Znaleziony maleńki Foczuś i jego przygody :) Filmiki s. 22

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 20, 2011 12:08 Re: 3-tygodniowy maluszek-ma TDT do 23.08, co potem????

Przyznaje, bez bicia, mały skradł mi serce i prędko go nie puści ;) Nawet TŻ, u którego Foczuś przespał na rękach wczorajszą kroplówkę zaczyna mięknąć :mrgreen: Rodzice też nie zgłosili stanowczego sprzeciwu, więc są szanse, że maluch rzeczywiście zostanie w rodzinie, u mnie albo u nich :)

Jolu, mały je aktualnie lekko rozwodniony Hills a/d i tak ma na razie zostać, do tego pije sporo ciepłej, przegotowanej wody. Ja mam dwie puszki tej karmy, jedną zaczętą, drugą całą - więcej raczej nie będzie potrzebne, bo on na dobę wcina może z półtorej łyżeczki tej karmy. Na wszelki wypadek mogę wziąć jeszcze trzecią żeby na pewno Ci nie zabrakło.

Wieści z Foczuślandu są takie że od 22ej, do 10ej rano, pomimo masowania brzucha nie było kupy... potem zrobił trochę - dość rzadką i nadal z węglem (choć nie dostaje go od ponad doby) ale już nie jest to lejąca biegunka, można by na upartego rzec że wcale nie jest to biegunka :) Dziś bobas nadal jest w lecznicy, zawiozłam go rano i będę odbierać ok. 18ej. Ale powiem wam, że dzisiejsza noc i przedpołudnie, po raz pierwszy były właściwie normalne i stan małego się nie pogaraszał :) Cały czas był radosny, chętny do zabawy i ostro sprzeciwiał się zabiegom pielęgnacyjnym i przyjmowaniu leków (ech, dlaczego te zęby tak szybko mu rosną - teraz już je czuć, jak zaciskają się na palcu!) ;)

Wracam do mojego domowego szpitala, teraz oprócz wizyt z kotkiem, kontaktu z lekarzem i to dwa razy dziennie (rano antybiotyk, wieczorem kroplówka i kontrola rany), wymaga też pies... chodnik pomiędzy lecznicą a moim domem, zaczyna być podejrzanie wydeptany, ślady stóp jakby rozmiarowo zbliżone do moich ;) Wetka, która nas wczoraj przyjmowała śmiała się że jak mnie zobaczy następnym razem to się przede mną zabarykaduje w gabinecie, bo przynoszę same trudne przypadki ;) Na koniec spojrzała badawczo i zapytała czy to nie ja przypadkiem miałam tego jedynego w historii lecznicy kota, który sobie wyciągnął i przegryzł węzełki 30min po kastracji, potwierdziłam że i owszem, ja :mrgreen: Stwierdziła, że już sie boi myśleć jakim przypadkiem weterynaryjnym będzie mała Bridget ;)

Jouluatto

Od: Wto mar 03, 2009 14:38

Post » Sob sie 20, 2011 14:50 Re: 3-tygodniowy maluszek-ma TDT do 23.08, co potem????

30 minut po zabiegu? 8O O matko z córkom :strach:
To ja widzę, że u Was też same zdolne sztuki :wink:
Cieszę się, że Foczuś taki dzielny jest :ok: Głaski ślę :1luvu: :kotek: :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob sie 20, 2011 16:34 Re: 3-tygodniowy maluszek-ma TDT do 23.08, co potem????

Foczusiowa Rodzinko, co słychać?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Sob sie 20, 2011 19:02 Re: 3-tygodniowy maluszek-ma TDT do 23.08, co potem????

Dziś jest naprawde dobry dzień, jeśli chodzi o małego :) Niedawno wrócił z lecznicy - je, bawi, się podsypia, wszystko jak u normalnego zdrowego kociaka :) Kupki nie są jeszcze idealne w konsystencji i kolorze, choć niewiele już im brakuje, ale częstotliwość ich występowania jest zupełnie właściwa :) Wenflon maluch ma nadal, kroplówki będzie dostawał jeszcze na pewno prze kilka dni, im dłużej jest nimi dożywiany tym lepiej dla jego organizmu. Dobra wiadomość dla mnie jest taka, że dziś mogę spać po 3h na raz w nocy - Foczuś nie będzie już brał leków, o 23ej ma dostać ostatni antybiotyk i potem do rana tylko jedzenie. Zrobiłam mu trochę zdjęć, wrzucę wieczorem albo jutro rano.

Psia noga też się pięknie zrasta, więc Fenuś został już pozbawiony wenflonu. Teraz jeszcze tylko codzienne zastrzyki i zmiany opatrunku. Czy wtereynarię można skończyć "w praktyce"? Bo ja się już czuję jakbym miała w domu lecznicę ;)

Jouluatto

Post » Sob sie 20, 2011 19:27 Re: 3-tygodniowy maluszek-ma TDT do 23.08, co potem????

I tak trzymajcie wszyscy! :ok: :1luvu:

Erin

Post » Nie sie 21, 2011 2:00 Re: 3-tygodniowy maluszek-ma TDT do 23.08, co potem????

Foczuś mówi, że się obraża, bo wszyscy oprócz Erin o nim zapomnieli, o! ;)

Mały ma się nadal bardzo dobrze, tylko jest jedno malutkie "ale" - przestał sam siusiać... wcześniej to robił (nie wiem, może w wyniku biegunki?) a teraz jak go nie wymasuje to nic nie leci. Jest to o tyle kłopot, że on teraz sporo pije i martwie się czy mu się za dużo moczu nie zbiera w pęcherzu. Kupki robi ale rzadko. Ale za to dziś po południu i wieczorem - zupełnie normalne, jeśli nie liczyć śladów węgla! :) Wiecie może do jakiego wieku matka pomaga kociakom się załatwiać?

Dzis mały cały wieczór bawił się jak szalony :) Umie juz upolować pluszowego kraba i go zagryźć, oraz sam wejść mi na kolana, naturalnie jak klęczę na podłodze :) Bardzo nie lubi być z nich zdejmowany i najchętniej siedziałby na mnie non stop z małymi przerwami na galopik po podłodze ;) Galopik jest zresztą przezabawny, bo jedną łapę (tą z wenflonem) ma całkowicie zawinietą opatrunkiem i jest przez to kilka milimetrów dłuższa i o wiele grubsza od pozostałych, ale małemu takie drobiazgi nie przeszkadzają. Jak mi się jutro uda, spróbuje zrobić mu filmik. Chyba już mogę bezpiecznie podziekować wszystkim obecnym za wsparcie i powiedzieć że mam zdrowego kociaka! :1luvu:

Jouluatto

Post » Nie sie 21, 2011 7:03 Re: 3-tygodniowy maluszek-ma TDT do 23.08, co potem????

Ciocia Erin nie zapomni o Foczusiu, nie ma obaw.
Szczególnie, że pingwiniątka są jej bardzo bliskie :P

Erin

Post » Nie sie 21, 2011 7:33 Re: 3-tygodniowy maluszek-ma TDT do 23.08, co potem????

Foczusiu nie obrażaj się :)
Cały czas zaglądamy do ciebie :ok: :ok: :ok:

Farcia

Od: Pon lis 22, 2010 14:18

Post » Nie sie 21, 2011 7:39 Re: 3-tygodniowy maluszek-ma TDT do 23.08, co potem????

I ja Wam kibicuję od samego początku :D .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Nie sie 21, 2011 9:07 Re: 3-tygodniowy maluszek-ma TDT do 23.08, co potem????

Cieszę się że masz zupełnie zdrowego kociaka :1luvu:
To cudowna wiadomość :mrgreen:
Asiu, czy o Foczusiu można zapomnieć, a o Tobie? raczej nie.
Mam nadzieje że siuśki się pojawiły?Zadzwonię dziś.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Nie sie 21, 2011 10:39 Re: 3-tygodniowy maluszek-ma TDT do 23.08, co potem????

Nie ma możliwości, żeby zapomnieć o Foczuniu :1luvu:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Nie sie 21, 2011 11:20 Re: 3-tygodniowy maluszek-ma TDT do 23.08, co potem????

Sikne sobie u Foczusia :)
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Nie sie 21, 2011 12:12 Re: 3-tygodniowy maluszek-ma TDT do 23.08, co potem????

Foczuś dziękuje Kochanym Ciociom i już się nie obraża ;)

Właśnie zawiozłam małego do lecznicy. Siuśków samodzielnych nadal nie było, pojawiają się tylko przy masażu i to w duuużych ilościach, ale wetka powiedziała że taki chwilowy krok wstecz w rozwoju się zdarza u maluchów, zwłaszcza osieroconych i pewnie niebawem załapie jak to robić samemu, zresztą w lecznicy wczoraj siusiał sam. Kupa wczoraj była normalna (też po masażu), ale dziś rano znalazłam jedną, maleńką plamkę biegunki. Fajnie by było jakby się nauczył załatwiać bez pomocy, bo już mu nawet wykombinowałam malutką, niską kuwetkę (naturalnie ze żwirkiem drewnianym) i chciałam w przyszłym tygodniu zaczynać go z nią oswajać. Hodowczyni od której biorę Bridget swoje kociaki zaczyna uczyć właśnie ok. 3-4 tyg życia i naprawde szybko łapią. No ale na razie skupiamy się na zdrowiu, wszystko inne może poczekać.

Jolu, za Twoją radą powysyłałam rodzicom MMSy ze zdjeciami malucha - zajarali się się i mówią że cudny, może coś z tego będzie i jednak nie skończę z trzema kotami ;) A szkoda, bo już się pschicznie oswoiłam z tą myślą ;) I tak zanim nie podrośnie, będzie ze mną. W końcu przed 12tyg życia nie powinno się kociaka odstawiać od matki, prawda? Nawet zastępczej :mrgreen:

Jouluatto

Post » Nie sie 21, 2011 12:15 Re: 3-tygodniowy maluszek-ma TDT do 23.08, co potem????

Dokładnie tak :ok:
Głaski dla Gizmusia :love:

Erin

Post » Nie sie 21, 2011 12:17 Re: 3-tygodniowy maluszek-ma TDT do 23.08, co potem????

Jouluatto pisze:W końcu przed 12tyg życia nie powinno się kociaka odstawiać od matki, prawda? Nawet zastępczej :mrgreen:

Dobrze mówisz :ok:

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

[poprzednia][następna]