Paluszek pisze:(...)
Ale chcę zgłosić kandydaturę NAJPORZĄDNIEJSZEGO KOTA na forum - Nikusia, który ma 100% trafień do kuwety, bawi się wyłącznie zabawkami, nie rozrzuca jedzenia, żwirku, przestaje drapac rzeczy niedozwolone po jednorazowym zwróceniu uwagi, ze wszystkimi kotami jest w jak najlepszych stosunkach... Medal się mu należy, słowo daję!
Ja zglaszam kolejan kandydature. Kot drapie tylko i wylacznie mur obok drzwi, kiedy chce wyjsc. Nigdzie w domu nie sika (nie mamy kuwety, w sumie to nawet nie moj kot). Raz jeden zrobil kupke na dywanik lazienkowy, bo drzwi od sypialni zamkniete i nie mogl poprosic o wyjscie, dywanik z tych, co mozna prac w pralce, wiec problemu nie ma, teraz delikatnie mnie budzi gdy chce wyjsc. Nie gryzie, nie drapie. Raz sam sobie otworzyl paczke karmy, bo nie bylo mnie caly dzien a miska pusta. Zjadl wszystko co wysypal, wiec nawet balaganu nie bylo. Nie zebrze przy stole, no moze sie troche zainteresuje jak jemy sushi. Bawi sie tylko nitka dentystyczna i patyczkami do uszu. Nawet mu kupilam myszke do zabawy - patyczki sa atrakcyjniejsze. Moskitiere w oknie uznaje za wystrczajace zabezpieczenie (mieszkam na perterze, wiec nawet jesli by tak nie bylo, to krzywdy sobie nie zrobi.