Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ!!!Hardkorowa niedziela....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 07, 2010 14:25 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

i lustro - świetne - Łódź

http://gratyzchaty.pl/viewtopic.php?t=348738&f=59

obie rzeczy zarezerwowałam, ale tez są inni chętni, napiszcie, czy odmówić?
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Wto wrz 07, 2010 15:06 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

Ponawiam, to na już:

annskr pisze:Wiadmość od Goski_bs - potrzebny proszek do prania i plyn do plukania, oraz / lub chętni do zbrania wora i wyprania w domu - Goska jutro będzie na Drukarskiej prać w pralce Frani, plukać w wannie :roll: :? .

Tel do niej 603 117 913
Hanulka, lustro świetne, dasz radę odebrać i potem na Drukarską?

A kibelka nie ryzykowałabym - tam ciasno, nie wiem, czy się zmieści, jakie podejście kanalizacyjne, kto by założył. Myślę, że na tym etapie deska wystarczy.

Przepraszam, że tak przycinam różne pomysly i studzę zapały, źle się z tym czuję, ale patrząc realnie naprawdę tam trzeba położyć wykładzinę (niech wreszcze przyjdzie) i znikać, przynajmniej na jakiś czas, panie z jednej strony mają dość obcych i zamieszania w domu, z drugiej - rosną ich oczekiwania, a żadna z nas, tzn z grupki teraz się tam udzielającej (Dite, Marija, Goska_bs, Pisiokot, trochę ja), nie jest w stanie zająć się opieką nad paniami na dłuższa metę.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto wrz 07, 2010 16:20 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

Kibelek Panie mają w porzo, całkiem nowy cersenit, porcelanka biała (no będzie biała jak się doczyści:) i zamocowany solidnie przez Pana Krzysia rok/dwa temu, tylko połamała się deska i tę musimy zakupić.

Lustro superowe, jest i półeczka i wieszaki, klasa!!!

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Wto wrz 07, 2010 17:42 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

dobra, za kibelek przeproszę, na lustro będę mieć nadzieję.. bo właścicielka może wybrać innego potrzebującego.. :D
Aniu, rozumiem.. zapał zapała, a realność realnością.. tak wiele tam zrobiłyście 8O

oczywiście dażety dowiozę

zaraz dzwonię w sprawie prania..
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Wto wrz 07, 2010 18:03 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

powinnam mieć gdzieś płyn do płukania, mogę przywieźć z pół butelki koncentratu germańskiego

ifciastu pisze:A może poszukać jej od razu DS? Czy ona na coś choruje? Jest prześliczne, może ktoś się skusi i zabierze ślicznotkę na stałe... ?

Hanulka pisze:proponuję wrzucić koteczkę do pierwszego/drugiego? postu - "nowi" czytelnicy od niego zaczynają

tak myślę o Waszych propozycjach i mnie naszło, że może macie rację, a nuż ktoś zauważy, a nuż DS zaakceptuje trudną sytuację. Co myślicie o tym, żeby Szarotce osobny watek założyć? tylko ja kurcze nie poprowadzę tematu, w tym tygodniu w czwartek wyjeżdżam, a od wtorku wir rzeczywistości mnie wciągnie czyli praca 24 ha.

dite

Post » Wto wrz 07, 2010 18:17 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

dite pisze:powinnam mieć gdzieś płyn do płukania, mogę przywieźć z pół butelki koncentratu germańskiego

ifciastu pisze:A może poszukać jej od razu DS? Czy ona na coś choruje? Jest prześliczne, może ktoś się skusi i zabierze ślicznotkę na stałe... ?

Hanulka pisze:proponuję wrzucić koteczkę do pierwszego/drugiego? postu - "nowi" czytelnicy od niego zaczynają

tak myślę o Waszych propozycjach i mnie naszło, że może macie rację, a nuż ktoś zauważy, a nuż DS zaakceptuje trudną sytuację. Co myślicie o tym, żeby Szarotce osobny watek założyć? tylko ja kurcze nie poprowadzę tematu, w tym tygodniu w czwartek wyjeżdżam, a od wtorku wir rzeczywistości mnie wciągnie czyli praca 24 ha.

dobry pomysł z wątkiem, i odesłać warto, że Szarotka z tego watku.. ja też niebawem wyjeżdżam..
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Śro wrz 08, 2010 8:21 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

annskr pisze:Wiadomość od Goski_bs - potrzebny proszek do prania i płyn do plukania, oraz / lub chętni do zabrania wora i wyprania w domu - Goska dziś jest na Drukarskiej, pierze w pralce Frani, płucze w wannie :roll: :? .

Tel do niej 603 117 913

Może ktoś da radę podjechać i zabierać wor prania? Goska_bs chechła tam we Frani, plucze w wannie...

Wątek dla Szarotki - szukamy chętnych. Goska-bs, Marija - prawie nie zaglądają na forum, ja z trudem swoje prowadzę, Dite wyjeźdża... Prosze kogoś z okoliczy, kto móglby podskoczyć i np nowe fotki zrobić - to blisko Limanowskiego / Zachodniej
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Śro wrz 08, 2010 8:28 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

annskr pisze:
annskr pisze:Wiadomość od Goski_bs - potrzebny proszek do prania i płyn do plukania, oraz / lub chętni do zabrania wora i wyprania w domu - Goska dziś jest na Drukarskiej, pierze w pralce Frani, płucze w wannie :roll: :? .

Tel do niej 603 117 913

Może ktoś da radę podjechać i zabierać wor prania? Goska_bs chechła tam we Frani, plucze w wannie...

Wątek dla Szarotki - szukamy chętnych. Goska-bs, Marija - prawie nie zaglądają na forum, ja z trudem swoje prowadzę, Dite wyjeźdża... Prosze kogoś z okoliczy, kto móglby podskoczyć i np nowe fotki zrobić - to blisko Limanowskiego / Zachodniej

dziś odbieram wór/wory do prania, podrzucam też to, o czym pisałam: wieszaki, mydła, duża deska do krojenia, 1 mop? nie wiem, czy się przyda
mam też radio..ale to następnym razem..

foty mogę zrobić przy okazji zwrotu prania :D
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Śro wrz 08, 2010 8:40 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

Hanulka pisze:foty mogę zrobić przy okazji zwrotu prania
jakbyś mogła ją cyknąć na jakimś tle, nie wiem, ręcznika, materiału czystego zamiast tego okna i ścian brudnych

w kuchni wisi lampka nad blatem - doświetlenie obiektu może być potrzebne, tam jest dość ciemno, żeby nie napisać ponuro

dite

Post » Śro wrz 08, 2010 8:45 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

Od jutra (post z dnia 8 września) w Realu zestaw kuweta kryta CatIt (ta najtańsza, szara czy liliowa) oraz żwirek Hilton drewniany (niezbrylający).
Cena 39,99 zł

to jest info z Katowic, nie wiem czy w Łodzi tez taka promocja będzie, jeżeli tak, proponuje ze składkowej kasy kupić ze dwie takie kuwety na Drukarską, to będzie aż 80 zeta, ale i tak taniej o 2 dyszki niż przy wcześniejszych promocjach jakie widziałam

czy ktoś sprawdzi w realu, czy jest ta promocja?

dite

Post » Śro wrz 08, 2010 9:06 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

Sprawdziłam w gazetce na stronie Real.
Gazetka ogólnopolska:

http://www.real.pl/gazetki-i-katalogi/

Gazetka w drugim rzędzie od góry, po lewej, już wkrótce w ofercie.
Na 7 stronie.
Kuweta + żwirek drewniany 7 litrów za 39,95.

Jest też proszek OMO, 2x4kg za 29,95.

Oferta ważna od 09.09.2010 - 15.09.2010, czyli od jutra.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro wrz 08, 2010 9:32 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

Gosia już na miejscu, prosi o;
- więcej proszku do prania
- więcej płynu do płukania
- 6 gąbkowych wypełnień do poduszek foteli, teraz spróbuję wytłumaczyć; rusztowanie foteli jest drewniane a na drewnie rozciągnięte są przeplatane paski materiału. Na każdy fotel przypadają dwie gąbki - podpupnikowa i podplecowa. Te gąbki były tak przesikane, że wyszły na śmietnik nieomalże same. Chcemy je zastąpić, bo konstrukcja foteli jest stabilna i solidna, po naprawie fachowej wykonanej prze Gosię. Potrzebne tylko 6 gąbek na trzy fotele.

dite

Post » Śro wrz 08, 2010 9:39 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

Dostalam telefon, że dziś dojedzie wykładzina do pokoju. Jak dojedzie, napiszę.

POTRZEBNY PAN LUB PANÓW DWÓCH DO UKŁADANIA WYKŁADZINY W POKOJU, same baby nie dadzą rady :oops:
termin do uzgodnienia z Goską_bs 603 117 913

kalewala

Post » Śro wrz 08, 2010 10:19 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

Wiadomość od Goski

poduszki - czyli gąbki na poduszki - optymalny wymiar 57*55cm, gr.8-10cm, ilość 6szt - 3 fotele

Ale marudzić nie będziemy.
Może pod jakimś śmietnikiem leży materac gąbkowy? Docięłoby się - miejcie oczy otwarte :wink:

kalewala

Post » Śro wrz 08, 2010 11:49 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

dite pisze:
Hanulka pisze:foty mogę zrobić przy okazji zwrotu prania
jakbyś mogła ją cyknąć na jakimś tle, nie wiem, ręcznika, materiału czystego zamiast tego okna i ścian brudnych

w kuchni wisi lampka nad blatem - doświetlenie obiektu może być potrzebne, tam jest dość ciemno, żeby nie napisać ponuro

ok, spróbuję :D
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

[poprzednia][następna]