Łatoszek i gromadka. Wiosennie i pachnąco :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 08, 2013 19:53 Re: Bezdomniaczki idzie wiosna :) Tusia zdrowieje :)

oj jakie one cudne i spokojne. To tylko moje mają "coś z główką". :twisted: .
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Nie mar 24, 2013 12:30 Re: Bezdomniaczki :). Tusia chora :( nerki?

I skończyło się odpoczywanie :evil: :evil: :evil:
Rubi wraca z adopcji :evil: :evil: :evil: ponoć sie niegrzeczna zrobiła :roll: i

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie mar 24, 2013 12:50 Re: Mega Pilnie potrzebny dom tymczasowy dla Rubi . Śląsk.

Co to znaczy 'niegrzeczna się zrobiła' ? :twisted: Znowu ktoś kto nie odróżnia kota od pluszaka, czy co?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie mar 24, 2013 12:52 Re: Mega Pilnie potrzebny dom tymczasowy dla Rubi . Śląsk.

morelowa pisze:Co to znaczy 'niegrzeczna się zrobiła' ? :twisted: Znowu ktoś kto nie odróżnia kota od pluszaka, czy co?

W domu był kiedyś kot, dbali o niego do końca leczyli, ludzie naprawdę wydawali się sensowni, więc nie rozumie :roll:

CatAngel

Post » Nie mar 24, 2013 12:58 Re: Mega Pilnie potrzebny dom tymczasowy dla Rubi . Śląsk.

jak to "niegrzeczna"?
co kot to ma tylko gdzieś w kącie leżeć i wychodzić na zawołanie?
jak czytam nieraz o powodach oddania kota , które w większości są bzdurne i tacy "ludzie" nigdy nie powinni mieć żadnych zwierząt, to te moje :kotek: nie wiem ile razy powinny być "zwrócone"
jak im o tym mówię to się ze mnie śmieją :ryk: i dalej robią swoje :1luvu:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie mar 24, 2013 13:02 Re: Mega Pilnie potrzebny dom tymczasowy dla Rubi . Śląsk.

w takim razie ja nic nie powiem - co mówic o kotach, które sa na etapie rozmontowywania kabiny prysznicowej albo takich, które rozmontowują regularnie odpływ umywalki - bo to zabawne, albo Coco ktrej najlepszą zabawa jes chodzenie po bocznej lampie jarzeniowej :evil: . Milknę
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Nie mar 24, 2013 13:38 Re: Mega Pilnie potrzebny dom tymczasowy dla Rubi . Śląsk.

Kinnia pisze:w takim razie ja nic nie powiem - co mówic o kotach, które sa na etapie rozmontowywania kabiny prysznicowej albo takich, które rozmontowują regularnie odpływ umywalki - bo to zabawne, albo Coco ktrej najlepszą zabawa jes chodzenie po bocznej lampie jarzeniowej :evil: . Milknę

a może w poprzednim życiu były hydraulikami i elektrykami?
a może te urządzenia są ciągle zepsute i kochane koteczki starają się jak mogą i zaprawiają?
nie można mieć o to do nich pretensji :lol:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon mar 25, 2013 12:06 Re: Bezdomniaczki :) Oby ten rok był lepszy :)

Rubi już w dt :) więc trzeba szukać nowego domu :)

CatAngel pisze:Taka metamorfoza mnie najbardziej cieszy :) Lundeczek do którego od czasu do czasu zaglądamy w innym miejscy karmienia
Obrazek

Lundek nie żyje :cry: :cry: :cry: :cry:
Karmiciel znalazł go koło baraków na stadionie :( Mówił przedwczoraj że kocurek był bardzo słaby ostatnio. Mogł odejść ze starości bo młodziak to on nie był :(

Została tam tylko czarna kotka taka cudna, przymilaśna :( nie ma już jej kolegi z którym spała w budce. :( :(
Może ktoś zechce jej podarować domek choćby dt. Kotka może mieć około 5-6lat. Jest taka kochana i smutno nam :( ze tam sama została. Nie ma tam źle ale bardzo jej żal to nie ma już towarzysza :(
Kotkę w tamtym roku ciachnęliśmy bo miała zawsze małe.

Dobrze że byliśmy 1,5mieś temu tam i go jeszcze widzieliśmy.
Ostatnio edytowano Pon mar 25, 2013 12:12 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Post » Pon mar 25, 2013 12:11 Re: Rubi już w DT.Lundek nie żyje.PotrzebnyDT dla samotnej k

Nic trzeba iść szukać ciężarnej kotki :? Którą nie mogę złapać :evil: Francusia jedna chowa się gdzieś :evil: . A dzikie to :| że będę miała zajęcie przez kilka dni, a śpieszyć się trzeba żeby nie urodziła.

CatAngel

Post » Pon mar 25, 2013 13:28 Re: Rubi już w DT.Lundek nie żyje.PotrzebnyDT dla samotnej k

Widziałam brzuchatą inną :evil: a bebech ma :? dwóch pozostałych niema :? to jest kotka z tych co raz na ruski rok przychodzą.
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Obrazek

CatAngel

Post » Pon mar 25, 2013 15:02 Re: Rubi już w DT.Lundek nie żyje.PotrzebnyDT dla samotnej k

Zauważyłam że Rubi jest kotką która potrafi bardzoooo szybko zaaklimatyzować się w nowym otoczeniu. Chyba nawet nie zauważyła zmiany otoczenia :)
Po przyjeździe z DS do DT od razu poczuła się jak u siebie. Nie było żadnego chowania. Od razu poznała wszystkich domowników :) a najlepsze że aż trzy godziny bawiła się zabawką :)

Kilka zdjęć z dzisiaj. Mimo słońca mroźno jest :|

Łatek na tronie :)
ObrazekObrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

CatAngel

Post » Pon mar 25, 2013 15:08 Re: Rubi już w DT.Lundek[*] :( .Potrzebny DT dla samotnej ko

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

CatAngel

Post » Czw mar 28, 2013 10:07 Re: Bezdomniaczki. Dwie ciążówki :(:(:( Zaczynamy polowanie.

Kolejna :crying: i nie ma gdzie ciachać :( Jakie miasto taka pomoc :evil:
A tą to już nie wiem jak złapię :? bo ona od czasu do czasu tylko przychodzi do nas. Dzisiaj była ale nie byłam na nią przygotowana :( Przydałoby sie mieć na łapanki kotów jakieś kieszonkowe cudo :) w moim przypadku takie coś Obrazek
Nosisz w kieszeni pojawia się kot wyciągasz cap kota i tyle :ryk: no ale nie ma tak dobrze :(
Obrazek Obrazek

CatAngel

Post » Czw mar 28, 2013 11:11 Re: Bezdomniaczki. Dwie ciążówki :(:(:( Zaczynamy polowanie.

Ta to wygląda, że lada dzień urodzi :(

Podziwiam Cię za te polowania, wiem jaka to męczarnia.
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Czw mar 28, 2013 11:18 Re: Bezdomniaczki. Dwie ciążówki :(:(:( Zaczynamy polowanie.

Oby nie bo cała nasza praca przez te lata się posypie :( Dzisiaj zauważyłam że jest w ciąży-choć podejrzewałam przez kilka dni, no ale dzisiaj się dopiero pojawiła.
W lato jak chciałam złapać tą francusie na tą siatkę jeden pan myślał że idę łapać motyle :ryk: :ryk: :ryk:
Ostatnio edytowano Czw mar 28, 2013 11:57 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

[poprzednia][następna]