Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 30, 2024 9:20 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

anka1515 pisze:Nie podasz tego do pyszczka
Rozwścieczyło kota
Nie rozrobisz z woda
Umieszczaj z karma trochę iw ten sposób

No tak z wodą nie rozmieszam-wiem.Bo proszek jest pylisty -za lekki.Jak nie da razy do pyszczka-to wycisnę sos z tej saszetki -co mu kupuję.Rozmieszam z proszkiem i wtedy może strzykawka.Bo tak to ja się boję-że on całej dawki nie przyjmie.Nie uleczy go to wiem ale moze choc trochę pomoze na stan obecny.

Dziwnie z tym siusianiem.Nie wiem -nie trzyma moczu czy robi to bezwiednie.Bo z kuwety też korzysta.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Śro paź 30, 2024 9:53 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Iza, moja kotka też tak miała przy niewydolności nerek, że siusiała pod siebie i miałam wrażenie, że ona nawet tego nie zauważała. Leżała na kołdrze i nagle cyk, kałuża wokół niej. Wetka powiedziała mi wtedy, że nerki już nie zagęszczają moczu i dlatego tak się dzieje.

Biedny Baziu :(

errato

Od: Sob wrz 28, 2024 16:36

Post » Śro paź 30, 2024 10:25 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

errato pisze:Iza, moja kotka też tak miała przy niewydolności nerek, że siusiała pod siebie i miałam wrażenie, że ona nawet tego nie zauważała. Leżała na kołdrze i nagle cyk, kałuża wokół niej. Wetka powiedziała mi wtedy, że nerki już nie zagęszczają moczu i dlatego tak się dzieje.

Biedny Baziu :(

Mnie to martwi bo on kupy jeszcze nie zrobił od przedwczoraj.No chyba że mało jadł albo wcale jak mi zaginał na te 3 dni.Sika dużo.Pije dużo.Kupy nie ma.Dałam ta saszetkę bez problemu do pyszczka.Mam takie nowe fajne teraz zrobili saszetki Miamora-kawałeczki mieciutkie bardzo w sosie.Dałam.Zjadł z apetytem całą saszetkę.Zagryzł pasztecikiem.Kurcze no ma apetyt.Muszę mu dzisiaj tych saszetek dokupic.Wątróbki nie było.

Musiałam w biegu wczoraj ogarnąć zwirek duzy cats besta i 12 puszek z zooplusa.Musze mieć pilnie ten zwirek bo teraz jeszcze ten Baziu z mega sikaniem.O dziwo wczoraj zamówiłam do południa-wysłali i ponoc dzisiaj dostawa.Oby.

Obrazek
Ostatnio edytowano Śro paź 30, 2024 11:23 przez iza71koty, łącznie edytowano 1 raz

iza71koty

Post » Śro paź 30, 2024 11:09 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

To bardzo dobrze, że je i to z apetytem :)

errato

Od: Sob wrz 28, 2024 16:36

Post » Śro paź 30, 2024 11:19 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Mam dwie butelki 250ml NaCl i jedną 250ml ringera oraz kilka wlewników z portem do podawania leków - mogę wysłać paczkomatem albo jak Ci pasuje, jesli chcesz oczywiście. Dla Bazia.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro paź 30, 2024 11:22 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

iza71koty pisze:Robię rozliczenie.

Sterylizacja Majki 200 zł
Rachunek za Bazia 469 zł leki plus morfologia i biochemia

Otrzymałam

250 zł na sterylizację Majki
200 zł od Szymkowa na Bazia

Zapłaciłam za sterylizację Majki 200 zł i za Bazia kwotę 269 zł.Pozostało długu do zapłacenia 200 zł.Oprócz tego potrzebny mi płyn Ringera z osprzętem do podawania kroplówki.To kolejny koszt.Potem rachunki zostaną tutaj wklejone-jak Damian wróci.Dostałam zastrzyki dla Bazia na 31 pażdziernika i 2 listopada.Myslę ze to shotapen.Lekarka nie zapytała o imię kota i wpisała-kot Misiek-ale proszę się tym nie sugerować.

Bardzo :1luvu: Wam :1luvu: dziękuję za pomoc.Nadal jakoś muszę ogarnać resztę.Na razie nie wiem jak.

Obrazek

iza71koty

Post » Śro paź 30, 2024 11:33 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Marzenia11 pisze:Mam dwie butelki 250ml NaCl i jedną 250ml ringera oraz kilka wlewników z portem do podawania leków - mogę wysłać paczkomatem albo jak Ci pasuje, jesli chcesz oczywiście. Dla Bazia.

A nie będzie to problem? :oops: jeśli tak to chętnie przyjmę.Napisz mi na pw jaki koszt włącznie z wysyłką.Mam podać adres paczkomatu na pw?

iza71koty

Post » Śro paź 30, 2024 11:57 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

iza71koty pisze:
Marzenia11 pisze:Mam dwie butelki 250ml NaCl i jedną 250ml ringera oraz kilka wlewników z portem do podawania leków - mogę wysłać paczkomatem albo jak Ci pasuje, jesli chcesz oczywiście. Dla Bazia.

A nie będzie to problem? :oops: jeśli tak to chętnie przyjmę. Napisz mi na pw jaki koszt włącznie z wysyłką.Mam podać adres paczkomatu na pw?

poproszę o paczkomat.
Co mam wrzucić? Wszystkie płyny czy ringer? Ile wlewnikow? NIe używam, bo już podaję kroplowki strzykawkami 100ml. Mam jeszcze ampułkę nospy z datą wazności lipiec tego roku, chcesz?
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Śro paź 30, 2024 12:10 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Marzenia11 pisze:
iza71koty pisze:

A nie będzie to problem? :oops: jeśli tak to chętnie przyjmę. Napisz mi na pw jaki koszt włącznie z wysyłką.Mam podać adres paczkomatu na pw?

poproszę o paczkomat.
Co mam wrzucić? Wszystkie płyny czy ringer? Ile wlewnikow? NIe używam, bo już podaję kroplowki strzykawkami 100ml. Mam jeszcze ampułkę nospy z datą wazności lipiec tego roku, chcesz?

Wezmę wszystkie płyny i wlewniki -nie wiem może 2-3.Masz dodatkowe igły?A strzykawką jak podajesz?Nospę mam.Wyślę Ci adres paczkomatu na pw a Ty mi napisz ile mam przelać i numer konta.

Ogromnie :1luvu: dziękuję. :1luvu: A dopytam te wlewniki dobrze idą?Bo ja miałam ostatnio problem u kota.Albo za wolno albo za szybko idzie kroplówka.Podkręcałam ale do kitu mi to szło.

iza71koty

Post » Śro paź 30, 2024 12:21 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Mam jeszcze metomotyl w strzykawkach, to na pobudzenie pracy jelit.
Wlewniki mi dotąd szły bardzo dobrze, nei miałam problemu., Większy - z precyzyjnym odemierzrniem ilości wlewanego płynu, stąd jak się dowiedziałam i poznałam opcję podawania strzykawkami poprzez igły motylki to teraz już tylko tak robię.
Igieł dodatkowych nie mam, sama potrzebuję i kupuję w aptece (zwykłe) bądź na allegro (motylki).

Marzenia11

Post » Śro paź 30, 2024 12:25 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Marzenia11 pisze:Mam jeszcze metomotyl w strzykawkach, to na pobudzenie pracy jelit.
Wlewniki mi dotąd szły bardzo dobrze, nei miałam problemu., Większy - z precyzyjnym odemierzrniem ilości wlewanego płynu, stąd jak się dowiedziałam i poznałam opcję podawania strzykawkami poprzez igły motylki to teraz już tylko tak robię.
Igieł dodatkowych nie mam, sama potrzebuję i kupuję w aptece (zwykłe) bądź na allegro (motylki).

Motylki do kroplówek czy strzykawek?Dostanę w aptece?Jak to działa?Podczas podawania strzykawką podskórnie.Kazała podawać przy karku.

On nie zrobił kupy na razie wiec nie wiem ale z tego co Wetki pytałam to powiedziała zeby nie podawać zadnych leków dodatkowo.Jakby był problem z jelitami to podam ten syrop co dawałam Szylce.Ten mogę bo pytałam.No i ten PorusOne moge podawać.

iza71koty

Post » Śro paź 30, 2024 12:29 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

iza71koty pisze:
Marzenia11 pisze:Mam jeszcze metomotyl w strzykawkach, to na pobudzenie pracy jelit.

Motylki do kroplówek czy strzykawek?Dostanę w aptece?Jak to działa?Podczas podawania strzykawką podskórnie.Kazała podawać przy karku.

Mozęsz podawać kroplówkę podskornie na dwa sposoby:
-przez wlewnik - wtedy używasz igły (ktorą wkuwasz się pod skorę) wsadzonej do koncówki wlewnika
-przez strzykawkę - wtedy na strzykawkę nakładasz końcówkę rurki od motylka a motylek igiełkę wkuwasz pod skorę.

Marzenia11

Post » Śro paź 30, 2024 12:33 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Ja dostałam ostatnio od Wetki taki wlewnik ze pomimo majstrowania nie byłam w stanie zrobić kroplówki podskórnie.Płyn albo leciał strumieniem albo kapał jak krew z nosa.

Muszę mieć jakiś patent żeby nie męczyć kota i siebie.

iza71koty

Post » Śro paź 30, 2024 12:35 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

iza71koty pisze:Ja dostałam ostatnio od Wetki taki wlewnik ze pomimo majstrowania nie byłam w stanie zrobić kroplówki podskórnie.Płyn albo leciał strumieniem albo kapał jak krew z nosa.

tak pewnie moze być jak coś się dzieje z tym mechanizmem do przesuwania, ale mi się tak nie zdarzyło. Bo przeciez tym regulujesz prędkośc podawania płynu.

Marzenia11

Post » Śro paź 30, 2024 12:43 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Marzenia11 pisze:
iza71koty pisze:Ja dostałam ostatnio od Wetki taki wlewnik ze pomimo majstrowania nie byłam w stanie zrobić kroplówki podskórnie.Płyn albo leciał strumieniem albo kapał jak krew z nosa.

tak pewnie moze być jak coś się dzieje z tym mechanizmem do przesuwania, ale mi się tak nie zdarzyło. Bo przeciez tym regulujesz prędkośc podawania płynu.

Tak wiem i nie byłam w stanie wyregulować.Może są różne wlewniki.

iza71koty

[poprzednia][następna]