ŚWIDNICA!! Hania znaleziona? Potrzebna wizyta POADOPCYJNA!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 23, 2011 10:51 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, czy operacja konieczna?

Hania wczoraj o mały włos nie odeszła by od nas :cry: Po podaniu narkozy zaczęły się kłopoty z serduszkiem. Przestawało bić , potem biło jak szalone. Wet zadecydował natychmiast Hanię wybudzić i nie podejmie się przynajmniej w najbliższym czasie operować jej oczka / może ktoś inny/. Był zresztą zdziwiony ,że w tak krótkim odstępie od poprzedniej operacji ma być usunięte drugie oczko i to u tak młodziutkiej koteczki. Widział poprzednio to oczko i twierdzi że jest teraz w dużo lepszym stanie. Hania nie cierpi , nie widać aby chociaż troszkę ją bolało. Jest prowodyrką wszystkich zabaw , bijatyk , chodzi po najwyższych półkach , ma apetyt. Poprawa wyglądu oczka zaczęła się wtedy kiedy odstawiłam krople , maści. Przestała je trzeć łapką i nie jest już w ogóle zaczerwienione i zmienione zapalnie. Gałka zmniejszyła się na tyle ,że Hania zamyka oczko bez problemu , zwłaszcza podczas dzikich harców z dużo większymi kotami. Wczorajszy dzień spędziłam na czuwaniu przy Hani , najpierw do południa u weta, później w domu pod telefonem ,aż wieczorem sama wylądowałam na izbie przyjęć z początkiem zapalenia płuc / grypa od 3 tygodni/. Myślałam ,że to ze stresu dostałam ponad 40 stopni temp. ale okazało się ,że to rozwinęła się choroba , podczas której nie leżałam ani jeden dzień. :oops:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Nie paź 23, 2011 11:06 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, czy operacja konieczna?

Z całych sił trzymam kciuki za Hanusię :)
Na przeziębienie polecam okład z ciepłego kociaka :)
Mi zawsze pomaga.
Przygotowanie jest bardzo proste:
1) Zwabiamy kociaka
2) Skłaniamy go głaskami do położenia się na klatce piersiowej, lub innym "potrzebującym" miejscu
3) głaskamy i smyramy pod bródką, aż Kocie zacznie mruczeć i nas wygrzewać
Efekt murowany!!
:ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

Post » Nie paź 23, 2011 12:29 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, czy operacja konieczna?

no to pieknie... jeszcze tego brakowalo zeby najdzielniejsza kobieta w Radomsku miala zapalenie pluc :/

Trzymaj się jakoś ciepło... wraz z kociakami... Jakbyś potrzebowala bardzo pomocy czy cuś... to pisz na priv, z checia pomoge w koncu tez jestem z R-ska :)

A co do Hanusi to zmartwila mnie ta narkoza... :( Dobrze ze chociaz w miare nic jej nie dolega i ze je. Po prostu po tych stresach ma osłabione serduszko.

Kciukasy dla Hanusi i Andzeliki :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek Obrazek

ninakiler

Od: Pt paź 14, 2011 14:49

Post » Nie paź 23, 2011 14:00 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, czy operacja konieczna?

mocne kciukasy za obie bohaterki :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Nie paź 23, 2011 20:32 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, czy operacja konieczna?

Prezczytalam poczatek posta Andzeliki i przerazilam sie 8O , na szczescie juz dobrze z Hanusia. Jesli to oczko ma sie lepiej i nie przeszkadza kotce to faktycznie lepiej poczekac.

Andzelika, wykuruj sie koniecznie, wylez, bo powiklania po grypie moga byc katastrofalne, a kotki potrzebuja Ciebie zdrowej, w dobrej formie.
Ja wiem, ze przy tylu kotach to latwo nie jest, ale zartow z taka choroba nie ma.
Martwimy sie o Ciebie.
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Nie paź 23, 2011 20:47 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, czy operacja konieczna?

Andżelika, dbaj o siebie. Zdrowia i szybkiego powrotu sił i za małą Hanię kciuki trzymam.
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Nie paź 23, 2011 23:31 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, czy operacja konieczna?

Kurcze andzelika dobrze, że operację przerwano, czy ma znaczenie jaka była narkoza, ta wziewna chyba najbezpieczniejsza. Myślę, że dobrze bedzie odstresowac ją troszkę, unikac sytuacji stresowych i nie przemeczac, aby serduszko i układ nerwowy miałm szanse się zregenerować.

Mam nadzieję, że z oczkiem będzie lepiej i serduszkiem również, kciuki za WAS :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Amanli

Od: Wto sie 23, 2011 17:23

Post » Pon paź 24, 2011 10:13 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, czy operacja konieczna?

U nas żaden lekarz nie robi narkozy wziewnej / przynajmniej ja o tym nic nie wiem /. Dzisiaj Hania czuje się już dobrze i rozrabia jak gdyby nic się nie stało. Niektóre kociaki źle reagują na jakiś lek i może wystarczy go zmienić ? Osłuchowo przed każdym zabiegiem było dobrze więc może to reakcja na lek?
Kochani dziękuję za wsparcie :1luvu: ale tak naprawdę to sama jestem sobie winna , bo choroba trwa już 3 tygodnie i teraz nastąpił nawrót. W piątek byłam z koleżanką na interwencji w sprawie zabitego psa w lesie i tam po raz kolejny przemarzłam jak g.... w polu :mrgreen: W sobotę o 8 rano wyjazd w to samo miejsce z policją :mrgreen: Potem nerwy cały dzień z Hanią .....
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Post » Pon paź 24, 2011 10:24 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, czy operacja konieczna?

Na razie bym odpuściła sprawę operacji, najlepiej się rozejrzec za gabinetem, który na narkozie wziewnej operuje i W razie pogorszenia decydowac.

Ciepło się ubierz, żebyś się całkiem nie rozłozyła :D
Obrazek

Amanli

Od: Wto sie 23, 2011 17:23

Post » Wto paź 25, 2011 8:18 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, operacji nie będzie?

Być moze to faktycznie była reakcja hanusi na lek... być może organizm źle na niego zareagowal... a moze zle dobrana dawka... :? coz teraz sie tego nie dowiemy... najwazniejsze ze narkoza zostala przerwana i ze Hanusia się wybudzila :D

Zdrowka Andzeliko :ok: :ok: :ok:

ninakiler

Post » Wto paź 25, 2011 20:26 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, operacji nie będzie?

Echh... Dobrze że się udało :roll: Taki problem to chyba może być też (albo przede wszystkim?) reakcja na kolejną narkozę w krótkim czasie... Kiedy nasza (dorosła) Pusia musiała być operowana w ok. 2,5 tygodnia po pierwszym zabiegu, to lekarze uprzedzali że to się może źle skończyć, nawet mimo zastosowania jakichś podobno lepszych (w sensie - bezpieczniejszych) środków do narkozy - właśnie ze względu na nieduży odstęp. No i faktycznie był problem, co prawda nie z sercem, ale "za to" kotka przestała oddychać po podaniu "znieczulacza", dobrze że lecznica miała respirator.....

Dużo zdrowia dla Obu Pań ! :ok:
Kicia ? - 09'96 ['] Czarnulka 1.06.97 - 24.12.08 ['] Myszka 26.05.96 - 4.06.11 ['] Mrówcia 05/06'13-13.03.16 ['] Szarusia Agatka ? - 7.02.18 ['] Kicia Liza 04/05'2000 - 29.05.18 ['] Pusia ~'2006/2007? -11.10.22 ['] Bercia ~11'2013 - 25.01.25 ['] Chudzina Mechatka ~2016 - 15.02.2025 ['] Misiu ~05'2012 - 9.06.2025
Taki mały kot; taki wielki brak......

włóczka

Od: Sob kwi 25, 2009 16:43

Post » Śro paź 26, 2011 13:34 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, operacji nie będzie?

Hania z okazywaniem mi uczuć przechodzi samą siebie. Siedząc wyżej na półce / uwielbia to / przyciąga moją głowę łapką , myje mi włosy , mruczy , łasi się robiąc przy tym skomplikowane figury geometryczne. Przed pierwszym zabiegiem była podenerwowana , bucząca , widać było ,że ból pomimo leków nie pozwala jej na pokazanie prawdziwego charakteru. Teraz radość z życia jest tak wielka ,że mogę śmiało powiedzieć - nie miałam takiego kociaka :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Post » Śro paź 26, 2011 13:39 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, operacji nie będzie?

Cudnie :1luvu: , aż zazdroszczę, moje nie są tak wylewne :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

Post » Czw paź 27, 2011 6:39 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, operacji nie będzie?

Dla Hani :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Czw paź 27, 2011 10:30 Re: Hania!! Drugie oczko lepiej, operacji nie będzie?

Astaroth86 pisze:Cudnie :1luvu: , aż zazdroszczę, moje nie są tak wylewne :)

moje również....
Kochana Haneczka :1luvu:

ninakiler

[poprzednia][następna]