KOCIA CHATKA zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 15, 2013 13:01 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

A czy ktoś wie jak to załatwić by osoby starsze (rozliczane przez ZUS) mogły przekazywać nam 1%?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto sty 15, 2013 13:11 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Mara S pisze:A czy ktoś wie jak to załatwić by osoby starsze (rozliczane przez ZUS) mogły przekazywać nam 1%?

Musiały by się chyba rozliczać same - ciekawe swoja droga czy ZUS nie robi sam jakis rozliczeń :twisted:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto sty 15, 2013 14:45 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

rozprowadziłam trochę ulotek, dzisiaj wzięłam następne i zachęcam znajomych do przekazania 1%

Bolka i Lolka zostawiłam luzem, bo tak się ładnie koteczki ułożyły z innymi, niech może trochę pochodzą, rozprostują łapki, ten mniejszy to taka chudzina, same kosteczki, dostały lekarstwo strzykawką, nie wiem ile im się dostało do pyszczków, bo strasznie się broniły
Łezek- łobuz (prawie mi nasikał na futerał od okularów, w ostatniej chwili go pogoniłam) i Melchiorek (oczka umyte) dostali swoje tabletki
Ala ładnie zjadła miseczkę mokrego
ta nowa kotka nic nie jadła, wyszła na chwile z koszyka, obejrzała jedzenie i się ponownie schowała, miseczkę z mokrym zostawiłam jej na górze
Wąsik wyszedł z woliery, trochę pochodził, pozostałe go obserwowały, a jak poszłam myć miski to się pobiły, nie wiem kto zaczął i zamknęłam go ponownie
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto sty 15, 2013 14:50 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Piątek rano i niedziela rano poproszę.

Nowa kotka, to ta Fisia?

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Wto sty 15, 2013 14:52 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

chyba tak
bardzo ładna, szara , pręgowana, tylko wystraszona
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto sty 15, 2013 15:48 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Dorota Wojciechowska pisze:
Mara S pisze:A czy ktoś wie jak to załatwić by osoby starsze (rozliczane przez ZUS) mogły przekazywać nam 1%?

Musiały by się chyba rozliczać same - ciekawe swoja droga czy ZUS nie robi sam jakis rozliczeń :twisted:

Emerytów i rencistów ZUS rozlicza sam ,chyba ze osiagną jakiś dodatkowy dochód to muszą sami .Najczęściej sami nie umieją wypełniać i
obliczać PIT -jezeli ktoś znajomy im nie zrobi za darmo przekazanie 1% staje się dla nich nieopłacalne .Koszt rozliczenia u ksiegowej to 30-50 zł a przekazanie 1% przy małych emeryturach jest to kilka złotych np. 1% z mojej renty to 1,80 zł . :roll:
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Wto sty 15, 2013 20:29 Re: nowy wątek proszę nie pisać

Dzięki Marta :D
Grafik dyżurów na tydzień od 14.01.2013r. do 20.01.2013 r.
14.01. pon. rano Beatka wiecz. Teresa
15.01. wtorek rano Mirka wiecz. Mara
16.01. środa rano Beatka wiecz. Teresa
17.01. czwartek rano Mirka wiecz. Mara
18.01. piątek rano Marta wiecz. Kasia
19.01.sobota rano brak wiecz. Kasia
20.01 niedziela rano Martawiecz. brak

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto sty 15, 2013 20:46 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Mam nadzieję, ze się nie narzucam, przepraszam ale nie mam czasu czytać całego wątku.
Znajoma powiedziała i o Was ( kociej chatce)
Pracuje w zerówce w katowickiej szkole i chciała bym Wam pomóc. Pomyślałam sobie by zrobić akcje charytatywną na Waszą rzecz.
Na stronie internetowej wyczytałam ,że potrzebujecie dużo różnych rzeczy.
Chcę stworzyć ogłoszenie które umieszczę nie tylko przy naszych klasach zerowych, ale również u wejścia do szkoły ( to duża szkoła)
Czy możecie mi coś zasugerować?
Póki co zaczęłam już mówić dzieciom o Waszej działalności i !!! już są pierwsi dopytujący się rodzice o to jak mogą pomóc ( myślą raczej o darach)
Nakierujcie mnie, pomóżcie zredagować tak ogłoszenie by skutecznie dotarło do dzieci od lat 6 do 12 ( szkoła podstawowa)
zapewne macie już dużo wprawy w organizowaniu takich akcji, ale dla mnie to pierwszyzna.
Ucieszę się ze wszystkich sugestii
Dominika

ikka104

Od: Sob sty 28, 2012 20:08

Post » Wto sty 15, 2013 21:11 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

ikka104 pisze:Mam nadzieję, ze się nie narzucam, przepraszam ale nie mam czasu czytać całego wątku.
Znajoma powiedziała i o Was ( kociej chatce)
Pracuje w zerówce w katowickiej szkole i chciała bym Wam pomóc. Pomyślałam sobie by zrobić akcje charytatywną na Waszą rzecz.
Na stronie internetowej wyczytałam ,że potrzebujecie dużo różnych rzeczy.
Chcę stworzyć ogłoszenie które umieszczę nie tylko przy naszych klasach zerowych, ale również u wejścia do szkoły ( to duża szkoła)
Czy możecie mi coś zasugerować?
Póki co zaczęłam już mówić dzieciom o Waszej działalności i !!! już są pierwsi dopytujący się rodzice o to jak mogą pomóc ( myślą raczej o darach)
Nakierujcie mnie, pomóżcie zredagować tak ogłoszenie by skutecznie dotarło do dzieci od lat 6 do 12 ( szkoła podstawowa)
zapewne macie już dużo wprawy w organizowaniu takich akcji, ale dla mnie to pierwszyzna.
Ucieszę się ze wszystkich sugestii
Dominika

Wyślij mi na pw nr tel to wszystko możemy ustalić telefonicznie
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Wto sty 15, 2013 21:25 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Już piszę!
Dzięki

ikka104

Od: Sob sty 28, 2012 20:08

Post » Wto sty 15, 2013 21:44 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

wiesiak pisze:

Emerytów i rencistów ZUS rozlicza sam ,chyba ze osiagną jakiś dodatkowy dochód to muszą sami .Najczęściej sami nie umieją wypełniać i
obliczać PIT -jezeli ktoś znajomy im nie zrobi za darmo przekazanie 1% staje się dla nich nieopłacalne .Koszt rozliczenia u ksiegowej to 30-50 zł a przekazanie 1% przy małych emeryturach jest to kilka złotych np. 1% z mojej renty to 1,80 zł . :roll:

Ogólnie chodziło mi o moją babcię - tylko teraz to juz chyba za późno by poprosić o zmianę opcji na samodzielne rozliczanie a nie przez ZUS :(
Wiesiu pytałam na poprzedniej stronie o płatki i Orungal....

Mara S

Post » Wto sty 15, 2013 22:01 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Mara S pisze:

wiesiak pisze:
Mara S pisze:Ale Orungal nadal też? Nie wiem Wiesiu jak Ty załatwiasz te płatki bo mnie pani w aptece straszne problemy robiła :roll:

Orungal już koniec.Opłatki do leków nie kupisz samych chyba ze masz znajomości ,ale jak dasz im tabletkę do podzielenia to rozdzielony lek pakują w opłatek .
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Wto sty 15, 2013 22:28 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Chodziło mi o to:
Mara S pisze:Wiesiu ale masz jeszcze ten Orungal lub same płatki po Melchiorku - przydałyby się dla Dzidki.

Mara S

Post » Wto sty 15, 2013 22:31 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Mara S pisze:
wiesiak pisze:

Ogólnie chodziło mi o moją babcię - tylko teraz to juz chyba za późno by poprosić o zmianę opcji na samodzielne rozliczanie a nie przez ZUS :(

nie musisz prosic Zusu o zmiane opcji...co roku dostaje babcia pit z zusu i porostu sie go rozlicza do konca kwietnia na pit 37 w Urzędzie Skarbowym z 1 % odliczeniem ...jezeli nie rozliczy to oczywiscie liczy sie rozliczenie zusowskie tak to d :D ziała
agula76

Post » Śro sty 16, 2013 14:51 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Nowa kotka-Fisia nadal bardzo wystraszona.Wąsik bardzo chce już opuścić wolierę.Złota,Ogonek,Amelka i Misiek-Figuś jak zwykle.
Na kwarantannie
Ala je wygłaskana,zakropiłam jej dzisiaj Oridermyl i wyczyściłam uszy,ale trzeba to powtarzać.Kiedy ona ma zdjęcie kaftanika?Gapcio szaleje,a Łezek poczuł "wolę bożą" do Bolka lub Lolka(tego bardziej puchatego).Dzidce powoli zarastają te miejsca z grzybem,ale dalej trochę "dziczy".

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

[poprzednia][następna]