moje koty i ja(3) Pingwinek Dropsik szuka ds!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 20, 2010 7:01 Re: moje koty i ja (3), Tina pojechała do ds :-)

agakow82 pisze:tymczasy sliczne :)
Klara ma cos w oczach :1luvu:
a Tomcio jakie ma piękne białe skarpeteczki :1luvu: :1luvu:

Klara póki co to biedne zalęknione stworzonko, cały dzień spędziła w budce, wychodzi w nocy, zjadła wszyściutko, w kuwetce było i sio i kupka, o właściwej konsystencji nawet.
W nocy mnie obudził jej płacz, zerwałam się przerażona, co się dzieje. Okazało sie, że weszła NA budkę i sklapła ją.
Otworzyłam klatkę, podniosłam daszek i bidulka zaraz się do niej schowała.
Klara będzie potrzebowała sporo czasu na adaptację, dobrze, że mam tą klatkę bo byłaby bieda a tak, ma swój mały azyl, berni, jeszcze raz bardzo dziękuję za budkę, w niej Klarunia się lepiej czuje, chwilami tak słodko leżała wyciągnięta, wyluzowana. Zostanie w klatce tyle, ile będzie chciała, z czasem klatkę otworzę, coby mogła sama wychodzić, wtedy, gdy sama będzie tego chciała. Tak robiłam z Romeczkiem i udało się. Myślę, że z czasem i Klarunia poczuje się na tyle bezpiecznie, że już nie będzie chciała być w klatce, dostanie tyle czasu, ile będzie trzeba.

Tomcio to taki słodki urwisek, śliczny przy tym. Jest czarny, ma cztery białe skarperki, biały żabocik i białe włoski na brzuszku. Uwielbia zabawę, przepada za laserkiem, potrafi godzinami biegać za światełkiem.
Na rękach nie przepada być, woli biegać, bawić się, wszędzie go pełno, taki mały, słodki huncfocik :lol: :1luvu:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pon wrz 20, 2010 7:09 Re: moje koty i ja (3), Tina pojechała do ds :-)

Marysiu znając Twoje dobre serducho i swietne podejscie do kociaków Klara szybko sie zadomowi :)
Trzymamy nadal mocno :ok: :ok: :ok: Nawet Haneczka i Oktusiński trzymaja :ok: :ok:
A Tomcio jest przesłodziak
Obrazek Obrazek
OKTUŚ i HANECZKA Nasze aniołki
viewtopic.php?f=1&t=102758&start=0

agakow82

Od: Sob paź 31, 2009 19:36

Post » Pon wrz 20, 2010 7:12 Re: moje koty i ja (3), Tina pojechała do ds :-)

naya pisze:Stały i bardzo cichy ;) podczytywacz się ujawnia :D Fredziolina jest śliczna :1luvu: Trzymam kciuki za ułożenie kontaktów z innymi kotami.
Czy Agatka naprawdę ma takie piękne, zielone oczy? Niesamowity odcień :)
Głaski dla wszystkich kociastych.

a czemu bardzo cichy? :mrgreen:
w mojej dziupli rzadko kiedy jest cicho, przy takim stadku :mrgreen: :ryk: :ryk: :ryk:
no chyba, że stadko śpi :mrgreen:
Fredzia jest cudna, śliczna, grzeczna, kontaktowa.
Trochę się boi nagłych ruchów, chowa się wtedy za łóżkiem, wczoraj musiałam ją głaskać właśnie ZA łóżkiem.
Położyłam się w poprzek, wystawiając swoje 4 litery, wsadziłam rękę w szparę między łóżkiem a ścianą i głaskałam, miziałam, gadałam, pozwalała na to, wystawiała brzuszek, mruczała ale nie wyszła. Dopiero pokazała się na kolację, pojadła i noc spędziła już nie za łóżkiem :mrgreen: .
Rano jak wychodziłam to leżała NA łóżku :D

Agatka to niesamowicie spokojny kotek, spolegliwy, z każdym kotkiem chce w zgodzie żyć, ludzia też kocha.
To taki koci aniołek. A oczy ma duże i bardzo piękne :mrgreen: .
Kocham ją za wszystko, za wygląd i za wspaniały charakter :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon wrz 20, 2010 7:17 Re: moje koty i ja (3), Tina pojechała do ds :-)

ryśka pisze:Mam nadzieję, że Klara szybko się zaaklimatyzuje i obie dziewczyny szybko znajdą wspaniałe domy :ok: :ok: :ok:

Oby, ale nawet jeśli nie tak szybko to poczekamy, nic na siłę, to ona zdecyduje, kiedy zechce znowu zaufać człowiekowi.
Do tej pory nie miała za wiele powodów do tego zaufania, bo tez niewiele dobrego ją spotkało ze strony nas, ludzi.
Dobrze, że są tacy, jak Ty, dzięki nim nie wstydzę się tego, że też jestem człowiekiem.
Dziękuję Ryśko, że dałaś jej szansę na nowe, lepsze życie :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon wrz 20, 2010 7:20 Re: moje koty i ja (3), Tina pojechała do ds :-)

bozena640 pisze:Obrazek
:ok: za domki

ale fajny zwierz :lol: :lol: :lol:
dziękuję Bożenko i nawzajem życzę miłego i ciepłego dzionka :1luvu: :1luvu: :1luvu: w ten brrr... zimny póki co poranek :roll:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon wrz 20, 2010 7:30 Re: moje koty i ja (3), Tina pojechała do ds :-)

agakow82 pisze:Marysiu znając Twoje dobre serducho i swietne podejscie do kociaków Klara szybko sie zadomowi :)
Trzymamy nadal mocno :ok: :ok: :ok: Nawet Haneczka i Oktusiński trzymaja :ok: :ok:
A Tomcio jest przesłodziak

dziękuję za miłe słowa, Tomcio to naprawdę słodziak jest i już :mrgreen: :1luvu:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon wrz 20, 2010 10:17 Re: moje koty i ja (3), dokociłam się :-)

Witaj mar9
już dawno chciałam to napisać, bo śledziłam wcześniejszy wątek Klary, że strasznie, strasznie się cieszę, że znalazła u Ciebie swój kącik... Mnie najbardziej u Klary ujął wiek i ten języczek... wygląda tak nieporadnie...

A "huncwot" to najlepsze, jakie słyszałam i najbardziej trafne okreslenie na wszystkie huncwoty :ryk: :ryk: :ryk:

Trzymamy kciuki za najllepsze czyli troskliwe, odpowiedzialne domki :ok: :ok:
idla Docusia głaski...
Od czasu jak mieliśmy u siebie djunę, choć to jeszcze nie taka wcale staruszka, mam szczególny stosunek do starszych kotów.
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pon wrz 20, 2010 10:23 Re: moje koty i ja (3), dokociłam się :-)

szkoda, że tak daleko mieszkasz
wpadłabym pogłaskac kociste, kawe wypić
wytarmosić Docusia
ciągle mam za krótki dzień, buuuu

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pon wrz 20, 2010 10:26 Re: moje koty i ja (3), dokociłam się :-)

Korciaczki pisze:Witaj mar9
już dawno chciałam to napisać, bo śledziłam wcześniejszy wątek Klary, że strasznie, strasznie się cieszę, że znalazła u Ciebie swój kącik... Mnie najbardziej u Klary ujął wiek i ten języczek... wygląda tak nieporadnie...

A "huncwot" to najlepsze, jakie słyszałam i najbardziej trafne okreslenie na wszystkie huncwoty :ryk: :ryk: :ryk:

Trzymamy kciuki za najllepsze czyli troskliwe, odpowiedzialne domki :ok: :ok:
idla Docusia głaski...
Od czasu jak mieliśmy u siebie djunę, choć to jeszcze nie taka wcale staruszka, mam szczególny stosunek do starszych kotów.

mi też podoba się słowo huncwot (pisze się huncwot, tak? :oops: :roll: ) a do Tomcia wyjątkowo pasuje :ryk: :ryk: :ryk: , nie nazwę go chuliganem czy nicponiem bo jest taki słodziutki przy tym :1luvu: , taki cukiereczek :mrgreen:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon wrz 20, 2010 10:32 Re: moje koty i ja (3), dokociłam się :-)

Mała1 pisze:szkoda, że tak daleko mieszkasz
wpadłabym pogłaskac kociste, kawe wypić
wytarmosić Docusia
ciągle mam za krótki dzień, buuuu

bo Ty, kochana za dużo wzięłaś na swoją "klatę" :mrgreen:
a wpaść możesz do nas zawsze, nawet po sól :lol: , kociaste bardzo lubią gości, no wiesz więcej ręców do miziania i głaskania :lol: :lol:
tak więc prosiemy, prosiemy :1luvu: :D jesteś zawsze mile widzianym gościem, nawet pomimo tego, że przeważnie siedzisz jak na rozżarzonych węglach :mrgreen: :smiech3:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon wrz 20, 2010 14:50 Re: moje koty i ja (3), dokociłam się :-)

Klara na pewno zaufa - u Marysi nie ma innej opcji.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Wto wrz 21, 2010 4:55 Re: moje koty i ja (3), dokociłam się :-)

Obrazek
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Wto wrz 21, 2010 6:20 Re: moje koty i ja (3), dokociłam się :-)

bozena640 pisze:Obrazek

:1luvu: dziękuję ale skąd wiedziałaś? :mrgreen: właśnie sobie zaparzyłam :lol:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Wto wrz 21, 2010 6:21 Re: moje koty i ja (3), dokociłam się :-)

dzien dobry
Obrazek Obrazek
OKTUŚ i HANECZKA Nasze aniołki
viewtopic.php?f=1&t=102758&start=0

agakow82

Od: Sob paź 31, 2009 19:36

Post » Wto wrz 21, 2010 9:08 Re: moje koty i ja (3), dokociłam się :-)

agakow82 pisze:dzien dobry

bry dzień Aguś z duecikiem :mrgreen: :1luvu:
ObrazekObrazek

mar9

[poprzednia][następna]