Maluszek wyrzucony na mróz szuka DS !!! (od strony 39)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 05, 2012 17:40 Re: Czwórka malutkich kociaków PILNIE szuka DT lub DS !!!

Oj, jaka szkoda że Kiciunia się wyrwała :(
Zdezynfekuj tą ranę bo po kocim pazurku może się źle goić...

Mambo ma super towarzystwo :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Śro gru 05, 2012 17:47 Re: Czwórka malutkich kociaków PILNIE szuka DT lub DS !!!

Broszka pisze:Oj, jaka szkoda że Kiciunia się wyrwała :(
Zdezynfekuj tą ranę bo po kocim pazurku może się źle goić...

Mambo ma super towarzystwo :ok:

Jak byłam u Mambo to wodą utlenioną przemyłam a teraz spirytusem . Opuchł mi palec tam gdzie Kiciunia mnie ugryzła, podrapane nie wygląda żle.
Zostawiłam tej pani kaskę na kastrację Mambo, bo koteczkę to miałaby ona za darmo przez TOZ wysterylizowaną. Skoro w ostatniej chwili okazało się, że Mamba to nie kotka więc tak postanowiłam aby tej pani nie naciągać na dodatkowe koszty. Ona w mieście opiekuje się kilkoma kotami w różnych miejscach. :ryk: :lol:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Śro gru 05, 2012 22:12 Re: Czwórka malutkich kociaków PILNIE szuka DT lub DS !!!

Super, że Mambo ma dobry domek i towarzystwo :) Zobaczymy czy uda się złapać Maćka :P klatka łapka z przynętą stoi juz na parkingu więc zobaczymy :)

ewik85

Od: Śro kwi 18, 2012 7:50

Post » Czw gru 06, 2012 10:52 Re: Czwórka malutkich kociaków PILNIE szuka DT lub DS !!!

Czekamy czy kotki się złapią, Kiciunia to chytra sztuka ona nie chce wejść do klatki. :roll:
Byłam u lekarza , mam stan zapalni przez Kiciunię, skierowanie do chirurga ale nie wiem kiedy się dostanę. Mam przemywać rywanolem i nakładać maść z antybiotykiem. Wczoraj wieczorem jak mi zaczęło puchnąć to dostałam gorączki i niezbyt dobrze się poczułam. Tak Kiciulkę lubię a ona drapie i gryzie, to ci jędza. :lol:
Obrazek

jasia0245

Post » Czw gru 06, 2012 11:11 Re: Czwórka malutkich kociaków PILNIE szuka DT lub DS !!!

Oj, przykro mi że Cię tak załatwiła :(
Łapkę najlepiej ustawiać kiedy koty są przegłodzone czyli nie karmić kotów przez dzień i na wieczór wystawić klatkę z pachnącym jedzeniem np saszetką whiskasa.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Czw gru 06, 2012 11:19 Re: Czwórka malutkich kociaków PILNIE szuka DT lub DS !!!

Broszka pisze:Oj, przykro mi że Cię tak załatwiła :(
Łapkę najlepiej ustawiać kiedy koty są przegłodzone czyli nie karmić kotów przez dzień i na wieczór wystawić klatkę z pachnącym jedzeniem np saszetką whiskasa.

Klatka stoi od wczoraj wieczorem, szkoda mi Kiciuni bo jak byłam na parkingu to chodziła za mną i miauczała, jest głodna wczorajsze co zostało to zamarzło. Pod portiernią siedział w dziurze kotek biały z ogonkiem w prążki, ale nie wiem czy to Maciuś czy ten następny bezpański. Muszę przyjrzeć się zdjęciom. Obejrzałam zdjęcia chyba jednak to Maciuś, ale czy wejdzie, nie wiem. Na razie kotki pilnują klatkę - łapkę. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Post » Czw gru 06, 2012 21:15 Re: Czwórka malutkich kociaków PILNIE szuka DT lub DS !!!

Zamiast Maciusia złapał się kotek czarny z białym brzuszkiem, nie wiem skąd tam trafił. Wypuściliśmy go, chyba przyszedł na darmowe żarełko.
Ewik dzięki za dotychczasową pomoc. :lol:
Ugryzienie Kiciuni jeszcze brzydkie ale troszeńkę lepiej. Byłam w 2011 roku 3 razy szczepiona p/tężcowi, chyba nic złego się mi nie stanie. Smaruję maścią z antybiotykiem i na przemian okłady z rywanolu. :cry:
Obrazek

jasia0245

Post » Pt gru 07, 2012 22:42 Re: Czwórka malutkich kociaków PILNIE szuka DT lub DS !!!

Dziś złapał się znowu inny kotek, tym razem wypasiony kocur biało-szary trochę oswojony. On mieszka z taką białą kicią pod restauracją chińską. Wzięłam go do piwnicy na noc i dałam mu mleczka i jedzonka. Ale będę musiała go wypuścić. Tak sobie myślę Pani Jasiu że nawet jakby się zmieścił przez tą rurę i wracał by tam to kto go bedzie za rok karmił? ja się wyprowadzam za rok a mój szwagier napewno nie bedzie schodził i go karmił :( no i zabrałyśmy go w sumie od tamtej kotki białej z którą tam przebywał więc mam takie mieszane uczucia, ale dziś przynajmniej bedzie miał troszkę cieplej w piwnicy. Jutro rano pójde do niego i zobaczymy :)

ewik85

Od: Śro kwi 18, 2012 7:50

Post » Sob gru 08, 2012 9:11 Re: Czwórka malutkich kociaków PILNIE szuka DT lub DS !!!

ewik85 pisze:Dziś złapał się znowu inny kotek, tym razem wypasiony kocur biało-szary trochę oswojony. On mieszka z taką białą kicią pod restauracją chińską. Wzięłam go do piwnicy na noc i dałam mu mleczka i jedzonka. Ale będę musiała go wypuścić. Tak sobie myślę Pani Jasiu że nawet jakby się zmieścił przez tą rurę i wracał by tam to kto go bedzie za rok karmił? ja się wyprowadzam za rok a mój szwagier napewno nie bedzie schodził i go karmił :( no i zabrałyśmy go w sumie od tamtej kotki białej z którą tam przebywał więc mam takie mieszane uczucia, ale dziś przynajmniej bedzie miał troszkę cieplej w piwnicy. Jutro rano pójde do niego i zobaczymy :)

Ewik85 jak zadecydujesz to tak będzie. Może go ogłosić i ktoś go przyjmie pod swój dach. :wink:
Obrazek

jasia0245

Post » Sob gru 08, 2012 16:02 Re: Czwórka malutkich kociaków PILNIE szuka DT lub DS !!!

Maciuś złapany, jest u mnie w domu. Jest jednak przeziębiony, jutro rano chyba do weta. :cry: Dobrze, ze wreszcie wszedł do klatki bo jeszcze parę dni i już by było po Maciusiu. Trzymam go w pokoju nieogrzewanym, czy rozkręcić grzejnik? Nie wiem jak będzie lepiej. :?
Obrazek

jasia0245

Post » Sob gru 08, 2012 16:20 Re: Czwórka malutkich kociaków PILNIE szuka DT lub DS !!!

Super :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Myślę, ze można spokojnie rozkręcić kaloryfer :)
Tylko skoro ma katar, trzeba go izolować od innych kotów, żeby się nie zaraziły :)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Sob gru 08, 2012 16:28 Re: Czwórka malutkich kociaków PILNIE szuka DT lub DS !!!

olafen pisze:Super :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Myślę, ze można spokojnie rozkręcić kaloryfer :)
Tylko skoro ma katar, trzeba go izolować od innych kotów, żeby się nie zaraziły :)

Maciuś jest zamknięty w osobnym pokoju, kotki moje nie będą wcale tam wchodzić. Idę rozkręcić kaloryfer. :(
Obrazek

jasia0245

Post » Sob gru 08, 2012 16:30 Re: Czwórka malutkich kociaków PILNIE szuka DT lub DS !!!

Też bym tak zrobiła. Niech kotuś rozgrzeje :ok:

olafen

Post » Sob gru 08, 2012 16:49 Re: Czwórka malutkich kociaków PILNIE szuka DT lub DS !!!

Mocno przemarzł bez rodzeństwa, jak była ich 4 to w kupie się razem grzały a tak został ponad 3 tygodnie sam. Żeby wcześniej wszedł czy dał się złapać. Zobaczę do jutra jak choć troszkę będzie gorzej to jutro rano do weta, ale teraz byłam u niego i tak jakby troszeczkę lepiej :roll:
Obrazek

jasia0245

Post » Sob gru 08, 2012 16:56 Re: Czwórka malutkich kociaków PILNIE szuka DT lub DS !!!

Ale przy katarze i tak musi dostać antybiotyk i im szybciej, tym szybciej mu przejdzie. U kotów sam katar raczej nie przechodzi.

Lula u mojej mamy rozkłada się po kanapach i ani do okna nie podejdzie bidulka, bo boi się, ze znów trafi do zimna. I tyle razy słyszałam, ze koty sobie zimą poradzą, aby tylko im jeść dać. Nie jest to prawda. U mnie cała trójka kotów śpi przy na maxa odkręconym kaloryferze.

olafen

[poprzednia][następna]