Dzisiaj do lecznicy trafiła koteczka wolno żyjąca pod opieką Joli_k.

Bardzo potrzebujemy wsparcia finansowego dla akcji - kasa świeci pustkami

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ryśka pisze:Jeśli kotki są w widocznej ciąży, to za kilka tygodni może być już za późno niestety. W kwietniu mają ruszyć sterylizacje opłacane przez gminę B-B, warto skorzystać. Niestety tych środków jest bardzo mało, więc trzeba się spieszyć i trzymać rękę na pulsie (trzeba dzwonić do UM).
passa pisze:A ja mam pytanie do łapankowych wyjadaczy...na jakie żarełko najbardziej się koty kuszą? Ja dotychczas bazowałam na mielonej wołowinie,ale może coś jeszcze? Wątróbka,ryby?
Czeka mnie pomoc starszej pani przy łapaniu kociej rodziny,czarno to widzę,bo one nigdy nie będą naprawdę głodne,w śródmieściu życzliwych karmicieli nie brakuje...Poza tym są kocięta i tym bardziej sobie nie wyobrażam w jakiej kolejności powinny być łapane,żeby nikomu nie stała się krzywda. Niestety nie wiem jeszcze w jakim są wieku,ale jak nie jedzą pokarmu stałego,to pewnie trzeba będzie to odłożyć.
Ach i czy zdarzyło się wam złapać więcej niż jednego kota do samołapki?
XAgaX pisze:ryśka pisze:Jeśli kotki są w widocznej ciąży, to za kilka tygodni może być już za późno niestety. W kwietniu mają ruszyć sterylizacje opłacane przez gminę B-B, warto skorzystać. Niestety tych środków jest bardzo mało, więc trzeba się spieszyć i trzymać rękę na pulsie (trzeba dzwonić do UM).
Może po prostu założyła że są- chce kastrować pod koniec kwietnia. Poinformuję ją o miejskich środkach, dzięki
Viena pisze:Kopia nadrabia dni kiedy była zamknięta w klatce po zabiegu i wygrzewa się na słoneczku![]()
Niestety za bardzo się jej chyba spodobało to sanatorium, bo kiedyś zjawiała się tylko na posiłki, a teraz cały czas trzyma się podwórkaTż mnie udusi kiedyś przez te koty
![]()
A poza tym to zapraszam na bazarek![]()
viewtopic.php?f=20&t=141005
ryśka pisze:XAgaX pisze:ryśka pisze:Jeśli kotki są w widocznej ciąży, to za kilka tygodni może być już za późno niestety. W kwietniu mają ruszyć sterylizacje opłacane przez gminę B-B, warto skorzystać. Niestety tych środków jest bardzo mało, więc trzeba się spieszyć i trzymać rękę na pulsie (trzeba dzwonić do UM).
Może po prostu założyła że są- chce kastrować pod koniec kwietnia. Poinformuję ją o miejskich środkach, dzięki
Daj znać, w razie czego będziemy się starali pomóc (gdyby środków z gminy nie było).
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], puszatek i 731 gości