SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str. 95

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 07, 2012 23:05 Re: SchronWro - drugi zalew kociaków!!!

Czy ktoś zagląda na mejla wolontariuszowego?

Jest zapytanie o Bursztynka...
Oraz o FIFI.

Oraz propozycja DT dla kota...

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Sob wrz 08, 2012 0:08 Re: SchronWro - drugi zalew kociaków!!!

Viris - maluszki wyglądają cudnie i zdrowo :) Cały czas cichutko im kibicujemy i nie możemy uwierzyć, że to te same kotki, które widzieliśmy w schronisku :lol:

Nasze malce ładnie jedzą, poza jednym maluszkiem,który dzisiaj trochę grymasi :( Jeżeli jutro będzie znowu wybrzydzać, to też zabierzemy ją (to chyba kociczka) do weta na badania. Jest co prawda bardzo żwawa, a jak biorę ją na ręce to mam ją wszędzie - na karku, plecach i przodzie na zmianę :)
Wczoraj inny maluszek dwa razy przy jedzeniu grymasił, ale dzisiaj nadrabiał - je aż mu się bure uszka trzęsą.
Po odrobaczeniu na szczęście już nie ma kupek z krwią i w ogóle kupy się unormowały - nadal trochę rzadkawe (ale już nie wodniste, jak w pierwszych dniach), a te które chrupią Royala - to konsystencja idealnej plasteliny :lol: Na razie są na mleku+convalescenta a na drugie - babycat (ale chrupki wcina tylko trójka - tzw.loża honorowa w transporterze - zawsze na przodzie i strasznie krzyczą:). Od poniedziałku powolutku chcę wprowadzać im zmiksowanego z rosołkiem kurczaka, mam nadzieję że biedne brzuszki już doszły do siebie po schroniskowej brei.

Czy ktoś z was przetestował elastyczne obróżki? Bo mamy pewien problem z odróżnieniem poszczególnych łobuziaków... I pomyślałam o elastycznych obróżkach w różnych kolorach, które się automatycznie odpinają, jeżeli kotek się o coś zaczepi. Ale nie mam pewności, czy są bezpieczne.

Czy ktoś wie, jak ma się Wilczka? Bardzo mocno trzymam za nią kciuki!

I dziękuję wam za wsparcie. Nie mogę uwierzyć, że Leosia nie ma już nami. Był z nami krótko, za krótko, ale zdążył skraść nam serca. Jutro posadzimy mu jakąś ładną roślinkę...

jjw666

Od: Nie sie 19, 2012 11:44

Post » Sob wrz 08, 2012 0:55 Re: SchronWro - drugi zalew kociaków!!!

ciekawa.swiata pisze:Czy ktoś zagląda na mejla wolontariuszowego?

Jest zapytanie o Bursztynka...
Oraz o FIFI.

Oraz propozycja DT dla kota...

Hmm napisałam Ci już PW a propos Bursztyna. Może to ta sama pani?
A o Fifi z kiedy zapytanie? Bo nawet tu na wątku była informacja, że trafiła do domku. :)
Ja dostępu do tego maila nie mam, jakby ktoś się podzielił namiarami na PW, to mogę zerkać i odpowiadać w zależności od swojej wiedzy.

Kasiaufo

Od: Pon wrz 08, 2008 18:57

Post » Sob wrz 08, 2012 9:27 Re: SchronWro - drugi zalew kociaków!!!

Zapytanie o FiFi z 3.09 a o Bursztynka z 4.09.

Wiem, że może i było, ale pod moją nieobecność nastukaliście ze 30 str wątku i nie miałam kiedy przejrzeć po powrocie :ok: :)

Bardzo nam brakuje kogoś, kto właśnie w takich sytuacjach (jak część z nas jest na urlopie) mógłby kontrolować co się dzieje na fb i mejlu. Bo ludzie bardzo się denerwują jak piszą z konkretną ofertą i nie dostają odpowiedzi. Też bym się wkurzyła - tym bardziej, że ciągle ponawiamy apele o pomoc, a jak ktoś zaoferuje pomoc to ciszaaaa.
Bardzo źle to wpływa na nasz wizerunek i na pewno nie ułatwia szukania domów...
Kasiaufo - już ślę na Twoje ręce (czy tam klawisze) dostępy :)

Jeśli ktoś jeszcze chciałby dostęp do mejla i fb i może czasem nas odciążyć to piszcie do mnie PW (bo wątek czasem gubię i nie mam czasu nadrobić, a czas leci) to podam Wam tajne kody ;)

AAAaaa i jeszcze jedna prośba: jak odpowiadacie komuś na mejla wolontariuszowego, albo na pryw. wiadomość na fb to podpisujcie się na końcu, bo później jest bałagan i nie wiadomo kto się czyją sprawą zajmuje. A tak jak zobaczę np. że pod wiadomością podpisała się Ewelina np. to już wiem, że ona zajmuje się daną sprawą i w razie czego wiem z kim się kontaktować. To nam znacząco ułatwi życie, a i ludziom się lepiej rozmawia z konkretnymi osobami, a nie z anonimem :)
To tak w ramach technicznych spraw ;)

ciekawa.swiata

Post » Sob wrz 08, 2012 12:25 Re: SchronWro - drugi zalew kociaków!!!

Domek który pytał się o Fifi jest na wątku :wink:
Pani z tablicy co się pytała o Bursztynka to Pani z Kluczborka z którą już Kasia rozmawiała
Jeżeli chodzi o ten DT to Pani pisała że może jakiegoś malucha wziąć, zaproponowałam kociaki od Mru ale je wzięła martka, to potem napisała że można w takim razie wybrać jakiegoś ze schroniska - i na tym się skończyło bo nic więcej nie napisała, że chce się umówić na konkretny dzień czy cokolwiek innego.
Ostatnio edytowano Sob wrz 08, 2012 12:27 przez JaEwka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Sob wrz 08, 2012 12:26 Re: SchronWro - drugi zalew kociaków!!!

Karo - z tego co wiem to Ewelina się z tymi osobami kontaktowała.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob wrz 08, 2012 12:31 Re: SchronWro - drugi zalew kociaków!!!

JaEwka pisze:Domek który pytał się o Fifi jest na wątku :wink:
Pani z tablicy co się pytała o Bursztynka to Pani z Kluczborka z którą już Kasia rozmawiała
Jeżeli chodzi o ten DT to Pani pisała że może jakiegoś malucha wziąć, zaproponowałam kociaki od Mru ale je wzięła martka, to potem napisała że można w takim razie wybrać jakiegoś ze schroniska - i na tym się skończyło bo nic więcej nie napisała, że chce się umówić na konkretny dzień czy cokolwiek innego.

A o Wilczuni to już jjw nie odpisałaś ;)

Wilczur dzielnie walczy z mocznikiem.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Sob wrz 08, 2012 12:38 Re: SchronWro - drugi zalew kociaków!!!

jjw666 pisze:Czy ktoś wie, jak ma się Wilczka? Bardzo mocno trzymam za nią kciuki!

Dziękuje bardzo za trzymanie kciuków bo nadal są potrzebne. Wilczka jest słaba :( prawie cały czas śpi, męczy się jak przejdzie kawałek ale zaczęła się interesować jedzeniem - a raczej sosikiem :wink:
3 razy dziennie robimy kroplówki dożylne i w poniedziałek na badania jedziemy.
Teraz odpoczywa i grzeje się na kocyku elektrycznym :)

Zdjęcia z czwartku:

Obrazek

Obrazek
Obrazek

JaEwka

Post » Sob wrz 08, 2012 12:39 Re: SchronWro - drugi zalew kociaków!!!

Gibutkowa pisze:
JaEwka pisze:Domek który pytał się o Fifi jest na wątku :wink:

A o Wilczuni to już jjw nie odpisałaś ;)

Wilczur dzielnie walczy z mocznikiem.

no bo byłam w trakcie :twisted:
Obrazek

JaEwka

Post » Sob wrz 08, 2012 12:47 Re: SchronWro - drugi zalew kociaków!!!

O elektryczny już masz. I jak się sprawuje?

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Sob wrz 08, 2012 12:51 Re: SchronWro - drugi zalew kociaków!!!

viris pisze:Ja co chwilę sprawdzam czy to allegro jest. Bardzo bym chciała, żeby znalazło się tam foto Maszkaronów (przed i po), roześlę po wszystkich znajomych - żeby widzieli że warto dać piątaka.

Allegro jest już w przygotowaniu, gadałam wczoraj z Mru, allegra nam projektuje Adam (aburacze). Także jak tylko będzie gotowe to wrzucę.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Sob wrz 08, 2012 13:14 Re: SchronWro - drugi zalew kociaków!!!

Ok ok, super dziewczyny :ok:
ale widocznie kontaktowała się telefonicznie, albo ze swojego pryw mejla bo nie ma tam śladu po odpowiedzi. Trzeba jakiś sposób wymyślić, żeby oznaczać takie wiadomości jako "załatwione" bo jak kilka osób ma dostęp do jednego mejla, to cały czas będzie bajzel bo nie wiadomo będzie kto na co odpowiadał a na co nie.

Jakieś propozycje? :)
Może stworze katalog wiadomości o takiej nazwie i jak będziecie sprawę załatwiać przez telefon to od razu ją tam przenoście, żeby inni na nią nie odpowiadali? Hmm?

A za Wilczura niezmiennie kciuki, to twarda bestyja jest... musi się podnieść! :ok:

ciekawa.swiata

Post » Sob wrz 08, 2012 13:34 Re: SchronWro - drugi zalew kociaków!!!

Gibutkowa pisze:O elektryczny już masz. I jak się sprawuje?

Dobrze się sprawuje. Jest na prawie całe łóżko :wink:
Obrazek

JaEwka

Post » Sob wrz 08, 2012 14:04 Re: SchronWro - drugi zalew kociaków!!!

Poki co Fifi ma sie dobrze, byla cholernie chuda wiec teraz je za wszystkich. Nigdy nie przypuszczalem, ze kot moze tyle zjesc a staramy sie dawac nie takie duze porcje, po prostu ciagle sie domaga i glosno miauczy dopoki nie dostanie pelnej miski, ostatnia noc byla gorsza niz z niemowlakiem.

Przy okazji... czy ona ma naprawde 6 lat? Jest b.mala i wyglada moze na 2 lata max.

myszorkot

Od: Pon wrz 03, 2012 19:53

Post » Sob wrz 08, 2012 14:17 Re: SchronWro - drugi zalew kociaków!!!

to zależy czy wiek oceniał wet w schronisku - tam często go zawyżają, czy taki wiek podały osoby oddające Fifi - wtedy pewnie tyle ma. Moja Wilczka też jest z tych mikro kotków :wink:
Fifi teraz dużo je bo w końcu poczuła się bezpiecznie :ok:
Obrazek

JaEwka

[poprzednia][następna]