Potrzebna karma bezdomnym zwierzętom !!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 24, 2022 18:41 Re: Potrzebna karma bezdomnym zwierzętom !!!!

Nie weszła na sam czubek drzewa nie wiem co robić podchodzą szczują specjalnie psami a straż nie chce przyjechać
Czy jest szansa że sama zejdzie ?
Czuje się tragicznie
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Śro sie 24, 2022 18:55 Re: Potrzebna karma bezdomnym zwierzętom !!!!

Myślę, że zejdzie. Musi się tylko zorientować, że trzeba schodzić tyłem.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro sie 24, 2022 21:16 Re: Potrzebna karma bezdomnym zwierzętom !!!!

Dziewczyny to chyba Tofik ją zagonił na to drzewo bo przed chwilą zaatakował i pogryzł bezdomną Malwinkę. Gryzie atakuje wszystkie koty i sika gdzie popadnie. Kupię mu te obroże feromonową i pójdę do lecznicy po lek bo dalej wylizuje brzuch myślicie że dlatego że tyle kotów już nie wiem co robić a pod drzewem gdzie siedzi Kropka wyje jak wilk dosłownie taki odgłos że szok
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Czw sie 25, 2022 0:33 Re: Potrzebna karma bezdomnym zwierzętom !!!!

Zabierz Tofika spod tego drzewa i najlepiej zamknij w domu, bo kotka nie zejdzie, jak on będzie w pobliżu. Miałam taką kotkę, którą kocur straszył i uciekała na drzewo. Raz ją zdjęli strażacy, raz wynajęty pan z drabiną ją spłoszył i sama zeszła, za trzecim razem już wiedziała jak i schodziła sama. Musiałam koty odseparować na pół roku, po tym czasie kocurowi spadł po kastracji testosteron i odpuścił, nawet się potem przyjaźnili.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Czw sie 25, 2022 16:01 Re: Potrzebna karma bezdomnym zwierzętom !!!!

Dziewczyny okazało się że psem poszczuł facet sąsiadka widziała i powiedziała. Wynajęliśmy podnośnik na którym byłam z właścicielem i niestety uciekła na czubek drzewa 4 piętra to potem poprosiłam sąsiada to podjechał tym podnośnikiem i chciał złapać w podbierak ale uciekł we
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Czw sie 25, 2022 16:05 Re: Potrzebna karma bezdomnym zwierzętom !!!!

Dziewczyny okazało się że psem poszczuł facet sąsiadka widziała i powiedziała. Wynajęliśmy podnośnik na którym byłam z właścicielem i niestety uciekła na czubek drzewa 4 piętra to potem poprosiłam sąsiada to podjechał tym podnośnikiem i chciał złapać w podbierak ale uciekła i spadła prosto na głowę pani kierownik administracji :( opatrzylam rany drapane mam nadzieję że nic się nie stało. Od razu wbiegła do domu zjadła pasztet i odsypia przygody. Ja ledwo żyje biegunka puls kręgosłup nie pojechałam na naswietlanie nie jestem w stanie niestety. Całą noc nie spałam do 2 stałam pod drzewem kićkałam. Po prostu dramat co przeżyliśmy.
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Czw sie 25, 2022 16:15 Re: Potrzebna karma bezdomnym zwierzętom !!!!

O, matko, ale przeżycia :( U nas strażacy są super, przyjeżdżają natychmiast i zawsze pomogą. Wyciągali mi kawkę uwięzioną w kominie, przecinali kłódkę w domku burasi, kiedy były tam jeszcze koty, a i wiem o kotach ściąganych z drzewa, nie moich, ale na strażaków u nas zawsze można liczyć, ja ich kocham :1luvu: To oni też ściągnęli kilka dni temu z drzewa małego, rudego kociaka. Dwa dni siedział na drzewie, bał się zejść, bo po podwórku biegał ostry pies. Kotek już bezpieczny, o czym pisałam na swoim wątku. Na razie u koleżanki, ale wkrótce trafi do mnie.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw sie 25, 2022 16:26 Re: Potrzebna karma bezdomnym zwierzętom !!!!

Dobrze -że miałaś znajomego z podnośnikiem.U nas jakiś czas temu kotka sąsiadki wlazła chyba za ptakiem.Najpierw była na wysokości piętra.Pożyczyliśmy 4 metrowa drabinę -to wlazła jeszcze wyżej.Ostatecznie na sam wierzchołek tui.To była tragedia przez dwa dni.Żadne nawoływania właścicielki- nic nie działało.A jak się po nią wchodziło- po drabinie to syczała-atakowała i właziła wyżej.Nawet podbierak nie dał rady.Babka ze Straży jeszcze mnie ochrzaniła czy zdaje sobie sprawę jakie to są koszty takiego wyjazdu i ze Straż nic nie pomoże.Mam sobie podnośnik prywatnie wynająć -albo nie wypuszczać kota.Tyle że to nie był nawet mój kot.Najgorsze było że ona siedziała na tej tui.Tują bujało bo był dosć silny wiatr a jeszcze kiedy wlazła na sam szczyt atakowała ją wrona- która blisko miała gniazdo.Kotka krzyczała -wrona wrzeszczała a wszystko wprost na wysokości moich okien.Moje koty dostawały szału .

Sąsiadka nie wynajęła podnośnika- bo powiedziała że ją nie stać.Mąż z Damianem poszli ściąć kawałek tui.Rozłożyli plandekę na krzaki i kotka razem z tym drzewem poleciała na dół.To już był 3 dzień.Nic nie zeszła niżej.Kompletnie.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Czw sie 25, 2022 18:29 Re: Potrzebna karma bezdomnym zwierzętom !!!!

No to nieźle czemu to tak jest panika przerażenie robią swoje? Dziewczyny ten pan z podnośnikiem to z internetu zaśpiewał 220 ale jak mnie zobaczył łysą z podkrążonymi oczami to spuścił do 150. Fundacja Kotkowo zapłaci ten koszt dzięki Bogu bo na jedzenie trzeba za kieszeń się trzymać. No u nas strażacy odmówili zachowali się niegrzecznie widzieli że ja taka chora ale ich to nie wzruszyło. Kierowniczka kobieta z empatią zachowała się z klasą. No i kupę sąsiadów wylęgło wszyscy chcieli wynieśli karmę zabawki z walerianą i tacy co się ze mnie śmieli to pomogli i przestali się śmiać. Taki plus że kot pojednał sąsiadów a koleżanki mówiły że ich koty całe noce siedziały na balkonie i słuchały płaczącej Kropki :(
Ogółem to szok po prostu a upał nie do zniesienia. Jeszcze te naswietlanie kręgosłupa długo trwa bardzo mnie osłabia mam anemię bo te kości główne produkują szpik mdli brak apetytu osłabienie zarzuca mnie na boki jak idę dobrze że jest brata córka to pomaga we wszystkim. Jutro znów naswietlanie a potem może się wezmę za malowanie obiecanych Wam obrazów kocich :201461
Rodzinka mi kupiła promarkery oglądam filmy jak nimi malować i ogólnie coś postaram się w miarę możliwości.
Odebrałam tomograf mózgu czysty na szczęście. Kupiłam sobie nareszcie buty i klapki bo nie miałam. Dostałam od cioci na 50 tke 200 dolców to kupiłam te buty i bieliznę itp kilka sobie rzeczy potrzebnych do życia. Była bratowa kupiła mi frytkownice beztłuszczową ale nie wiem czy to zdrowe w plastiku gotować chociaż z drugiej strony co mi zaszkodzi? :wink: Zamówiłam kocią obrożę dla Tofika jednak kocia behawiorystka mi odradziła że można się powiesić na niej i taki tani do kontaktu w bitiba może przestaną się bić w końcu ? Co sądzicie ?
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Czw sie 25, 2022 18:58 Re: Potrzebna karma bezdomnym zwierzętom !!!!

Ufff, całe szczęście, że kotka już w domu! Ale co przeżyłaś, to moge sobie wyobrazić :strach:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Sob sie 27, 2022 18:45 Re: Potrzebna karma bezdomnym zwierzętom !!!!

Tak 2 dni stania w upale pod drzewem i w nocy i wszystkie koty sąsiadów na osiatkowanych balkonach płaczących razem z Kropką!
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Nie sie 28, 2022 15:51 Re: Potrzebna karma bezdomnym zwierzętom !!!!

KociaLady, życzę Ci przede wszystkim sił do leczenia i zdrowia! No i żadnych więcej takich okropnych kocich przygód. Dobrze, że koniec końców ludzie się zmobilizowali i zachowali, jak należy.
Boogie,
Bruno, Nikoś, Brownie
& Cheetos

drx Bury (')2016
drx Rudy (')2011

Cheetos

Od: Śro lip 06, 2022 17:50

Post » Nie sie 28, 2022 17:46 Re: Potrzebna karma bezdomnym zwierzętom !!!!

Tak to prawda!!! Dziękuję bardzo!!! Kropka kotka młoda i szalona dziś jak brałam sukienkę zamknęłam w szafie. Straszny z niej huncwot a rwie się na podwórko ale nic z tego.
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Czw wrz 01, 2022 15:01 Re: Potrzebna karma bezdomnym zwierzętom !!!!

Niestety Fundacja nie może pomóc w opłaceniu podnośnika nie wiem po co deklaracje a karmy dla 10 kotów trzeba kupić, wzięłam na kredyt w zooplus. Na balkonie codziennie schodzi 3 miski suchej i 3 Felixy no i swoim. Sąsiadka dała mi karmę Wild Freędom to dosłownie biły się o nią, więc wzięłam na kredyt na Allegro na próbę 3 smaki bo syta bezzbozowa. Wymioty i biegunka póki co mnie nie opuszczają ledwo ciągam nogami.
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pt wrz 02, 2022 15:13 Re: Potrzebna karma bezdomnym zwierzętom !!!!

Śnieżka ma biegunkę nic nie działa dałam smecte i potem dam Nifuroksazyd bo to chyba mięso nieświeże było jutro może koleżanka zawiezie do dr a jak nie to muszę wynająć taksówkarza.
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

[poprzednia][następna]