» Pt mar 26, 2010 22:29
Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ -zgłaszamy kandydatów
Gibutkowa - dla Killera jutro wiozę odżywki, na razie tylko tyle można. Kciuki potrzebne, jak on przetrzyma kilka dni to będzie potrzebował badań i odpowiedniego leczenia.
Jesli chodzi o działania za pieniądze z FP to dodatkowo, poza tym o czym pisałam wcześniej, zrobiono:
- zafundowano szczepienia trzem nowo przyjętym kociakom oraz ich mamie. Koty są z elektrowni, kociaki do obłaskawienia i adopcji, kotka, prawdopodobnie ich mama, dzisiaj została wysterylizowana i po wygojeniu trafi do elektrowni skąd przyszła, bo jest to kotka dzika, nieadopcyjna.
- wysterylizowana została Ronda, na po niedzieli do sterylki szykują się Kolia, Emilka i Rachela.
- Puma- kotka która powróciła do schroniska z DT miała ponowione badania krwi bo jej zachowanie wzbudzało obawy o jej zdrowie. Na szczęście wyniki są w normie co pozwala przypuszczać że zachowanie koteczki spowodowane jest stresem po utracie domu a nie konkretną chorobą.
Zakupiona została klatka-łapka, klatka duża, wystawowa - jeszcze nie jest kupiona. Miała ona być dla Rondy na razie, jednak Ronda po przeniesieniu do większego transporterka - bała się go i uciekała do tego w którym przebywa od początku. Ona czuje się tam dobrze i bezpiecznie. Ronda musi po prostu dostać czas na wszystko, nie uszczęśliwimy jej na siłę.
Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)
MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!