Maniuś nareszcie w swoim domu :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 14, 2010 17:07 Re: Maniuś schron Łódź - patrząc w otchłań. DT/DS NA CITO!!!!!

Manius przez ostatnie dni jadl wzorowo, miseczke zawsze zostawial czysta. Dzis jego apetyt spadl praktycznie do zera i nie wiemy co jest... Podejrzewamy, ze moze boli go gardlo, bo widac ze ma problemy z przelykaniem. (chociaz tabletki prawie wszystkie wybrane, dzis mial dostac ostatnia...). Trzeba bedzie chyba podjechac do wetka. Zobaczymy jeszcze jak w nocy bedzie, bo do tej pory to wlasnie w nocy Maniutek pochlanial najwiecej jedzonka.

KarinaTomek

Od: Czw lip 08, 2010 19:02

Post » Śro lip 14, 2010 19:02 Re: Maniuś schron Łódź - patrząc w otchłań. DT/DS NA CITO!!!!!

może upały dały mu się we znaki, tak jak wszystkim...? - oby to było tylko to! :ok:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Śro lip 14, 2010 19:56 Re: Maniuś schron Łódź - patrząc w otchłań. DT/DS NA CITO!!!!!

taki upał to może dlatego
albo to gardziołko
oby tylko chwilowe coś
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
proszę skontaktujcie się z Panią chętną adoptować
Maniusia- w mailu podałam namiary..
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Czw lip 15, 2010 20:40 Re: Maniuś schron Łódź - patrząc w otchłań. DT/DS NA CITO!!!!!

Ja tak formalnie, bo nie wiadomo co się dzieje:

1. Maniuś ma zapewniony DT do 20 lipca, czyli jeszcze przez 5 dni, co dalej, była oferta DS, czy DT się z tym domkiem skontaktował, co dalej z Maniusiem?
2. Były propozycje pomocy finansowej dla Maniusia, w lecznicy pewnie został rachunek do zapłaty i co dalej?

Sorki, że tak ostentacyjnie, ale zazwyczaj tak to jest, jak kota trzeba wyciągnąć ze schronu wątek huczy, a potem następuje cisza...

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw lip 15, 2010 22:47 Re: Maniuś schron Łódź - patrząc w otchłań. DT/DS NA CITO!!!!!

gosiaa pisze:Ja tak formalnie, bo nie wiadomo co się dzieje:

1. Maniuś ma zapewniony DT do 20 lipca, czyli jeszcze przez 5 dni, co dalej, była oferta DS, czy DT się z tym domkiem skontaktował, co dalej z Maniusiem?
2. Były propozycje pomocy finansowej dla Maniusia, w lecznicy pewnie został rachunek do zapłaty i co dalej?

Sprawa domu stalego jest prawie dogadana. Dzis rozmawialam z Pania gotowa Maniusia zaadoptowac. w dniu 20 lipca (pod warunkiem, ze kotek bedzie calkowicie zdrowy, teraz ma powiekszone migdaly) mamy go oddac potencjalnej wlascicielce. w przypadku "niedogadania sie" Manka z kotem wlascicielki zapewniamy w dalszym ciagu dt od 9 sierpnia do konca wrzesnia.

Jesli chodzi o finansowanie leczenia Maniusia-w lecznicy P.weterynarz powiedziala, ze koszty leczenia pokrywa fundacja.

KarinaTomek

Post » Czw lip 15, 2010 23:45 Re: Maniuś schron Łódź - patrząc w otchłań. DT/DS NA CITO!!!!!

Suuuper, bardzo się cieszę :1luvu:
zdrowiej Maniusiu teraz, szykuje ci się naprawdę fajny DS :ok: :ok: :ok:
Bardzo dziękuję KarinoTomku za wspaniałą opiekę i fantastyczny DT,
który pewnie uratował Maniusiowi życie...

gosiaa pisze:2. Były propozycje pomocy finansowej dla Maniusia, w lecznicy pewnie został rachunek do zapłaty i co dalej?

Sorki, że tak ostentacyjnie, ale zazwyczaj tak to jest, jak kota trzeba wyciągnąć ze schronu wątek huczy, a potem następuje cisza...

co do obiecanego wsparcia na leczenie Maniusia
to osoba która zobowiązała się wyłożyć kwotę
już to zrobiła i pieniążki są na koncie kotyliona
za co bardzo dziękujemy :1luvu:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pt lip 16, 2010 6:50 Re: Maniuś schron Łódź - patrząc w otchłań. DT/DS NA CITO!!!!!

KarinaTomek pisze:
gosiaa pisze:Ja tak formalnie, bo nie wiadomo co się dzieje:

Sprawa domu stalego jest prawie dogadana. Dzis rozmawialam z Pania gotowa Maniusia zaadoptowac. w dniu 20 lipca (pod warunkiem, ze kotek bedzie calkowicie zdrowy, teraz ma powiekszone migdaly) mamy go oddac potencjalnej wlascicielce. w przypadku "niedogadania sie" Manka z kotem wlascicielki zapewniamy w dalszym ciagu dt od 9 sierpnia do konca wrzesnia.

Jesli chodzi o finansowanie leczenia Maniusia-w lecznicy P.weterynarz powiedziala, ze koszty leczenia pokrywa fundacja.
przepraszam, że zapytam, ale skąd ten tan rygorystyczny warunek? Jeżeli Maniuś zaskoczył, je i jest tylko doleczany (chyba, że coś przeoczyłam) to co stoi na przeszkodzie aby dokończył kurację w domu?
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Pt lip 16, 2010 7:20 Re: Maniuś schron Łódź - patrząc w otchłań. DT/DS NA CITO!!!!!

przepraszam, że zapytam, ale skąd ten tan rygorystyczny warunek? Jeżeli Maniuś zaskoczył, je i jest tylko doleczany (chyba, że coś przeoczyłam) to co stoi na przeszkodzie aby dokończył kurację w domu?

Pani, ktora chce go adoptowac boi po prostu, ze jej kot moze sie zarazic a nie moze ich odizolowac, bo tamtem umie sam sobie dzrzwi otwierac :D Przeciez te kilka dni Manius moze jeszcze byc u nas, najwazniejsze ze je:)

KarinaTomek

Post » Pt lip 16, 2010 7:23 Re: Maniuś schron Łódź - patrząc w otchłań. DT/DS NA CITO!!!!!

tak się tylko zastanawiam, bo jak w ostatnim momencie się okaże, że coś jeszcze dolega, to ciężko pewnie będzie znaleźć DT :(.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Pt lip 16, 2010 7:57 Re: Maniuś schron Łódź - patrząc w otchłań. DT/DS NA CITO!!!!!

ruru pisze:Suuuper, bardzo się cieszę :1luvu:
zdrowiej Maniusiu teraz, szykuje ci się naprawdę fajny DS :ok: :ok: :ok:
Bardzo dziękuję KarinoTomku za wspaniałą opiekę i fantastyczny DT,
który pewnie uratował Maniusiowi życie...

gosiaa pisze:2. Były propozycje pomocy finansowej dla Maniusia, w lecznicy pewnie został rachunek do zapłaty i co dalej?

co do obiecanego wsparcia na leczenie Maniusia
to osoba która zobowiązała się wyłożyć kwotę
już to zrobiła i pieniążki są na koncie kotyliona
za co bardzo dziękujemy :1luvu:

ja też się zobowiązałam, ale nie mam nr konta, na które trzeba wpłacić - mogę poprosić na PW?

joluka

Post » Pt lip 16, 2010 8:31 Re: Maniuś schron Łódź - patrząc w otchłań. DT/DS NA CITO!!!!!

Super że w końcu są jakieś wieści bo już się zaczynałam martwić. Trzymam kciuki żeby Maniuś całkowicie wrócił do formy i mógł się spokojnie przeprowadzić do DS :ok:

joluka, wpłaty to chyba na konto Kotyliona :roll:

subkonto Kotyliona w Vivie:
38 1370 1109 0000 1706 4838 7307
Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - Viva!
ul. Kopernika 6/8
00-367 Warszawa

gosiaa

Post » Pt lip 16, 2010 8:49 Re: Maniuś schron Łódź - patrząc w otchłań. DT/DS NA CITO!!!!!

gosiaa pisze:Super że w końcu są jakieś wieści bo już się zaczynałam martwić. Trzymam kciuki żeby Maniuś całkowicie wrócił do formy i mógł się spokojnie przeprowadzić do DS :ok:

joluka, wpłaty to chyba na konto Kotyliona :roll:

subkonto Kotyliona w Vivie:
38 1370 1109 0000 1706 4838 7307
Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - Viva!
ul. Kopernika 6/8
00-367 Warszawa

Dziękuję Gosiaa! - a tak przy okazji OT (wybaczcie!) - zdradź jeszcze, czy na to samo konto wpłacam na wentylatory do schronu?

joluka

Post » Pt lip 16, 2010 8:54 Re: Maniuś schron Łódź - patrząc w otchłań. DT/DS NA CITO!!!!!

Wycofuję posta. Sorry.
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Pt lip 16, 2010 8:59 Re: Maniuś schron Łódź - patrząc w otchłań. DT/DS NA CITO!!!!!

joluka pisze:a tak przy okazji OT (wybaczcie!) - zdradź jeszcze, czy na to samo konto wpłacam na wentylatory do schronu?

Jeden wentylator kupiony, na drugi czekają u mnie pieniążki, ale nigdzie nie ma wentylatorów :( po niedzieli mają być w Macro, pozostaje nam czekać.

Wszystko jest na wątku schroniskowym, nie wiem joluka czy tam "jesteś", nie kojarzę wszystkich piszących :oops:

viewtopic.php?f=1&t=112026&start=735

gosiaa

Post » Pt lip 16, 2010 11:10 Re: Maniuś schron Łódź - patrząc w otchłań. DT/DS NA CITO!!!!!

Własnie dzwoniła do nas Pani od DS dla Maniusia, niestety jej mama ciezko zachorowała i prawdopodobnie bedzie musiala wziac jej kocice do siebie. gdyby jednak znalazla dom dla tej kotki to moglaby wziac Maniusia na okres kiedy nas nie ma.niestety nie potrafi powiedziec czy jest w stanie zapawnic dom stały po wrzesniu. Najprawdopodobniej nie, wiec trzeba znow szukac DS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :(:(:(

KarinaTomek

[poprzednia][następna]