Wrocław/u Ewado 3 małe kociaki, u Martki 2+2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 19, 2011 12:03 Re: Wrocław/ pomoc w zamian za przetrzymanie po sterylizacji

ewado pisze:no i.... zjadła i poszła :evil:
Ale nie odpuszczę i jutro znów idę. Mam nadzieję z inną klatką, bo z tą coś sobie nie radzę. Najpierw weszła, zjadła, a klatka się nie zamknęła. Wyszła...
Zaraz potem dorzuciłam jedzonka i kocica podeszła, ale tym razem drzwiczki o mało nie odcięły jej nosa....
Nie cierpię tej klatki :evil: :evil:

:wink:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Sob mar 19, 2011 14:18 Re: Wrocław/ pomoc w zamian za przetrzymanie po sterylizacji

ewado pisze:no i.... zjadła i poszła :evil:
Ale nie odpuszczę i jutro znów idę. Mam nadzieję z inną klatką, bo z tą coś sobie nie radzę. Najpierw weszła, zjadła, a klatka się nie zamknęła. Wyszła...
Zaraz potem dorzuciłam jedzonka i kocica podeszła, ale tym razem drzwiczki o mało nie odcięły jej nosa....
Nie cierpię tej klatki :evil: :evil:

Ja tez z tą klatką miałam problemy, kocica weszła a klatka się nie zatrzasnęła więc podbiegłam szybko z kocem jak kota jadła i zablokowałam wejście od klatki inaczej kota by zwiała.
klatka na sznurek jest niezawodna :ok: , udało mi się kiedyś 5 kotów jednego dnia na nią złapać :ryk:
Trzymam kciuki za łapankę :ok: :ok: :ok:

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Sob mar 19, 2011 17:34 Re: Wrocław/ pomoc w zamian za przetrzymanie po sterylizacji

dziękuję, kciuki naprawdę się przydadzą :(

ewado

Od: Czw paź 14, 2010 15:14

Post » Nie mar 20, 2011 14:28 Re: Wrocław/ pomoc w zamian za przetrzymanie po sterylizacji

jessi74 pisze:mawin wiezie do Wrocławia dwa 4 miesięczne kociaki wyrzucone na ulicę, śliczne oswojone, kotki mają dom tymczasowy od środy
baaaaardzo pilnie potrzebujemy tymczasowy DT od dzisiaj wieczór na dwie - trzy doby!!!! baaardzo prosimy.... może ktoś użyczy pokoju, czy łazienki....

jessi74

Post » Nie mar 20, 2011 15:35 Re: Wrocław/ pomoc w zamian za przetrzymanie po sterylizacji

pierwsza złapana koteczka Burasia :D

Obrazek

jessi74

Post » Nie mar 20, 2011 16:58 Re: Wrocław/ pomoc w zamian za przetrzymanie po sterylizacji

koteczka daje się pogłaskać, trochę syczy, ale wszystko można z nią zrobić :ok:
nie jest mega miziakiem, ale też nie dzikuskiem, czy jest szansa dla niej na dt? żeby nie musiała wracać pod most?

może zmienimy tytuł? rozmawiałam z panem, który użyczyl kanciapy dla kici, sam zaproponował, że kotka może zostać jeszcze z tydzień, ewentualnie do czasu znalezienia domu tymczasowego - teraz jest w klatce , nie może być w niej długo, gdyż nie ma się gdzie w niej swobodnie poruszać... zwłaszcza że klatka potrzebna dla innych kotków po sterylce...

jessi74

Post » Śro mar 23, 2011 21:30 Re: Wrocław/ pomoc w zamian za przetrzymanie po sterylizacji

Jak się ma Burasia?

ewado

Post » Śro mar 23, 2011 21:54 Re: Wrocław/ pomoc w zamian za przetrzymanie po sterylizacji

dzisiaj nie byłam u niej, był pan Bogdan, ale pewnie wszystko w porządku skoro nie dzownił
ogólnie koteczka już po zdjęciu szwów, wczoraj została odrobaczywiona profenderem - dzień wcześnie jakiś lek na i... w injekcji, gdyż życie wewnętrzne bardzo bogate 8)

koteczka dostała super wyprawkę od majka2222 :1luvu: :1luvu: :1luvu:

jessi74

Post » Śro mar 23, 2011 22:56 Re: Wrocław/ pomoc w zamian za przetrzymanie po sterylizacji

Jessi, a jak się ma ten śliczny czarny kotek z białymi łapkami, który wczoraj wyglądał na chorego. Czy wszystko w porządku?
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Śro mar 23, 2011 23:21 Re: Wrocław/ pomoc w zamian za przetrzymanie po sterylizacji

majka2222 pisze:Jessi, a jak się ma ten śliczny czarny kotek z białymi łapkami, który wczoraj wyglądał na chorego. Czy wszystko w porządku?

to jest Kubuś 8) jak kazdy kotek pana Bogdana :P
a więc Kubuś został w Legwanie "postawiony" na nogi lekiem przeciwbólowym, wyniki bradańb krwi dobre, nic złego nie zdiagnozowano, dzisiaj miał pan Bogdan z Kubusiem jeszcze jechać, ale nic nie wiem niestety :oops:
Ostatnio edytowano Śro mar 23, 2011 23:40 przez jessi74, łącznie edytowano 1 raz

jessi74

Post » Śro mar 23, 2011 23:35 Re: Wrocław/ pomoc w zamian za przetrzymanie po sterylizacji

hehe to tak jak wszystkie kotki które karmi moja sąsiadka mają na imię Mićka :D
Przynajmniej się nie można pomylić :D
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw mar 24, 2011 12:13 Re: Wrocław/ pomoc w zamian za przetrzymanie po sterylizacji

Dziewczyny proszę pomóżcie!
viewtopic.php?f=1&t=125809

Założyłam wątek, ale pewnie spadnie w otchłań. :(

EDIT: Bardzo dziękuję... ręce mi opadły jednak dzisiaj... :|

rebellia1

Od: Sob wrz 09, 2006 20:10

Post » Sob mar 26, 2011 12:29 Re: Wrocław/ pomoc w zamian za przetrzymanie po sterylizacji

Poniżej przeklejam prośbę Temida75 ze schroniska w Łodzi.
Dotyczy głosowania w ankiecie KrakVetu na schronisko w Radomsku, w którym zwierzęta umierają z głodu. Radomsko znowu nas szokuje podejściem do zwierząt. Niedawno ja prosiłam o pomoć dla Andżeliki, teraz trzeba pomóc schronisku, które jest prowadzone przez miasto. Proszę, zagłosuj, jeśli możesz, roześlij.

PRZEGRYWAMY !!!!
Wspólny kandydat DOGO I MIAU do 31 marca TRZEBA SIĘ ZALOGOWAĆ!!!!!

Schronisko dla Zwierząt w Radomsku

Zwracamy się do wszystkich z gorącą prośbą o pomoc dla psów i kotów ze schroniska w Radomsku.
Bez względu na nasze przekonania i sympatie, z całą pewnością nikt z nas nie może przejść obojętnie obok głodnego zwierzaka.
W schronisku w Radomsku mamy niestety sytuację, że zwierzęta nie mają co jeść.
Przebywa tam obecnie 120 psów i 20 kotów, spróbujmy im pomóc przetrwać, spróbujmy je nakarmić!!! Tak niewiele trzeba, aby przetrwały , aby je uratować.

Ja jestem tam praktycznie sama, zrobię wszystko, aby pomóc, ale dziś błagam o głos w ANKIECIE KRAKVETU.

ANKIETA NA
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=13353

Wątek schroniska:
http://www.dogomania.pl/threads/202335- ... my-o-pomoc.
Obrazek

majka2222

Post » Wto mar 29, 2011 20:25 Re: Wrocław/ pomoc w zamian za przetrzymanie po sterylizacji

Przepraszam za prywate poniżej.

Mój pierwszy banerek - jesli ktoś nie głosował, bardzo proszę.

Mam od ewado informacę o czterotygodniowym rudym kocurku, który będzie za jakieś 3-4 tygodnie do oddania. Kotek wraz z matką jest u znajomego znajomej ewado. Ten pan ma koty po zmarłej żonie i chce się ich pozbyć. Co do kotki, chce wywieźć na działki (pewnie niesterylizowana, skoro ma małe), a małego kotka chce komuś oddać. Ewado popyta o szczegóły. Gdyby ktoś szukał rudego maleństwa, proszę kontaktować się z ewado.
Obrazek

majka2222

Post » Wto mar 29, 2011 20:49 Re: Wrocław/ pomoc w zamian za przetrzymanie po sterylizacji

Dziękuję :D

Rozmawiałam z p.Anią. Burasi wciąż nie ma :cry:
Martka złapała jakiegoś kota na budowie. Jutro rano jadę go sterylizować. Niestety nie wiadomo nawet czy to kot czy kocica, bo taki zwierz dziki, że nawet Martka boi się go dotknąć.

ewado

[poprzednia][następna]