GUCIO-JEDNO OCZKO URATOWANE ...W DS :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 30, 2012 12:45 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

Alienor pisze:
iwoo1 pisze:Tak, zdaję sobie sprawę, że na razie nie ma mowy o szczepieniu, jestem tylko ciekawa kiedy w ogóle będzie można go zaszczepić. Gucio ma kropelki do oczu robione specjalnie dla niego w lecznicy, nie będziemy więc nic na własną rękę kombinować, robimy tak, jak zalecił wet.
Jeśli można wiedzieć, gdzie robiłaś kotu korekcję?

Przepraszam, nie napisałam dość jasno :oops: - ja miałam korekcję wady wzroku (laserowo) w Klinice Okulistycznej w Katowicach - jak jeszcze Kasa Chorych to fundowała i ludzie z całej Polski przyjeżdżali tam.

:ok: :ok: za zdrowie Gucia :ok: :ok:

własnie mialam do Ciebie pisac Marzenko...i zapytac czy chodzi o kota czy o ludzia :P
bo nie wydawało mi sie zeby kot miał - 7:)
mam ta sama wade wzroku...zadowolona jestes z zabiegu?? U Dr.Gierkowej w tek klinice??? masz juz 0??? zastanawiam sie nad tym tylko nie wiem czy u mnie nie bedzie przeciwskazaniem tendencja do tworzenia sie koloidow...tak mi sie dziwnie goi ciało ...wszelkie zabiegi sa u mnie juz widoczne do konca zycia...

choc moim marzeniem jest wstac rano i nie szukac na oślep okularów :mrgreen:
agula76

Post » Nie gru 30, 2012 14:57 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

Odpowiedziałam na pw, żeby nie robić OT :wink: .
A kociaka można i trzeba będzie zaszczepić, ale jeszcze nie teraz.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon gru 31, 2012 12:55 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

Iwona z kocią gromadką życzy Wszystkim

Obrazek

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Pon gru 31, 2012 15:10 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

SPELNIENIA MARZEŃ, DUŻO MILOŚCI WSZYSTKIM , A GUCIOWI - ZDROWYCH OCZKEK W 2013

Obrazek
agula76

Post » Pon gru 31, 2012 18:41 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

Dosiego Roku 2013 i niech maluszek wszystko na własne oczy zobaczy :piwa: :balony:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pon gru 31, 2012 19:45 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

Gucio dziękuje za życzenia pięknie mrucząc do Was. Gdyby umiał mówić ludzkim głosem, z pewnością podziękował by Wam za wszystko co dla niego zrobiliście. :love:

Maluch na razie bez zmian, szaleje, włazi na drapak, ma ogromny apetycik. Jest przekochany :1luvu:
Po nowym roku, jak tylko będzie dr. Kostrzewski jedzie z Karoliną do kontroli.
Może jutro będą jakieś nowe fotki Gucia.

iwoo1

Post » Wto sty 01, 2013 16:40 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

co u Gucia Iwonko???
agula76

Post » Wto sty 01, 2013 17:17 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

Czekam na zdjęcia od Karoliny, jak prześle, to wkleję.
Karolina mówi, że ma wrażenie jakby ta błonka na oczkach była troszkę cieńsza i było widać lepiej źrenicę i jakby troszeńkę lepiej widział. Ale to jest bardzo minimalna zmiana, może to być również złudzenie, ponieważ tak bardzo chce się widzieć poprawę. Najlepiej oceni to wet.
Ponieważ Karolina ma dwa koty, do tej pory nie miały kontaktu z Guciem, w obawie o jego oczka. Jednak Gucio bardzo chce się zapoznać z Karoliny Lencią i Baronikiem, pod czujnym okiem zięcia i jej, postanowili zapoznawać koty ze sobą. Gucio aż rwie się do nich, natomiast tamtych dwoje ucieka przed nim. Nie ma bliższych kontaktów, by przypadkiem któryś nie dotknął jego oczek.

iwoo1

Post » Wto sty 01, 2013 22:37 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

Gucio zaznajamia się z kocurkiem Karoliny

Obrazek

Obrazek

Zmęczony szaleństwami
Obrazek

Rosnę w oczach

Obrazek

Bo duuużo jem, zobaczcie jaki mam brzusio

Obrazek

Wirus kk, który zniszczył Guciowi oczka, zaczyna znowu dawać znać o sobie. Dzisiaj zaczął kichać :( na razie dostaje immunodol, tak że lekarz musi go obejrzeć.

iwoo1

Post » Wto sty 01, 2013 22:44 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

Iwonka jutro dzwonie do weta i dam Ci znac
agula76

Post » Wto sty 01, 2013 23:11 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

agula76 pisze:Iwonka jutro dzwonie do weta i dam Ci znac

Fajnie by było, gdyby był po południu, zobaczymy

iwoo1

Post » Wto sty 01, 2013 23:56 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

a ta matka maluchów złapana czy czegoś nie doczytałam ?
jo.anna

Post » Śro sty 02, 2013 0:13 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

Niestety, jeszcze nie złapana. Na działkach został jeszcze jeden maluch i kocurek rudo biały z jej poprzedniego, wiosennego miotu. Tam jest problem, bo koty dokarmia jeszcze taki 80 letni dziadek, który grozi swatowej. Chodzi tam z kopaczką, ona boi się go i nie ma jej za bardzo kto pomóc. Nie może spokojnie zostawić klatki łapki, bo dziadek odgrażał się jej, a w dodatku ma żółte papiery, więc czuje się bezkarny. Ona się boi, trzeba by ze dwóch chłopów, którzy by byli za obstawę, aby mogła spokojnie wyłapywać koty, które są dzikuskami. Matkę - cwaniarę już drugi rok próbuje złapać, ale ta jest cwana, w żaden sposób nie można jej podejść. Od człowieka ucieka na bezpieczną odległość, klatkę łapkę obchodzi z daleka i dopóki się jej nie złapie i nie wysterylizuje, będzie dalej problem się powtarzał. Dzisiaj poszła tam z synem, ale niedługo potem przyszedł dziadek i już nie można było nic robić. Trzeba by późno, jak jest już ciemno, to znowu strach, kobieta się boi. Jest już bardzo zdenerwowana sytuacją, w dodatku dzisiaj widziała z daleka ostatniego malucha i wydawało jej się, że chyba też ma problem z oczkami, bo jakoś dziwnie nie mógł trafić do miski. Żeby tego dziafdka udało się powstrzymać, żeby dał jej spokój, wtedy byłoby łatwiej, a tak to nie wiem jak to będzie.

iwoo1

Post » Śro sty 02, 2013 0:44 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

Biedny maluszek :( ten na dzialkach. Oby nowy rok przyniosl dla niego dobry los i dal się zlapac. A co z tym drugim co się zlapal?
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Śro sty 02, 2013 7:23 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

i jak maluszek się miewa?
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

[poprzednia][następna]