Watek rozliczeniowy BOŻENYZWIŚNIEWA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 17, 2010 22:50 Re: Watek rozliczeniowy BOŻENYZWIŚNIEWA

Beliowen pisze:casica, w to, że są ludzie, którzy Bożenie dadzą kota "na przekór", jestem w stanie uwierzyć :roll:

Ja niestety też w to wierzę, tak sobie napisałam, retorycznie :wink:
magicmada pisze:Może warto wkleić ten wątek na ten kotków po pp i Nika z Łodzi.

Myślę, że warto ku przestrodze wklejać wszędzie tam, skąd Bożena będzie chciała brać koty.
vega36 pisze:
Jowita pisze:A brałabyś kolejne koty - również chore i wymagające nakładów?

W żadnym wypadku. Wprawdzie współczuję chorym, ale... za co miałabym je leczyć?

Jest różnica, prawda?
I nawet gdybyś poprosiła o pomoc dla swojego kota nie miałabym nic przeciwko temu bo różne się w życiu zdarzają sytuacje. Ale gdybyś prosząc o pomoc dla ciężko chorego domagała się gwałtownie adopcji kolejnych kilku wymagających dużych nakładów finansowych, to zaczęłabym się zastanawiać czy wszystko z Tobą jest ok.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Nie sty 17, 2010 22:55 Re: Watek rozliczeniowy BOŻENYZWIŚNIEWA

Rakea pisze:ba w dodatku nawet nie kontrolujesz co komentujesz
:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

I tu się mylisz, komentowałam to
Rakea pisze:podeślę Ci kiedyś na pw kim ja jestem (:mrgreen: )

Komentowałam bo mnie rozbawiło :wink:
Czy Pani/Pan wie KIM JA JESTEM??? :ryk: :ryk: :ryk:
Jak dla mnie EOT :wink:

casica

Post » Nie sty 17, 2010 23:02 Re: Watek rozliczeniowy BOŻENYZWIŚNIEWA

Bożena się wycofała ze wszystkich wątków, na ktorych napisałam o jej działalnosci :evil: :evil:

Nawet nie próbuje odpowiedzić na zarzuty :roll: :evil: :evil: :evil:

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Nie sty 17, 2010 23:08 Re: Watek rozliczeniowy BOŻENYZWIŚNIEWA

casica pisze:I nawet gdybyś poprosiła o pomoc dla swojego kota nie miałabym nic przeciwko temu bo różne się w życiu zdarzają sytuacje. Ale gdybyś prosząc o pomoc dla ciężko chorego domagała się gwałtownie adopcji kolejnych kilku wymagających dużych nakładów finansowych, to zaczęłabym się zastanawiać czy wszystko z Tobą jest ok.

I miałabyś rację...

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Nie sty 17, 2010 23:17 Re: Watek rozliczeniowy BOŻENYZWIŚNIEWA

casica pisze:
Rakea pisze:ba w dodatku nawet nie kontrolujesz co komentujesz
:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

I tu się mylisz, komentowałam to
Rakea pisze:podeślę Ci kiedyś na pw kim ja jestem (:mrgreen: )

Komentowałam bo mnie rozbawiło :wink:
Czy Pani/Pan wie KIM JA JESTEM??? :ryk: :ryk: :ryk:
Jak dla mnie EOT :wink:

jak widać koleżanka dalej nie rozumie co skomentowła i jeszcze idzie w zaparte (to teraz mówię wyraźnie: należałoby prześledzić czego dotyczył ten mój komentarz). :ryk:
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Nie sty 17, 2010 23:21 Re: Watek rozliczeniowy BOŻENYZWIŚNIEWA

Rakea pisze: należałoby prześledzić czego dotyczył ten mój komentarz). :ryk:

Nie chce mi się :1luvu:

casica

Post » Nie sty 17, 2010 23:28 Re: Watek rozliczeniowy BOŻENYZWIŚNIEWA

Dulencja pisze:Bożena się wycofała ze wszystkich wątków, na ktorych napisałam o jej działalnosci :evil: :evil:

bo sprawa sie skomplikowala i zabrnela za daleko.
Tez bym nie komentowala bo co tu komentowac.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Nie sty 17, 2010 23:34 Re: Watek rozliczeniowy BOŻENYZWIŚNIEWA

aga9955 pisze:
Dulencja pisze:Bożena się wycofała ze wszystkich wątków, na ktorych napisałam o jej działalnosci :evil: :evil:

bo sprawa sie skomplikowala i zabrnela za daleko.
Tez bym nie komentowala bo co tu komentowac.

Pytanie czy będzie nadal chciała brać koty? :strach:
Pytanie czy będzie je dostawać :strach:

casica

Post » Nie sty 17, 2010 23:40 Re: Watek rozliczeniowy BOŻENYZWIŚNIEWA

casica pisze:
Rakea pisze: należałoby prześledzić czego dotyczył ten mój komentarz). :ryk:

Nie chce mi się :1luvu:

no tak, najważniejsze przecież to skomentować (zaznaczyć teren), ech
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Pon sty 18, 2010 0:50 Re: Watek rozliczeniowy BOŻENYZWIŚNIEWA

To ja jeszcze coś dodam w temacie wypowiedzi Bożeny, że pracuje i ma to szczęście, że ma pracę. Skoro tworzysz zawodowo rodzinę zastępczą dla 4 dzieci (piąte jak rozumiem wybiera się na studia), to na każde dziecko w zależności od wieku:
Niespokrewniona z dzieckiem wielodzietna lub specjalistyczna rodzina zastępcza otrzymuje miesięczne wynagrodzenie w wysokości do 120% podstawy tj. 1.976, 40 zł, nie mniej jednak niż wysokość minimalnego wynagrodzenia za pracę.

Zawodowa niespokrewniona z dzieckiem rodzina zastępcza o charakterze pogotowia rodzinnego w okresie pozostawania w gotowości przyjęcia dziecka otrzymuje miesięczne wynagrodzenie w wysokości 80% podstawy tj. 1. 317, 60 zł.

Z dniem przyjęcia pierwszego dziecka miesięcznie wynagrodzenie wzrasta do 120% podstawy tj. 1. 976, 40 zł. Wynagrodzeni, o którym mowa może zwiększyć się o 20% podstawy tj. 329, 40 zł, przy spełnieniu określonych w rozporządzeniu warunków.
http://rodzinazastepcza.org.pl/content/view/42/35/

Praca i wynagrodzenie za nią, czym się szczycisz, zapewne w tej sytuacji powinna iść w całości na dzieci, którym tworzysz dom i masz je pod opieką, zaś Ty bierzesz kolejne koty, często ciężko chore które przygarniasz i leczysz. Duży dom, z duża ilością dzieci też trzeba utrzymać. Pieniądze na dzieci otrzymujesz od państwa. Podkreślam też fakt, że otrzymujesz jakieś pieniądze na koty od prywatnych darczyńców, a w cytatach które znalazły się w tym wątku, piszesz jakoby jesteś pozbawiona dodatkowych funduszy z zewnątrz, co jest kłamstwem (i proszę mnie prawnikiem i paragrafami nie straszyć, bo się nie boję).
Chciałam na to zwrócić Twoją uwagę. Finansujesz swoją dobroczynność za cudze pieniądze, może warto w tej sytuacji wykazać się większą pokorą wobec darczyńców, jak przystało na chrześcijankę, którą się mienisz. I trochę oprzytomnieć.
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Pon sty 18, 2010 1:01 Re: Watek rozliczeniowy BOŻENYZWIŚNIEWA

Anja pisze:To ja jeszcze coś dodam w temacie wypowiedzi Bożeny, że pracuje i ma to szczęście, że ma pracę. Skoro tworzysz zawodowo rodzinę zastępczą dla 4 dzieci (piąte jak rozumiem wybiera się na studia), to na każde dziecko w zależności od wieku:
Niespokrewniona z dzieckiem wielodzietna lub specjalistyczna rodzina zastępcza otrzymuje miesięczne wynagrodzenie w wysokości do 120% podstawy tj. 1.976, 40 zł, nie mniej jednak niż wysokość minimalnego wynagrodzenia za pracę.

Zawodowa niespokrewniona z dzieckiem rodzina zastępcza o charakterze pogotowia rodzinnego w okresie pozostawania w gotowości przyjęcia dziecka otrzymuje miesięczne wynagrodzenie w wysokości 80% podstawy tj. 1. 317, 60 zł.

Z dniem przyjęcia pierwszego dziecka miesięcznie wynagrodzenie wzrasta do 120% podstawy tj. 1. 976, 40 zł. Wynagrodzeni, o którym mowa może zwiększyć się o 20% podstawy tj. 329, 40 zł, przy spełnieniu określonych w rozporządzeniu warunków.
http://rodzinazastepcza.org.pl/content/view/42/35/

Te wszystkie kwoty, które podajesz, to kwoty brutto? Od nich odprowadzane są składki ZUS i podatek? Netto dużo nie wyjdzie... Pytam tylko przez ciekawość.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pon sty 18, 2010 1:07 Re: Watek rozliczeniowy BOŻENYZWIŚNIEWA

vega36 pisze:Te wszystkie kwoty, które podajesz, to kwoty brutto? Od nich odprowadzane są składki ZUS i podatek? Netto dużo nie wyjdzie... Pytam tylko przez ciekawość.

podałam źródło, dokładnie nie sprawdzałam, ale tu chodzi bardziej o ideę
praca zarobkowa Bożeny, polega na tym, że tworząc dom zastepczy dostaje pieniądze na utrzymanie dzieci, które w nim mieszkają, więc to nie jest jej "samodzielne" źródło utrzymania na wszelkie kocie pomysły
Obrazek

Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Post » Pon sty 18, 2010 1:15 Re: Watek rozliczeniowy BOŻENYZWIŚNIEWA

vega36, weźże kobieto odbierz pw ode mnie...
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Pon sty 18, 2010 1:22 Re: Watek rozliczeniowy BOŻENYZWIŚNIEWA

Pani Anju-Pieniadze na utrzymanie dzieci ida tylko na dzieci...moja pensja jest pensja niezalezna...Maz mój takze pracuje..jako informatyk i podstawa otrzymania RZ jest pensja mojego meza i umowa o jego prace stała...Prosze sie nie martwic,państwo zadbało o to,zeby ludzie nie zyli z wychowywania dzieci nie majac własnego xródła utrzymania...chyba,ze jedt to RDD,a my taka instytucja nie jestesmy...Pieniazki jakie dostajemy na dzieci to na "czesciowe koszty pokrycia utrzymania dziecka w RZ", NA KAZDE DZIECKO INNA...a moja pensja to umowa-zlecenie...i pensja taka jest regulowana od zamoznosci starostwa, badx pezydenta miasta-pensje ustala zarzad na podstawie ilosci przyjetych dzieci i statusu rodziny...to bardzo długa procedura.Piata moja "córka'zastepcza jest na studiach i sama otrzymuje pieniadze na siebie-z urzadu państwo daje jej kwote 490zł netto, i jak sie domyslec mozna korzysta z naszej pomocy finansowej i "dorabia sobie w wekendy"
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon sty 18, 2010 1:39 Re: Watek rozliczeniowy BOŻENYZWIŚNIEWA

BOZENAZWISNIEWA pisze:Pani Anju-Pieniadze na utrzymanie dzieci ida tylko na dzieci...moja pensja jest pensja niezalezna...Maz mój takze pracuje..jako informatyk i podstawa otrzymania RZ jest pensja mojego meza i umowa o jego prace stała...Prosze sie nie martwic,państwo zadbało o to,zeby ludzie nie zyli z wychowywania dzieci nie majac własnego xródła utrzymania...chyba,ze jedt to RDD,a my taka instytucja nie jestesmy...Pieniazki jakie dostajemy na dzieci to na "czesciowe koszty pokrycia utrzymania dziecka w RZ", NA KAZDE DZIECKO INNA...a moja pensja to umowa-zlecenie...i pensja taka jest regulowana od zamoznosci starostwa, badx pezydenta miasta-pensje ustala zarzad na podstawie ilosci przyjetych dzieci i statusu rodziny...to bardzo długa procedura.Piata moja "córka'zastepcza jest na studiach i sama otrzymuje pieniadze na siebie-z urzadu państwo daje jej kwote 490zł netto, i jak sie domyslec mozna korzysta z naszej pomocy finansowej i "dorabia sobie w wekendy"
jk wyglądaja procedury, inne formalnosci i ogólne kwoty dość sprawnie się orientuję, ale nie o tym mu mowa
wiem, że przy zawodowej rodzinie zastępczej prowadzonej przez małżeństwo (a o takiej była tu mowa) wynagrodzenie przysługuje i tak tylko jednemu z małżonków, zaś ja o ew. współmałżonku wcześniej nie wspominałam, podobnie Ty Bożeno w żadnym z wcześniejszych postów (forma Pani, na forum nie jest praktykowana, odradzam ja również co do mojej osoby)

zaś zdecydowanie bardziej przydałoby się kilka słów wyjaśnienia innym osobom, odnośnie wcześniejszych cytatów m.in z Twoich postów, bo moje uwagi to przy tym drobiazg
Obrazek

Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

[poprzednia][następna]