Było 13 pod płotem....Pola-Mrówcia [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 02, 2013 12:03 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

Mogę napisać, ale naprawdę ostatnio bardzo "nieczasowa jestem".Proszę napisać mi w skrócie o jakie koty chodzi, w jakim są wieku, nie mam czasu czytać dokładnie wątku.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro paź 02, 2013 12:16 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

O tą 4kę chodzi Ewciu mają ok. 3 miesięcy

Szylcia

Obrazek

Białobury malec śpiący w trawie 

Obrazek

Dwójka malców

Obrazek
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Śro paź 02, 2013 12:20 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

tu lepiej je widać

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Goyka

Post » Śro paź 02, 2013 12:25 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

OK, dzięki.Teraz muszę szykować jedzenie bezdomniakom, jak wrócę to coś pokombinuję.Wieczorem napiszę.

ewar

Post » Śro paź 02, 2013 14:50 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

:kotek: smutno. Dobrze, ze szylcia jest w domku na leczeniu. Jest już strasznie zimno i byłoby cudnie gdyby szybko znalazł się domek. Wiem, ze nie jest łatwo tymbardziej,że te kociaki moga dziczyć.
Goyka super, że pomyślałaś o ogłoszeniach dla kociaków. :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Śro paź 02, 2013 18:05 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

Dzięki cioteczka za pomoc dla kociaczków. :1luvu:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Śro paź 02, 2013 20:10 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

Napisałam
Cztery kocie malce
Około trzech miesięcy temu urodziła się czwórka kociąt.Prześlicznych.Miały troskliwą mamę, było cieplutko, grzały się w słonku i rosły zdrowo.Niestety, zostały same, zrobiło się zimno, w brzuszkach pusto....Co z tego, że są śliczne, że jeszcze zdrowe i bardzo ufne? Nad główkami mają tylko niebo, posłanko to zimna, wilgotna trawa, wokół mnóstwo niebezpieczeństw, a do jedzenia nie ma nic.Czasem Dobra Dusza coś przyniesie, ale to mało. Bez ciepłego schronienia, bez dobrego jedzonka nie pożyją długo.Umrą z głodu, chorób, zimna, albo zostaną zagryzione przez psy, czy dzikie zwierzęta.To nie epatowanie nieszczęściem, to brutalna rzeczywistość.Można je uratować, nie jest jeszcze za późno.Jak? Po prostu dać im kącik w swoim domu.Odwdzięczą się miłością i przywiązaniem, pięknym mruczeniem w ponure jesienne i zimowe dni.Takie uratowane, kocie biedy kochają jakby mocniej.Zobacz zdjęcia, czyż nie są urocze? Jeśli chcesz któremuś pomóc, skontaktuj się z...

ewar

Post » Śro paź 02, 2013 20:42 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

ewar pisze:Napisałam
Cztery kocie malce
Około trzech miesięcy temu urodziła się czwórka kociąt.Prześlicznych.Miały troskliwą mamę, było cieplutko, grzały się w słonku i rosły zdrowo.Niestety, zostały same, zrobiło się zimno, w brzuszkach pusto....Co z tego, że są śliczne, że jeszcze zdrowe i bardzo ufne? Nad główkami mają tylko niebo, posłanko to zimna, wilgotna trawa, wokół mnóstwo niebezpieczeństw, a do jedzenia nie ma nic.Czasem Dobra Dusza coś przyniesie, ale to mało. Bez ciepłego schronienia, bez dobrego jedzonka nie pożyją długo.Umrą z głodu, chorób, zimna, albo zostaną zagryzione przez psy, czy dzikie zwierzęta.To nie epatowanie nieszczęściem, to brutalna rzeczywistość.Można je uratować, nie jest jeszcze za późno.Jak? Po prostu dać im kącik w swoim domu.Odwdzięczą się miłością i przywiązaniem, pięknym mruczeniem w ponure jesienne i zimowe dni.Takie uratowane, kocie biedy kochają jakby mocniej.Zobacz zdjęcia, czyż nie są urocze? Jeśli chcesz któremuś pomóc, skontaktuj się z...

Ładnie, bardzo dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Śro paź 02, 2013 22:14 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

Super Ewciu dzięki :) już wysłałam fotki do Cat Angel i działamy :ok:
Obrazek

Goyka

Post » Czw paź 03, 2013 7:49 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

Trzymam kciuki za was - nie mogę pomóc, mam za dużo kotów, ale bardzo życzę, żeby choć tym malcom się udało...
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw paź 03, 2013 13:00 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

a może ktoś by mógł być "płatnym domem tymczasowym" ?
może udałoby się uzbierać na forum na utrzymanie kociaków
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Czw paź 03, 2013 16:24 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ania napisała:
ino patrzeć jak zginą pod kołami aut :(

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Ania napisała:
Dzieci burasi Agatki, tak je zastałam gdy pojechałam do nich z mięskiem, myślałam, że mi serce pęknie :cry:
Leżały pod siatką na parkingu przy ulicy.

Obrazek

Obrazek

KTO POMOŻE :?: :?: :?: BŁAGAMY o POMOC dla TYCH KOCIAKÓW :!: :!: :!:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Czw paź 03, 2013 17:50 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

Dziękuję dziewczyny :1luvu:

Byłam dzisiaj wywiad przeprowadzić i budki możemy ustawić tam gdzie one przebywają, dokładniej to przy tym ogrodzeniu wewnątrz, one tam gdzieś w tych szopach się kocą, jest to duży teren i budki nikomu nie będą przeszkadzać.

Wiecie co, co rozmawiam z ludźmi to każdy podobno te koty karmi, no śmieszne, zanieść gnaty z kurczaka to dla mnie nie karmienie, tak samo jak nie jest karmieniem zaniesieniem czegoś w ilości dla jednego kota, gdzie ich jest ponad 10.

Dzisiaj zaniosłam im woreczek suchej i puszkę, były tak głodne, że nie mogłam z puszki wyłożyć bo tak się pchały. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw paź 03, 2013 18:00 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

Anna61 pisze:
Byłam dzisiaj wywiad przeprowadzić i budki możemy ustawić tam gdzie one przebywają, dokładniej to przy tym ogrodzeniu wewnątrz, one tam gdzieś w tych szopach się kocą, jest to duży teren i budki nikomu nie będą przeszkadzać.

To bardzo dobrze, tam będą miały spokojnie, nikt ich nie będzie niepokoił.
Postaramy się je zrobić w weekend, będziemy się śpieszyć, bo zimno już :(.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Czw paź 03, 2013 19:28 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

pisiokot pisze:
Anna61 pisze:

To bardzo dobrze, tam będą miały spokojnie, nikt ich nie będzie niepokoił.
Postaramy się je zrobić w weekend, będziemy się śpieszyć, bo zimno już :(.

Bardzo dziękuję Aniu :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]