Martynka z chlamydiozą i wirusem FIP MA DS U LUTENCJI:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 26, 2009 21:05

:dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2:
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Czw mar 26, 2009 22:16

Ktoś tutaj proponował Lutencji zaszczepienie kocurka przeciw chlamydiozie. To pomysł godny uwagi, tymbardziej,że czytam takie dobre wieści....:)
Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Koninie:
https://schroniskokonin.fora.pl/
http://www.schronisko.konin.pl/

Konin

Od: Pon lut 16, 2009 17:29

Post » Pt mar 27, 2009 8:50

Lutencja pisze:Chciałabym obwieścić wszem i wobec, że została podjęta ostateczna decyzja. Martynka zostanie członkiem naszej rodziny :D

Lutencja! Nie masz pojecia jak sie ciesze!
:dance: :dance2: :dance:

Nie bede Ci pisała jak wspaniale sa koty ze schroniska. Sama zobaczyc jakie sa cudowne i jak bardzo kochaja :D
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Pt mar 27, 2009 9:03

Ja będę się cieszyć, jak kicia będzie już w swoim domu. Teraz się boję żeby nie zapeszyć.
Felek był szczepiony szczepionką Fel-O-Vax-Lv-K-IV i pisze na niej między innymi "chlamydia" coś tam. W poniedziałek dopytam wetkę.
A tak poza tym to zrozpaczony Felek pyta dlaczego nikt mu nie współczuje? :placz:

Lutencja

Od: Czw lut 26, 2009 8:47

Post » Pt mar 27, 2009 9:11

Lutencja pisze: zrozpaczony Felek pyta dlaczego nikt mu nie współczuje? :placz:

z powodu nowej koleżanki?

poczatki na pewno nie beda łatwe, ale z czasem doceni kocie towarzystwo.

Moja kotka jak pierwszy raz zobaczyła kota (miala jakies 8 miesięcy) to wydala tak przeraźliwy wrzask ze wszystkie włosy mi stanely dęba. Potem były bitwy i łapoczyny, a teraz spia razem i sie wylizuja :D
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Post » Pt mar 27, 2009 9:36

Felek będzie miał robione w poniedziełek ciachu-ciachu pod ogonkiem (jajeczka won).
A ja właśnie dzwoniłam do schroniska, jestem wstępnie umówiona na odbiór Martynki pod koniec przyszłego tygodnia, tak piątek, sobota. Dokładny dzień potwierdzimy w przyszłym tygodniu. Martynka w tej chwili trochę choruje, trochę schudła i ma lekką biegunkę. Na szczęście nie jest to wodnista biegunka lecz takie luźniejsze kupki. Trochę mnie to zmartwiło (ale nie zniechęciło), trzeba być jednak dobrej myśli. Jako że nie jesteśmy doświadczonym domkiem proszę o pomoc. Na pewno zaraz po przyjeździe wizyta u weta i tu nie ma innej opcji. Chodzi mi karmę dla takiej bidulki z biegunką, jaka byłaby najlepsza? Pewnie jakaś weterynaryjna, popytam też wetkę. Martynka musi być zdrowa i mam nadzieję że będzie szczęśliwa.

Lutencja

Od: Czw lut 26, 2009 8:47

Post » Pt mar 27, 2009 9:46

Lutencja pisze:Chciałabym obwieścić wszem i wobec, że została podjęta ostateczna decyzja. Martynka zostanie członkiem naszej rodziny :D Jutro dzwonię do schroniska i myślę że pod koniec przyszłego tygodnia pojedziemy po niunię. Mam nadzieję że wszystko się uda, teraz muszę szybko kupić jakiś transporterek (Felek jeździ w samochodzie "luzem" tylko na smyczce) i nauczyć się wklejać zdjęcia na forum :oops:

łaaa ale sie ciesze :D:D:D:D:D
:dance: :dance: :balony: :balony: :dance: :dance:
ale sie Martynce wspaniale udalo - forumowy domek - po prostu EXTRA
:aniolek: :1luvu: Lutencja :1luvu: :aniolek:
Martynko, kochana sliczna kiciu, udalo Ci sie!!!!!!!!! :D:D:D:D:D Wspanialy poczatek weekendu....

PS. Zdjecia to prosta sprawa, pomozemy w razie czego :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pt mar 27, 2009 9:52

Lutencja pisze:Felek będzie miał robione w poniedziełek ciachu-ciachu pod ogonkiem (jajeczka won).
Martynka musi być zdrowa i mam nadzieję że będzie szczęśliwa.

Martynko, wracaj szybko do zdrowia.. Ech w tych schroniskach, to latwo sie cos moze przyczepic.. Nie ma jak cieply domuś i kochajacy Duzi... Ale juz niedlugo i Ty tego wszystkiego doswiadczysz... :):):)

Feluś, trzymaj sie, badz dzielny!!! :ok:

tillibulek

Post » Pt mar 27, 2009 9:56

Lutencja pisze:A tak poza tym to zrozpaczony Felek pyta dlaczego nikt mu nie współczuje? :placz:

No przecież nie ma czego współczuć :D Trzeba gratulować - nie dość, że będzie miał super koleżankę, to jeszcze pozbędzie się kłopotliwych, do niczego mu niepotrzebnych jajek! :wink:

A jeśli chodzi o karmę dla Martynki, to przy biegunce można dawać Hillsa lub RC z dopiskiem i/d, a potem zwykłą karmę bytową typu sensitive.

Kciuki za bezproblemową realizację planów i spokojne dokocenie! :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt mar 27, 2009 10:42

Lutencja pisze:Felek będzie miał robione w poniedziełek ciachu-ciachu pod ogonkiem (jajeczka won).
Chodzi mi karmę dla takiej bidulki z biegunką, jaka byłaby najlepsza? Pewnie jakaś weterynaryjna, popytam też wetkę. Martynka musi być zdrowa i mam nadzieję że będzie szczęśliwa.

Aaa, to z powodu ciachu ciachu! :D

Ja podawałam na takie broblemy Royal Canin Sensitiviti i Intesinal

Po przyjęciu kota ze schroniska biegunki sa bardzo czeste. Wynika to ze zmiany jedzenia. Czasem domowym sposobem podawałam do jedzenia węgiel leczniczy, jak to nie pomagało, to wizytowałam u weta.

kciuki za Was!
Obrazek

Karotka

Post » Pt mar 27, 2009 10:59

hihihi Bazyliszkowa, z tymi jajkami, to dobrze powiedziane :P

tillibulek

Post » Pt mar 27, 2009 11:25

Super! Mam nadzieję,że będę przy adopcji,żeby porobić zdjęcia i udokumentować ten fakt no i żeby pomachać Martynce na do widzenia.
W schronisku kotki jedzą typową (marketową) karmę dla kotów zarówno tą z puszki jak i suchą. Martynce na pewno na dobry początek przyda się 'profesjonalna' karma:)
Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Koninie:
https://schroniskokonin.fora.pl/
http://www.schronisko.konin.pl/

Konin

Od: Pon lut 16, 2009 17:29

Post » Pt mar 27, 2009 12:51

czekamy na foto-relacje :lol:

tillibulek

Post » Sob mar 28, 2009 10:53

Jeszcze kilka dni i Martynka będzie już we własnym domu :dance2:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Sob mar 28, 2009 21:12

Bazyliszkowa pisze:Jeszcze kilka dni i Martynka będzie już we własnym domu :dance2:

:balony: :dance2: :dance: :balony:

tillibulek

[poprzednia][następna]