podrzuce

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
La.heureuse.chatte pisze:Kacperek ma: zapalenie górnych dróg oddechowych, zapalenie dziąseł (dr podejrzewa, że może byc autoimmunologiczne, ale pewnośc miałby po wykonaniu badania), świerzb w uszach i zmiany skórne na ciele.
Waży 4,25 kg a jego wiek został oszacowany na 4 lata.
tillibulek pisze:fajnie, czyli w ciagu jednego dnia Kacperek odmlodnial o 4 latka![]()
Kicia_ pisze:Jeśli coś Cię naprawdę martwi u Kacperka, to koniecznie wybierz się z nim do lekarza. Nie wiem, czy przy wypisie ze schroniska został odrobaczony i zaszczepiony. Jeśli nie, to trzeba to zrobić. Kacper ma ok. 8 lat, choć mogli przecenić jego wiek na podstawie braków w uzębieniu, bo nam wydał się młodszy.
tillibulek pisze:Kicia_ pisze:Jeśli coś Cię naprawdę martwi u Kacperka, to koniecznie wybierz się z nim do lekarza. Nie wiem, czy przy wypisie ze schroniska został odrobaczony i zaszczepiony. Jeśli nie, to trzeba to zrobić. Kacper ma ok. 8 lat, choć mogli przecenić jego wiek na podstawie braków w uzębieniu, bo nam wydał się młodszy.
a jednak nie mam sklerozy..tak mi sie wydawalo, ze dzisiaj czytalam, ze ok. osiem...
Kicia_ pisze:amyszko i znowu trzeba banerek zmieniaćPo znajomości zdradzę Ci, że możesz poczekać do jutra, bo może się jeszcze cos zmienić, ale ciii, żeby nie zapeszyć
La.heureuse.chatte pisze:tillibulek pisze:Kicia_ pisze: Kacper ma ok. 8 lat, choć mogli przecenić jego wiek na podstawie braków w uzębieniu, bo nam wydał się młodszy.
a jednak nie mam sklerozy..tak mi sie wydawalo, ze dzisiaj czytalam, ze ok. osiem...
Oj, tillibulku, nie mówię, że masz. Akurat na umowie adopcyjnej wpisali 7 lat, dziewczynom powiedzieli, że 8, dla nich to bez różnicy, jak widac
La.heureuse.chatte pisze:Byłam u pana dra Janusza Stańczyka z Orkana i wieści są następujace.
Kacperek ma: zapalenie górnych dróg oddechowych, zapalenie dziąseł (dr podejrzewa, że może byc autoimmunologiczne, ale pewnośc miałby po wykonaniu badania), świerzb w uszach i zmiany skórne na ciele.
Waży 4,25 kg a jego wiek został oszacowany na 4 lata.
Leczenie:
antybiotyk x 3 (co tydzień) na swierzb i jeden rodzaj robaków (35 zł x 3) - juz dziś raz dostał;
maśc na zmiany skórne (ok. 15 zł);
maśc do uszu x 3 (za darmo od pana dra) - juz dziś dostał;
antybiotyk na zapalenie dróg oddechowych x 8 (codziennie, płatne ok. 25 zł chyba) - dziś dostał zastrzyk, jeśli będzie jadł tabletki, to bede mu podawac tabletki, wyjdzie taniej, a jesli nie zechce, to bedzie dostawał zastrzyki - dostałam (za darmo od pana dra) tabletkę na jutro, żeby spróbowac, czy będzie jadł;
steryd na zapalenie dziąseł, ale to później.
I jeszcze pan dr wyczyścił mu uszy.
Zapłciłam dziś 60 zł po zniżce![]()
Cieszę się, że poszłam do tego weta, ma super podejście do zwierząt i do ludziI oczywiście poczekał, aż Kacperek sam wyjdzie z transporterka, i bardzo miłym głosem do niego przemawiał
![]()
PcimOlki pisze:Ale co konkretnie - jakie nazwy tych leków?
Uszy trzeba czyścić przynajmniej co drugi dzień, lepiej codziennie.
Dziwny ten środek (3 x 35zł) - nigdy się nie spotkałem. No i drogo.
Jedna tabletka za 25zł, czy wszystkie?
La.heureuse.chatte pisze:PcimOlki, podejrzewasz, że ja Was naciagam, czy wet mnie?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue i 43 gości