Obiecałam, że pokażę ją w miejscu gdzie ludzie patrzą sercem

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 15, 2010 16:41 Re: Obiecałam, że pokażę ją w miejscu gdzie ludzie patrzą sercem

Julio, czego brakuje kotce, którą pokazała tutaj Sis. Że nie ma wątku, że nie ma tak pięknie opisanej historii...? jedno jest pewne, potrzebuje domu, na już, na teraz. Zamiast wylewać żółć postaw się w sytuacji Magdy, ciekawe jaką Ty podjęłabyś decyzję, dla dobra kota.

Po tym co tutaj napisałaś, zastanowiłabym się czy powierzyć ci kota. Widziałam wiele na tym forum, w tym osoby które kota nie dostały, bo trafił do innego domu (przykładowo historia Salema - można poszukać) jakoś nikt nie robił z tego powodu karczemnej awantury - bo najważniejsze jest DOBRO kota.

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pt sty 15, 2010 16:53 Re: Obiecałam, że pokażę ją w miejscu gdzie ludzie patrzą sercem

Cameo pisze:Julio, czego brakuje kotce, którą pokazała tutaj Sis. Że nie ma wątku, że nie ma tak pięknie opisanej historii...? jedno jest pewne, potrzebuje domu, na już, na teraz. Zamiast wylewać żółć postaw się w sytuacji Magdy, ciekawe jaką Ty podjęłabyś decyzję, dla dobra kota.

Po tym co tutaj napisałaś, zastanowiłabym się czy powierzyć ci kota. Widziałam wiele na tym forum, w tym osoby które kota nie dostały, bo trafił do innego domu (przykładowo historia Salema - można poszukać) jakoś nikt nie robił z tego powodu karczemnej awantury - bo najważniejsze jest DOBRO kota.

Dzięki Cameo!!!

moni_f

Od: Pt sie 08, 2008 19:59

Post » Pt sty 15, 2010 16:55 Re: Obiecałam, że pokażę ją w miejscu gdzie ludzie patrzą sercem

Nie mam do Magdy pretensji o decyzję.

A co do kota, to decyzja zapadła, weźmiemy z Torunia.
Julia

Obrazek

julka622

Od: Śro sty 07, 2009 22:28

Post » Pt sty 15, 2010 17:00 Re: Obiecałam, że pokażę ją w miejscu gdzie ludzie patrzą sercem

Ludzie, dajcie już spokój! Zobaczcie co się dzieje. Wrzućcie może jakiś Kalms i ochłońcie. Prowadźcie sobie takie dyskusje na PW, albo osobny temat załóżcie. Zatraca się idea tego wątku (patrz. tytuł) przez te żale. :evil:

Dama Ya

Od: Pt sty 30, 2009 21:44

Post » Pt sty 15, 2010 17:04 Re: Obiecałam, że pokażę ją w miejscu gdzie ludzie patrzą sercem

naprawdę szkoda tak pięknie zaczętego wątku. Pamiętajcie, że słowo pisane często jest opacznie odbierane. Brak tu gestów, mimiki, intonacji głosu, więc trzeba wziąć na to poprawkę. Nie zawsze zrozumiemy dobrze coś, co ktoś chciał nam przekazać.
Jedno jest pewne. Dorotka znalazla DOM. Dom, który wydał się nam tym najlepszym. Po prostu. Rozumiem julkę, że czuje się zawiedziona, ale jak widzę - jakiś potrzebujący kot znajdzie u niej dom. No i o to chodzi.
Dajmy temu wątkowi rozkwitnąć końcową wiadomością, że Dorotka dotarła do swojego domu i że do końca dni będzie już szczęśliwa.

Dziękuję.
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt sty 15, 2010 17:08 Re: Obiecałam, że pokażę ją w miejscu gdzie ludzie patrzą sercem

magdaradek pisze:naprawdę szkoda tak pięknie zaczętego wątku. Pamiętajcie, że słowo pisane często jest opacznie odbierane. Brak tu gestów, mimiki, intonacji głosu, więc trzeba wziąć na to poprawkę. Nie zawsze zrozumiemy dobrze coś, co ktoś chciał nam przekazać.
Jedno jest pewne. Dorotka znalazla DOM. Dom, który wydał się nam tym najlepszym. Po prostu. Rozumiem julkę, że czuje się zawiedziona, ale jak widzę - jakiś potrzebujący kot znajdzie u niej dom. No i o to chodzi.
Dajmy temu wątkowi rozkwitnąć końcową wiadomością, że Dorotka dotarła do swojego domu i że do końca dni będzie już szczęśliwa.

Dziękuję.

:ok:

Dama Ya

Od: Pt sty 30, 2009 21:44

Post » Pt sty 15, 2010 17:25 Re: Obiecałam, że pokażę ją w miejscu gdzie ludzie patrzą sercem

Dama Ya pisze:
magdaradek pisze:naprawdę szkoda tak pięknie zaczętego wątku. Pamiętajcie, że słowo pisane często jest opacznie odbierane. Brak tu gestów, mimiki, intonacji głosu, więc trzeba wziąć na to poprawkę. Nie zawsze zrozumiemy dobrze coś, co ktoś chciał nam przekazać.

Dziękuję.

:ok:

:ok: Jeszcze raz powodzenia Dorotko
Obrazek

krzsztof

Od: Nie wrz 27, 2009 15:43

Post » Pt sty 15, 2010 19:22 Re: Obiecałam, że pokażę ją w miejscu gdzie ludzie patrzą sercem

czy ...i kiedy...mogę Dorotkę zabrać z wątku seniorów do postu "znalazły DS" ? :-)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt sty 15, 2010 19:51 Re: Obiecałam, że pokażę ją w miejscu gdzie ludzie patrzą sercem

dagmara-olga pisze:czy ...i kiedy...mogę Dorotkę zabrać z wątku seniorów do postu "znalazły DS" ? :-)

damy znać w niedzielę :) wtedy mają przyjechać nowi Duzi po Dorotellę ;)
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt sty 15, 2010 20:22 Re: Obiecałam, że pokażę ją w miejscu gdzie ludzie patrzą sercem

no to oby się wszystko dobrze skończyło i oby Dorotka wiodła spokojne życie w nowym, kochającym domku :ok: :ok: :kotek:

moni_f

Od: Pt sie 08, 2008 19:59

Post » Pt sty 15, 2010 21:06 Re: Obiecałam, że pokażę ją w miejscu gdzie ludzie patrzą sercem

Już pojutrze przeprowadzka a ja trzymam kciuki za szybką aklimatyzacje Dorotki w nowym domku :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt sty 15, 2010 21:21 Re: Obiecałam, że pokażę ją w miejscu gdzie ludzie patrzą sercem

Myszeńk@ pisze:
Sis pisze:A skoro o buraskach mowa, w łódzkim schronisku jest taka kicia (czy jest jeszcze na pewno, sprawdzimy w weekend), młodsza, ok. 2-3 letnia, szylkretowa buraska z jasnoseledynowymi oczami. Być może powinna być jedynaczką, ale nie mam pewnosci - jest przestraszona, niewiele je, zaczyna chudnąć. Ukryty skarb.
W karcie adnotacja: znaleziona w puszorku na klatce.
kolejny porzucony domowy kot
smutniejący w oczach
nie ma jeszcze nawet imienia
ma tylko domek z krytej kuwety w szpitaliku
i numer - 210.

Obrazek
Obrazek

Julka ... ona jest jedna z wielu, nie ma na imię Dorotka, nikt o niej tak jak Magija pięknie nie napisał, ale jest bura, piękna i bardzo potrzebuje Domu ...

I podpiszę się tym samym pod wieloma głosami tutaj: przez Forum przewija się codziennie mnóstwo zwierzaków. Wystarczy popatrzeć sercem.

Dorotko, oby to był szczęśliwy czas dla Ciebie :ok:

Ponieważ u Dorotki już prawie pozamiatane, a i różnice poglądów jakby przestały istnieć - zajmijmy się może następnym futerkiem, tak ślicznie burym i bardzo potrzebującym pomocy .

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Sob sty 16, 2010 16:33 Re: Obiecałam, że pokażę ją w miejscu gdzie ludzie patrzą sercem

Nazwałam ją Laura. Wstępnie wrzuciłam jej opis na stronę schroniska, jutro sprawdzimy, czy nadal jest na kociarni, jak się zachowuje względem kotów itd. i będziemy ją ogłaszać.

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Sob sty 16, 2010 22:07 Re: Obiecałam, że pokażę ją w miejscu gdzie ludzie patrzą sercem

No to za Laurę ... :ok:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Nie sty 17, 2010 17:00 Re: Obiecałam, że pokażę ją w miejscu gdzie ludzie patrzą sercem

Co słychać u Dorotki? Już po przeprowadzce? Jak się czuje maleńka?

P.I.Skalski

Od: Pt sty 15, 2010 9:19

[poprzednia][następna]