SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 09, 2012 4:05 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

wszystko fajnie, tylko że jeśłi nikt się nie zgłosi, żeby kociaki odebrać ze schronu (przypomnę ze chodzi o te 3-4 tygodniowe) to ja tego nie zrobię, bo włąśnie wychodzę do pracy i wrócę za prawie 13 godzin(a tam nie dość, że mamy aż 1 komputer na 8 osób, to czasu i tak nie mam żeby się do niego dopchać). :(

Skoro w schronie dały radę tydzień, to niestety ale muszą już coś próbować radzić sobie same, pewnie dlatego są takie upaćkane.

A teraz muszę już iść, bo się spóźnię.
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Pon lip 09, 2012 7:09 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

Inni ludzie też pracują. Nie jest fajny Twój pretensjonalny ton. Ja wracam z pracy dziś o 22 do domu. Myślę, że każdy przeczytał Twój post i gdyby ktoś dał radę dziś zabrać kociaki i przechować a potem przekazać to by napisał.

viris

Od: Nie cze 01, 2008 19:26

Post » Pon lip 09, 2012 8:03 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

czy ktoś może odebrać dzisiaj ze schronu te małe kociaki aby sroka7 mogła je wziąć na DT.
Kto ma czas dzisiaj aby podjechać do schronu i je zabrać?
DT dla nich to na prawdę duża szansa więc proszę, niech się ktoś znajdzie....

A ta mała czarna- czy zdiagnozowali w schronie co jej jest?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon lip 09, 2012 8:38 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

Czy teraz mógłby ktoś jeszcze raz napisać/pokazać numery o które dokładnie kotki chodzi? Bo wcześniej dziewczyny miały się podzielić, potem unawenna się wycofała i nie wiem czy koleżanka sroka7 to zauważyła. Jeżeli potwierdzi, które kotki zabierze, to ja zadzwonię dzisiaj do schroniska albo się przejdę i spóbuję to jakoś zorganizować - nie mam ich za bardzo jak wziąć bo nie mam klatki, ale może uda mi się załatwić, żeby można było je ze schronu odebrać koło 18 od pana ochroniarza, w końcu tam ktoś cały czas siedzi, formalności mogę załatwić wcześniej.

Ale powtarzam, muszę mieć potwierdzenie, które kotki na pewno sroka7 weźmie i że ma świadomość, że druga koleżanka się wycofała. Jak ktoś ma tel do sroki to niech zadzwoni i jej zapyta, potem da tutaj znać albo poda mi ten nr tel. na PW.
Obrazek

sunicram

Od: Sob lut 26, 2011 17:35

Post » Pon lip 09, 2012 8:53 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

mawin pisze:
JaEwka pisze:BARDZO PILNE!!!!! JEŻELI TYCH KOCIĄT NIKT NIE WEŹMIE TO W SCHRONISKU CZEKA JE TYLKO ŚMIERĆ :cry: MALUSZKI MAJĄ TYLKO 3 TYGODNIE

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

sunikram chodzi o te 4 tygodniowe kociaki. telefonu do sroki niestety nie posiadam. Dziewczyny skontaktujcie się ze sroką i ustalcie proszę czy może wziąć wszystkie kociaczki (ile ich jest 4 czy 5?) jeśli nie ile może wziąć na DT.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon lip 09, 2012 8:56 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

OK rozmawiałem ze sroką7, weźmie kotki - jest ich 5. Koło 13-14 pójdę do schroniska i spróbuję załatwić formalności od razu a wydanie na 18-19. Spróbuję też dostać jakieś jedzenie, jeśli się uda.

Pytanie: gdyby nie udało się załatwić wydania wieczorem, to czy w dużym transporterku można trzymać przez kilka godzin 5 takich malych kotków? Zakładam, że się zmieszczą, ale czy to nie będzie przegięcie? Bo nie jestem pewny. Oczywiście to jest rozwiązanie awaryjne.
Obrazek

sunicram

Post » Pon lip 09, 2012 8:57 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

Marcin, jak się przewozi kociaki z miasta do miasta to też po kilka w takim jadą ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon lip 09, 2012 8:58 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

Dałam już Marcinowi namiary.

Sroka7 czy chciałabyś dla maluchów klatkę? Bo póki co mamy jedną która w tej chwili nie jest w użytku, jest u Gibutkowej w piwnicy.
Sunicram takim maluchom siedzenie w transporterze dużym nie zaszkodzi tylko podkład im trzeba dać i wymieniać w razie w.

Edit: klatka mniej taka tylko na wyższych i grubszych nóżkach
http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/kla ... 140/170791

Edit2: W ogóle to przydało by się kupić jakaś jedną kenelówkę bo ta moja klatka jest fajna ale niestety gorzej się ją przewozi bo zajmuje cały tył auta :roll:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon lip 09, 2012 9:59 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

Ktoś napisał że chciałby przygarnąć Basię za 3 tygodnie bo jest obecnie w trakcie przeprowadzki :) Spytałam się czy do domku czy do bloku zaznbaczając konieczność zabezpieczenia balkonu. Zobaczymy co odpisze :ok:
Obrazek

JaEwka

Post » Pon lip 09, 2012 10:16 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

Słuchajcie, a co z tą czarną małą kotką, co tak kiepsko wygląda? Nie ma żadnej dobrej duszy, która chciałaby ją przygarnąć? Bo ja niestety ciągle na wyjeździe i nie dam rady, a to bidula taka...
Obrazek

sunicram

Post » Pon lip 09, 2012 10:25 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

no właśnie sunicram nikt się nie zgłosił na razie po nią... ja mam tłok po kokardę w domu, już nawet pomieszczeń mi brakło dlatego odpadłam z tymczasowania, ale zaraz wrzucam maluchy na fb, zaznaczę tam że pilnie potrzebny tymczas dla małej, może ktoś się zlituje zanim będzie za późno :(

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Pon lip 09, 2012 10:52 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

Od kiedy te maluchy są w schronie i ta słaba kotka?
W sobotę jak byłyśmy z molly, to ja ich nie widziałam. W przeciwnym wypadku to je bym wzięła do siebie na dt.
Obrazek

dase

Od: Czw paź 09, 2008 19:12

Post » Pon lip 09, 2012 10:55 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

maluchy niby sa od tygodnia - może były wtedy u weta? a malutka nie pamiętam musiałabym sprawdzić jak wrócę do domu.
dase i molly wrzućcie zdjęcia kociaków które są u was dodam je na pierwszą stronę i na FB
Obrazek

JaEwka

Post » Pon lip 09, 2012 10:57 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

dase pisze:Od kiedy te maluchy są w schronie i ta słaba kotka?
W sobotę jak byłyśmy z molly, to ja ich nie widziałam. W przeciwnym wypadku to je bym wzięła do siebie na dt.

A może tą małą czarną teraz weźmiesz? :)
Obrazek

sunicram

Post » Pon lip 09, 2012 10:58 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.7

Zdjęcia będą dziś wieczorem - miałam zakręcony weekend i nie zdążyłam ich zrobić.
Ale oba kociaki świetne i przy okazji wrzucenia zdjęć opiszę ich charaktery - zwłaszcza kocurro ma interesujący charakter :)
Na kotkę mam wstępną osobę chętną, ale to póki co tak na 70%.
Obrazek

dase

Od: Czw paź 09, 2008 19:12

[poprzednia][następna]