Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 25, 2024 10:43 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Iza, może dorzuć z tej mojej górki, czy nie da rady?

errato

Od: Sob wrz 28, 2024 16:36

Post » Pt paź 25, 2024 11:00 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

errato pisze:Iza, może dorzuć z tej mojej górki, czy nie da rady?

Po wysyłce paczki -wyjdzie nadpłaty-górki-43 zł. :D Tyle ze ja juz z tego zarobku Bazarkowego kupiłam dzisiaj 18 puszek-wkleiłam link powyżej.Puszki już wysłane.Dojdą po weekendzie.Ja z tego bazarku mam parę groszy.Większość poszła po cenie zakupu -bo musiałam sprzedać.

To Twoja górka :201494 :201494 będzie na puszki ale te co już kupiłam i zapłaciłam.Gdybym nie miała teraz tych dodatkowych środków-to wogóle bym puszek nie kupiła- bo jest koniec miesiąca i bardzo cienko z kasą. :(
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pt paź 25, 2024 11:24 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Aaaa rozumiem :oops:

errato

Post » Pt paź 25, 2024 11:30 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

errato pisze:Aaaa rozumiem :oops:

No niestety u nas nie ma zapasów karmy -gotówki-wszystko idzie na bieżąco.Teraz jest wyjątkowa sytuacja-bo przywiozłam suche ze schroniska.Kolejne dopiero w styczniu.

Odzyskałam zainwestowane własne srodki-reszta malutki zysk plus nadpłata od Ciebie.Mogłam kupić puszki.Niestety wszystko jest bardzo trudne. :( Dlatego już nic robić nie będę.Jeśli zrobie jeden bazarek w listopadzie- to na pewno nie będa to perfumy- tylko coś co mam własnego.W co nie muszę wkładać kasy i blokować środków.Będę szukać coś na grudzień-jeśli będę miała taką możliwosć.Jesli nie-trudno.Jak widzisz Nikt raczej nie robi dla nas Bazarków.A szkoda :(

iza71koty

Post » Pt paź 25, 2024 12:33 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Ojej, przykro mi :(

Może kiedyś uda mi się zorganizować jakiś mały bazarek, na razie myślę ;)

errato

Post » Pt paź 25, 2024 13:23 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Z Ukraińcami jest niestety kłopot jesli chodzi o kotki i ich sterylizację, przerabiam to od kilku miesięcy :roll:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Pt paź 25, 2024 13:32 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

:ok:
iza71koty pisze:...

Wysprzątałam altankę na działce.Teraz trzeba powoli zwieżć tam ciepłe posłania.Jakis dywanik.Musielismy zmienic harmonogram.Ukrainiec co kupił obok nas działkę kazał zabierać te 3 kociaki do domu.Była jazda z Damianem.Powiedział że je wytruje.A ja musiałam dzwonic w tej sprawie do Prezesa działek aby go pouczył.Prezes o dziwo obiecał pomoc-że sie do nich przejedzie i to uczynił.Na razie jest spokój ale musimy tam karmic koty inaczej i jest dodatkowa trasa.Jest też kłopot z kotką Ukraincow obok.To wogóle jakaś hołota i jedna wielka rodzina.Kotka typ brytyjski siedzi u nas w altance.Jest przerażona glodna.Przez to maluchy chyba sie boja wchodzic.Ta Ukrainka powiedziała ze jak się ta ich kotka okoci to wyrtuje maluchy.A jak chcielismy ja zrobic bo były dwa ostatnie zabiegi w tym roku-co dałam Kubusia to baba nie dała kotki-powiedziała ze uciekła.Musze cos z ta kotką zrobic.Dzwoniłam do Tozu ale tam sie dodzwonic graniczy z cudem.

...

:strach: :strach: :strach:

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Pt paź 25, 2024 16:02 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

errato pisze:Ojej, przykro mi :(

Może kiedyś uda mi się zorganizować jakiś mały bazarek, na razie myślę ;)

Fajnie by było...... :wink:

iza71koty

Post » Pt paź 25, 2024 16:06 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

LimLim pisze:Z Ukraińcami jest niestety kłopot jesli chodzi o kotki i ich sterylizację, przerabiam to od kilku miesięcy :roll:

Niestety nie tylko z tym jest z nimi problem.Są hamscy -aroganccy-często mają nas w poważaniu.Ten na działkach obok-to on mówi -że on jest PAN-a nie jak my polaczki......W Damiana na działkach jeden juz 2 razy wjechał rowerem i ani słowa przepraszam.Mnie babka wózkiem z dzieciakiem w Netto trzasnęła i to samo.Na moje oko czują sie coraz pewniej i są bardzo zuchwali.Jakby zapomnieli dlaczego tutaj wogóle są.

iza71koty

Post » Pt paź 25, 2024 18:18 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

iza71koty pisze:
LimLim pisze:Z Ukraińcami jest niestety kłopot jesli chodzi o kotki i ich sterylizację, przerabiam to od kilku miesięcy :roll:

Niestety nie tylko z tym jest z nimi problem.Są hamscy -aroganccy-często mają nas w poważaniu.Ten na działkach obok-to on mówi -że on jest PAN-a nie jak my polaczki......W Damiana na działkach jeden juz 2 razy wjechał rowerem i ani słowa przepraszam.Mnie babka wózkiem z dzieciakiem w Netto trzasnęła i to samo.Na moje oko czują sie coraz pewniej i są bardzo zuchwali.Jakby zapomnieli dlaczego tutaj wogóle są.

Z tym to bywa różnie, są też i porządni ludzie, cięzko pracujący ale pod wieloma względami to są za nami ze 20 lat do tyłu jeśli chodzi o podejście do zwierząt typu szczepienia, kastracja czy czipowonie wychodzących kotów.
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Pt paź 25, 2024 18:53 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

U nich dalej jak na naszych co niektórych wsiach-łopatą i do piachu.Zastój.

Wczoraj mi znajoma opowiadała ze ostrzegają aby Ukraińcom nie wydawać kotów.Tutaj gdzieś blisko mnie zaadoptowali dwa czarnuszki.A potem wyrzucili na ulicę.Pomimo umowy adopcyjnej i opcji zwrotu.Ponoć dziewczyny tylko jednego kota znalazły.Założyły im sprawę.

iza71koty

Post » Pt paź 25, 2024 19:05 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

LimLim pisze:Z tym to bywa różnie, są też i porządni ludzie, cięzko pracujący ale pod wieloma względami to są za nami ze 20 lat do tyłu jeśli chodzi o podejście do zwierząt typu szczepienia, kastracja czy czipowonie wychodzących kotów.

Oni nawet siebie nie szczepią, a co dopiero zwierzęta...

errato

Post » Pt paź 25, 2024 19:08 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

errato pisze:
LimLim pisze:Z tym to bywa różnie, są też i porządni ludzie, cięzko pracujący ale pod wieloma względami to są za nami ze 20 lat do tyłu jeśli chodzi o podejście do zwierząt typu szczepienia, kastracja czy czipowonie wychodzących kotów.

Oni nawet siebie nie szczepią, a co dopiero zwierzęta...

No właśnie.Oni wogóle nie mają profilaktyki.Skąd ten nagły ogromny wzrost kił i rzeżączek w Polsce.

iza71koty

Post » Pt paź 25, 2024 19:10 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Ja nie twierdzę ze nie ma uczciwych pracujących.Mi bardziej chodziło o zwrócenie uwagi na mentalność.Nie oceniam wszystkich tylko przypadki z jakimi mamy do czynienia.

Tutaj obok młoda Ukrainka wyprowadzała dwa psy ludziom.Tak chyba dorabiała.Podczas tego była tak pijana że ledwo stała na nogach.W ręku piwo i komórka przez która gadała radosnie z jakimś gościem.Nie zwracała wogóle uwagi ze psy biegaja po ulicy gdzie jeżdza samochody.Jak jej zwróciłam uwagę ze pies wbiegł do kociej szopy i zjada jedzenie to mi po swojemu powiedziała ze ja jakąś gównianą karmę daję-choć jej na oczy nie widziała i wogóle co te koty tutaj robią -bo u nich tego nie ma.Mało tego była tak nawalona w sztok ze wybrała jakis numer i włączyła sobie głośno -mówiący -po drodze ludzi zaczepiała robiąc sobie ze mnie kpiny-kiedy próbowałam ją sprostować co u nas oznacza kot wolnożyjący.Po tej sytuacji jeszcze tylko raz widziałam ją z tymi psami.Potem psy były wyprowadzane wzorowo przez właśicieli i są do tej pory.I żaden pies nie biega luzem.

Jeśli u nich takich kotów nie ma-a nie sterylizują to co w takim razie dzieje sie z kociakami?cudowne adopcje?czy trucie jak powiedziała u nas na działkach owa Ukrainka.A może łopatą i do piachu właśnie.

iza71koty

Post » Pt paź 25, 2024 19:16 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Pewnie topią jak kiedyś u nas...

errato

[poprzednia][następna]