Serducho jest już w domku :)))) tymczasowym

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 23, 2009 15:03

fajnie, czyli w ciagu jednego dnia Kacperek odmlodnial o 4 latka :lol:

podrzuce 8)

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon mar 23, 2009 15:06 Re: javascript:emoticon(':)')

La.heureuse.chatte pisze:Kacperek ma: zapalenie górnych dróg oddechowych, zapalenie dziąseł (dr podejrzewa, że może byc autoimmunologiczne, ale pewnośc miałby po wykonaniu badania), świerzb w uszach i zmiany skórne na ciele.
Waży 4,25 kg a jego wiek został oszacowany na 4 lata.

No, to tyle na temat jakości diagnozy i leczenia w schronisku.
Dobrze, że z nim poszłaś do weta. Wieczorem wystawiamy bazarki, żeby cos uzbierać. Wyślij mi swój numer konta na PW, spróbuję zorganizować coś na początek zanim pieniążki z bazarków spłyną.
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Pon mar 23, 2009 15:07

No to już będzie tylko lepiej z Kacperkiem :D :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pon mar 23, 2009 15:11

tillibulek pisze:fajnie, czyli w ciagu jednego dnia Kacperek odmlodnial o 4 latka :lol:

O 3, w schronie dali mu 7. Dr stwierdził, że on sie nie czuje kompetentny do oceniania jego wieku i ze na pewno w schronisku zrobili to nalezycie (dobry, miły i skromny :love: ), ale ostatecznie dał mu ok. 4 lat i powiedział, że nie można szacowac wieku kota tylko na podstawie braków w uzebieniu.
Obrazek

La.heureuse.chatte

Od: Pon mar 16, 2009 18:53

Post » Pon mar 23, 2009 15:12

amyszko i znowu trzeba banerek zmieniać :wink: Po znajomości zdradzę Ci, że możesz poczekać do jutra, bo może się jeszcze cos zmienić, ale ciii, żeby nie zapeszyć :)

Kicia_

Post » Pon mar 23, 2009 15:15

Kicia_ pisze:Jeśli coś Cię naprawdę martwi u Kacperka, to koniecznie wybierz się z nim do lekarza. Nie wiem, czy przy wypisie ze schroniska został odrobaczony i zaszczepiony. Jeśli nie, to trzeba to zrobić. Kacper ma ok. 8 lat, choć mogli przecenić jego wiek na podstawie braków w uzębieniu, bo nam wydał się młodszy.

a jednak nie mam sklerozy.. :oops: tak mi sie wydawalo, ze dzisiaj czytalam, ze ok. osiem...

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon mar 23, 2009 15:20

tillibulek pisze:
Kicia_ pisze:Jeśli coś Cię naprawdę martwi u Kacperka, to koniecznie wybierz się z nim do lekarza. Nie wiem, czy przy wypisie ze schroniska został odrobaczony i zaszczepiony. Jeśli nie, to trzeba to zrobić. Kacper ma ok. 8 lat, choć mogli przecenić jego wiek na podstawie braków w uzębieniu, bo nam wydał się młodszy.

a jednak nie mam sklerozy.. :oops: tak mi sie wydawalo, ze dzisiaj czytalam, ze ok. osiem...

Oj, tillibulku, nie mówię, że masz. Akurat na umowie adopcyjnej wpisali 7 lat, dziewczynom powiedzieli, że 8, dla nich to bez różnicy, jak widac :wink:
Obrazek

La.heureuse.chatte

Post » Pon mar 23, 2009 15:20

Kicia_ pisze:amyszko i znowu trzeba banerek zmieniać :wink: Po znajomości zdradzę Ci, że możesz poczekać do jutra, bo może się jeszcze cos zmienić, ale ciii, żeby nie zapeszyć :)

W razie czego pisz na PW bo mogę powiadomienia z wątku nie dostać ,albo nie zajrzę i co będzie ? :wink: :P

Kciuki trzymam :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pon mar 23, 2009 15:36

La.heureuse.chatte pisze:
tillibulek pisze:
Kicia_ pisze: Kacper ma ok. 8 lat, choć mogli przecenić jego wiek na podstawie braków w uzębieniu, bo nam wydał się młodszy.

Oj, tillibulku, nie mówię, że masz. Akurat na umowie adopcyjnej wpisali 7 lat, dziewczynom powiedzieli, że 8, dla nich to bez różnicy, jak widac :wink:

Z początku na kartce na klatce miał 10, potem zmienione na 8, stąd ta cyfra. Zawsze bazuję na informacji z karteczki na klatce, chyba, że uda mi się dostać dodatkowe informacje od pracowników schroniska. Z reguły jednak w weekendy są u lekarza tłumy, więc nie mam szans wejść, żeby na spokojnie pogadać.

Kicia_

Post » Pon mar 23, 2009 16:31 Re: javascript:emoticon(':)')

La.heureuse.chatte pisze:Byłam u pana dra Janusza Stańczyka z Orkana i wieści są następujace.

Kacperek ma: zapalenie górnych dróg oddechowych, zapalenie dziąseł (dr podejrzewa, że może byc autoimmunologiczne, ale pewnośc miałby po wykonaniu badania), świerzb w uszach i zmiany skórne na ciele.
Waży 4,25 kg a jego wiek został oszacowany na 4 lata.

Leczenie:
antybiotyk x 3 (co tydzień) na swierzb i jeden rodzaj robaków (35 zł x 3) - juz dziś raz dostał;
maśc na zmiany skórne (ok. 15 zł);
maśc do uszu x 3 (za darmo od pana dra :1luvu: ) - juz dziś dostał;
antybiotyk na zapalenie dróg oddechowych x 8 (codziennie, płatne ok. 25 zł chyba) - dziś dostał zastrzyk, jeśli będzie jadł tabletki, to bede mu podawac tabletki, wyjdzie taniej, a jesli nie zechce, to bedzie dostawał zastrzyki - dostałam (za darmo od pana dra :1luvu: ) tabletkę na jutro, żeby spróbowac, czy będzie jadł;
steryd na zapalenie dziąseł, ale to później.
I jeszcze pan dr wyczyścił mu uszy.

Zapłciłam dziś 60 zł po zniżce :wink:
Cieszę się, że poszłam do tego weta, ma super podejście do zwierząt i do ludzi :wink: I oczywiście poczekał, aż Kacperek sam wyjdzie z transporterka, i bardzo miłym głosem do niego przemawiał :) :1luvu:

Ale co konkretnie - jakie nazwy tych leków?
Uszy trzeba czyścić przynajmniej co drugi dzień, lepiej codziennie.
Dziwny ten środek (3 x 35zł) - nigdy się nie spotkałem. No i drogo.
Jedna tabletka za 25zł, czy wszystkie?

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Pon mar 23, 2009 16:41 Re: javascript:emoticon(':)')

PcimOlki pisze:Ale co konkretnie - jakie nazwy tych leków?

Konkretnie to nie wiem, chciałam, żeby mi wydrukował te dane, które wpisał do kompa, ale cos tam nie działało, więc nastepnym razem wezmę wydruk.
Ok. 25 zł to za cały pojemniczek antybiotyku, gdyby był w zastrzykach.
Drogi ten środek 3x 35 zł czy ogólnie drogo? Mnie sie ten wet wydawał niedrogi, bo sterylki ma tanie (135 za kotki, a Kanzawa 200). Zmienic weta?
Obrazek

La.heureuse.chatte

Post » Pon mar 23, 2009 16:46 Re: javascript:emoticon(':)')

Konkretnie to nie wiem, chciałam, żeby mi wydrukował te dane, które wpisał do kompa, ale cos tam nie działało, więc nastepnym razem wezmę wydruk.
Drogi ten środek 3x 35 zł czy ogólnie drogo? Mnie sie ten wet wydawał niedrogi, bo sterylki ma tanie (135 za kotki, a Kanzawa 200). Zmienic weta?
Obrazek

La.heureuse.chatte

Post » Pon mar 23, 2009 16:48 Re: javascript:emoticon(':)')

Obrazek

La.heureuse.chatte

Post » Pon mar 23, 2009 16:51

PcimOlki, podejrzewasz, że ja Was naciagam, czy wet mnie?
Obrazek

La.heureuse.chatte

Post » Pon mar 23, 2009 17:00

La.heureuse.chatte pisze:PcimOlki, podejrzewasz, że ja Was naciagam, czy wet mnie?

Frontline kosztuje chyba 25 zł. Właściwie powinno wystarczyć jednokrotne zapodanie. Do czyszczenia uszu uzywało się taką maść, obecnie wycofaną z użytku (Ory......cośtam) Nie wiem co teraz - tymczasa ze świerzbem miałem dawno. Właśnie czytam wątek świerzbowy. Uszy trzeba czyścić koniecznie - nawet samą oliwką. To jest dość trudne, ale jak dasz radę sama czyścić, mam waciki i oliwkę po Mańku.

Zwykle zastrzyk z antybiotyku 2 dniowego kosztuje 10-15zł za sztukę. tabletki tańsze są. 3, max 4 takie zastrzyki powinny wystarczyć do wyleczenia zapalenia.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

[poprzednia][następna]