Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stado...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro sty 11, 2012 10:27 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Koty z PKS nakarmione! Na rampie żadnego, w zagajniku 6. Jeden z burasków tak smacznie sobie spał w budce,że nawet nie miał ochoty przyjść na jedzenie. Pan żaul chyba był przede mną bo jakieś parówki leżały...

miki27

Od: Nie cze 12, 2011 21:23

Post » Śro sty 11, 2012 10:55 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Jak tam malutka Kiki?

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Śro sty 11, 2012 11:42 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Dzisiaj nie wyglądała na chorą :)
Apetyt Jej dopisywał rano, tylko zamiast miauczeć, skrzeczała ;)
Karolina zabierze Ją dzisiaj na kontrolę razem z Zuzią.

Hannah12 dzięki za wczorajszy transport! :1luvu:

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Śro sty 11, 2012 11:57 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Nie ma sprawy.
Znaczy temperatura spadła.
Skrzek trochę ją pomęczy.
Niech ją wet osłucha, córka mi zadała pytanie, czy kicia świszcze podczas oddychania i czy świst jest na wdechu czy na wydechu. Chodzi o to czy nie ma przy tym zapalenia oskrzeli lub płuc - tak jest często u ludzi, tylko nie pamiętam :oops: który świst z ew. którym zapalenie powiązać.
Trzymam mocno z Kiki Zuzkę :ok:

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Śro sty 11, 2012 12:28 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

To ja z moją garstką nowości.

Wczoraj do DT pojechała Tola - została zabrana z piwniczki przez wolontariuszkę Kociego Pazura, której serdecznie dziękuję za taką pomoc :king: A fuesthathos dziękuję za moc sprawczą skontaktowania nas ;-) Mam nadzieję, że w domowych warunkach, Tolka przekona się do człowieka bardziej niż dotychczas...

A dzisiaj wieczorem piwniczkę opuści kolejny lokator, ponieważ do DT do marinelli jedzie Radzio :ok:

Z bardziej niepokojących spraw: dziewczyny, dyżurujące na PKS - kiedy ostatnio widziałyście koty na murku??? Czarną kotkę, siostrę Radka, kocurka z zezem albo krówkę??? Bardzo się martwię, bo ja ostatnio widziałam je ponad tydzień temu i taka długa nieobecność strasznie mnie martwi :( Gdyby któregoś dnia ktoś natknął się na czarniaki, dajcie mi proszę natychmiast znać - pojadę je złapać. Zaraz zaczną się wyburzenia, trzeba je stamtąd błyskiem odłowić!

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Śro sty 11, 2012 12:34 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

I jeszcze wieści z nowego domu Koli:

"Pierwszą noc przespał schowany w kanapie:) Wczoraj jak wyszłam do pracy zaczął zwiedzać( poznałam bo używanej kuwecie:)) A dzisiejszej nocy chodził już dosyć śmiało po domu. Rano,spał pod moim łóżkiem w sypialni bo chwilowo tam mu najwygodniej:) Jeść zaczął dopiero wczoraj wieczorem. Myślałam,że będzie gorzej!" pisze pani Aleksandra, jego nowa opiekunka :-)

I najwyraźniej udało jej się złapać kawalera na ręce:

Obrazek

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Śro sty 11, 2012 12:47 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Kola :1luvu: Na zdjęciu wygląda na nieco wzburzonego :wink: , ale na pewno wkrótce mu przejdzie i zacznie się miziać, bo okropny z niego pieszczoch.
Wszystkiego dobrego dla Radka (może go jeszcze dziś zastanę wieczorem?) i Toli w DT :ok: :ok: :ok:
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Śro sty 11, 2012 13:57 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Dziewczyny, nie przydałby sie Wam do piwniczki drapak?
Mam na zbyciu, taki dwupoziomowy - podstawa, słupek, półeczka, słupek i budka na górze.
I jeszcze jak chcecie mogę dorzucić tacki do żarełka.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Śro sty 11, 2012 15:12 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Marta ja też dawno nie widziałam tych Kotków:( Dzisiaj nawet tej białej kici w łatki nie było:( Ten bałagan został już sprzątnięty z tej rudery więc weszłam do środka, al e tam też kotów nie było.
Ta mała szara ma taki świszczący oddech, dobrze że chociaż zjadła mokrą.

miki27

Od: Nie cze 12, 2011 21:23

Post » Śro sty 11, 2012 16:26 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Avian pisze:Dziewczyny, nie przydałby sie Wam do piwniczki drapak?
Mam na zbyciu, taki dwupoziomowy - podstawa, słupek, półeczka, słupek i budka na górze.
I jeszcze jak chcecie mogę dorzucić tacki do żarełka.

A można prosić o jakieś zdjęcie tego drapaka, żeby ocenić czy się zmieści, myślę, że dobrze by było ten stary już wynieść jakby ten pasował, bo już sizal z niego odpadł i jest cały dziurawy.

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

Post » Śro sty 11, 2012 18:15 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

moorland pisze:A można prosić o jakieś zdjęcie tego drapaka, żeby ocenić czy się zmieści, myślę, że dobrze by było ten stary już wynieść jakby ten pasował, bo już sizal z niego odpadł i jest cały dziurawy.

Bardzo proszę, wygrzebałam z archiwum (teraz jest rozebrany i wyprany)
Obrazek

Stał na działce w altanie, koty głównie używały go w sposób jak na zdjęciu - czyli do obserwacji z wysokości ;)
Myślę, ze ma coś koło metra wysokości, może ciut więcej. Jak chcecie konkretne wymiary to zmierzę.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Śro sty 11, 2012 18:28 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Polanka, czy Ty bierzesz dyzur na PKP w niedziele ?

Marta, co do kotow na PKS rampa - ostatnio byla ta biala z burymi plamkami i ten czarno bialy - zawsze tam jest w niedziele :)

Czarnych tam nie widzialam chyba z 2-3 tygodnie ...

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Śro sty 11, 2012 20:13 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Radek już u nas
Na razie przycupnął pod kaloryferem ale wyszedł na plaster szynki ( dziś na zachetę wyjatkowo podany)
wymruczał się, dał sie wygłaskać, nawet gaba go wycałowała
teraz dalyśmy mu spokój i czekamy aż sam wylezie :twisted:
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Od: Nie wrz 04, 2005 21:24

Post » Śro sty 11, 2012 21:22 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Nie, teraz nie biorę stałego dyżuru, będę wpisywać się z doskoku. Przez 2 lub 3 niedziele nie dam rady. Sama dam znać kiedy będę mogła.
Obrazek

Polanka

Od: Pon lis 01, 2010 18:45

Post » Śro sty 11, 2012 22:00 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-)

Avian pisze:
moorland pisze:A można prosić o jakieś zdjęcie tego drapaka, żeby ocenić czy się zmieści, myślę, że dobrze by było ten stary już wynieść jakby ten pasował, bo już sizal z niego odpadł i jest cały dziurawy.

Bardzo proszę, wygrzebałam z archiwum (teraz jest rozebrany i wyprany)
Obrazek

Stał na działce w altanie, koty głównie używały go w sposób jak na zdjęciu - czyli do obserwacji z wysokości ;)
Myślę, ze ma coś koło metra wysokości, może ciut więcej. Jak chcecie konkretne wymiary to zmierzę.

A mogę prosić o zmierzenie tej wysokości? Bo to akurat w tym pomieszczeniu ma znaczenie o tyle, ze nie moze byc za wysoki bo stoi pod piwnicznym oknem, a chętnie byśmy wymieniły ten stary, obdarty.

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

[poprzednia][następna]