Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Mara S pisze:A czy ktoś wie jak to załatwić by osoby starsze (rozliczane przez ZUS) mogły przekazywać nam 1%?
Dorota Wojciechowska pisze:Mara S pisze:A czy ktoś wie jak to załatwić by osoby starsze (rozliczane przez ZUS) mogły przekazywać nam 1%?
Musiały by się chyba rozliczać same - ciekawe swoja droga czy ZUS nie robi sam jakis rozliczeń
ikka104 pisze:Mam nadzieję, ze się nie narzucam, przepraszam ale nie mam czasu czytać całego wątku.
Znajoma powiedziała i o Was ( kociej chatce)
Pracuje w zerówce w katowickiej szkole i chciała bym Wam pomóc. Pomyślałam sobie by zrobić akcje charytatywną na Waszą rzecz.
Na stronie internetowej wyczytałam ,że potrzebujecie dużo różnych rzeczy.
Chcę stworzyć ogłoszenie które umieszczę nie tylko przy naszych klasach zerowych, ale również u wejścia do szkoły ( to duża szkoła)
Czy możecie mi coś zasugerować?
Póki co zaczęłam już mówić dzieciom o Waszej działalności i !!! już są pierwsi dopytujący się rodzice o to jak mogą pomóc ( myślą raczej o darach)
Nakierujcie mnie, pomóżcie zredagować tak ogłoszenie by skutecznie dotarło do dzieci od lat 6 do 12 ( szkoła podstawowa)
zapewne macie już dużo wprawy w organizowaniu takich akcji, ale dla mnie to pierwszyzna.
Ucieszę się ze wszystkich sugestii
Dominika
wiesiak pisze:Dorota Wojciechowska pisze:Mara S pisze:A czy ktoś wie jak to załatwić by osoby starsze (rozliczane przez ZUS) mogły przekazywać nam 1%?
Musiały by się chyba rozliczać same - ciekawe swoja droga czy ZUS nie robi sam jakis rozliczeń
Emerytów i rencistów ZUS rozlicza sam ,chyba ze osiagną jakiś dodatkowy dochód to muszą sami .Najczęściej sami nie umieją wypełniać i
obliczać PIT -jezeli ktoś znajomy im nie zrobi za darmo przekazanie 1% staje się dla nich nieopłacalne .Koszt rozliczenia u ksiegowej to 30-50 zł a przekazanie 1% przy małych emeryturach jest to kilka złotych np. 1% z mojej renty to 1,80 zł .
Mara S pisze:
Wiesiu pytałam na poprzedniej stronie o płatki i Orungal....
wiesiak pisze:Mara S pisze:Ale Orungal nadal też? Nie wiem Wiesiu jak Ty załatwiasz te płatki bo mnie pani w aptece straszne problemy robiła
Orungal już koniec.Opłatki do leków nie kupisz samych chyba ze masz znajomości ,ale jak dasz im tabletkę do podzielenia to rozdzielony lek pakują w opłatek .
Mara S pisze:Wiesiu ale masz jeszcze ten Orungal lub same płatki po Melchiorku - przydałyby się dla Dzidki.
Mara S pisze:wiesiak pisze:Dorota Wojciechowska pisze:Mara S pisze:A czy ktoś wie jak to załatwić by osoby starsze (rozliczane przez ZUS) mogły przekazywać nam 1%?
Emerytów i rencistów ZUS rozlicza sam ,chyba ze osiagną jakiś dodatkowy dochód to muszą sami .Najczęściej sami nie umieją wypełniać i
obliczać PIT -jezeli ktoś znajomy im nie zrobi za darmo przekazanie 1% staje się dla nich nieopłacalne .Koszt rozliczenia u ksiegowej to 30-50 zł a przekazanie 1% przy małych emeryturach jest to kilka złotych np. 1% z mojej renty to 1,80 zł .
Ogólnie chodziło mi o moją babcię - tylko teraz to juz chyba za późno by poprosić o zmianę opcji na samodzielne rozliczanie a nie przez ZUS![]()
Wiesiu pytałam na poprzedniej stronie o płatki i Orungal....
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 476 gości