PAKT CZAROWNIC XXVII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 24, 2011 21:49 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany, zmiany - głosujemy nowy regula

Wierzcie lub nie wierzcie drogie siostry. Znam takie rodzeństwo - on w wieku lat bodajże 16 czy 17 miał numer buta 50 8O a jego młodsza o 2 lata siostra miała wtedy 42!!!! Ciekawe jakie mają teraz (dawno bardzo ich nie widziałam).
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Śro sie 24, 2011 21:52 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany, zmiany - głosujemy nowy regula

Matko moja jedyna - ja mam 35 :twisted:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Śro sie 24, 2011 21:53 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany, zmiany - głosujemy nowy regula

Chyba lepsze 35 niż 42 przynajmniej dla kobiety :).
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Post » Śro sie 24, 2011 21:53 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany, zmiany - głosujemy nowy regula

Alescie naplodzily!!!
Dzis bylam w Bedzinie. SLICZNE MIASTO!!! A ze oprowadzal mnie po nim kolega-historyk to wlazlam z nim m.in. do ocalalego cudownie zydowskiego domu modlitwy, w ktorym odnawiane sa zabytkowe polichromie. Pomieszczenie przetrwalo wlasciwie przez to ze nikt sie nim nie zajmowal - meisci sie w podworku przepieknego odnawianego zespolu kamienic (chcialabym tam mieszkac...), w suterenie. Trzymano tam wegiel... Polichromie cudne, malowane na suficie i scianach z hebrajskimi napisami. W fatalnym stanie... bo pietro wyzej mieszkal ktos kto rozpalal w mieszkaniu ognisko na podlodze a potem zalewal je woda - i zabytkowe malowidla po prostu odpadalhy od scian i zwisaly platami :roll: Na szczescie sa ratowane.
I rozne inne fajne rzeczy widzialam dzis, przepiekne zabytkowe podworka, oryginalne elementy wyposazenia kamienic, wlazlam tez na zamek no i zwiedzilam cmentarz zydowski ktory rozwalony opiera sie o zamkowa gore. CUDOWNE MIEJSCE ten Bedzin :1luvu:

Koty wyszly z zakamarkow. Fumika i Gluska wyciagnelam przemoca z kanapy ale musialam bo nie wychodzily do kuwety i nie chcialy jesc. Pipi wyszla sama spod wanny jak uslyszala ze inne jedza a ona nie :twisted: Teraz maja zabawe pt Gdzie Znalezc Najlepsze Miejsce Do Spania, a maja duzo mozliwosci bo szpeja wypelniaja szczelnie caly metraz. Boze krolestwo za szafe!

Jestem najszczesliwsza pod sloncem ze oni tu sa ze mna wszyscy, ze mam zwir we wszystkich butach i ciagle sie o cos obijam. Niewazne. Jestesmy razem, na Slasku i jestem najszczesliwsza czarownica pod sloncem :1luvu:

Jasdorku sto lat z okazji urodzin :ok:
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Śro sie 24, 2011 21:56 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany, zmiany - głosujemy nowy regula

solangelica pisze:Jasdorku sto lat z okazji urodzin :ok:

:oops: :oops: :oops:
Dziękuję pięknie :1luvu: To jutro . Wiedziałam, że się wiedźmy zwiedzą, bo choćby jedna to wypatrzy żem sierpniowa :mrgreen: No i wypatrzyła :mrgreen:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro sie 24, 2011 22:48 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany, zmiany - głosujemy nowy regula

Jasdor - to i ode mnie - choć "jutro" będzie dopiero za 10 minut - WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJLEPSZEGO !!!!!!!!

Obrazek
ObrazekObrazek Zawsze będe Cię kochać Gemusiu :*

Trinity36

Od: Pon lip 09, 2007 20:58

Post » Śro sie 24, 2011 23:03 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany, zmiany - głosujemy nowy regula

Aż mię się rumieniec na twarz rzucił :oops: Dziękuję :1luvu:
Jak na porządną czarownice przystało to moje 3-setne urodziny :mrgreen:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro sie 24, 2011 23:06 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany, zmiany - głosujemy nowy regula

Wszystkiego najlepszego!!! :birthday: :balony: :piwa: :surprise:
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Post » Śro sie 24, 2011 23:08 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany, zmiany - głosujemy nowy regula

Jasdor - spełnienia marzeń wszelakich :birthday:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Śro sie 24, 2011 23:12 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany, zmiany - głosujemy nowy regula

Ostatnio zaglądam tu tylko na chwilę bo życiowe sprawy mnie zaprzątają.

Jasdor - wszystkiego o czym marzysz - by się spełniło.

Babajaga jako honorowa Strażniczka skarpety i dwie Czarowne wybrane największą ilością głosów.

I po zastanowieniu, ponieważ mi to jednak zalega, łyso się czuję, mały fragment listy urodzinowej przytoczę
Sierpień
7 - jozefina1970, Broszka
8 - Anda
10 - cherry_menthol
22 - Bolkowa
25 - jasdor

Od jutra zaczynam prawdziwy urlop, zajrzę tu po powrocie, we wrześniu.

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Czw sie 25, 2011 2:28 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany, zmiany - głosujemy nowy regula

[quote="solangelica"]Alescie naplodzily!!!
Dzis bylam w Bedzinie. SLICZNE MIASTO!!! A ze oprowadzal mnie po nim kolega-historyk to wlazlam z nim m.in. do ocalalego cudownie zydowskiego domu modlitwy, w ktorym odnawiane sa zabytkowe polichromie. Pomieszczenie przetrwalo wlasciwie przez to ze nikt sie nim nie zajmowal - meisci sie w podworku przepieknego odnawianego zespolu kamienic (chcialabym tam mieszkac...), w suterenie. Trzymano tam wegiel... Polichromie cudne, malowane na suficie i scianach z hebrajskimi napisami. W fatalnym stanie... bo pietro wyzej mieszkal ktos kto rozpalal w mieszkaniu ognisko na podlodze a potem zalewal je woda - i zabytkowe malowidla po prostu odpadalhy od scian i zwisaly platami :roll: Na szczescie sa ratowane.
I rozne inne fajne rzeczy widzialam dzis, przepiekne zabytkowe podworka, oryginalne elementy wyposazenia kamienic, wlazlam tez na zamek no i zwiedzilam cmentarz zydowski ktory rozwalony opiera sie o zamkowa gore. CUDOWNE MIEJSCE ten Bedzin :1luvu:

Obejrzyj:
http://sosnowiec.gazeta.pl/gazetasosnow ... owice.html

http://www.marcinlazar.pl/pl/index.php? ... &Itemid=54
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Czw sie 25, 2011 2:31 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany, zmiany - głosujemy nowy regula

AniHili pisze:Jasdor - spełnienia marzeń wszelakich :birthday:

I ode mnie,spóźnione,ale szczere:
http://www.youtube.com/watch?v=wFh-rX_Sfhs
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Czw sie 25, 2011 5:21 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany, zmiany - głosujemy nowy regula

Jasdorku wszystkiego najlepszego z okazji 300 urodzin. :mrgreen: Lecę do roboty - miłego dnia czarowne! :ok:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Czw sie 25, 2011 5:42 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany, zmiany - głosujemy nowy regula

Bolkowa pisze:
I po zastanowieniu, ponieważ mi to jednak zalega, łyso się czuję, mały fragment listy urodzinowej przytoczę
Sierpień
7 - jozefina1970, Broszka
8 - Anda
10 - cherry_menthol
22 - Bolkowa
25 - jasdor

Bolkowa, wszystkiego naj ;) :piwa:

Sol, jak będziesz miała okazję odwiedź Tykocin - pieeękna synagoga :ok: smutny kirkut :( i pyyyszne, tradycyjne żydowskie jedzenie :mrgreen: Byłam, widziałam, psalmy śpiewałam 8)

Coalla

Od: Wto kwi 12, 2011 12:05

Post » Czw sie 25, 2011 6:03 Re: PAKT CZAROWNIC XXVII -zmiany, zmiany - głosujemy nowy regula

dolabra pisze:spanie ma chłopak opanowane, miejsce nieważne, jak mu się chce spać to śpi..

To tak jak ja :twisted:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

[poprzednia][następna]