Czarne Diabły Tasmańskie II, Trawis w DS, dobre wieści!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 13, 2010 7:48 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, wiadomości z DS-ów!

Cieszę się,ze jest ok w DS.
ta panika to choroba społeczna kociarzy.Powinna być wpisana na specjalny indeks chorób dziwnych lecz istniejących. :mrgreen:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon gru 13, 2010 8:21 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, wiadomości z DS-ów!

Dobrze, że wieści dobre :)
A o Malinie coś wiadomo?
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pon gru 13, 2010 8:34 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, wiadomości z DS-ów!

Aleba pisze:Dobrze, że wieści dobre :)
A o Malinie coś wiadomo?

No właśnie nie mogłam znaleźć maila do Maliny - muszę sprawdzić na umowie, a się wczoraj nie zebrałam. Na pewno skontaktuję się przed świętami, może wymarudzę zdjęcia Maliny pod choinką :lol:
Chyba kogoś zaraziłam tymczasowaniem 8)

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon gru 13, 2010 8:38 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, wiadomości z DS-ów!

alix76 pisze:
Aleba pisze:Dobrze, że wieści dobre :)
A o Malinie coś wiadomo?

No właśnie nie mogłam znaleźć maila do Maliny - muszę sprawdzić na umowie, a się wczoraj nie zebrałam. Na pewno skontaktuję się przed świętami, może wymarudzę zdjęcia Maliny pod choinką :lol:
Chyba kogoś zaraziłam tymczasowaniem 8)

Bo po prostu wykorzystujesz mojego hopla na punkcie kotów :mrgreen: A tak na serio - chyba żaden kociarz mi się nie dziwi :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Pon gru 13, 2010 14:23 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, wiadomości z DS-ów!

Cudownie że u Lizy wszystko ok U mnie niestety nie było dobrze, ale to juz przeszłośc. :ok: za przyszłość

Maria Szczyglińska

Od: Pt gru 03, 2010 14:58

Post » Pon gru 13, 2010 19:01 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, wiadomości z DS-ów!

Dzięki JS, za czas, który dałaś Lizie! Po kawałku złożyłyśmy cały tymczas a teraz kicia ma fajny domek, który ją uwielbia.
CDT dostały skrzydełek - snuje tu się jakaś zapóźniona biedronka 8O . Gołąbka dostała 2 Zylexis i jest obrażona za transport :twisted: . Trawis zadowolony, bo był mój Tata, wygłaskał go i wyczesał.
Ciekawa jestem co u Neli i jak tam debiut tymczasowy Joarkadia :twisted:

alix76

Post » Pon gru 13, 2010 19:27 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, wiadomości z DS-ów!

alix76 pisze:Dzięki JS, za czas, który dałaś Lizie! Po kawałku złożyłyśmy cały tymczas a teraz kicia ma fajny domek, który ją uwielbia.
CDT dostały skrzydełek - snuje tu się jakaś zapóźniona biedronka 8O . Gołąbka dostała 2 Zylexis i jest obrażona za transport :twisted: . Trawis zadowolony, bo był mój Tata, wygłaskał go i wyczesał.
Ciekawa jestem co u Neli i jak tam debiut tymczasowy Joarkadia :twisted:

Właśnie wróciliśmy od veta z naszą Nelką. Pani doktor po objawach, które u Nelki zaobserwowaliśmy orzekła, że to lamblia 8O Wzięliśmy od razu kurację dla całej naszej ferajny, bo inaczej to nie da rady. Daliśmy im podstępem już ich przydział i miejmy nadzieję, że pomoże. Jutro zaniesiemy qpkę do badania, ale z tą lamblią jest tak, że może być i może nie wyjść, więc lepiej przeleczyć.

Brawo dla Joardkadii :ok: Ale ja to czułam w kościach :mrgreen: A co to za kicio jest tym farciarzem?

mrkevka

Od: Czw paź 28, 2010 18:23

Post » Pon gru 13, 2010 20:06 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, wiadomości z DS-ów!

Ech, to kiepsko, faktycznie podobno lamblia paskudna jest :( - musiała akurat u Neli się zagnieździć :twisted: ? Ciekawa jestem ,jakiego podstępu używacie, żeby podać lek :lol: ? Jak mam zawsze krzyż pański :roll: .
Joarkadia jest dzielna! Mam podejrzenia, co za kotek do niej trafi, ale niech się sama pochwali :lol:

alix76

Post » Pon gru 13, 2010 20:14 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, wiadomości z DS-ów!

No słabo :-( Czytałam o tym sporo i chyba już przestanę, bo wpadnę w jakąś obsesję. Pani doktor powiedziała, że 3-dniowa kuracja powinna wystarczyć i ją z tego wyleczyć. Reszta nie ma objawów, ale jak leczyć, to wszystkich. Najgorsze, że takie zwyłe odrobaczanie nie wyniszcza tego czegoś, tylko jakieś silniejsze trzeba :evil: No i na pocieszenie, Pani doktor powiedziała, że to bardzo powszechne :evil:

mrkevka

Post » Pon gru 13, 2010 20:20 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, wiadomości z DS-ów!

Nadmiar wiedzy czasem roz@#$% wątrobę :twisted: - przyjmijmy, że vetka ma rację i 3-dniowa kuracja załatwi sprawę skutecznie :ok: . Czy psice też musisz przeleczyć?
Ja mam tylko glizdę kocią cykliczne na tapecie ... jak dotąd :twisted:

alix76

Post » Pon gru 13, 2010 20:22 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, wiadomości z DS-ów!

No a podstęp to rozgnieciona tableteczka w mokrym jedzonku :twisted: Wylizana miseczka do czysta :mrgreen: Karmienie było rozłożone na cztery raty, żeby mi nie umknęło kto zjadł za mało, za dużo, albo wcale. Mało finezyjna metoda ale u naszego stada skuteczna :D
Psy obowiązkowo też. No i nad nami samymi się zastanawiamy :evil:

mrkevka

Post » Pon gru 13, 2010 20:26 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, wiadomości z DS-ów!

Tu nie pomogę, glizda kocia się na ludzi w zasadzie nie przenosi - a co powiedziała vetka? Ludzie mogą się zakazić?
U Lizy były podejrzewane lamblie , ale skończyło się na podejrzeniach ... próbkę z 1 dnia czy 3 macie dostarczyć?

alix76

Post » Pon gru 13, 2010 20:41 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, wiadomości z DS-ów!

alix76 pisze:Ech, to kiepsko, faktycznie podobno lamblia paskudna jest :( - musiała akurat u Neli się zagnieździć :twisted: ? Ciekawa jestem ,jakiego podstępu używacie, żeby podać lek :lol: ? Jak mam zawsze krzyż pański :roll: .
Joarkadia jest dzielna! Mam podejrzenia, co za kotek do niej trafi, ale niech się sama pochwali :lol:

Pochwalę się jutro jak po Niego pojadę - wszystko uzgodnione z Agneską. Transporterek już przyszykowany, z obowiązkową dużą ilością miękkiego w środku, jedzonko już w lodówce czeka, a kociaki znów są pouczone jak się mają zachowywać w stosunku do nowego domownika. :mrgreen:
Alix, o ile nie będzie żadnych przeciwskazań ze strony weta, to wezmę maluszka czarnego :1luvu:
Zobaczymy jakie imię sobie wybierze :D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Pon gru 13, 2010 20:42 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, wiadomości z DS-ów!

:D
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pon gru 13, 2010 21:23 Re: Czarne Diabły Tasmańskie II, wiadomości z DS-ów!

alix76 pisze:Tu nie pomogę, glizda kocia się na ludzi w zasadzie nie przenosi - a co powiedziała vetka? Ludzie mogą się zakazić?
U Lizy były podejrzewane lamblie , ale skończyło się na podejrzeniach ... próbkę z 1 dnia czy 3 macie dostarczyć?

No teoretycznie mogą :evil: Powiedziała, że jeżeli nie mamy żadnych sensacji żołądkowych, to spox, ale mam już lekką schizę :evil: Próbkę zanosimy jutro, to już będzie po pierwszej dawce leków,ale to chyba tak pro forma, bo z tego co mówila to takie badanie kału nie daje jednoznacznych wyników, w sensie, że jak nie wychodzą w kale, to wcale nie znaczy, że ich nie ma.

mrkevka

[poprzednia][następna]