Karmicielka prześladowana-WYGRANA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 16, 2011 13:32 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

Ja także czekam na informacje, niestety nie mogłam stawić się osobiście w Bydgoszczy :(

24102007

Od: Sob lut 12, 2011 21:17

Post » Śro mar 16, 2011 14:33 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

nie no ja naprawde zaraz zwariuje z powodu tej ciszy 8O 8O 8O
Ludzi można podzielić z grubsza na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los. Oscar Wilde

ObrazekObrazekObrazekObrazek

ogonia

Od: Pon gru 06, 2010 12:46

Post » Śro mar 16, 2011 14:53 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

Juz daję! Trochę późno ale byliśmy na kawce i dopiero wróciliśmy z Bydgoszczy. Sprawa zakończona ale ogłoszenie wyroku w środe za tydzień o 15-tej.
Zeznawał dzielnicowy i tu zdziwienie!! Na moją korzyść. Uznał,że otrzymał skargę od Panów z zarządu działek G.i Sz., że karmie koty i działkowicze i mieszkańcy są przeciwni bo one wszystko zanieczyszczają. Na pyt.sądu jakie poczynił kroki by zebrać jakieś dowody,sprawdzić miejsca karmienia itp. uznał,że opierał sie na zeznaniach tych panów i ich świadków, sam nie był u mnie ani nie sprawdzał niczego więcej. Bedąc w Stopce nie zwracał uwagi czy w miejscach karmienia są jakieś nieczystości. Jest to jedyna skarga w tym temacie na jego obszarze działania jako dzielnicowego. Nigdy nie ukarał nikogo mandatem za psie kupy bo nie miał takich skarg itd....Ładnie powiedziała wszystko o kotach wolnożyjących dot. mojej osoby Małgosia For Animals i mój sąsiad zza ściany. Np.,że koty karmię w sezonach zima-jesień- wiosna, są to dzikie koty, przy budce jest ich w zależności od pogody 6-7 , potem sie riozchodzą, schodzą sie w godz. karmienia 15-16. Nigdy nie wchodziły mi na balkon i nie wpuszczałam do domu. Adwokatka dała jeszcze do dowodów pismo z VIVY W-wa i ważniejsze wydruki wypowiedzi z forum Miau.Był Red. z G.pomorskiej - A. Lewandowski. Z TVN nie było nikogo. Pozdrawiam i myślę,że wyrok będzie sprawiedliwy. Jestem zadowolona i nie byłam dzis nerwowa.

pogoda1053

Od: Sob sty 15, 2011 14:19

Post » Śro mar 16, 2011 14:57 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

Według mnie to bardzo dobre wiadomości :)

24102007

Od: Sob lut 12, 2011 21:17

Post » Śro mar 16, 2011 15:03 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

uffffffffff tez mi sie wydaje ze to dobre wiesci :D

nieustajace :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Ludzi można podzielić z grubsza na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los. Oscar Wilde

ogonia

Post » Śro mar 16, 2011 15:07 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

No to super, mam nadzieję, że wyrok też pozytywny (tzn. sprawa będzie umorzona) :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Śro mar 16, 2011 15:10 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

Axa76 pisze:No to super, mam nadzieję, że wyrok też pozytywny (tzn. sprawa będzie umorzona) :ok: :ok: :ok:

Adwokatka wnioskowała o uniewinnienie. Umorzenie nie przyniosłoby mi satysfakcji.
Jesteście kochani. Papa.

pogoda1053

Post » Śro mar 16, 2011 15:20 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

ogonia pisze:uffffffffff tez mi sie wydaje ze to dobre wiesci :D

nieustajace :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

:ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro mar 16, 2011 15:35 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

Teraz jeszcze dodam ,że sędzina odczytała zeznania panów z zarządu Sz. i G., którzy zeznania złożyli dzielnicowemu w domu pana G. Było trochę śmiechu. Zeznania typu ostatniego wpisu pana G. na forum Miau...
Było bardzo nieczytelnie napisane więc sędzina głowiła się by co nieco odczytać ale całkowicie nie dała rady.
Dowiedziałam się,że na działce mam hodowlę kotów, nawet rozważano pozbawienie mnie członkowstwa działkowiczów i odebranie działki. Pod balkonem jest budka i stoją miseczki to zrobiłam schronisko dla kotów.
Działkowicze i mieszkańcy się skarżyli, że karmię koty a one wszędzie brudzą i się rozmażają.
Na wielokrotne rozmowy ze mną i uwagi reaguję agresywnie, krzyczę, nikt nie odzywa sie do mnie, ludzie się boją bo straszę Animalsami a to jest dla nich bardzo obraźliwe.Szkoda,że nie pamiętam kto , kiedy i gdzie próbował ze mną na temat kotów rozmawiać.
Koty zjadają chronione ptaki i tu nie pamietam może Gosia napisze jakie? podano nazwy....
Żaden z panów nic nie wie o jakimkolwiek szykanowaniu mnie przez kogokolwiek. To mój wymysł. Morał zeznań: panowie cacy cacy a ja wiedźma. Papa Lena.
P.S. Jesteście wszyscy kochani, miło mieć wsparcie takich ludzie, bo to dało mi moc do działania i obrony.
Ostatnio edytowano Śro mar 16, 2011 18:49 przez pogoda1053, łącznie edytowano 1 raz

pogoda1053

Post » Śro mar 16, 2011 15:39 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

Pani Lenko to Pani jest WIEEEEELLLKA :!: :!: :!:

całym sercem jestem z Pania :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

ogonia

Post » Śro mar 16, 2011 15:45 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

Stare blazny zblaznily sie chyba do reszty przed Sadem - bedzie dobrze :ok: :ok: :ok: - Musi byc dobrze, zeby sie w koncu odczepili od Lenki - raz na zawsze :!: :!: :!: :evil:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Śro mar 16, 2011 15:48 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

Cindy pisze:Stare blazny zblaznily sie chyba do reszty przed Sadem - bedzie dobrze :ok: :ok: :ok: - Musi byc dobrze, zeby sie w koncu odczepili od Lenki - raz na zawsze :!: :!: :!: :evil:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :twisted:

ogonia

Post » Śro mar 16, 2011 15:53 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

pogoda1053 pisze:
Axa76 pisze:No to super, mam nadzieję, że wyrok też pozytywny (tzn. sprawa będzie umorzona) :ok: :ok: :ok:

Adwokatka wnioskowała o uniewinnienie. Umorzenie nie przyniosłoby mi satysfakcji.
Jesteście kochani. Papa.

Widocznie źle dobrałam słowo, chodziło mi o to, żeby oskarżenie było bezzasadne.
No, żeby było w każdym razie wg życzeń :)
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Śro mar 16, 2011 15:54 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

Aj skleroza mnie bierze!!! Jutro będzie w Gazecie Pomorskiej artykuł o dzisiejszej sprawie.
Red. Lewandowski był od dechy do dechy jak ostatnio. Pewnie znowu dadzą też w internecie a jak nie to wkleimy art. tu.

pogoda1053

Post » Śro mar 16, 2011 16:35 Re: Karmicielka prześladowana-sprawa 16 marca-BYDG

Super i kciuki za najlepsze zakończenie.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

[poprzednia][następna]