ankacom pisze:Ale on tylko w jednym domu był agresywny w pozostałych nie.
Musiała być jakaś przyczyna takiego zachowania.
W tamtym domu był piesek, no i to był też jego pierwszy tydzień po kastracji, więc mógł mieć burzę hormonalną
Ewa (czyli dom z drugim rudym kocurem) z kolei ma doświadczenie z trudnym kotem (jej osobisty rudzielec) i od razu daje do zrozumienia kotu kto rządzi, a u niej był słodziakiem.
U mnie z kolei i na początku (przed kastracją) i teraz - w sumie jutro będzie tydzień jak znowu jest u mnie) jest miłym kotkiem, powoli zamieniającym się w kociaka - chce się bawić i tulić i bawić jak kociaczek - czasem łapie rękę i chce ją "kopytkować" ale dla mnie to normalka akurat, choć właściwie to on jest dla mnie niesamowity bo nie wyciąga wtedy pazurków, a moim osobistym kotom zdarza się mnie drapnąć podczas takiej zabawy.
Za to wędka z piórkiem rządzi!!! - to ulubiona zabawka rudzielca, biega wtedy, odbija się od wersalki, robi piruety, no szał! kociak 5-6 miesięczny wychodzi z niego! najgorsze jest to, że nie mam kiedy nagrać mu filmiku jak się bawi, bo jest wtedy cudny!
Moim zdaniem on ma szansę być miziakiem ogromnym, zabawowym, tylko musi mieć swoich dużych, którzy by mu poświęcili uwagę, bo u mnie jest biedny - ja wracam późno i nie mam zbyt wiele czasu do rozdzielenia między koty...
Powoli zapoznaję go z kotami - już z czarnuszkami są "noski-noski", ale mój Zenio i Bombini syczą na rudaska i zaganiają go jak owieczkę po mieszkaniu - bo pozwoliłam mu pozwiedzać trochę wczorajv i dziś. No zobaczymy jak to będzie z nimi dalej.
Rozmawiałam z Panią z W-wy, która jest gotowa dać Hansikowi DT, ale jeszcze przyszły tydzień kitek musi spędzić u mnie, żeby minął miesiąc od kastracji, no i trzeba będzie szukać mu transportu...
A może znalazłby mu się do tego czasu jakiś DS?
Może zrobić mu te ogłoszenia jeszcze... sama nie wiem czy je robić jeszcze na mój nr, czy poczekać i "reklamować" go już z Wawy?
Za pieniążki zebrane na konto fundacji (50+70 zł) na razie zamówiłam suchą karmę i żwirek, a chcę jeszcze mu wybrać kilka Bozit, bo to mu najbardziej smakuje