Moje tymczasy - watek do zamknięcia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 30, 2010 11:53 Re: Moje tymczasy - watek do zamknięcia

Doria77 pisze:Na koniec"kociaro"jesteś nam winna wyjaśnienia,o które tyle ludzi prosiło oraz o wyniki mleka!!!!Pewnie nie istnieją w ogóle...!Może pokażesz je tylko nawinej Gosiarze?A może Jej też wciśniesz że skasowałaś albo coś w tym stylu?Dziewczyny tam trzeba wysłać jakąś fundację,straż miejska lub straż dla zwierząt szkoda Kotów!Teraz nikt nie będzie miał tam kontroli po zamknięciu wątku!Nie godne jest tylu kotom żyć w takich warunkach...Jak wciśnie ktoś stówkę Gosiarze może poda adres...?

Doria77 - nie przeginaj.
Jak na razie nikt nie zarzuca IKA6 przestępstwa [a tylko wtedy, z nakazem prokuratora, ktokolwiek miałby prawo ją skontrolować] i nie chodzi tu o to, by mieć jakąkolwiek innego rodzaju kontrolę nad działaniami w końcu dorosłej osoby.
Chodzi tylko o to, że skoro jakaś [równie dorosła] osoba zadaje pytania, to będąc dorosłą właśnie, należałoby udzielić odpowiedzi.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Nie maja 30, 2010 12:05 Re: Moje tymczasy - KK

IKA 6 pisze:To jest mój ostatni wpis. Piszę do moderatora o zamkniecie wszystkich moich wątków. Bardzo proszę Liwię_ oraz osoby, które to rozpętały aby poinformowały Warszawę, Radomsko, Wrocław, że nie będzie żadnych informacji na temat ich kotów. Tego Panie oczekiwały. Możecie szukać następnej ofiary..........
Formica nie przypuszczałam, że potrafisz tak się zachowywać. Frustracja i złość to nie najlepszy sposób na życie. Ale jak odejdę będziesz mogła zaistnieć na forum jako pogromca osób niechcianych. Brawo od dzisiaj możesz tak się czuć. Już mnie nie usłyszysz i nie zobaczysz. Obiecuję.
Szkoda mi tylko kotów, które bedą odchodziły za TM jak to pięknie określacie od Waszego podrzucania.
Żegnam wszystkich :kotek:

jestem pod wrażeniem 8O
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Nie maja 30, 2010 12:09 Re: Moje tymczasy - watek do zamknięcia

Zaapeluję raz jeszcze o informacje na temat stanu, kondycji i samopoczucia Kubusia - a także informacji na temat jego adopcji, kontaktu z przyszłym domem.
Jeżeli nie przez forum - możesz udzielić ich Justynie inną drogą - mailem, telefonicznie.
Obawiam się o jego los - całkiem po prostu, nie chcę, by podzielił los oddanej przez Ciebie do schroniska Omegi, czy wyeksmitowanych na działkę kotów.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Nie maja 30, 2010 12:53 Re: Moje tymczasy - watek do zamknięcia

Jestem pod "wrażeniem'...watek zamknięty będzie...

Ja do Inspektora mam uwagę o nieprzypinanie ludziom "etykietek'.Można napisać ,ze ktoś mówi nieprawdę Twoim zdaniem, czy sie nie wywiązał,ale nie nazywać kogoś kłamcą itp.

Co do losu Czupurka...to jak wiem dokładnie jest on z Wrocławia, z tamtejszego schroniska i wiem,ze dziewczyny go IKA6 powierzyły, bo Jej ufaja.I to na Ich pytania czy to telefonicznie, czy e-mailowo IKA6 odpowie.Nikomu nic do kota.Osobiście kibicuje Czupurkowi, wiec zabrałam tu głos-od razu mówię ,że do mnie nie trafił(bo takie bzdury tez już usłyszałam...)
CO DO WPISU DORIA77-podpisuje się pod komentarzem AGN,-bardzo brzydko...Nie znam Gosiary,ale skoro była osobiście u IKA6 w domu, to dlaczego mam jej nie wierzyć,ze koty są zadbane i kochane...to Straż Miejską co do niektórych schronisk należałoby wpuścić...bo to w jakich warunkach bez leczenia sa tam trzymane i często nieleczone o pomstę do nieba woła...

I popieram wpis Jasminy na wątku Czupurka...bardzo ładnie to ujęłaś...
i dodam jeszcze raz informacje, która mam z pierwszej reki,ze IKA6 nie zbiera kotów jakie ktos Jej wciska, bo umie zachowac umiar.Tu pije do prośby mojej koleżanki o przyjecie przez IKA6 matki z 3 małymi do odkarmienia...Nie zgodziła sie, bo było to ponad Jej siły...i tym własnie stwierdzeniem pokazała sie dla mnie jako osoba wiarygodna...i nie myśląca o zwierzętach "przedmiotowo'...To tyle z mojej strony...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie maja 30, 2010 12:56 Re: Moje tymczasy - watek do zamknięcia

Ja proszę Moderatorów o niezamykanie tego wątku z powodu istotnych spraw do wyjaśnienia. Ten wątek też może być pewnym dowodem w sprawie.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Nie maja 30, 2010 13:02 Re: Moje tymczasy - watek do zamknięcia

BOZENAZWISNIEWA pisze:Co do losu Czupurka...to jak wiem dokładnie jest on z Wrocławia, z tamtejszego schroniska i wiem,ze dziewczyny go IKA6 powierzyły, bo Jej ufaja.I to na Ich pytania czy to telefonicznie, czy e-mailowo IKA6 odpowie.Nikomu nic do kota.(...)
i dodam jeszcze raz informacje, która mam z pierwszej reki,ze IKA6 nie zbiera kotów jakie ktos Jej wciska, bo umie zachowac umiar.Tu pije do prośby mojej koleżanki o przyjecie przez IKA6 matki z 3 małymi do odkarmienia...Nie zgodziła sie, bo było to ponad Jej siły...i tym własnie stwierdzeniem pokazała sie dla mnie jako osoba wiarygodna...i nie myśląca o zwierzętach "przedmiotowo'...To tyle z mojej strony...
Jednocześnie na pytania powierzającego o innego kota, Ika nie odpowiada.
Przy 23 kotach w pokoju, w tym nieszczepionych maluszkach, dołącza do wycieńczonej, karmiącej kotki kolejny miot 5 kociaków - maluchy zaczynają odchodzić. Proponuje jeszcze dt w tym samym czasie 6 dorosłym kotom, w tym chorym i 2 kolejnym miotom. Jeżeli to nie jest zbieractwo, to nie wiem, co nim jest.

Dołączam się też do apelu Marcelibu o niezamykanie wątku - nie jest jasny los wszystkich kotów.

Liwia_

Post » Nie maja 30, 2010 13:08 Re: Moje tymczasy - watek do zamknięcia

Jak wątek ma być zamknięty to napiszę też coś od siebie...Przepraszam IKA6,ale muszę....Trzymam kota i IKA6 na tymczasie kotek jest zadbany,dużo urósł przez dwa tygodnie.To najlepszy DT jakiego znam...Dlaczego dałam Go IKA6?bo na nikogo ze znajomych nie mogłam liczyć w nagłej potrzebie jak trzeba było kotu dać dach nad głową!Parę dni temu chciałam żeby IKA6 wzięła kota ze stajni na tymczas żeby mu szukać domu,dostałam odpowiedz"przykro mi ale nie mam na razie miejsca,koty które posiadam muszą znaleść domki"Sorrki ale to nie jest zbieractwo tylko pomoc...I mam gdzieś kto co mówi o IKA6 bo ja ją znam i ufam Jej,nigdy nie oceniam ludzi u których nie byłam,nie znam...Tyle ode mnie więcej się nie odzywam,nie dam sprowokować robić będę swoje,czyli pomagać zwierzętom...
Gosiara

Post » Nie maja 30, 2010 13:20 Re: Moje tymczasy - watek do zamknięcia

Liwia_ pisze:
BOZENAZWISNIEWA pisze:Co do losu Czupurka...to jak wiem dokładnie jest on z Wrocławia, z tamtejszego schroniska i wiem,ze dziewczyny go IKA6 powierzyły, bo Jej ufaja.I to na Ich pytania czy to telefonicznie, czy e-mailowo IKA6 odpowie.Nikomu nic do kota.(...)
Jednocześnie na pytania powierzającego o innego kota, Ika nie odpowiada.
Przy 23 kotach w pokoju, w tym nieszczepionych maluszkach, dołącza do wycieńczonej, karmiącej kotki kolejny miot 5 kociaków - maluchy zaczynają odchodzić. Proponuje jeszcze dt w tym samym czasie 6 dorosłym kotom, w tym chorym i 2 kolejnym miotom. Jeżeli to nie jest zbieractwo, to nie wiem, co nim jest.

Dołączam się też do apelu Marcelibu o niezamykanie wątku - nie jest jasny los wszystkich kotów.

łomatko, a ja myślałam, że przeginam trzymając na 26 metrach 8 kotów 8O
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Nie maja 30, 2010 13:26 Re: Moje tymczasy - watek do zamknięcia

Gosiara pisze:...Jej,nigdy nie oceniam ludzi u których nie byłam,nie znam...

Nie mogę pojechać do IKA 6 i żeby nie oceniać osoby, której nie znam prosiłam o przedstawienie dowodów na zrobienie badania mleka kotki.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Nie maja 30, 2010 13:37 Re: Moje tymczasy - watek do zamknięcia

Marcelibu pisze:Ja proszę Moderatorów o niezamykanie tego wątku z powodu istotnych spraw do wyjaśnienia. Ten wątek też może być pewnym dowodem w sprawie.

Dołanczam sie do apelu. APELUJE O NIE ZAMYKANIE TEGO WĄTKU ORAZ INNYCH 'IKOWYCH', APELUJE O NIE NISZCZENIE POTENCJALNYCH DOWODÓW 'W SPRAWIE"
- istniej niestety podejrzenie o mozliwości popełnienie przestepstwa, wykroczenia przeciwko m.in. zapisom ustawy o ochronie zwierząt - podejrzenie oparte o grozby i wypowiedzi Iki - Krystyny K..zmarczyk, które padły w tym i innych wątkach.
- ZWRACAM UWAGĘ, ŻE WATEK MA TYTUŁ "MOJE TYMCZASY[b]", a więc nie dotyczący prywatnych kotów, będących własnościa w.w. K.K. [/b], vide - moje uwagi dot. definicji posiadacza
- kazdy może złozyc doniesienie do prokuratury o mozliwości popełnienie przestepstwa, nie musi być jego ofiarą, wystarczy podejrzenie, iz istnieje możliwośc popełnienie takowego,
- na forum sa osoby, które znają ike, znaja jej obecny adres - w razie wszczęcia postepowania, będa musiały te dane ujawnić,
- by wszcząć postepowanie wystarczy 'podejrzenie "w sprawie", a nie '"przeciwko osobie" - to wystarczy - potem ew. prokurator może domagać się identyfikacji osoby o niku Ika
Obrazek

inspektor

Od: Wto wrz 22, 2009 10:59

Post » Nie maja 30, 2010 13:41 Re: Moje tymczasy - watek do zamknięcia

Niebywałe.....

CatherineTheGreat

Od: Wto lis 25, 2008 9:58

Post » Nie maja 30, 2010 15:17 Re: Moje tymczasy - watek do zamknięcia

Przepraszam, a jaką sprawę chcecie wytoczyć Ice? O znęcanie się nad zwierzętami?
Moim zdaniem to gruba przesada. Tak jak pisałam na wątku Liwii_ (sorki Liwio_ ten wątek już się Twój stał, bez względu na założyciela :wink: ) nie wierzę by Ika celowo działała na szkodę zwierząt.
Owszem, może ma dużo kotów, na małej powierzchni, nie zachowała podstawowej zasady kwarantanny i jak kocięta zaczęły odchodzić, w nieco idiotyczny sposób chciała to jeszcze wytłumaczyć czymś więcej i sama się w tym wszystkim zamotała.
Owszem, może i oddała kotkę, która była źródłem agresji wśród jej stada do schroniska, a dzikuskom zapewniła miejsce na ogródkach działkowych, ale to nie są powody do wytaczania komuś sprawy i straszenia go włóczeniem się po sądach.
Trzeba, by wtedy zamknąć wszystkie schrony i wytoczyć sprawy ludziom, którzy oddali swoje zwierzaki.
Obrazek

Formica

Od: Wto kwi 12, 2005 12:05

Post » Nie maja 30, 2010 15:27 Re: Moje tymczasy - watek do zamknięcia

do Inspektora jeszcze jako odpowiedź...tez należy pamiętac o tym,ze jezeli ktoś kogoś bezpodstawnie oskarża i tym "robi mu krzywde 'takze ponosi kare i odpowiada za obraze tej osoby, tez o tym pamiętaj...POMÓWIENIA SA KARALNE...
I nie wiem jak sie sprawa tyczy 'zarzutów',ale to kto ile kotów ma to jego sprawa jest,jesli sa najedzone, zadbane to wiem ,że nikogo to nie powinno obchodzić...i nie jest to przestepstwo.

Faceta za to ,ze psy na smalec przetapiał nie skazali, bo zabił je "humanitarnie' i zjadł, wiec bez obrazy,ale tu juz przeginacie i to równo...
Co niektórzy powinni się zdrowo w łepetynę rąbnąć...
A zostawianie zwierzęcia pod płotem na pewna śmierć to jak to nazywacie...a wiem....cóż NATURALNA SELEKCJA...
"kur ..mac powiedział góral po czym zaklął okrutnie"
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie maja 30, 2010 15:48 Re: Moje tymczasy - watek do zamknięcia

Ja też nie wiem, czy można przeciw Ice wszcząć jakiekolwiek postępowanie, bo zarzuty są imo raczej natury moralnej, niż prawnej:
- zbieractwo
- narażanie kotów przez niezachowanie kwarantanny i nieodpowiedzialne przyjmowanie nowych
- kłamstwo w kwestii przyczyny odejścia kociaków
- oddanie rezydentki do schroniska, gdy nie było wcześniej sygnałów o wywoływaniu przez nią konfliktów w stadzie
- kłamstwa na temat badań zmarłej u Iki Seleny
- groźby "odesłania" tymczasów
- wywalanie na działkę kotów, nie tylko dzikich, ale też oswojonych
- nieudzielanie informacji o stanie i losie tymczasów
- groźby braku jakichkolwiek informacji o tymczasach
- kłamstwa na temat leczenia ogólnie, a także jego finansowania i opieki weterynaryjnej
O tekstach wobec tych, którzy prosili o wyjaśnienia już nie piszę :?

Liwia_

Post » Nie maja 30, 2010 16:05 Re: Moje tymczasy - watek do zamknięcia

Formica pisze:Przepraszam, a jaką sprawę chcecie wytoczyć Ice? O znęcanie się nad zwierzętami?
Moim zdaniem to gruba przesada. [...]

Ja na pewno nie. Chciałabym, aby ten wątek został dowodem na to, że IKA6 nie jest dobrym DT. I żeby jak najwięcej osób z forum o tym wiedziało.
Wiadomo, że żadnych spraw sądowych itp. nie będzie. To nie nasza rola, nie jesteśmy w mocy.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

[poprzednia][następna]