Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 03, 2011 20:50 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Serum, mam dokładnie to samo. I z wiekiem coraz gorzej. :|

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Czw mar 03, 2011 22:48 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Witam wieczornie, u mnie mój koteczek po operacji uszka wraca do zdrowia. Cieszę się też, że na bazarku coś się dzieje i będę mogła pomóc grosikiem.
Mam też w domu nowego psiego tymczasowicza, który zamarzał w schronisku - dosłowie, ma nawet odmrożoną doopkę i łapki.

Oto mój piękny pieseczek szukający domku.
Obrazek
Obrazek

sennaewa

Od: Czw sty 31, 2008 23:15

Post » Czw mar 03, 2011 23:07 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Biedaczek. Z taką krótką sierścią może mieszkać tylko w domu...

Megana

Post » Czw mar 03, 2011 23:11 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Biedny zwierzaczek :( Cieszę się, że on i kotek mają lepiej :)
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Czw mar 03, 2011 23:16 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Jego zamknęli w klatce na zewnątrz w lutowe mrozy - w naszej okolicy -20 było. Klatka taka, że tylko leżał zwinięty, bez budy, bez spacerów, bez możliwości załatwienia się bo on z tych co tylko na zewnątrz. Przestał jeść biedak z rozpaczy, a ja nie umialam go tak zostawić.
Obrazek

sennaewa

Od: Czw sty 31, 2008 23:15

Post » Czw mar 03, 2011 23:21 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

W tym schronie chyba nie myślą... :?

Megana

Post » Pt mar 04, 2011 7:43 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

sennaewa, straszna historia z tym psiakiem... :cry: tym bardziej, że to w schronisku, które ma ratować zwierzęta, a nie jeszcze pogrążać te biedule, które i tak już są dość nieszczęśliwe... :cry:
masz wielkie serce dziewczyno
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Pt mar 04, 2011 8:20 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

sennaewa pisze:Witam wieczornie, u mnie mój koteczek po operacji uszka wraca do zdrowia. Cieszę się też, że na bazarku coś się dzieje i będę mogła pomóc grosikiem.
Mam też w domu nowego psiego tymczasowicza, który zamarzał w schronisku - dosłowie, ma nawet odmrożoną doopkę i łapki.

Oto mój piękny pieseczek szukający domku.
Obrazek

Najważniejsze ,że jest już pieskowi ciepło i miło i to dzięki tobie. :ok: :ok: :ok:
Witam .
Wczoraj dzwoniła do mnie córka ,że w sklepie zoologicznym widziała dwa małe pieski na sprzedaż :? moja uwielbiana rasa (chociaż nigdy jej nie miałam) to moje marzenie.....(white terier) ale do czego zmierzam....jak można rozmnażać i oddać do sklepu na nie wiadomo jak długo i do kogo trafią 8O ,a później jak sie okaże ze nie pasuje do "wystroju" to do schroniska
http://www.fakt.pl/Szok-Rusin-kupila-ps ... 553,1.html tutaj akurat obyło sie od schronu ,ale i tak stoi ością.....kupiła sobie kota ,a co by było gdyby trafiła na takiego "szczaja" jak mój Kiniu ???? zamiast chodzić i wycierać siki i prać chodniki to co znów rodzina "zastępcza" ??? ilu jest takich ludzi???
Też kiedyś w zoologicznym widziałam małego persika :( koniecznie chciał wyjść z tej klatki i tak strasznie płakał ....niestety ja z nim :|
Majeczka Moja Kochana Gwiazdka* 05.05.2010[*]Spij Słoneczko.

MYSZKA 16-01-2013[*] ŻEGNAJ KOTECZKO

serum

Od: Nie lut 28, 2010 11:03

Post » Pt mar 04, 2011 10:36 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Witam Dziewczyny. Nie pisałam nic wczoraj, bo znów bolała mnie niesamowicie głowa. :| Albo mam jakies braki, albo przemecznie, stres, pośpiech, brak odpoczynku, jedzenie w biegu. Wszystko może być :roll:

Na działce wczoraj nie było ani jednego kocurka. Jakaś kotka ma rujkę i domyślam sie że to mama Sówki.Jedyne co mnie cieszy, to to ,ze nie ma w altance żadnych szaleństw, kocury nie wchodzą i nie znaczą mi w środku. Posiedziałam zatem z dziewczynkami. Wyczysciłam znowu uszko Zuzi, podałam lek. Podałam też Unidox Balbince. Ostatnia chyba juz dawkę, bo ona juz normalnie biega, az milo popatrzec. :D Teraz nie dam rady , bo chciałabym zrobic wiecej sterylek póki co i te trzy kastracje, ale następnym razem chciałabym umówić sie i zrobić juz ten zabieg na Zuzinym uszku.Teraz osuszamy i czyscimy dokładnie ,żeby się nie paprało i trochę podleczyło do tego czasu.
Nagrzałam i tak siedziałysmy sobie w piatkę . Myszka przed piecykiem. Zuzia na swoim posłanku. Balbinka zawinieta w krażęk i Sówka która weszła ukradkiem i zawineła sie na podusi.
A kocurków ani śladu. Kupe jedzenia zostało.Mam nadzieję ze sie opamiętały w nocy i przyszły chociaż cos zjeść. :roll:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pt mar 04, 2011 10:39 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Śliczny psiak Ewuś. Dobrze ze mu pomogłaś. :1luvu: :D W jakim jest wieku? Co to za rasa?

iza71koty

Post » Pt mar 04, 2011 10:44 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Kurcze wczoraj chciałam gdzieś wypatrzeć taniej Feliweya do kontaktu i ...kurcze taki drogi jest. :| U Wetki pytałam to też sobie tyle licza :| . Myslałam żeby zamontować do kontaktu w jednym pokoju.Czasem koty nosi nie do wytrzymania. Trochę by się wyciszyły ,ale cena mnie przeraża. :| Myslę co tu zrobić. :roll: Kurcze będe miec teraz troche wydatkow. Swiąt co prawda robić nie będę ,bo Męża nie będzie w domu. Ale teraz czeka mnie trochę dodatkowych kosztów. Myślę. Może Bazarek na ten cel.... :roll:

iza71koty

Post » Pt mar 04, 2011 11:05 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Wiora. Na stronie 2 umieszczałaś zdjęcia Dyzia. Potrzebne mi pojedyńcze zdjecie. Konkretnie numer 3. Mogłabyś je wkleić osobno na wątek tutaj, żebym mogła skopiowac na 1 stronę? Nie mam go w albumie, bo mi nie działa.

iza71koty

Post » Pt mar 04, 2011 11:07 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Witam Wszystkich serdecznie :D chciałam bardzo podziękować za ciepłe słowa skierowane w moim kierunkiu i trzymanie kciuków :1luvu: Jesteście wspaniali i kochani! :1luvu: :1luvu:
To już moje drugie podejście do forum po operacji i mam nadzieję, że już mi się nie pogorszy i będę brała czynny udział w forum :ok:
Pozdrawiam z szarego Gdańska! :1luvu:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Pt mar 04, 2011 11:09 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

iza71koty pisze:Kurcze wczoraj chciałam gdzieś wypatrzeć taniej Feliweya do kontaktu i ...kurcze taki drogi jest. :| U Wetki pytałam to też sobie tyle licza :| . Myslałam żeby zamontować do kontaktu w jednym pokoju.Czasem koty nosi nie do wytrzymania. Trochę by się wyciszyły ,ale cena mnie przeraża. :| Myslę co tu zrobić. :roll: Kurcze będe miec teraz troche wydatkow. Swiąt co prawda robić nie będę ,bo Męża nie będzie w domu. Ale teraz czeka mnie trochę dodatkowych kosztów. Myślę. Może Bazarek na ten cel.... :roll:

Izuś ja mam trzy wtyczki używane po Feliway więc deklaruję, że Ci je oddam, a wtedy możemy pozbierać fundusze na wkłady :D
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Pt mar 04, 2011 11:10 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

:D -=Sara-=, :D Anna3, :D Megana, :D Skarbonka. Pięknie i z Całego Serca Dziękujemy za Wsparcie kociaczkowego konta. :1luvu: :D :1luvu: :D :1luvu:

iza71koty

[poprzednia][następna]