S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 07, 2013 7:21 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Basiu bardzo mi przykro, że malutka (*) odeszła. One takie słodkie były w tej klatce, ale też za małe na schron, powinny być jeszcze ze swoją mamą, bo zaraz się coś przyplątało :(

Mała1 pisze:
No i ogłaszam zakaz ( do odwołania) przychodzenia na wszelki wypadek teraz wszystkich posiadających nieszczepione tymczasy

To mało będzie ludziów w schronie w dni wolontariackie :(
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro sie 07, 2013 7:53 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

[`] dla maleńkiego drobiazgu. To calici - pamietasz Puskas? braciszek miał coś z tylnimi nóżkami - w sobotę go "diagnozowałyśmy". A to chyba zwykła sztywnośc wynikająca z calici? I znów wydawało się, iż Siostrzyczka silniejsza, a braciszek bardziej rachityczny.... I znów los złosliwie zachichotał :( Mocne kciuki za braciszka. :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Śro sie 07, 2013 7:57 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Mała1 pisze:No i ogłaszam zakaz ( do odwołania) przychodzenia na wszelki wypadek teraz wszystkich posiadających nieszczepione tymczasy

Buuu a Nurek do adopcji idzie dopiero 22-23 sierpnia :( Szkoda,bo sie steknilam,ale rozumiem zagrozenie.
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

Post » Śro sie 07, 2013 9:40 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Mała1 & Tania- dziękuję bardzo za życzenia :) :kotek:

Tulinki- przykro mi z powodu maluszka :( :(

czy w sobotę jest normalnie wolontariat? przyjadę :)

paulinaelzbieta

Od: Nie kwi 11, 2010 15:52

Post » Śro sie 07, 2013 10:08 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Mojemu sraluchowi trzeba będzie jak najszybciej szukać domu, bo się biedny gnojek zapłacze sam w tej klatce w pokoju, a sąsiedzi mnie zlinczują, że u mnie po nocach słychać miałczenie :evil: On jest tak towarzyski, że nawet jak go wypuszczam z klatki na trochę coby poganiał, ale wychodzę z pokoju i zamykam drzwi to zaraz zamiast szaleć siedzi pod drzwiami i się drze :roll:

W przyszłym tygodniu postaram się go zaszczepić po raz drugi i potem odrobaczyć też i wtedy też chyba małą do niego do klatki dokoptuję, może we dwoje będą spokojniejsi, bo ona tez głosik ma. I wcale już nie bardzo chce siedzieć w klateczce sama, trza się dzieckiem zajmować i koniec, bo jak nie to uruchamia syrenę. No i już nie śpi tak dużo jak na początku, bo ostatecznie weszła w 4 tydzień życia i zrobiła się bardziej podobna do kota. :mrgreen:
Waży 337 g - jak ją brała m10 dni temu ważyła 210 g :D

A na weekend jak ja będę się po Łodzi szlajała to puskas1 zaoferowała się, że weźmie dzieciarnię do siebie. Dzięki wielkie. :1luvu: .Będe miała wreszcie okazję poznać resztę rodziny TZ-ta :piwa:
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko

AgaPap

Post » Śro sie 07, 2013 11:49 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Kamakolo pisze:[`] dla maleńkiego drobiazgu. To calici - pamietasz Puskas? braciszek miał coś z tylnimi nóżkami - w sobotę go "diagnozowałyśmy". A to chyba zwykła sztywnośc wynikająca z calici? I znów wydawało się, iż Siostrzyczka silniejsza, a braciszek bardziej rachityczny.... I znów los złosliwie zachichotał :( Mocne kciuki za braciszka. :ok: :ok: :ok:

Faktycznie, nie skojarzyłam :?
to ta paskudna odmiana, co atakuje mięśnie i stawy, przeciez mój Bombel tez to miał
mnie się jeden dzień gdzieś urwał, myślałam że dziś czwartek :roll:

paulinaelżbieta wszystkiego naj naj :torte: :birthday:
Obrazek Obrazek

puskas1

Od: Czw wrz 13, 2012 17:58

Post » Śro sie 07, 2013 15:07 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Rano zawiozłam małego do lecznicy . Nie jest dobrze , rano nie chciał już sam jeść . Nakarmiłam go Convem przez strzykawkę , zjadł tylko 7 ml . Nie był już taki żywotny jak wieczór . Został na kroplówkę , mam go odebrać po 17.00
Obrazek Obrazek

http://www.youtube.com/watch?v=WHbr2lA7HlQ Iris i Tila :1luvu:
Tuljanek 11.03.2013 r. [*]
Keyla [Tymczasik] 06.08.13 r. [*]

Tulinki

Od: Pon maja 14, 2012 15:39

Post » Śro sie 07, 2013 16:58 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

rozmawiałam własnie z tuliankową
z małym max kiepsko, został w lecznicy
ma rozwolnienie- ale test na pp wyszedł ujemny, a juz na bank sa objawy jakiejs choroby
to dla reszty dobry znak
Mały walczy, ale rokowania sa bardzo ostrożne :( niestety
trzymajcie kciuki

do schroniska trafiła mam z 5 maluszków, znów za małych na szcvzepienie , tak ok 4 tyg :(

Dzis sporo kotów miało szczepienia mimo jeszcze nie najładniejszych oczek-kamakolowe, czarno-biały mały i czarna niedowidząca i trzy dorosłe
Klatka z 7mką sie kompletnie do szczepienia nie nadaje
Ogólnie u schroniskowych oki, nie widać ani biegunek, ani braku apetytu
tylko te co maja kk nadal się leczą
No i max kiepsko ma sie Lelum,zamówiłam dla niego zylexis

z dobrych wieści
jak wiecie domek ma juą Azalin- dzwoniłam, Sofix-dzwoniłam i mała czarna niedowidząca pojechała do domu dzis przy mnie po południu- trzymajcie kciuki za adoptusie

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro sie 07, 2013 17:34 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Mała1 pisze:do schroniska trafiła mam z 5 maluszków, znów za małych na szcvzepienie , tak ok 4 tyg :(
Maluszków ponoć jest 6, tak mi powiedziano w biurze - 5 szaroburych i 1 czarny. Mała, jak będziesz miała fotki, chętnie skorzystam :). Mnie nie udało się zrobić, maluchy schowały się pod i za mamą. Ich numery to od 306 do 311.
Mama to 305/13.

Obrazek

I jeszcze jedna kicia trafiła. Młoda, chyba w ciąży. 304/13.

Obrazek

maciaszek

Od: Sob sie 04, 2007 13:23

Post » Śro sie 07, 2013 21:05 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Kciuki za małego u Basi i za nowe koty w schronie, szczególnie za te maleństwa :ok: :ok: :ok:

AgaPap

Post » Śro sie 07, 2013 21:16 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

mocne kciuki za maluszka :ok:

fajnie, ze mała ślepotka pojechala do domu, cudne z niej kociątko :1luvu:

ja jutro chyba odpuszcze wolontariat, wizja podróży autobusem w ten upał mnie przeraża :roll:
w sobotę mają wrocić normalne temperatury

paulinaelżbieta :birthday: :D
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Śro sie 07, 2013 22:12 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

z moim Maksikiem nie za dobrze :(
za nim wyjechałam na woodstock to jak pamiętacie pożaliłam się i wystraszyłam, że może łapę tylną sobie przy skoku nadwyrężył lub skręcił ale okazało się, że to wiek jak orzekła wetka. Witaminy, zastrzyki i kilka dni temu jak przyjechałam miał ostatni zastrzyk b12 te bolesne. Jest poprawa jest lepiej ale nadal powłóczy nogami, upał bardzo go męczy dodatkowo. Ja nie wiem.. to tak nagle mu ''wyskoczyło'' z tymi łapami wcześniej też czasem się ześlizgnął z wanny jak chciał wody się napić ale to każdemu się zdarza kotu przecież, a teraz chodzi bardzo powoli jak staruszek dosłownie, a on ma dopiero 13 lat! Teraz będzie kończył 14.. W takim stanie kitka jeszcze nie widziałam i jestem w szoku. Jeszcze z kilka miesięcy temu bawiliśmy się w berka i zaczepialiśmy nawzajem, a teraz ledwo powłóczy tylnymi łapami! Wyniki książkowe choć wetka martwi się o nerki, może stres z powodu Sorena - teraz półrocznego łobuza od siostry co z nim w odwiedziny czasem przychodzi do nas zrobiło swoje? Albo wizyta u weta z pół roku termu jak posikiwał (niekastrowany). To tez może jakiś uraz w Maksie spowodowało? (co ja plotę..) Szwagier mówi, że Maks się już męczy i on by go uśpił ale my nie chcemy się zgodzić. Jesteśmy na jego zawołanie/miauknięcie, czyżby to był początek końca? :crying: Nie wierzę w to, to jakiś błąd systemu, nie zgadzam się!! :cry: :cry:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Śro sie 07, 2013 22:15 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Mama to 305/13.

Obrazek

MEDINA

I jeszcze jedna kicia trafiła. Młoda, chyba w ciąży. 304/13.

Obrazek

GRENDA
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Śro sie 07, 2013 22:35 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

puskas1 pisze:
Kamakolo pisze:[`] dla maleńkiego drobiazgu. To calici - pamietasz Puskas? braciszek miał coś z tylnimi nóżkami - w sobotę go "diagnozowałyśmy". A to chyba zwykła sztywnośc wynikająca z calici? I znów wydawało się, iż Siostrzyczka silniejsza, a braciszek bardziej rachityczny.... I znów los złosliwie zachichotał :( Mocne kciuki za braciszka. :ok: :ok: :ok:

Faktycznie, nie skojarzyłam :?
to ta paskudna odmiana, co atakuje mięśnie i stawy, przeciez mój Bombel tez to miał
czy mój Maks też może to mieć? Czy wiek ma znaczenie?
Pogadamy jutro o tym w schr, będę standard.

-----------------------

i tak przy okazji coś weselszego :P :P
Wieści dalsze od Dziuni i Boniego :kotek: :kotek:
Cytuję: ''Nie ma sprawy - co jakiś czas będę wrzucać zdjęcia Bonifacego i Dziuni :) Póki co nadrabiają w spanku i jedzonku, ale już wiadomo, że Boni jest ogromnym pieszczochem (nie odstępuje mnie na krok), a Dziunia to łobuzica (wciska się wszędzie:))) Pozdrawiam serdecznie''
Obrazek
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Czw sie 08, 2013 9:49 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Dziękuję wszystkim za życzenia :) :1luvu:

paulinaelzbieta

Od: Nie kwi 11, 2010 15:52

[poprzednia][następna]