KOCIA CHATKA i kociaki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 12, 2013 22:42 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Kurcze szkoda kotki bo jest na prawdę słodka i w takich warunkach najpewniej się zmarnuje... Trzymam kciuki Tereniu aby udało się przemówić kobiecie do rozsądku! wydaje mi sie ze Jeśli zależy jej na kotce, powinna dać jej szansę na lepszy domek....

ania7

Od: Śro mar 27, 2013 21:41

Post » Pt kwi 12, 2013 23:04 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

My wszyscy (albo chociaż większość :P ) kociochatkowicze jesteśmy za tym aby ta piękna i miziasta kotka z górnego boksu znalazła prawdziwy dom a nie jakiś garaż!!![/quote]

Zgadzam sie , wszyscy jestesmy za lepszym domkiem dla miziastej czarnobialej z gornego boxu!!!protest , jaki garaz?!
nic tylko sie cisnie na usta , niech ta kobieta zamieszka w garazu....ups
EwaS

ewasewa

Od: Śro mar 20, 2013 13:12

Post » Pt kwi 12, 2013 23:13 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Z jednej strony też jestem za domkiem, a z drugiej strony to dobrze, że miała chociaż piwnicę i coś do jedzenia, a nie była przeganiana z kąta w kąt, szczuta i głodzona.
Dyżur wieczorny cichy, spokojny, wręcz leniwy :D Ale dostało mi się od Tigry :/ a tak uważałam!! :( Łezek ma rozwolnienie. Biało-czarną wygłaskałam, ale nie dała się wziąć na ręce, a ja też nie wyciągałam jej na siłę - nie chciała za pierwszym razem to nie :)

Mogę wziąć poranny dyżur wtorkowy - jadę wtedy z moimi kotkami na sterylkę, więc jak coś potrzeba załatwić w Lupusie to piszcie.

masKotka?

Od: Nie lut 03, 2013 19:48

Post » Sob kwi 13, 2013 10:43 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

[quote="Wioleta71"]Dzięki Marta, zaraz prześlę Ci zdjęcia :lol:
Calineczka ma się dobrze, chowa się nadal, ale wyciągana jest na siłę. Głaskamy Ją, pokazujemy Jej wszystkie możliwe miejsca w domu, żeby tylko się nie bała. Jest bardzo wystraszona byle co zastuka, a ona się cała trzęsie :( Ale postanowiłam Ją tak często wyciągać z tych skrytek jak tylko jest to możliwe, w ten sposób chyba najszybciej się przekona ze dom to dobre miejsce i ktoś Ją zechce zabrać :lol:
Zobaczymy jaki będzie tego skutek :lol: Nie znam się na kotach , wiec taka podjęłam decyzje :P[/

ja postępowałam z moimi dzikusami całkiem odwrotnie, dawałam im spokój jak się chowały i tylko obserwowałam jak chodziły po domu
przez pierwsze dni to tylko nocą zwiedzały
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob kwi 13, 2013 16:57 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

mir.ka pisze:
Wioleta71 pisze:Dzięki Marta, zaraz prześlę Ci zdjęcia :lol:
Calineczka ma się dobrze, chowa się nadal, ale wyciągana jest na siłę. Głaskamy Ją, pokazujemy Jej wszystkie możliwe miejsca w domu, żeby tylko się nie bała. Jest bardzo wystraszona byle co zastuka, a ona się cała trzęsie :( Ale postanowiłam Ją tak często wyciągać z tych skrytek jak tylko jest to możliwe, w ten sposób chyba najszybciej się przekona ze dom to dobre miejsce i ktoś Ją zechce zabrać :lol:
Zobaczymy jaki będzie tego skutek :lol: Nie znam się na kotach , wiec taka podjęłam decyzje :P[/

ja postępowałam z moimi dzikusami całkiem odwrotnie, dawałam im spokój jak się chowały i tylko obserwowałam jak chodziły po domu
przez pierwsze dni to tylko nocą zwiedzały

Może i masz rację, ale Calineczka w ogóle nie chodzi po domu. Siedzi w najciaśniejszych miejscach jakie można znaleźć, aż trudno ją później wydostać :(
Trochę się matrwię, bo jak jesteśmy w domu to w ogóle nie korzysta z kuwety Czeka aż wszyscy uśniemy i wtedy je, załatwia się i bawi

Wioleta71

Od: Sob kwi 06, 2013 21:26

Post » Sob kwi 13, 2013 17:10 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

ja też dzikusy na siłę nie brałam,a większego dzikuska ja osobiście nie spotkałam niż Alusie, chyba po prawie miesiącu zaczęła przy mnie chodzić, tak to korzystała z kuwety i jadła tylko nocami.
i nic jej się nie działo. trzeba normalnie się zachowywać, w końcu wejdzie w wasze życie rodzinne :)

Anett84

Od: Pon paź 22, 2012 9:36

Post » Sob kwi 13, 2013 20:52 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Biało-czarna kotka z górnego boksu wróciłą do siebie.
Na zdrowej jest kotka ze schroniska Pysia taka szara pręguska.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob kwi 13, 2013 20:54 Re: zakładam nowy wątek nie pisać proszę

Grafik dyżurów na tydzień od 15.04.2013r. do 21.04.2013 r.
15.04. pon. rano brak wiecz. Teresa
16.04. wtorek rano Kasia wiecz. Mara
17.04. środa rano brak wiecz. brak
18.04. czwartek rano brak wiecz. brak
19.04. piątek rano brak wiecz. brak
20.04.sobota rano Iwonka wiecz. brak
21.04 niedziela rano brak wiecz. brak

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob kwi 13, 2013 21:24 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Tigra niestety dalej nietykalska, ja mam takie wrażenie, że ta kotka doświadczyła przemocy ze strony człowieka, bardzo boi się ręki :(
Pysia siedziała na szafie w drapaku, dałam jej tam miseczkę z mokrym, chętnie jadła.
Lilka niestety zdjęła sobie rano kołnierz i nie dała sobie założyc z powrotem :oops: Była strasznie miziasta, weszła mi na kolana jak kucałam przy boksie, poszła sobie na wiklinową kanapkę przy grzejniku i wywalała brzucholek, ale jak ją wkładałam do boksu, to bardzo się zdenerwowała. Brzucholek niestety lizała, trzeba jutro rano koniecznie sprawdzic ten brzuchol i spróbowac jej ubrac kołnierz, bo może byc źle :?
Łezek jest cudowny :1luvu: bawi się jak maluch, biega za piłeczkami, papierkami, dostaje "pierdolczyka" i lata po szafach jak szalony, a potem tuli się i mrukoli.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Nie kwi 14, 2013 7:06 Re: zakładam nowy wątek nie pisać proszę

terenia1 pisze:Grafik dyżurów na tydzień od 15.04.2013r. do 21.04.2013 r.
15.04. pon. rano brak wiecz. Teresa
16.04. wtorek rano Kasia wiecz. Mara
17.04. środa rano brak wiecz. brak
18.04. czwartek rano brak wiecz. brak
19.04. piątek rano brak wiecz. brak
20.04.sobota rano Iwonka wiecz. brak
21.04 niedziela rano brak wiecz. brak

czwartek rano.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Nie kwi 14, 2013 10:53 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Salve!Po wizycie porannej, micetti w porzadku.
Na zdrowej..nie ma kotów... tzn sa alepochowane ...Misia czy jak jej tam siedziala na szafie w drapaku, ale ja znioslam, poniewaz poznałam ja w schronisku, wiedzialam ze da sie głaskac...Miziasta bardzo , fajna, ale nie chciała jesc, byc moze jeszcze nie była głodna...Tigra wygramoliła sie łapaka po lapce ze swej norki...zwiedzila cały boks(siedzialamcicho i obserowałam)...i wrociła, tez specjalnie jesc nie chciala, ale miseczki mialy puste, czyli mogly byc pojedzone.
Łezus zaliczyl spacer, nie chcial wracać wiec mnie użarł. Rozkoszny kotek. A Lili bidula siedziala w domu w klatce...co prawda ja wyciagnelam bez oporow, obejrzałam rane, niest ok, nie podjelam sie zakladania kubraka,..bo sie stresowala. Mimo jednak wyglaskania wracala z podkulonym ogonem do domku w klatce.
Pozdrawiam
EwaS

ewasewa

Od: Śro mar 20, 2013 13:12

Post » Nie kwi 14, 2013 18:10 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Obrazek

Anett84

Post » Nie kwi 14, 2013 18:21 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Łezuś się bardzo nudzi :( brakuje mu towarzystwa. Wymyziałam go, ale jak wychodziłam to bardzo miauczał :( Mała w klatce miała jedzenie, chyba nic nie jadła od rana.
Kotek, w koszyku ma szafie cudooooo :lol: , myziasty, spragniony pieszczot bardzo aż mi się nie chciało wychodzić, Czy ten kotek, to ten co był wieziony na balkonie? :( Ogólnie spokojnie

Wioleta71

Od: Sob kwi 06, 2013 21:26

Post » Nie kwi 14, 2013 18:27 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

W boksie jest dzika kotka Mała Mi do sterylki. Możliwe że kotka ma rujke więc prosze ją obserwować jak sie zachowuje. I uwaga przy otwieraniu boksu. Na dniach będzie ustalana data zabiegu.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie kwi 14, 2013 18:27 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

nasza Kuleczka cały dzień spędziła na dworze, spacerowała oczywiście na smyczy i na jakieś 3 godziny przywiązałam ją do drzewka, ale jej się podobało,aż sobie kimnęła w słoneczku :)ja w tym czasie robiłam wiosenne porządki na podwórku i Kulka mi towarzyszyła :twisted: łobuz jeden
z niej to jest najbardziej na świecie przebojowy kot :)
już jak jej zakładam szeleczki to mruczy, tak jak Łezuś :)

i najnowsza wiadomość, Brita śliczna Brytyjka jednak zamieszka u mojej mamy,
pod tym samym adresem co ja, tylko piętro wyżej :) także będę ją miała na oku,
może więcej informacji,żeby znowu wojny nie rozpętać :)
będzie tzn już jest kotem niewychodzącym, chyba,że na szeleczkach jak Kulka
jedzenie z górnej półki Royal, za kompankę będzie miała kotkę 18 letnią, którą już poznała i nie było reakcji
ta nasza kotka babcia całymi dniami śpi sobie, nie zwraca uwagi na inne koty, bo moje też do niej chodzą na wycieczki.
to tyle nowych wieści :)
p.s zdjęcie Kulki powyżej, zanim tekst napisałam, to się ludziska rozpisali na forum :ryk:

Anett84

[poprzednia][następna]