Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie Krakvet!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw mar 22, 2012 22:52 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Jahmal pisze:Facebook, to Facebook, a strona www to strona www nie warto mylić tych dwóch pojęć.. W dzisiejszych czasach jedno bez drugiego nie istnieje. Strona www zawsze będzie czytelniejsza niż ogromna ilość wpisów na Facebooku.. Warto pamiętać że część ludzi ma awersje fb a do stron www już nie

Yhy. My to wiemy, ale Asia pisała kiedyś że nowa strona się robi i to Asia będzie decydować o tym którą wersję uruchomić a którą nie. I kiedy. Myślę, że nie ma sensu teraz o tym dyskutować, bo Asia już dawno to wszystko wyjaśniała, po co więc powtarzać.

Autocytat najwyższą formą cytatu:
*anika* pisze:Jak dla mnie:
wystarczy (jak na razie! czyli tymczasowo! dopóki nie powstanie "jakaś" wersja nowej strony jokot.pl) wpisać w możliwie najbardziej widocznym miejscu, na stronie http://www.jokot.pl adres profilu JOKOTowego na facebooku. Z komentarzem, że tam aktualności wszystkie są. Oraz aktualna lista wszystkich kotów szukających domów.

;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Czw mar 22, 2012 22:55 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

*anika* pisze:Yhy. My to wiemy, ale Asia pisała kiedyś że nowa strona się robi i to Asia będzie decydować o tym którą wersję uruchomić a którą nie. Myślę, że nie ma sensu teraz o tym dyskutować, bo Asia już dawno to wszystko wyjaśniała, po co więc powtarzać.

o to-to! już pisałam też o tym kilka razy tutaj..

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Czw mar 22, 2012 22:59 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

klauduska pisze:poza tym im więcej aktualizacji tym lepiej!! więcej osób zauważa, mówi o nas itd. stronę się przegląda, ale nie wchodzi się w interakcję z np fundacją, a jak widać po profilach organizacji/sklepów itd, ludzie to po prostu lubią.

:ok: Dokładnie!

Strona (www) jest za bardzo statyczna, nic się na niej nie dzieje, wchodzi się na nią, czyta i tyle (chyba że codziennie będą na niej uzupełniane aktualności :twisted: :mrgreen: ).
Facebook daje możliwość aktywnego uczestnictwa w życiu fundacji, a przynajmniej daje takie poczucie* ;)

*wrażenie, złudzenie ;) co kto woli :P
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Czw mar 22, 2012 23:02 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Poza tym, jak zauważyła anika, część informacji zostaje "przysypana" przez nowe, przez co po prostu ginie, a nie każdemu chce się przewijać tablicę w nieskończoność... No i Facebooka nie da się spersonalizować - zawsze będzie wyglądał tak samo - te same zakładki, galerie itd, nie mówiąc już o takiej dupereli, jak kolor tła, czy krój pisma. Co jeszcze? Wrzucając jakiekolwiek zdjęcia na Fb zgadzacie się na ich rozpowszechnianie (nie pamiętam, jak to jest ujęte w regulaminie, ale Facebook zyskuje do nich jakieś prawa). No i kwestia administratorów - tylko oni mogą zmieniać treści w profilu, a nie zawsze są przecież pod komputerem (albo nie chce im się czegoś zrobić). Na odpowiednio zaprojektowanej stronie każda z osób prowadzących domy tymczasowe byłaby w stanie ogarniać własne koty - łatwiej zapanować kilku osobom nad swoimi gromadkami, niż jednej nad cała fundacyjną watahą.
Poza tym nowoczesne strony (nie takie, jak obecna jokotowa), dają o wiele większe możliwości niż facebook. Są komentarze, "lajki" itd. Plus to, że wszystkie informacje ze strony (która - jeśli jest mądrze zarządzana) są automatycznie publikowane na Fb.

Nigdy nie mówiłam, ze Facebook to zło, że należy z niego rezygnować itd. Ale Facebook to nie strona internetowa! Jedno nie może zastępować drugiego, tym bardziej, że macie domenę! Ale jeśli uważacie, że strona to przeżytek, bo teraz "tylko Facebook się liczy", to zrezygnujcie z opłacania serwera i domeny, zawsze to parę groszy więcej na leczenie kotów...

Aha, jeszcze jedno - literówkę na plakacie poprawiłam niemal od razu, a na super aktualnym Facebooku nadal wisi wersja z błędem...

A co do tego, że strona "graficzki" (nienawidzę tego określenia...) "się robi" od ponad dwóch miesięcy, to cóż, ktoś kompetentny chyba powinien się lekko o nią upomnieć, bo strasznie długo to trwa (no chyba, że praca nad stroną zaczyna się od własnoręcznego wyprodukowania i złożenia po śrubce całego komputera...). Zresztą podobna sprawa była z plakatem. Jopop zwróciła się do mojego męża z prośba o jego zrobienie, po czym po dwukrotnym wysłaniu projektu - bo nie byliśmy pewni czy pierwszy mail dotarł - cisza... Trochę to trwało, więc poprosiłam, żeby Jahmal umieścił go tu. Reakcja niemal natychmiastowa. Może więc warto poprosić "graficzkę", by zarejestrowała się tu na forum i tu prezentowała projekt swojej strony? Jeden, dwa dni i strona ruszy (tak przynajmniej pokazuje przykład plakatu). Rozumiem, że "góra" fundacji jest zalatana, i nie ma czasu odpowiadać na maile, ale to może być właśnie powodem tych strasznych opóźnień. Może naprawdę warto tu o tym pomówić.

mpd

Od: Sob sty 28, 2012 1:57

Post » Czw mar 22, 2012 23:13 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

wybaczcie, ale zrobię to za Asię: KONIEC TEMATU.
strona powstanie, kiedy powstanie. i jaka będzie, taka będzie.

zupełnie nie rozumiem waszych pretensji, szczególnie, że wiedzieliście, że wasza strona najprawdopodobniej NIE ruszy. to jest zarządu sprawa kto stronę tworzy i jaka ona będzie. swoje sugestie już daliście, jak strona ruszy, to każdy z nas pewnie da jeszcze swoje jakieś.
a na razie jest facebook. i tyle.
;)

ps. co do zdjęcia bezbłędnego, bo to się akurat tyczy bezpośrednio mnie: jak sama widziałaś pod zdjęciem były żarty, że specjalnie taki plakat dałyśmy, żeby bardziej rozsyłać go dalej. także plakat podmieniam dopiero jutro.

klauduska

Post » Czw mar 22, 2012 23:15 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

mpd pisze:No i kwestia administratorów - tylko oni mogą zmieniać treści w profilu, a nie zawsze są przecież pod komputerem

wystarczy udostępnić wszystkim zainteresowanym (czyli np. domom tymczasowym) hasło do profilu ;)

po co sobie życie komplikować.

A poza tym profil Fundacji JOKOT na facebooku jest:
- dodatkiem do strony (ale jakże znaczącym! Wystarczy spojrzeć na liczbę odwiedzin oraz na tablicy - ile nowych osób się wypowiada i chce działać/pomagać/adoptować koty!)
- rozwiązaniem tymczasowym (chodzi mi o dział "aktualności" + "koty do adopcji", które teraz na stronie www kuleją)
co już wielokrotnie ja i Klaudia podkreślałyśmy na kilku ostatnich stronach tego wątku :twisted:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Czw mar 22, 2012 23:16 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

ammmmmmm....ammmmmmm....ammmmmmm....ammmmmmm....ammmmmmm :roll:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw mar 22, 2012 23:45 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

OKI pisze:ammmmmmm....ammmmmmm....ammmmmmm....ammmmmmm....ammmmmmm :roll:

Om nom nom :wink: 8)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pt mar 23, 2012 2:06 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

ja właśnie wróciłam z łapanki, Piotr568 pewnie jeszcze wraca do siebie. Niestety nici - pod PKiN koty były nakarmione. Co ciekawe, w jednej z pełnych misek leżała kartka z prośbą o niekarmienie :roll: podobno KTOŚ tam jeszcze dokarmia. Jutro p. Mariola ma co godzinę zbierać żarcie ;)

dalej też nic, tyle, że przynajmniej kotkę widmo zobaczyliśmy że istnieje.

chyba idę zjeść obiad.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt mar 23, 2012 6:54 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

kim jest kotka widmo? 8)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pt mar 23, 2012 8:12 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

:ok:
ObrazekObrazek

@Freak

Od: Wto maja 31, 2011 18:41

Post » Pt mar 23, 2012 9:29 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Jokocie, ja będę jtro w ArtBem'ie, z Apsą się umówię i przyjedziemy :) Cyśka zapakuję, niech popracuje trochę grubas jeden :P
ObrazekObrazek

@Freak

Post » Pt mar 23, 2012 9:31 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Jak ktoś jedzie z Kabat to mogę zabrać :)
ObrazekObrazek

@Freak

Post » Pt mar 23, 2012 10:31 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

@Freak pisze:Jokocie, ja będę jtro w ArtBem'ie, z Apsą się umówię i przyjedziemy :) Cyśka zapakuję, niech popracuje trochę grubas jeden :P

:)

Ja też będę. W sobotę i w niedzielę. Mam nadzieję, że cały dzień (od samego początku). Mam niańczyć Mopa podobno :twisted: :wink:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pt mar 23, 2012 12:18 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

kto dzisiaj idzie na łapankę z Asią pod pałac?

klauduska

[poprzednia][następna]