Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 30, 2012 13:50 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

aga&2 pisze:Ale jesteście dzielne, dziewczyny :1luvu:
Kotka Madzia pojechała dziś do Ostrołęki - Jaanna019 pewnie coś tam wie więcej :)
Nie wiem jednak co zrobić z tym fantem - narazie "na obserwacji" były 4 koty - zostały przetestowane i zdrowotnie jest ok, co można uznać za rodzaj cudu z racji na warunki w jakich mieszkały.
Wystraszone, wiadomo ale nie w tym problem. Problem jest z... kuwetą :(
Dla sprawdzenia jak duży to problem obecnie każdy został spakowany do innej klatki...
Pani dr u której przebywają przetestowała różne podłoża (niestety, z racji na warunki atmosferyczne nie ma piasku zwykłego) ale narazie rozkład jest dość hm..losowy. Zwłaszcza u Edzi :( Nie wiecie czy dom w Poznaniu to mieszkanie czy blok? Jakby był dom wychodzący to może jeszcze jakoś ale jak mieszkanie w bloku... Znam ludzi którzy znoszą kocie fanaberie w tym temacie - nie występują jednak zbyt często :(

problem z kuwetą może być spowodowany stresem i oby znalazły się wyrozumiałe domy w tej kwestii
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Nie gru 30, 2012 13:55 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Stres + warunki w jakich żyły...
Przecież miały tam kuwetę tam gdzie akurat się zatrzymały (np pokruszony beton w podłodze)
Pani doktor ma się zaopatrzyć w zwykły piasek - to przeważnie pomaga.
Tak tylko chciałam uprzedzić, żeby potencjalne domy jakoś delikatnie o tym informować. Szkoda kotów - pojadą gdzieś i za chwilę wrócą (w wersji optymistycznej, w wersji pesymistycznej za wsiarz i za drzwi :(
Dobrze byłoby na początek jakieś pomieszczenie typu łazienka+kuwety i niech się uczą jak być porządnym kotem :)
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Nie gru 30, 2012 13:57 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

aga&2 pisze: Problem jest z... kuwetą :(
Dla sprawdzenia jak duży to problem obecnie każdy został spakowany do innej klatki...
Pani dr u której przebywają przetestowała różne podłoża (niestety, z racji na warunki atmosferyczne nie ma piasku zwykłego) ale narazie rozkład jest dość hm..losowy. Zwłaszcza u Edzi :( Nie wiecie czy dom w Poznaniu to mieszkanie czy blok? Jakby był dom wychodzący to może jeszcze jakoś ale jak mieszkanie w bloku... Znam ludzi którzy znoszą kocie fanaberie w tym temacie - nie występują jednak zbyt często :(

Proponuję dodawać do kuwetki z każdym piaskiem, żwirkiem czy silikonem garść zwykłej ziemi np.z doniczek. Dotychczas wszystkie kociaste bezdomniaki jaki miałam szybko kumały, że to jest to co trzeba do siusiania i kupkania. Tak jest zazwyczaj do wyczerpania ziemi, potem już samo "leci".
Moja Minutka wróciła z adopcji :( i zaraz ulokowała się na swoim miejscu, w tej chwili czyści piórka przed słodkim /mam nadzieję/ wypoczynkiem po tej stresującej rozrywce. Państwo wytrzymali 3 doby, kicia tak miauczała, że nie mogli spać. W domu cholera nie miauczy - dlaczego?

bozennak

Od: Pt sie 07, 2009 22:49

Post » Nie gru 30, 2012 14:20 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

http://imageshack.us/g/339/aabiaystok.jpg/
Obrazek

Do pobrania w czterech rozmiarach...

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Nie gru 30, 2012 14:25 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

bozennak pisze:Moja Minutka wróciła z adopcji :( i zaraz ulokowała się na swoim miejscu, w tej chwili czyści piórka przed słodkim /mam nadzieję/ wypoczynkiem po tej stresującej rozrywce. Państwo wytrzymali 3 doby, kicia tak miauczała, że nie mogli spać. W domu cholera nie miauczy - dlaczego?

U Ciebie może ma inne koty do towarzystwa? :>

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie gru 30, 2012 14:41 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Szalony Kot pisze:
bozennak pisze:Moja Minutka wróciła z adopcji :( i zaraz ulokowała się na swoim miejscu, w tej chwili czyści piórka przed słodkim /mam nadzieję/ wypoczynkiem po tej stresującej rozrywce. Państwo wytrzymali 3 doby, kicia tak miauczała, że nie mogli spać. W domu cholera nie miauczy - dlaczego?

U Ciebie może ma inne koty do towarzystwa? :>

Owszem, była /znów jest/ jako 5-ta. Ale w domku nowym także był jeden przystojniak, którego podobno osyczała, ofuczała i wyniosła się na ...karnisz.
Trudno, chociaż liczyłam, że pomogę Chełmikom , a w tej sytuacji ...5 kotów mogę wytrzymać więcej jak się zdaje - nie ...:(

bozennak

Od: Pt sie 07, 2009 22:49

Post » Nie gru 30, 2012 15:01 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Domek dla Magdy w Ostrołęce okazał się niewypałem :cry:
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Nie gru 30, 2012 15:18 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

kassja pisze:Domek dla Magdy w Ostrołęce okazał się niewypałem :cry:

a dowiemy się czegoś więcej dlaczego wyszła z tego lipa? :?
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Nie gru 30, 2012 15:36 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Co się stało?

issey32

Post » Nie gru 30, 2012 15:41 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

udostępniłam na fb

pogoda1053

Od: Sob sty 15, 2011 14:19

Post » Nie gru 30, 2012 17:03 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

z ogłoszeniami dla Siwka, Buni i ogłoszeniem zbiorczym wystartuję 2 stycznia :ok:
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Nie gru 30, 2012 17:28 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Stary Rok mija lecz marzenia zostają
niech się one wszystkie Wam spełniają.
Nowy Rok niech na lepsze odmieni życie
i spełni o czym wszyscy marzymy skrycie.
By zwierzęta spokojne życie miały
i już wrogiej człowieka ręki się nie bały.
By oprawcy za kraty na długo trafili
nigdy więcej na nich kija nie podnosili.
Ciepłe miejsca, jedzenia pełne miseczki
i radośnie świecące ślepka jak iskiereczki.
Aby stare, chore, bite i skrzywdzone
na kres swych dni miały to nagrodzone
Nadchodzący Nowy Rok to nie tylko okres radości, ale również zadumy nad tym, co minęło i nad tym, co nas czeka. Tak więc dużo optymizmu i wiary w pogodne jutro życzy Leonarda Biedak z mężem i trzydziestką podopiecznych kociaków

pogoda1053

Od: Sob sty 15, 2011 14:19

Post » Nie gru 30, 2012 17:36 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Piękne życzenia na Nowy Rok :) Oby był lepszy dla nas wszystkich...

issey32

Post » Nie gru 30, 2012 17:53 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

kassja pisze:Domek dla Magdy w Ostrołęce okazał się niewypałem :cry:

Własnie, bo jak to kwestia kociej kuwety, to mamy problem ze wszystkimi kotami...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie gru 30, 2012 18:12 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Oby nie...

issey32

[poprzednia][następna]