Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
errato pisze:Iza, może dorzuć z tej mojej górki, czy nie da rady?
errato pisze:Aaaa rozumiem
iza71koty pisze:...
Wysprzątałam altankę na działce.Teraz trzeba powoli zwieżć tam ciepłe posłania.Jakis dywanik.Musielismy zmienic harmonogram.Ukrainiec co kupił obok nas działkę kazał zabierać te 3 kociaki do domu.Była jazda z Damianem.Powiedział że je wytruje.A ja musiałam dzwonic w tej sprawie do Prezesa działek aby go pouczył.Prezes o dziwo obiecał pomoc-że sie do nich przejedzie i to uczynił.Na razie jest spokój ale musimy tam karmic koty inaczej i jest dodatkowa trasa.Jest też kłopot z kotką Ukraincow obok.To wogóle jakaś hołota i jedna wielka rodzina.Kotka typ brytyjski siedzi u nas w altance.Jest przerażona glodna.Przez to maluchy chyba sie boja wchodzic.Ta Ukrainka powiedziała ze jak się ta ich kotka okoci to wyrtuje maluchy.A jak chcielismy ja zrobic bo były dwa ostatnie zabiegi w tym roku-co dałam Kubusia to baba nie dała kotki-powiedziała ze uciekła.Musze cos z ta kotką zrobic.Dzwoniłam do Tozu ale tam sie dodzwonic graniczy z cudem.
...
errato pisze:Ojej, przykro mi
Może kiedyś uda mi się zorganizować jakiś mały bazarek, na razie myślę
LimLim pisze:Z Ukraińcami jest niestety kłopot jesli chodzi o kotki i ich sterylizację, przerabiam to od kilku miesięcy
iza71koty pisze:LimLim pisze:Z Ukraińcami jest niestety kłopot jesli chodzi o kotki i ich sterylizację, przerabiam to od kilku miesięcy
Niestety nie tylko z tym jest z nimi problem.Są hamscy -aroganccy-często mają nas w poważaniu.Ten na działkach obok-to on mówi -że on jest PAN-a nie jak my polaczki......W Damiana na działkach jeden juz 2 razy wjechał rowerem i ani słowa przepraszam.Mnie babka wózkiem z dzieciakiem w Netto trzasnęła i to samo.Na moje oko czują sie coraz pewniej i są bardzo zuchwali.Jakby zapomnieli dlaczego tutaj wogóle są.
LimLim pisze:Z tym to bywa różnie, są też i porządni ludzie, cięzko pracujący ale pod wieloma względami to są za nami ze 20 lat do tyłu jeśli chodzi o podejście do zwierząt typu szczepienia, kastracja czy czipowonie wychodzących kotów.
errato pisze:LimLim pisze:Z tym to bywa różnie, są też i porządni ludzie, cięzko pracujący ale pod wieloma względami to są za nami ze 20 lat do tyłu jeśli chodzi o podejście do zwierząt typu szczepienia, kastracja czy czipowonie wychodzących kotów.
Oni nawet siebie nie szczepią, a co dopiero zwierzęta...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bestol, kasiek1510, puszatek i 1478 gości