DT Smarti4 - koci Alcatraz na ukończeniu !!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 15, 2011 20:35 Re: DT Smarti 4 ...Pusiunia [']..

:cry: :cry: :cry:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie maja 15, 2011 20:57 Re: DT Smarti 4 ...Pusiunia [']..

Tydzień temu pierwszy raz widziałam Pustaczka :( Przykro mi Smarti okrutnie :(

Posłałam 100 zeta na Ciumcię

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Pon maja 16, 2011 7:30 Re: DT Smarti 4 ...Pusiunia [']..

[*] :(
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Pon maja 16, 2011 11:54 Re: DT Smarti 4 ...Pusiunia [']..

alareipan pisze:Tydzień temu pierwszy raz widziałam Pustaczka :( Przykro mi Smarti okrutnie :(

Posłałam 100 zeta na Ciumcię

tydzień temu-czyli w dniu przyjazdu kiciów ze Szczytna..

no i właśnie to był ostatni dzień kiedy tak łazikowała po stole i się do nas wdzięczyła..potem juz tylko chodziła po podłodze pod stołem i nawet nie bardzo chciała jeść swoje ulubione mięsko...

teraz myslę że zauważyła tak wielkie zmiany-tyle nowych kiciów wypakowywanych z auta i już wtedy się obraziła-bo ona była bardzo obrażalska kicia...była po prostu megawrażliwa-jak przyszli do nas Kropka ze Smartkiem to Pusia przestała schodzić na dół w ogóle,a wcześniej było to Jej ukochane miejsce, i zaczęła schodzić na dół dopiero po półtora roku 8O ,ostatniej jesieni...

jak zauważyla w czwartek przez okno kociaki to już całkiem ją to dobiło,bo miauczała i zrobiła mi awanturę-nie chciała się przytulić... i zaczęła wychodzić za ogrodzenie,o się juz od lat nie zdarzało....
w czwartek szukałam i wołałam ja do nocy-wreszcie przyszła..w piątek była normalnie a w sobotę już nie wróciła...tylki dlaczego jak któryś mój kot zdecyduje sie wystawić nos za ogród to od razu coś strasznego go spotyka??? od razu trafią na psa albo na auto które przejeżdzą tu raz na pół dnia...
inne koty latami łażą po naszej ulicy i to środkiem..dlaczego moje kicie miały od razu takiego pecha.. :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:

i przepraszam bardzo ale ja już nigdy nie dam żadnego kota do domku wychodzącego.

nie chcę tego wypowiadać na głos ale teraz spokoju nie daje mi myśl o Laluni...

nawet w "najspokojniejszej okolicy",bo spokojniejszej od mojej to chyba ze świecą szukać..

no chyba że pogodzimy się z myślą że najwazniejsze jest szczęście kota,ważniejsze niż długość jego życia..
ale ja chyba nie potrafię,choć ciągle się waham..

moje kicie są czyli były wychodzące równo od 3 lat-na 3 lata na 6 kiciów- 2 nie żyją a jedna znalazła się po 4 dniach i tylko cudem to przeżyła...to daje bardzo dużo do myślenia-

zaraz zaczynamy zabudowywanie przęseł aby nie miały prześwitów,zmienimy bramę i furtki i wtedy znowu będą mogły wychodzić-bo widzę ze meczą się strasznie..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon maja 16, 2011 11:58 Re: DT Smarti 4 ...Pusiunia [']..

Smarti, a może woliera? Z tyłu domu lub za garażem i przybudówką tam... ja wiem, że to nie to samo, ale bezpieczniejsze to na pewno...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon maja 16, 2011 12:07 Re: DT Smarti 4 ...Pusiunia [']..

sama myślę o wolierze dla swoich..
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Pon maja 16, 2011 12:08 Re: DT Smarti 4 ...Pusiunia [']..

smarti pisze:
zaraz zaczynamy zabudowywanie przęseł aby nie miały prześwitów,zmienimy bramę i furtki i wtedy znowu będą mogły wychodzić-bo widzę ze meczą się strasznie..

smartinku, bardzo dobrze... a dla przychodzących jedno przęsło otoczone woliuerą, a w niej miski, budki itp.
Trzymaj się, przytulam bardzo mocno Was...

Nie wiem, ale jednak chyba nie można tego łączyc z dt... jest kilka dt mających wychodzące koty i żyją sobie szczęśliwie.... to straszny, okropny wypadek, bardzo niesprawiedliwy los - tak jak napisałaś: spokojniejszej okolicy jak u Was chyba nie ma, a jednak akurat Waszym kotom zdarzyły sie tak tragiczne rzeczy....
nie wiem jak przyjadę do was i nie zobaczę jej... pamietam jak się przede mną chowała jak chodziłam po ogrodzie w poszukiwaniu patyczka, obserwowała mnie... żal straszny, okropny, żal...

Jesli teraz zamkniesz rezydentow oni nie będą rozumieli tej sytuacji - mogą wpaść w depresję, rozchorować się itp. Dlatego trzeba zabezpieczyc ogród, nawet w tak bezpiecznej okolicy jak u Was...

Przytulam...
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon maja 16, 2011 12:21 Re: DT Smarti 4 ...Pusiunia [']..

Smarti, przytulam bardzo mocno :(
2 lata temu straciłam dwóch wspaniałych kocich Przyjaciół w ciągu 4 miesięcy.
I bardzo Wam współczuję. A woliera to chyba faktycznie dobry pomysł.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon maja 16, 2011 12:23 Re: DT Smarti 4 ...Pusiunia [']..

Przypadek, okrutny, zły, paskudny przypadek. Nie ma w tym nic logicznego ani nic sensownego. Po prostu... jak u ludzi, jeden przejdzie na czerwonym świetle i nic a drugiego na zielonym brawurowy kierowca przejedzie... życie, a przypadkowa śmierć jest jego częścią.. :(

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pon maja 16, 2011 12:34 Re: DT Smarti 4 ...Pusiunia [']..

Tak jest , to nieszczęśliwy przypadek :cry: . Moja Zuzia mieszkała ze mną w domu w Markach(pod samym lasem).Była wychodząca , nic złego jej nie spotkało.Jeździła z nami po całej Polsce, na Mazury,Kujawy ,na działkę do Międzyborowa.Nie sposób było jej w domku utrzymać.Całe noce spędzała na dworze.Zabił ją mięsak poszczepienny,a przecież też chciałam dobrze.Taki już los :( . Nie możesz winić siebie. Przytulam Cię bardzo mocno,też miałam okazję poznać Twoją Pusiunię :cry: .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pon maja 16, 2011 14:30 Re: DT Smarti 4 ...Pusiunia [']..

smarti, bardzo mi przykro :cry:
Po raz kolejny się powtórzę, bo już gdzieś to pisałam... w WIGILIĘ straciliśmy też naszego rezydenta Synka [*] najprawdopodobniej zjadł go lis... nikt nie był w stanie tego przewidzieć, nikt.. i Ty także. Wiem, że sumienie później nie daje spokoju, wiem dokładnie jak mocno to potem gryzie.... dlatego przytulam Cię baardzo mocno. Trzymaj się :!: :cry:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pon maja 16, 2011 15:29 Re: DT Smarti 4 ...Pusiunia [']..

Proszę o kciuki za Edisię - jutro wieczorem o godz. 19 ma konsultację u prof. galantego - będzie oglądać gardło, przełyk, krtań... koteńka nie łyka, ma coś i podejrzenia są wszelkie, różne łącznie z tymi najgorszymi... :roll:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon maja 16, 2011 15:30 Re: DT Smarti 4 ...Pusiunia [']..

Ja przez cały czas :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon maja 16, 2011 15:31 Re: DT Smarti 4 ...Pusiunia [']..

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

[poprzednia][następna]