UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 22, 2010 9:54 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

kurcze dziwne. Nie umiem nic podpowiedzieć. Może do CoolCaty podjedźcie, może jak zobaczy lekarz jak on tak robi, to zrozumie o co chodzi?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt paź 22, 2010 10:48 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

Myślę że w tym co zostało napisane przez mariusz_s jest jakiś sens, ale nie jestem lekarzem.
Ania ma dzisiaj wolne, w weekend pracuje.
Catnaperka, może napisz do CC PW, jak będzie przy komputerze może będzie miała chwilkę i coś podpowie.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt paź 22, 2010 11:20 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

może któraś z kotek
go pacnęła? Tak z nienacka, kiedy się nie spodziewał?
i teraz ponieważ nie widzi, tak się asekuruje?
jeszcze bym go trzoszke potrzymała w mniejszej, zamknietej przestrzeni
a na uspokojenie feliway albo kropelki Bacha?

bo to mi troszke przypomina zachowanie
mojego nie słyszącego wieloryba
on często, na początku miewał takie nerwicowe
podskoki, bo ciągle sie bał, ze ktos go od tyłu zaatakuje
jeść sie bał, musiałam go karmić osobno, bo nic by nie zjadł
Ostatnio edytowano Pt paź 22, 2010 11:36 przez ruru, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pt paź 22, 2010 11:33 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

Tak na szybko bo muszę wyjść,: żadna z kić go nie pacneła, cały czas jesteśmy z nimi... Feliway działa od początku. Teraz jest trochę lepiej, nadal paca łapka po pyszczku ale już rzadziej no i nie paca tak na oślep... Dzisiaj go poizolujemy, może wczoraj miał za dużo wrażeń :roll:
Puc nie ma kołnierza ale nie drapie sobie oczków.
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Sob paź 23, 2010 14:26 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

Co tam u Was :?:
Obrazek

ALICJA Borgelt

Od: Wto cze 09, 2009 20:16

Post » Nie paź 24, 2010 12:20 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

No powiem Wam, że Puculek ma charakterek, ojjjj ma :lol: Nasza ruda małpeczka chodzi krok w krok za Senioritami i do nich miauczy :twisted: Nasze prychają Puculkowi prosto w twarz ale to go nie zraża (nawet nieświeży oddech Pusi), miauczy dalej i jeszcze szybciej za nimi truchta :twisted:
Poza tym budzi mnie kilka razy w nocy miaucząc jak kotka w rui 8O bo chce wyjść z pokoju :twisted: Taki jest ten nasz Pucuś :lol: No i rzecz najważniejsza - to jest Pucuś vel Kuchcik :lol: Cały wolny czas spędza w kuchni baaaardzo blisko nas. Musimy oczywiście uważać, żeby nic nie spadło i żeby nie nadepnąć ;) Albo siedzi nieruchomo jak Buka i patrzy w kierunku kuchni. Także Jeżykowska, ojj nasza Żyra goni Smużkę, goni ;) :catmilk:
Po pysiu się jeszcze paca ale już mniej. Wtedy się naprawdę wystraszyliśmy :evil: Śmieszny jest jak poczuje jakiś intensywny zapach np. karmy. Po prostu go odrzuca i musi zrobić kilka podejść, żeby pochłonąć ;)
Poza tym jego ulubionym miejscem (oczywiście nie licząc kuchni) jest łóżko i.. niebieski kwadrat na dywanie ;) On chyba musi mieć jakąś inną konsystencję bo wszystkie koty go uwielbiają a naprawdę niczym poza kolorem się nie różni :lol: O i jeszcze jedno! Pucuś wychodzi po nas jak wracamy do domu, jak zadzwonimy domofonem to on już wie :) :) no i uwielbia być smyrany pod bródką i po brzuszku jak leży płasko na puchatych pleckach :) Sam podstawia główkę i tak śmiesznie niucha, żeby znaleźć się jak najbliżej naszej twarzy jak leżymy z nim na dywanie :roll:
Pucuś :1luvu: :kotek: :flowerkitty: :dance2:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Nie paź 24, 2010 14:58 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

SUPER WIEŚCI :ok:
z obserwacji mojej ślepinki, zauważyłam,że stał się spokojniejszy, tzn. więcej przebywa sam w swoim pokoju i już się nie domaga tak bardzo kontaktu i przestał nas wołać , nawet czasami muszę go szukać :roll:

Mój miałczał w nocy , bo chciał jeść, albo siku :roll: teraz sam załatwia sobie swoje sprawy - maszeruje do miski lub toalety i z powrotem ładuje się do łóżka :mrgreen:

Pacuś w swoim czasie też wszystko sobie pozałatwia :piwa:
Obrazek

ALICJA Borgelt

Post » Nie paź 24, 2010 15:08 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

Puculek ma kuwetę w moim pokoju i miseczki też. Ale z nich nie korzysta - woli kuwetę i miseczki Seniorit 8O On miauczy bo chce po prostu wyjść :ryk: Taki to z niego Pucek.
Mam jednak nadzieję, że nadal będzie taki miziasty i że to mu się nie zmieni ;) Pewnie to teraz wynika jeszcze z niepewności niemniej jednak mam nadzieje, że pewności przybędzie ale potrzeba kontaktu i mizianka pozostanie :kotek: Chociaż tydzień temu przychodził na każde wołanko a teraz tak na 1 z 10 :D
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Nie paź 24, 2010 18:33 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

Ale słodziaczek :1luvu:
Można prosić jakieś foteczki? :oops:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie paź 24, 2010 19:15 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

Catnaperka pisze:Puculek ma kuwetę w moim pokoju i miseczki też. Ale z nich nie korzysta - woli kuwetę i miseczki Seniorit 8O On miauczy bo chce po prostu wyjść :ryk: Taki to z niego Pucek.
Mam jednak nadzieję, że nadal będzie taki miziasty i że to mu się nie zmieni ;) Pewnie to teraz wynika jeszcze z niepewności niemniej jednak mam nadzieje, że pewności przybędzie ale potrzeba kontaktu i mizianka pozostanie :kotek: Chociaż tydzień temu przychodził na każde wołanko a teraz tak na 1 z 10 :D

spokojnie miziak zostanie, nawet lepiej będzie bardziej okazywał miłość do nowej Dużej, mój Garfiledek stał się samodzielny, wie już gdzie i co :D i czasami chce być sam - przestał nas nawoływać i chodzić za nami krok w krok - pełen sukces :mrgreen:
Obrazek

ALICJA Borgelt

Post » Nie paź 24, 2010 19:27 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

Erin pisze:Ale słodziaczek :1luvu:
Można prosić jakieś foteczki? :oops:

Oj tak, tak, też bym chętnie zobaczyła jak kotuniek wygląda :1luvu:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie paź 24, 2010 20:08 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

Chciałam go najpierw trochę podtuczyć, żeby zasłużył na miano metamorfozy roku ale skoro wszyscy są ciekawi to cyknę mu foteczki i podrzucę, tylko zrobię miejsce na karcie 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Nie paź 24, 2010 20:23 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

Czekamy :P

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie paź 24, 2010 20:48 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

Tak się cieszę,
że wszystko dobrze :kotek: :ok: :ok:
i bardzo o foteczki proszę
również Seniorit :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon paź 25, 2010 2:53 Re: UFI-niewidomy9letniPERS już w domu u Catnaperki :)))

proszę o fotkę :D
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

[poprzednia][następna]