[Białystok4]kociaki w hurcie i w detalu...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 20, 2009 12:46

Basica, słonko. JA nie pytam z niezdrowej ciekawości. Po prostu dla niekastrowanego kocurka ciężko o domowy tymczas...
nie masz ochoty? Ostatnio zdaje się marzyłaś o tymczasowym puchatku 8)
(oczywiście bez opcji zakochiwania się na śmierć :D takie cudko szybko znajdzie dobry dom, zwłaszcza,że w kotkowie obecnie jest dość spokojnie tfu, tfu)

Pani od ogłoszenia:
"ODDAM 3 ODROBACZONE KOCIAKI Z KSIAZECZKAMI ZDROWIA UR 22.05. ...."

jest fajna :) zaprosiłam do kotkowa no i do wątku :)

.Otóż kotka , której kocięta próbujemy ulokowac w odpowiednich domach to bezdomna kotka , która parę dni przed swoim porodem pojawiła się u mnie w ogrodzie i okociła się pod tują , może by tego nie zrobiła na mojej posesji , ale szkoda mi jej było jak stała i miauczała pod drzwiami i karmiłam ją przez te kilka dni . Jest bardzo przyjazna , także z pewnoscią nie jest to dziki kot tylko pewnie miała swój dom. Kiedy pewnego ranka słyszałam jakies kwilenie , nie wiedziałam co to jest , myślałam ,że to ptaszki , kiedy wyjrzałam przez okno wiedziałam ,ze to z mojego podwórka te odgłosy , wyszłam i obeszłam dom wkoło i poprostu byłam w szoku, nigdy nie widziałam takiej sytuacji , pod tuja leżała kotka a pod nią piszczały koteczki ,a na trawie leżałyjeszcze cztery , które wyglądały jak martwe . Jeden faktycznie był martwy .W sumie było 7 . Przełożyłam kotki do domku po mojej kotce (bo od 5 lat mam kotkę, porzuconą , którą wysterylizowaliśmy ) i zawołałam weterynarza . Kotki sa super są u mnie w garażu , bo w domu jest nasza Sonia , która syczy niesamowicie na kocią mamę , także biezpieczniej jest w garażu , zreszta mój garaz nie jest piwnicą , jest jak normalne pomieszczenie , kotki mają odgrodzony wybieg , bo zaczęły biegac , są zabezpieczone ,żeby sobie krzywdy nie zrobiły i bardzo fajnie sie rozwijaja , a mama jest dobrze odżywiana ,żeby miała dobry pokarm swoim kociakom. Mam już czętnych na 4 , to jeszcze musze poszukac 2 domu i kociej mamie. (...)
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Śro maja 20, 2009 14:00

Mi to tam się wydaje, że Srebuś to facet :roll: Dzisiaj łapiemy :twisted:
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Śro maja 20, 2009 20:25

Srebuś i kolejna kota wysterylizowane. Jakieś pomysły na imię dla kotki? Jest bura.

Luspa

Post » Śro maja 20, 2009 20:37

Basica a Ty czasem odkładasz słuchawkę telefonu ?? :wink: Dzwonię i dzwonię i ciągle zajęte :wink: w takim razie piszę PW :D

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Śro maja 20, 2009 21:13

aga&2 pisze:Dziwne uczucie jak telefon nie dzwoni ustawicznie :?
Odpoczywaj, odpoczywaj. Ani się nie obejrzysz jak znowu zacznie dzwonić ;)

aga&2 pisze:Odpowiedź pani nr 1 (chce oddać coś tam małego puchatego)
Ta pani chce sprzedać puchate coś za ponad dwie stówki, bo cyt. "kotce czasami ropiało oczko. Dziś okazało się że, to niewielka wada (ma drugi rząd rzęs pod powieką) i trzeba ją poddać korekcie. Koszt ok 200zł dlatego tez musiałam podnieść cenę" a zwykłe burski za 10 zł, bo "Kotki choć nierasowe, sprzedaję dlatego, gdyż wiem, że jak ktoś zapłaci będzie bardziej je szanował. Można się targować :)" Po prostu brak słów :roll:

I jeszcze to "zaopiekuje sie lub kupie kotke ,musi byc calutka biała" Ciekawe czy reflektowałby na wysterylizowaną :twisted:

Czy są nowe wieści w sprawie Pana Tomasza? Może pani prokurator wreszcie poszła po rozum do głowy i odpuściła.
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Śro maja 20, 2009 21:28

Tomku- gratuluję łowów. Jak ręka? Nie trzeba będzie jej usunąć ? :roll:
Luspa - fajnie, że się połapało :D (się :twisted: ) TO ile jeszcze tego tam masz? :wink:

Ula1969 -wiedzę, że niezły z Ciebie Sherlok :wink:
Ta Pani jest dobrym przykładem jak to się można przeliczyć rozmnażając ładną kotkę (taka odrobinę puchata i niebieskooka) i ładnego kocura ( "tatuś" kociąt to biały reproduktor, który się ogłaszał jakiś czas temu na allegro :roll: )
Ja też wyśledziłam na allegro - jedna maleńka faktycznie śliczna - puchata i biała.
Ale pozostałe kicięta "wyszły" całkiem zwyczajne :twisted:

Maluszki Jani napędziły jej (nam) stracha. Jakieś takie niewyraźne były rano.
A niestety, widmo pp krąży... Po południu czuły się dużo lepiej.
Kciuki, żeby to nie było to...
Oto maluszki popołudniowe:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Śro maja 20, 2009 22:13 przez aga&2, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Post » Śro maja 20, 2009 21:41

aga&2 pisze:.Ale pozostałe kicięta "wyszły" całkiem zwyczajne :twisted:
I dlatego tylko po 10 zł :twisted:
Nie napiszę co mi chodzi po głowie, bo zaraz dostanę burę. Ale obawiam się, że jak nie znajdą się "kupcy" to kolejne kicie wylądują na ulicy.
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Śro maja 20, 2009 22:28

Oj, wiesz, chyba dobrze że chwilowo jestem wyjechana, bo jakoś mi się cierpliwość skończyła...
Jak piszę te maile to mam ochotę napisać tym ludziom, że są skończonymi @#$%@
CO z pewnością nie wpłynęłoby pozytywnie na nasz wizerunek, ani niestety na ich postawę. Łudzę się, że jak się będzie tłumaczyć i tłumaczyć i tłumaczyć w miarę grzecznie to może coś do kogoś w końcu dotrze...
Rozmarzyłam się ...
Obrazek 

aga&2

Post » Czw maja 21, 2009 14:01

powinny niebawem dotrzeć pieniążki od magoski_ :)
Obrazek

Mo-ty-lek

Od: Pt sie 15, 2008 14:50

Post » Czw maja 21, 2009 15:33

aga&2 pisze:Luspa - fajnie, że się połapało :D (się :twisted: ) TO ile jeszcze tego tam masz? :wink:

Wczoraj robiliśmy z Panem Tomaszem rachunek sumienia i wyszło nam, że mamy wykastrowane 2 kocury i 4 kotki :twisted: (w tym 3 były ciężarne :roll: )

Po wczorajszej kastracji Srebuś caluteńki się zasiusiał, ale dzisiaj już było ok i Tomasz przyjechał i zabrał mruczka do domu tymczasowego u Basicy!!! Jesteście wielcy! :dance: :dance2: :dance: :dance2: Tymczasem bura koteczka, która została nazwana Myszką siedzi w klateczce. Oj humorzasta to koteczka nie powiem... A wydawałaby się taka mała i pokorna :roll: Tomasz został przez nią ofukany, obwarczany i jak się domyślam obrzucony wulgaryzmami, ale cóż kiciunia już jest dzień do przodu 8)

Basica jesteś kocim :king: :king: :king: ! Dzięki.

Luspa

Post » Czw maja 21, 2009 16:26

Basiu czekamy na ladne zdjęcia i bierzmy się za ogłaszanie kicia :)

monia3a

Post » Czw maja 21, 2009 17:06

Mam już to puchate cudoooooo
miziasty skarbuś...chyba wpadłam :(
moje piranie tylko chodzą wokół i pofukują... a Srebuś czuje się już jak u siebie w domku, troszke zjadł, popił wody, wymył się i ponarkotyzował kocimietką...Tomasz świadkiem :)
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Czw maja 21, 2009 17:15

Dawaj fotki - zawsze uwielbiałam puchaczy :)
Obrazek
Mruczę wiec jestem...
Obrazek Obrazek

MonikaG

Od: Sob maja 06, 2006 12:27

Post » Czw maja 21, 2009 18:14

Basica pisze:Mam już to puchate cudoooooo
miziasty skarbuś...chyba wpadłam :(

Chyba trzeba szukać mu innego tymczasu bo istnieje obawa, że zostanie dożywotnio u Basi a tego chyba nie chcemy bo stracimy dobry DT :D
Basia patrz na niego jak na kotka, którego musisz potrzymać bo koleżanka wyjechała a jak wróci to zabierze :wink:

monia3a

Post » Czw maja 21, 2009 18:54

Tak tak Basiu, Monia ma rację, poza tym Twoje piranie sie obrażą i co będzie...? Kotek z pewnością znajdzie domek, tylko sie nie zakochaj

MalgorzataJ

Od: Czw sty 08, 2009 8:45

[poprzednia][następna]