Filemon w DS ( z dwoma pięknymi kocuramii)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 01, 2012 10:30 Re: Szalone przygody kotka Filemona- życie wśród psów

gentelman :mrgreen:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon paź 01, 2012 10:40 Re: Szalone przygody kotka Filemona- życie wśród psów

nie 8) tego nie można powiedzieć o Garfim
Garfi to łakomczuch i egoista, który wali łapą bez namysłu i zabiera jedzenie innym zwierzakom
dokładnie ma taki charakter jak Garfield z kreskówki

tak napisałam
może być?

malutki kotek Filemon szuka fajnego domu z miłym kotem
Fielmon jest słodki i zabawny, wesoły i ruchliwy, przyjacielski i odważny, ale potrzebne mu towarzystwo miłego , rozsądnego kota , który nauczy go podstaw kociej grzeczności i zostanie jego kocim przyjacielem. Filemon jest jeszcze bardzo malutkim kotkiem - urodził się prawdopodobnie ok. 20 sierpnia 2012 r. Obecnie świetnie bawi się z moim dorosłym kotem.
Filemon bardzo lubi towarzystwo człowieka, lubi głaskanie – ładnie wtedy mruczy, chociaż zazwyczaj nie ma czasu na siedzenie na kolanach. Woli biegać i skakać i gonić piłeczki , wskakiwać i zeskakiwać i zaskakiwać innego kota.
Został znaleziony 2 tygodnie temu – i wtedy zostało u niego wstępnie rozpoznane zastarzałe zwichnięcie stawu biodrowego. Obecnie jest to niewidoczne podczas poruszania się kotka , ale jak Filemon skończy 4 m-ce – konieczna jest konsultacja w tym zakresie u weterynarza.

Jeżeli chcesz dać dom Filemonowi, lub dowiedzieć się więcej- proszę napisz. Filemon obecnie przebywa w Legnicy, ale w miarę możliwości pomogę w transporcie do przyszłego domu.
Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej.

trochę długie wyszło :oops:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon paź 01, 2012 13:40 Re: przygody kotka Filemona- będą ogłoszenia -prosze o kciuk

Wcale nie długie, to jest bardzo konkretny, dobry tekst !!! :ok:
Mnie sie podoba :D Przeczytałam tak jakbym nic nie wiedziała o kotach a chciała jakiegos mieć. Na pewno tekst o zastarzałym zwichnięciu odrzuci część potencjalnych domków i dobrze, bo zostaną tylko te bardziej czułe i uwrazliwione na potrzebe leczenia i świadome, że kot to zywe stworzenie, a niemisio do przytulania. Najgorzej jak kota bierze dom, który uważa "że ta zabawka sie nie psuje" :roll: .
A jedna rzecz, popraw z "Został znaleziony 2 tygodnie temu" na "Został znaleziony dnia .... XXX". Ogłoszenie mówiące o 2 tygodniach temu nie będzie juz aktualne po miesiącu. Chyba, że to celowe ;)

Może inne ciotki jeszcze palną tu rzeczowa krytykę ze swojej perspektywy ?

CatAngel jest juz uprzedzona, że wyslesz materiały, ale bez nerwacji, nie pali się :wink:
Ostatnio edytowano Pon paź 01, 2012 13:49 przez psiama, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

psiama

Post » Pon paź 01, 2012 13:44 Re: przygody kotka Filemona- będą ogłoszenia -prosze o kciuk

tu by się przydała zmiana estetyczno-stylistyczna - trzy razy użyte słowo "obecnie"
i racja, że lepiej dawać adres mailowy, bo się robi wstępny odsiew oszołomów i popaprańców
a jak napisza, to można im wysłac ankietę przedadopcyjną (mam gdzies na dysku, mogę podesłać na wzór)

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pon paź 01, 2012 13:56 Re: przygody kotka Filemona- będą ogłoszenia -prosze o kciuk

Pozytywka ma dobre humanistyczne oko :ok:

Zamiast "Obecnie świetnie bawi się z moim dorosłym kotem. " mozna dac po prostu "Świetnie bawi się z moim dorosłym kotem. ".

I zamiast "Filemon obecnie przebywa w Legnicy" może być "Filemon przebywa w tej chwili w Legnicy"
Obrazek

psiama

Post » Pon paź 01, 2012 14:43 Re: przygody kotka Filemona- będą ogłoszenia -prosze o kciuk

I może trochę więcej o możliwym późniejszym leczeniu, bo to ważne, ale tak, by za bardzo nie przestraszyć potencjalnego domu. Z tekstu ogłoszenia wynika, że Filemonek to koci urwisek i jego przypadłość nie przeszkadza mu w miarę normalnym funkcjonowaniu, ale w przyszłości będzie wymagał diagnostyki i opieki, jeśli vet zadecyduje o ewentualnej operacji.

Kciuki trzymam za kicia!

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Wto paź 02, 2012 6:31 Re: przygody kotka Filemona- będą ogłoszenia -prosze o kciuk

dziękuje
zaraz poprawiam i wysyłam do Cat Angel

Obrazek

Filemon to jest taki kotek jak z tej bajki o kocie Filemonie :mrgreen: wszędobylski i ciekawski urwis

ma ktoś maila do Cat Angel? bo zdjęcia to muszę wysłać na maila przecież Obrazek

Patmol

Post » Wto paź 02, 2012 8:00 Re: przygody kotka Filemona- będą ogłoszenia -prosze o kciuk

Złap ją na PW i ustalicie co i jak :D
Obrazek

psiama

Post » Wto paź 02, 2012 8:01 Re: przygody kotka Filemona- będą ogłoszenia -prosze o kciuk

Jakie cudne kasztany :1luvu:

Filemon na taaaaakiego dużego kotka wygląda :D
Obrazek

psiama

Post » Wto paź 02, 2012 8:46 Re: przygody kotka Filemona- będą ogłoszenia -prosze o kciuk

psiama :mrgreen: Ty tez masz całe mieszkanie w kasztanach?
Obrazek

Obrazek

Patmol

Post » Wto paź 02, 2012 8:46 Re: przygody kotka Filemona- będą ogłoszenia -prosze o kciuk

dziarski kurdupelek :mrgreen:

pozytywka

Post » Wto paź 02, 2012 8:50 Re: przygody kotka Filemona- będą ogłoszenia -prosze o kciuk

powinien się chyba nazywać 8) Struś Pędziwiatr

Obrazek

Patmol

Post » Wto paź 02, 2012 8:51 Re: przygody kotka Filemona- będą ogłoszenia -prosze o kciuk

strasznie trudno takim smrodom zrobić zdjęcie, bo cały czas sa w ruchu
nawet z filmikiem jest problem, bo co i rusz wyskakują z kadru :twisted:

pozytywka

Post » Wto paź 02, 2012 9:12 Re: przygody kotka Filemona- będą ogłoszenia -prosze o kciuk

Patmol pisze:psiama :mrgreen: Ty też masz całe mieszkanie w kasztanach?
Ja mam jeszcze żołędzie i liście :mrgreen:
Ale faza powoli sie kończy uffff ....

Dokładnie tak pozytywko, takie bąki sa non stop nakręcone. Praktycznie stan statyczny osiągaja dopiero we śnie albo w momencie skupienia kuwetowego :mrgreen:

Filemon jest cudny :1luvu:
Obrazek

psiama

Post » Wto paź 02, 2012 11:07 Re: przygody kotka Filemona- będą ogłoszenia -prosze o kciuk

w klatce już mu się wcale nie podoba
Obrazek
chce wyyyyjść

i ja go wypuszczam jak akurat jestem w domu
nie mogę go wypuścić na stałe, bo nie radzi sobie z psami-jak go złapią i wylizują, to się boi

Patmol

[poprzednia][następna]