KOCIA Chatka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 15, 2012 21:55 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 13.08.-19.08.2012 r.
13.08. pon. rano Asia i Bogusia wie. Beatka
14.08.wt. rano Marta wie. Marlenka
15.08. śr. rano Kasia wie gosiakot, Wiesia
16.08. czw.rano Mara wie. Marlena
17.08. piat rano Beatka wie. Teresa
18.08. sob. Marta wie. brak
19.08. niedz. rano brak wie.brak

Dorotka, pisała mi, żeby wpisac ja na dyżur niedziele, ale nie wiem czy rano czy popołudniu. Moze jutro mi dopowie 8)
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Śro sie 15, 2012 22:54 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

relacja z dyżuru wieczornego:
na kwarantannie :Przywiozłyśmy spore zaopatrzenie ( whiskasy w saszetkach) z którego niewiele zostało, ponadto była pani Agnieszka , która przywiozła gotowanego drobno krojonego kurczaka. Kurczak został dosłownie pożarty, jedli wszyscy kto mógł na kwartantannie, nawet nie dali spróbować tym na zdrowej. Skoro w chatce mamy tak dużo kotów do wyżywienie warto to wziąć pod uwagę , koty były zachwycone tym prawdziwym mięskiem. Ponadto pani Agnieszka przywiozła rolkę jednorazowego ręcznika, miękkie bluzy na legowiska . Teraz o kotach:
Łezek przemiły i spokojny, pomiaukuje stęskniony za pieszczotami,Pręgusek podobnie...czy ten kotek może jeść intestinal mokty ? bo suchy mu nie smakuje ..., Rudzik malutka kuleczka złota także spragniony pieszczot. Maluchy od Elenki figlują i jedzą jak szalone, tak się darły jak weszłyśmy do chatki jakby przez parę dni nie jadly, a przyjechałyśmy ok 16 tej.
Niewyobrażalnie biedny ,maleńki Oczko niestety nie chciał dziś jeść...może jednak to chwilowe bo Wiesia dzwoniła do Marty podobno wcześniej jadł bardzo ładnie - mozę się maluch przejadł ? zwróccie uwagę rano czy jest zainteresowany jedzeniem .
Luzem biegający :
Maluchy ok, jedzą i biegaja jak szalone.
Skarpetek zrobił rzadką kupkę, proponuję zwrócić jutro uwagę.
Pysiol jest godnym nastepca Jozia - łakomczuch.
Dekster nasikał 2 razy na blat i szafki jak byłyśmy w chatce , Wiesi udało się zebrać próbkę moczu do analizy.
Amelka bardzo zestresowana , warczy , jada osobno i zbiera zle wzory ...na koniec przed wyjściem z chatki trzeba było jeszcze sprzątnąć jej siuśki-na okienku miedzy kociatniami było pudełko tekturowe gdzie ułożyłam saszetki whiskasa które mi zostały , Amelka wlazala tam i nasikała aż polało się na blat, dlatego umyte whiskasy są na suszarce z miskami.
Wszystkie leki podano kociakom.
Na otwartym regale w plastikowym , przezroczystym wiaderku zostawiłam suchą karmę weaning pediatric dla maluchów , to bardzo dobre jedzenie z Royala, fajnie gdyby kotki to dostawały , zawiera lizynę i inne dobre rzeczy.
Przywiozłam nowy MOP do mycia podłogi na kwarantannę.
Wiem że nie chodziłam dawno na dyżury ale ...czy możnaby jakoś pogrupować lekarstwa ? jakikolwiek system - alfabetyczny , czy pod względem przeznaczenia - wszystko jedno . Naprawdę trudno coś znaleźć, chyba wszystkim byłoby łatwiej.

Na zdrowej koci oczopląs 8O 8O 8O , niestety mam problem z imionami. Szylkrecia dość nieśmiała głównie siedziała w budce w wolierze. Nieśmiały był też bury kotek w budce na drapaku, nie chciał wyjść do jedzenia , jedzenie dostał do budki ale na tym nie koniec - napadła go tam szarańcza złożona z maluchów które weszły do budki żeby mu wyjeść z miski - nie reagował. Potem kotek wyszedł. Złota jest bardzo zachrypnięta tak , że nawet nie może miauczeć.
Koteczka zezowata w białych skarpetkach - trudny pacjent , przy zastrzyku bardzo się wyrywa ale dostała zastrzyk i uszka też ma wyczyszczone dzięki temu że jest łakoma i zajęta miską pozwoliła sobie grzebać w uszach. Koteczka ta z urody przypomina bohaterkę filmu " Niewolnica Isaura " też była całkiem ładna tylko miała zeza...
Potwierdza się informacja Marleny że kotek Dżozef ( Ziutek ?) wymiotuje , znalazłam brzydkie zielone wymiociny , chociaż nie widziałam kto to zrobił.
Także na zdrowej leki podano.
Prośba - na zdrowej pozostawiłam gdzieś umytą szpachelkę , którą używałam do czyszczenia kuwet. Szpachelka bardzo pomaga w pracy, więc uczciwego znalazcę proszę o położenie jej w sąsiedztwie łopatki do kuwet, może ktoś skorzysta- a tak to zaginie bez wieści.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Czw sie 16, 2012 6:51 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

gosiakot pisze: Koteczka ta z urody przypomina bohaterkę filmu " Niewolnica Isaura " też była całkiem ładna tylko miała zeza...

:ryk: :ryk: :ryk:

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Czw sie 16, 2012 8:29 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Pręguskowi możemy zacząc po troszku podawac normalne jedzenie, ale trzeba obserwowac kupy :!:
gosiakot pisze: Złota jest bardzo zachrypnięta tak , że nawet nie może miauczeć.

Złotej ostatnio czyściłam i zakrapiałam oczko bo miała zaropiałe, ewidentnie coś jej się rozwija. Czy jest ktoś w stanie zabrac ją do weta? Nam już się nie zmieści do samochodu.

My weźmiemy dzisiaj Oczko, bo miał się stawic, Rudzika bo ma kontrolę, Ziutka, bo wymiotuje i wstępnie byliśmy umówieni z p.wet na odbiór Kosteczki.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Czw sie 16, 2012 9:53 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Zagadka: kotek na zdrowej, czarny z białym, wielkości Arii, chłopak :?: Nie jest to żaden z piątki wolierowców. Ja za nic nie mogę sobie przypomniec co to za kot 8O Dzwoniła Mara, kto to jest, a ja naprawdę nie wiem :oops:

The Szops

Post » Czw sie 16, 2012 10:33 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

The Szops pisze:Zagadka: kotek na zdrowej, czarny z białym, wielkości Arii, chłopak :?: Nie jest to żaden z piątki wolierowców. Ja za nic nie mogę sobie przypomniec co to za kot 8O Dzwoniła Mara, kto to jest, a ja naprawdę nie wiem :oops:

Spoko :wink: to małe ze schroniska od kolorowej kotki, siedziało w klatce z maleńtasami i strasznie mordowało maluszki więc go wczoraj przywiozłam, nie miałam go gdzie przenieść :oops: jest odpchlony, odrobaczony i zaszczepiony.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw sie 16, 2012 12:35 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

To chłopak tak stwierdziłą Pani Doktor w schronisku :)
Obrazek

terenia1

Post » Czw sie 16, 2012 12:53 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

terenia1 pisze:To chłopak tak stwierdziłą Pani Doktor w schronisku :)
Obrazek

:mrgreen: Teresko to kotka jaką mieliśmy rok temu u nas, to nie kotek ze schroniska :D Ale bardzooooo to Chatkowe podobne do tego zwierza na zdjeciu :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw sie 16, 2012 14:11 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

CatAngel pisze: :mrgreen: Teresko to kotka jaką mieliśmy rok temu u nas, to nie kotek ze schroniska :D Ale bardzooooo to Chatkowe podobne do tego zwierza na zdjeciu :)

No właśnie to jest tak jak czytam bez rozumienia :mrgreen: a coś mi się wydawało że na tym zdjęciu jakaś taka duża kocina a wczoraj przywiozłąm młodego kociaka :wink: ale faktycznie podobna.

terenia1

Post » Czw sie 16, 2012 14:48 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Prosze zapisac Dorota Wojciechowska, dyzur w niedzielę rano 8)
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Czw sie 16, 2012 23:34 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 13.08.-19.08.2012 r.
13.08. pon. rano Asia i Bogusia wie. Beatka
14.08.wt. rano Marta wie. Marlenka
15.08. śr. rano Kasia wie gosiakot, Wiesia
16.08. czw.rano Mara wie. Marlena
17.08. piat rano Beatka wie. Teresa
18.08. sob. Marta wie. brak
19.08. niedz. rano Dorotka wie. Gosia i Marcin

terenia1

Post » Czw sie 16, 2012 23:38 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Łezek dziś zrobił wzorcowego kupala - twardy, zbity, kształtny :D
Dziś byłam z Pinezką u weta:
karta leczenia na zdrowej założona leki kupione:
2xdzinnie 1/2 tabletki unidoxu
2xdzinnie zakrapianie oczuu Erytomycyną po uprzednim przemyciu oczek soląfizjologiczną, kontrola u weta 22.08.12 - karta leczenia i leki na zdrowej.

terenia1

Post » Pt sie 17, 2012 0:45 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Wpadliśmy do malców. Malce na zdrowej po Unidox-ie i kroplach znacznie lepiej dzisiaj wyglądają :)
Misiek(złotooki) bardzo zaatakował dzisiaj Złotą :( No hałas byyyyył :?
Czy Mniejsza wychodzi z legowiska w ogóle ?

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt sie 17, 2012 7:48 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Raport z wczorajszego wieczornego dyżuru:
Lezek tak jak pisała już Teresa zrobił super, zdrową qpe :ok:
Przy mnie jadł suche i/d bardzo chętnie.
Pregusek strasznie płakał, wzięłam go na ręce i tak przesiedział prawie cały dyżur, jak tylko trafił do boksu darł się potwornie :(
Loker i spółka rzucają się na jedzenie jakby co najmniej tydzień nie mieli niczego w ustach 8O
Dexter nasikal wczoraj na blat, ale tylko raz więc można przyjąć, że jakiś postęp jest.
Maluchy na wolności pełne wigoru, trzeba patrzec pod nogi, bo można niechcący rozdeptac, dosłownie są wszędzie.

Pewnie Arii linko graniczy z cudem :twisted:
Wczoraj we trzy, ja, Marta, Teresa, miałyśmy problem ale wkońcu się udało :wink:
Misiek był zamknięty w wc ale się darł jak go wypuscilam. Czy siedział tam za karę? :lol:
Co do Mniejszej to przy mnie nie opuściła koszyka :roll: Mnie się wydaje, że to przez ta ilość kotów dookoła.
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pt sie 17, 2012 9:25 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

po wczorajszym wecie:
Rudzik troszkę lepiej z katarem, ale ta rana na boczku kiepsko. P wet ją wyczyściła i nakleiła na to sztuczną skórę, która miała byc do poniedziałku, ale odpadła jeszcze wczoraj zanim dojechaliśmy do Chatki :?
Ziutek znowu ma w tym brzuchu pełno przelewającej się treści. Dostał kilka zastrzyków, mamy go bacznie obserwowac do poniedziałku, czy wymiotuje, czy chce jeśc itp. W poniedziałek kontrola. Wzięliśmy mu suchego sensivity, jest w szafce na zdrowej, proszę mu w miarę możliwości dawac to w wolierze albo gdzieś na zapleczu. Niestety w jego przypadku, dopóki kociak nie znajdzie domu, wszystkie działania są tylko doraźne, ale poóc mu jakoś trzeba, bo ten brzuchol mu na pewno przeszkadza.
Kosteczka jest do poniedziałku u p. Edyty w domu :1luvu: . Ogonek jako tako się zasklepia, ale kocia dostała jeszcze kataru i to w trakcie brania antybiotyku :? Musimy jej zmienic imię, bo ponoc wcina jak opętana i robi się gruba :ok:
Oczko, musimy obserwowac, bo kociak zachowuje się trochę dziwnie, może byc coś neurologicznego. Proszę pisac, czy chce jeśc, jak kupa itp.

Wczoraj wracając od weta, jeszcze się załapaliśmy na psią interwencję. Masa psów latała za suszką w cieczce, po rondzie i na oślep ładowały się pod samochody. Suczka niestety straciła życie pod kołami, kierowca oczywiście odjechał, nawet nie zwolnił :cry: A my biegalismy po tym rondzie próbując złapac resztę. Potem do schronu, po pomoc... Teresa dzięki za pomoc :ok:

The Szops

[poprzednia][następna]