAKÓW STARE PODGÓRZE okolice ul. Krakusa

Zaginął RYSIEK, 3 letni kotek, niewychodzący.
Szary, pręgowany, wykastrowany.
Normalnie bardzo łagodny, przyjacielski, przytulak mruczący. Boi się nieznanych odgłosów, więc mógł się gdzieś zaszyć.
Obrazek

Jeśli ktoś widział kotka, lub go przygarnął bardzo proszę o info.

Szukajcie wieczorem w najmniej prawdopodobnych kątach blisko domu.
Najlepiej świecic latarką , światło w oczach sie odbija.
A jeśli w domu masz drugiego kota to wybierz się z nim na poszukiwania.
Zazwyczaj koty na poczatku sa blisko ale spanikowane chowaja się w najmniejsze kąty.
No i dom trzeba obejrzeć. Zazwyczaj najpierw na górę idą, potem piwnice.
I na wszelki wypadek a właściwie przede wszystkim ogłoszenia w najbliższej okolicy . Może tam u Ciebie są karmiciele jacyś? Też warto pogadać.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw lip 19, 2012 8:24 Re: Zaginione-znalezione koty

Lidka pisze:

Szukajcie wieczorem w najmniej prawdopodobnych kątach blisko domu.
Najlepiej świecic latarką , światło w oczach sie odbija.
A jeśli w domu masz drugiego kota to wybierz się z nim na poszukiwania.
Zazwyczaj koty na poczatku sa blisko ale spanikowane chowaja się w najmniejsze kąty.
No i dom trzeba obejrzeć. Zazwyczaj najpierw na górę idą, potem piwnice.
I na wszelki wypadek a właściwie przede wszystkim ogłoszenia w najbliższej okolicy . Może tam u Ciebie są karmiciele jacyś? Też warto pogadać.

Dzięki za rady. Też wychodzę z założenia, że musi być gdzieś blisko i to mnie dobija:/ W nocy szukaliśmy, niestety bez efektu. Znaleźliśmy jakiegoś szarego pręgusa, ale niestety nie Ryśka. Problem taki, że to okolica kamienic i bardzo dużo piwniczek z otwartymi oknami, masa podwórek porośniętych chaszczami. A kot jest płochliwy, teraz spanikowany i płochliwy :(Ogłoszenia porozklejane i zamieszczone w sieci, na stronie schroniska itp, karmicielki, dozorcy, sąsiedzi odwiedzeni. Jeszcze raz przetrząsnę kamienicę no i zostaje polowanie z drugim kotem.

Monika321

Od: Śro lip 18, 2012 11:57

Post » Czw lip 19, 2012 22:19 Re: Zaginione-znalezione koty

Mam prośbę o radę. Jak pisałam zaginął mi kot. Podobnego kota widzieliśmy dwie noce z rzędu podczas nocnych poszukiwań. ze 100 m od domu, w krzaczorach przy budowie. Ciężko niestety stwierdzić jednoznacznie czy to nasz Ryś czy nie (Pręguski są podobne), bo jest ciemno, są drzewa i krzaki a latarka nie rozwiązuje w 100% problemu. Kot wychodzi z terenu budowy siada w jednym miejscu pomiędzy krzaczorami i czeka. Pozwala podejść na odległość powiedzmy 5 m i zmyka. Potem znów wychodzi, coś jakby trochę bawił się z nami raz z jednej strony ogrodzenia, raz z drugiej. Jak idziemy w miejsce gdzie widzieliśmy że siada, to pojawia się w zupełnie innym. Chodzi o to, co polecacie na zwabienie kota. Na imię nie reaguje, ale Rysiek średnio zawsze reagował. Karma go nie rusza specjalnie, może na budowie go podkarmiają. W nocy jest tam tylko nocny dozorca, w dzień robota wre i dziesiątki ludzi i kota nie widać. Jak złapać takiego kota, lub sprawić, żeby pozwolił na bliskie podejście?

Monika321

Od: Śro lip 18, 2012 11:57

Post » Sob lip 21, 2012 23:01 Zginęła Zofia...

Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu naszej koteczki, zginęła 21 lipca w Łodzi na ul. Ksawerowskiej, jest czarną z białym śliniaczkiem i stopkami, miała na sobie czerwone szelki.

Zofia się zalazła, cała i zdrowa :)))))))))
Ostatnio edytowano Nie lip 22, 2012 12:30 przez mrjota, łącznie edytowano 1 raz

mrjota

Od: Pt cze 01, 2012 18:04

Post » Pon lip 23, 2012 8:19 Re: Zaginione-znalezione koty

Monika321 pisze:Mam prośbę o radę. Jak pisałam zaginął mi kot. Podobnego kota widzieliśmy dwie noce z rzędu podczas nocnych poszukiwań. ze 100 m od domu, w krzaczorach przy budowie. Ciężko niestety stwierdzić jednoznacznie czy to nasz Ryś czy nie (Pręguski są podobne), bo jest ciemno, są drzewa i krzaki a latarka nie rozwiązuje w 100% problemu. Kot wychodzi z terenu budowy siada w jednym miejscu pomiędzy krzaczorami i czeka. Pozwala podejść na odległość powiedzmy 5 m i zmyka. Potem znów wychodzi, coś jakby trochę bawił się z nami raz z jednej strony ogrodzenia, raz z drugiej. Jak idziemy w miejsce gdzie widzieliśmy że siada, to pojawia się w zupełnie innym. Chodzi o to, co polecacie na zwabienie kota. Na imię nie reaguje, ale Rysiek średnio zawsze reagował. Karma go nie rusza specjalnie, może na budowie go podkarmiają. W nocy jest tam tylko nocny dozorca, w dzień robota wre i dziesiątki ludzi i kota nie widać. Jak złapać takiego kota, lub sprawić, żeby pozwolił na bliskie podejście?

SWkontaktuj się z jakąs fundacją, któora działa w Twoim miejscu zamieszkania i popros o wypozyczenie klatki łapki
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Pon lip 23, 2012 18:11 Re: Zaginione-znalezione koty

magicmada pisze:
Monika321 pisze:Mam prośbę o radę. Jak pisałam zaginął mi kot. Podobnego kota widzieliśmy dwie noce z rzędu podczas nocnych poszukiwań. ze 100 m od domu, w krzaczorach przy budowie. Ciężko niestety stwierdzić jednoznacznie czy to nasz Ryś czy nie (Pręguski są podobne), bo jest ciemno, są drzewa i krzaki a latarka nie rozwiązuje w 100% problemu. Kot wychodzi z terenu budowy siada w jednym miejscu pomiędzy krzaczorami i czeka. Pozwala podejść na odległość powiedzmy 5 m i zmyka. Potem znów wychodzi, coś jakby trochę bawił się z nami raz z jednej strony ogrodzenia, raz z drugiej. Jak idziemy w miejsce gdzie widzieliśmy że siada, to pojawia się w zupełnie innym. Chodzi o to, co polecacie na zwabienie kota. Na imię nie reaguje, ale Rysiek średnio zawsze reagował. Karma go nie rusza specjalnie, może na budowie go podkarmiają. W nocy jest tam tylko nocny dozorca, w dzień robota wre i dziesiątki ludzi i kota nie widać. Jak złapać takiego kota, lub sprawić, żeby pozwolił na bliskie podejście?

SWkontaktuj się z jakąs fundacją, któora działa w Twoim miejscu zamieszkania i popros o wypozyczenie klatki łapki

Klatkę łapkę można pożyczyć w schronisku
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon lip 30, 2012 12:57 Re: Zaginione-znalezione koty

Zaginął kot ŁÓDŹ ul. Lniana Pilnie poszukiwany kontakt do karmicieli :!: :!: :!:

Obrazek
Obrazek

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Śro sie 01, 2012 21:06 zaginęła szylkretowa kotka na Dembowskiego, Ursynów

W poniedziałek 30.07.2012 około godziny 16:00 z balkonu na ul. Dembowskiego spadła drobna szylkretowa (czarna w rude plamki – z RUDYM końcem ogonka) kotka. Ma na imię TOSIA, jest niewychodząca, ma 3 lata i jest wysterylizowana.
Kotka jest w trakcie leczenia.
Ktokolwiek widział lub wie o miejscu pobytu kotki proszony jest o kontakt pod numer:
22 643 66 28 lub 533 77 09 77 lub 501 726 111
NAGRODA!!!

Jak mogę dodać zdjęcie???

http://tablica.pl/oferta/zaginela-szylk ... 1obdT.html

Z GÓRY PRZEPRASZAM JEŻELI UMIEŚCIŁAM TO OGŁOSZENIE NIE W TYM MIEJSCU CO TRZEBA ALE NIE ZNALAZŁAM FORUM ZGUBIONO/ZNALEZIONO...
Ostatnio edytowano Pt sie 03, 2012 22:47 przez aassiiaa, łącznie edytowano 2 razy
Powód: usunęłam nr domu + dodałam link

Gia1976

Od: Śro sie 01, 2012 20:55

Post » Śro sie 01, 2012 21:44 Re: Zaginione-znalezione koty

Konrad odnalazł się po trzech tygodniach!
Dziękujemy za pomoc wszystkim, którzy dzwonili, reagowali, pomagali w poszukiwaniach. Na ludzi czasem jednak można liczyć :o

konrad_ryzy

Od: Nie lip 15, 2012 15:07

Post » Śro sie 01, 2012 21:54 Re: Zaginione-znalezione koty

ciesze sie. ogloszenie zdejme z szyby sklepu. :D
IKE
Świat jest taki, jaki myślisz, że jest.

boni

Od: Nie wrz 24, 2006 21:02

Post » Pt sie 03, 2012 8:45 Re: Zaginione-znalezione koty

śliczna rudziutka koteczka, młoda (na oko ok. 8 miesięcy) błakała się dziś rano na ul. Międzynarodowej przy bloku nr 33 w Warszawie. Bez obróżki. Wyglądała na zagubioną, lgnęła do ludzi.
Może komuś się zagubiła? Może ktoś szuka?

Link do ogłoszenia na tablicy, zrobiłam tylko jedno zdjęcie
http://tablica.pl/oferta/sliczna-ruda-k ... 1nZcz.html

EDIT: koteczka okazała się kotką wychodzącą, znaleziony właściciel
http://koty-nurmi.blogspot.com - moje kochane kociska :) zapraszam serdecznie do nas!

nurmi

Od: Sob lis 20, 2010 10:14

Post » Pt sie 03, 2012 13:27 Re: zaginęła szylkretowa kotka na Dembowskiego, Ursynów

Gia1976 pisze:W poniedziałek 30.07.2012 około godziny 16:00 z balkonu na ul. Dembowskiego spadła drobna szylkretowa (czarna w rude plamki – z RUDYM końcem ogonka) kotka. Ma na imię TOSIA, jest niewychodząca, ma 3 lata i jest wysterylizowana.
Ktokolwiek widział lub wie o miejscu pobytu kotki proszony jest o kontakt pod numer:
NAGRODA!!!

Z GÓRY PRZEPRASZAM JEŻELI UMIEŚCIŁAM TO OGŁOSZENIE NIE W TYM MIEJSCU CO TRZEBA ALE NIE ZNALAZŁAM FORUM ZGUBIONO/ZNALEZIONO...

Widziałam wczoraj Wasze ogłoszenia. Trzymam kciuki, by się znalazła :ok:
Powiesiłabym jeszcze ogłoszenie przy lub na szybie sklepu całodobowego na skrzyżowaniu. Myślę, że właściciele się zgodzą, mają fajnego pieska, więc chyba lubią zwierzęta. A dużo ludzi tam chodzi.
Pozdrawiam, Magda

yavien

Od: Pt gru 11, 2009 17:14

Post » Pt sie 03, 2012 17:06 Re: zaginęła szylkretowa kotka na Dembowskiego, Ursynów

Gia1976 pisze:W poniedziałek 30.07.2012 około godziny 16:00 z balkonu na ul. Dembowskiego spadła drobna szylkretowa (czarna w rude plamki – z RUDYM końcem ogonka) kotka. Ma na imię TOSIA, jest niewychodząca, ma 3 lata i jest wysterylizowana.
NAGRODA!!!

Wyślij fotkę w kosmos czyli do internetu ( ja używam fotosika, ale jest mnóstwo innych podobnych )
Jak już masz zdjęcie w internecie klikasz na nie prawym przyciskiem myszy i kopiujesz adres url zdjęcia/grafiki ( adres, a nie samo zdjęcie )

Niektóre programy oferują gotowe linki pod przesłanym do albumu zdjęciem, które tylko kopiujesz.

Nad ramką, w której piszesz posty na forum są przyciski. Między nimi jest Img.
Klikasz Img ( wyskoczą dwa ). Klikasz pomiędzy nimi prawym przyciskiem i wklejasz zdjęcie.

Wygląda to tak:
[img].........tu%20wklejasz%20adres%20zdjęcia.......[/img][/quote]
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

[poprzednia][następna]