NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 26, 2010 13:24 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

a co do bolu zabkow, to naszej kici pomagalo lizanie kostek lodu - wkladalam je jej do wody - tylko to bylo latem, nie wiem czy zimą mozna jeszcze dodatkowo kotka schladzac....

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Wto sty 26, 2010 16:17 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

jutro bedziemy pitusiowi probowali zalozyc wenflon! wczesniej go zakladala pani wet wiec ona moze niema wprawy ale tym razem zalozy go pan wet. dzis jeszcze o 19:00 pitek dostanie podskórną a jutro sprobujemy zalocy wenflon

jeszcze czeka mnie karmienie jak mama z pracy wroci
31.08.2010 [*] Pituś. Nigdy o Tobie nie zapomnę! Kocham Cię!

DawidKRK

Od: Wto paź 21, 2008 14:37

Post » Wto sty 26, 2010 16:54 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

A czy on od rana w ogóle cokolwiek jadł?
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Wto sty 26, 2010 17:00 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

udało mi się troszkę go nakarmić

DawidKRK

Post » Wto sty 26, 2010 17:09 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Pamiętaj, żeby poprosić weta o antybiotyk, warto go podawać osłonowo..
Dawaj Alusal, nie ipakitinę.
Famidyna dwa razy dziennie po 1/4 tabletki.
Zamiast Furosemidu podawałabym kotu Lespewet, mniej szkodzi na nerki.
Zapytaj weta o Rubenal, warto też podawać..
Jak kot chudnie i nie ma apetytu można zacząć podawać Calopet, to pasta witaminowa, kaloryczna i poprawiająca apetyt.
Też do kupienia u weta.
Kot musi jeść, dawaj mu to co lubi, jak odzyska apetyt, przejdziesz na karmę nerkową.
Ostatnio edytowano Wto sty 26, 2010 20:24 przez anna57, łącznie edytowano 1 raz
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Wto sty 26, 2010 17:27 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Anno, Pitus wazy tylko 3,5 kg, famidyna tez nie jest lekiem obojętnym na nerki, wiec 1/4 tabletki wystarczy!
Co do Furosemidu sie zgadzam, podaje sie go tylko przy kroplówkach w przypadku chorego serca, przynajmniej tak w USA zalecają.

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Wto sty 26, 2010 17:31 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

gisha pisze:Anno, Pitus wazy tylko 3,5 kg, famidyna tez nie jest lekiem obojętnym na nerki, wiec 1/4 tabletki wystarczy

Nie doczytałam, ile waży :oops:

anna57

Post » Wto sty 26, 2010 18:31 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

mama robila cos w kuchni i pitek przyszedl. mama mu dala troszke surowego mieska wieprzowego - zjadl go. czy to mu nie zaszkodzi? nie pogorszy wynikow? potem napil sie wody

TRZECI RAZ NAPISZĘ, ŻE PITUŚ MA APETYT WIĘC PRZESTAŃCIE PISAĆ O LEKACH NA APETYT BO JEMU SĄ NIEPOTRZEBNE. ON PO PROSTU NIE CHCE JEŚĆ, BO GO ZĄBKI BOLĄ. WIDOCZNIE TERAZ JAK ZJADŁ MIĘSKO, TO MNIEJ GO BOLAŁY.

O 19:00 mam być u Weta.

DawidKRK

Post » Wto sty 26, 2010 18:47 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

A my , a zwlaszcza wiekszosc z nas pisze po raz n-ty , zeby jadl na co ma ochotę.Ale trzeba próbowac róznych rzeczy.Pisaliśmy o mięsku surowym , przemrozonym , drobniutko posiekanym z indyka czy piersi z kurczaka lub zmielonym, wołowince , gerberkach , piersi z kurczaka - czy kupileś mu cokolwiek z tych rzeczy i dajesz? Kazda taka porcja ma byc wymieszana z Alusalem , tylko malutkie , świeze porcyjki mu rób.
Dlaczego do tego się nie stosujesz?????????
Wieprzowina surowa dla zwierzat nie jest wskazana, moze ugotowanej daj lepiej mu daj, kup dobrą puszkę z pasztetem ala seniorów , moze Gourmeta lub inną,
pachnącą zachecająco.
Skoro zjadł ta wieprzowinę, to pewnie inne mięsko tez będzie jadł, chociaz go ząbki bolą.Płaczesz tu na forum ale ani razu nie pisales czego próbujesz mu dawac do jedzenia, a czego on nie je.

gisha

Post » Wto sty 26, 2010 19:48 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Dawid, kot powinien jeść ok 30 gram mięsa na kg wagi ciała dziennie.
Czyli Twój kot ważący 3,5 kg powinien dziennie zjadać 105 gram mięsa. Jeśli je mniej, będzie tracił masę mięśniową, będzie chudł i słabl.
Prosto mówiąc, jeśli będzie jadł mniej to się zagłodzi.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Wto sty 26, 2010 19:56 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

gisha - Nieprawda. Ja próbuję mu po kolei dawać to wszystko, co tu wypisaliście.
Raz je a raz nie. Teraz Pani wet dała mi karmę renala suchą. Spróbuję mu potem ją dać rozmiękczoną wodą.

Co do tej wieprzowiny, to już to wiem, bo mi Pani wet już o tym powiedziała, że lepiej jakiś indyczek / kurczak.
Tylko jak mu przygotować tego kurczaka? Bo parę dni temu mu ugotowałem, dolałem wody, rozwaliłem widelczykiem i nie chciał.

Kazia, jak pitek nic nie je, to wraz z mamą go karmimy zmiksowanym renalem, bo przecież na siłę inaczej się nie da.

DawidKRK

Post » Wto sty 26, 2010 20:03 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Dawid, ani razu nie napisaleś ze nie zjadl indyka, gerberka czy kurczaka.Musisz próbowac mu to dawac kilka razy dziennie, raz nie będzie chcial, a drugi moze zje.Zamroz pokrojone miesko na kawaleczki małe, potem wyciągaj z zamrazarki i wrzącą wodą sparz , natychmiast sie rozmrożą.
Ale w prawie kazdym poście uzalasz się nad sobą
Napisałes ze jadl konserwę wieprzową i surową wieprzowinę.
Jest karma nerkowa w puszcze malutkiej "Animonda" z wieprzowiną , ladnie pachnie i moja kotka ją lubila
Rozmoczone suche to dobry pomysl byleby mu smakowało.
Ostatnio edytowano Wto sty 26, 2010 20:17 przez gisha, łącznie edytowano 1 raz

gisha

Post » Wto sty 26, 2010 20:13 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Nerkowa w puczcę z wieprzowiną? Ile to kosztuje? Chętnie spróbuję dać pitkowi!

DawidKRK

Post » Wto sty 26, 2010 20:19 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

okolo 3 czy 4 zł, ale w sklepach zoologicznych musisz szukac , nie w kazdym jest.Ja kupowalam przez internet w Animalii, ale widzę ze w Krakwecie tez http://www.krakvet.pl/animonda-integra- ... 11723.html

gisha

Post » Wto sty 26, 2010 20:23 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

DawidKRK pisze:mama robila cos w kuchni i pitek przyszedl. mama mu dala troszke surowego mieska wieprzowego - zjadl go. czy to mu nie zaszkodzi? nie pogorszy wynikow? potem napil sie wody

TRZECI RAZ NAPISZĘ, ŻE PITUŚ MA APETYT WIĘC PRZESTAŃCIE PISAĆ O LEKACH NA APETYT BO JEMU SĄ NIEPOTRZEBNE. ON PO PROSTU NIE CHCE JEŚĆ, BO GO ZĄBKI BOLĄ. WIDOCZNIE TERAZ JAK ZJADŁ MIĘSKO, TO MNIEJ GO BOLAŁY.

Nie pisałam nic o lekach na apetyt. 8O
Podałam Tobie leki, jakie dostawał mój kot przy pnn i nie są to leki na apetyt, ale wspomagające leczenie..
Twój kot ma brak apetytu nie z powodu ząbków, które dawno już musiały go boleć, tylko z powodu podwyższonego mocznika, który go zatruwa.
Przypominam o antybiotyku, który powinien być podawany
Leczyłam dwa swoje koty na pnn, więc wiem o czym piszę, wierz mi.

Calopet jest pastą energetyczną, doskonała dla kotów niejedzących.
Poczytaj http://animalia.pl/produkt,2713,162,Vet ... o-Pet.html
Ostatnio edytowano Wto sty 26, 2010 20:31 przez anna57, łącznie edytowano 1 raz

anna57

[poprzednia][następna]