Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 24, 2011 16:15 Re: Prosimy o wsparcie na leczenie,karmę.Rudy z porażeniem pupy.

rabat do zooplusa już oddany.

na pewno nikt nie chce rabatu do iPets?
szkoda że nie mają nic z asortymentu który kupuję...

z ich wątku zrozumiałam że ilość pomocy którą dostanie Ania (jeśli wygra) jest uzależniona od ilości sprzedanych towarów z odpowiednim dopiskiem.
jak będzie więcej takich osób jak ja to szkoda, bo sprzedaż będzie mniejsza...
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pon sty 24, 2011 17:39 Re: Prosimy o wsparcie na leczenie,karmę.Rudy z porażeniem pupy.

zapraszam na piękny bazarek, wysprzedaję swoje zbiory

viewtopic.php?f=20&t=123214

doszło małe mazidło z miodu i inidox, dziękujemy :1luvu:
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Pon sty 24, 2011 18:13 Re: Prosimy o wsparcie na leczenie,karmę.Rudy z porażeniem pupy.

Morfeusz miał i ma tzw "ziejący odbyt" czyli otwarty.
Robi kupę świadomie, ale codziennie gubi gdzieś kawałek.
Na początku było bardzo źle, bo kal był wodnisty sie po prostu wylewał z kota, podczas snu, siedzenia a gdy skakał - to wytryskiwała mu kupa... okropnie było.
Pomogła: odbudowa i wzmocnienie funkcji jelit podrażnionych biegunką. Dostawał kombinację steryd + antybiotyk i przeszedł na karmę hills z/d. Potem dostawał coraz rzadziej encortolon i nadal dieta. Kupa jest od dana normalna,wypada - ale wystarczy podnieść. 90 % ląduje w kuwecie, tylko"kawałek" gdzieś umiejscowi poza.
Od dawna je już inną karmę i nie ma problemu. Ale na początku wyglądało to tragicznie - podkładałam mu ligninę jak spał... wszędzie robił "pieczątki".
Może tym tropem pójść?
Odbyt jest otwarty ALE zwarta kupa nie jest aż takim problemem do ogarnięcia jak woda....
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon sty 24, 2011 18:36 Re: Prosimy o wsparcie na leczenie,karmę.Rudy z porażeniem pupy.

Aniu poproszę nr konta :D
spłynęły pieniążki ze sprzedanych opcją "kup teraz" reprodukcji na moim bazarku
i zgodnie z obietnicą Broszka podzieli się z Twoimi kotami - poleci 50,- :ok:

bazarek będzie trwał jeszcze do piątku i może jeszcze coś wpadnie komuś w oko :wink:

Broszeńka pozdrawia wszystkie Twoje kotki,
ale szczególnie Bolusia, bo karliczki muszą się wspierać :piwa:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon sty 24, 2011 19:17 Re: Prosimy o wsparcie na leczenie,karmę.Rudy z porażeniem pupy.

Aniu,
wysłałam Ci dziś trochę suchej karmy wet. dla kotów z nietolerancją pokarmową RC sensitivity blue whiting & rice. Mam nadzieję, że się przyda dla któregoś z Twoich chorowitków.
Obrazek Obrazek ObrazekTymoteusz [*]17.08.2019 r.

magdalena99

Od: Sob mar 27, 2010 15:20

Post » Pon sty 24, 2011 20:04 Re: Prosimy o wsparcie na leczenie,karmę.Rudy z porażeniem pupy.

Witam
magdalena99 dziękujemy bardzo, taka karma strasznie się nam przyda!
doszło mazidło z miodu i 4 tablety unidox, dziękuje!

dagmara-olga biszkopcik też ma otwarty kuperek :( nie kontroluje się biedactwo
gdy kupka jest nornalna, to aż taki starszny problem to nie jest, gubi po drodze, idąc do kuwety ale wtedy również zdarzał się, wypływał na początku płyn, ja się zastanawiałam, co to się dzieje 8O
przy biegunce - wiadomo, każdy szybszy ruch, skok, bieganie - to gubienie kupki, wody?, klepsy, mazie itp wszędzie :(
chwilowo pieluszkuje, pupe staram się dokładnie kilka razy dziennie myć ciepłą wodą, potem sudokrem lub linomag
jest na diecie - intestinal, suchego wcale nie chce ( prośba - jeśli ktos ma saszetki, będziemy ogromnie wdzięczni)

Anna Rylska

Post » Pon sty 24, 2011 20:26 Re: Prosimy o wsparcie na leczenie,karmę.Rudy z porażeniem pupy.

tak - przy gubieniu kupy zwartej pojawia sie taka śluzowa treść. Mam się nie stresowac zdaniem weta.
Ustabilizujcie , próbujcie ustabilizować kupę. U mnie żadne karmy typu i/d czy intestinal nie pomogły, dzielę się doświadczeniem jak było.
Leki pomogły bo chodziło o zahamowanie stanu zapalnego w jelitach powodowanego i stale pogarszanego przez biegunkę.
Pierwsze normalne kupy świętowałam lepiej jak jakies sylwestry....
Kot robił tą woda wszedzie, bo nie dał się zamknąć w łazience i wył... Wet chciał mi wypożyczyć wielką klatkę ale ja sie uparłam, że kot ma robić ładną kupę. Parę miesięcy trwało.... ale udało się i działa!
Bobki zbieram bez problemu - bo to żaden problem w porównaniu z tym, co było
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pon sty 24, 2011 20:30 Re: Prosimy o wsparcie na leczenie,karmę.Rudy z porażeniem pupy.

Dagmara a co poza Encortolonem dostawał?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon sty 24, 2011 20:37 Re: Prosimy o wsparcie na leczenie,karmę.Rudy z porażeniem pupy.

encortolon dostawał w tabletkach po serii zastrzyków - antybiotyk (nie jest wpisany w książeczkę :evil: ) i dexametason. Potem wszedł encortolon i stopniowo coraz rzadziej i w mniejszej dawce. Przy nawrocie kleksów - większa dawka. Teraz od ponad pół roku nie bierze wcale.
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pon sty 24, 2011 20:43 Re: Prosimy o wsparcie na leczenie,karmę.Rudy z porażeniem pupy.

Encortolon dobry jest (i tani ;) ), jest "delikatny" jak na steryd, można sterować dawką tak żeby spustoszenia w nerkach nie zrobił.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon sty 24, 2011 20:45 Re: Prosimy o wsparcie na leczenie,karmę.Rudy z porażeniem pupy.

Aniu, poszło na konto :D

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Pon sty 24, 2011 20:46 Re: Prosimy o wsparcie na leczenie,karmę.Rudy z porażeniem pupy.

ja się wystraszyłam jak zobaczyłam ten śluz :(

Anna Rylska

Post » Pon sty 24, 2011 20:50 Re: Prosimy o wsparcie na leczenie,karmę.Rudy z porażeniem pupy.

ja też - o rany, okropnie. Ale nic się nie dzieje złego. Aż tyle go nie ma, ale wygląda przy zwartej kupie dziwnie.
Ważne, by tę kupę wypracować, by były "batony kałowe" a nie jakies budynie :-) i tego życzę!
a mojego nie dało się niczym smarować bo był agresywny i rzucał sie do gryzienia, ani wytrzec go sie nie dało...ja tylko podlogę wciąż myłam...odkażałam i czekałam, aż się panele podniosa albo choć odbarwią. Pomijam meble, stół...łózko.
Kciuki trzymam bardzo!
Obrazek

czarno-czarni

Post » Wto sty 25, 2011 0:13 Re: Prosimy o wsparcie na leczenie,karmę.Rudy z porażeniem pupy.

nie dziękuje

u nas dziś był naprawdę ciężki dzień
Boluś na usg wystraszony bardzo, w szoku był, myślałam, że te jego wielkie oczy, całkiem mu wyjdą :? i oczywiście języczek na zewnątrz, zawsze tak robi, jak się denerwuje
badania ogólnie wypadło nie najgorzej, nie ma żadnych niepokojących zmian, narządy też są w porządku, nie ma żadnego płynu ale jest - piasek w nerkach!

mamy tez już wynik posiewu i wcale mi się to nie podoba!
Boluś ma gronkowca złocistego ( staphylococus aureus)

Anna Rylska

Post » Wto sty 25, 2011 8:25 Re: Prosimy o wsparcie na leczenie,karmę.Rudy z porażeniem pupy.

biedny malutki - gronkowiec ciężko wyleczyć :(
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

[poprzednia][następna]