Kociaki mają podejrzenie hemobartonellozy - zakaźnej anemii kotów, wskazują na to wyniki badań krwi. Nie jest to oczywiście w 100% pewne ale dużo się zgadza. Podtrucia wykluczyć też nie można.
Jutro koty dostaną mocniejsze antybiotyki, gdyż Hemobartonella nie poddaje sie leczeniu tymi obecnie stosowanymi
Felek ma się lepiej, jest żywszy, ma więcej energii ale nadal nie chce jeść. Wyrywał się bardzo przy kroplówce, to znaczy, że ma siłę. Oby tylko zaczął jeść.
Iskierka też czuje się lepiej, jadła trochę.
Mam nadzieję, że tygryski dobrze zareagują na następne antybiotyki i choroba wreszcie sobie pójdzie.
Kociaki zostały rozdzielone. Felek zajął pięterko, a Iskierka pozostała na parterze.
musimy wiedzieć który kociaczek je i pije. Informacje o sioo i koopie też są ważne.
Dzisiaj sesję zdjęciową miał tylko Feluś, Iskierka wciąż jest bardziej dzika.
Misia, kotka która trafiła do nas wczoraj w nocy, nie jest dziką kotką, ona po prostu bardzo się bała
Koteczka jest zarobaczona, ma koci katar i ropne zapalenie skóry. Dzisiaj została odpchlona i dostała lekarstwa.
Na razie została u Eszy, trzeba jej pokazać, że ludzka ręka potrafi czynić dobro.
A to niespodzianka dnia:
Maluszek jest dzieckiem kotki, która nie dała się jeszcze złapać p.Elżbiecie na sterylizację. Kocurek ma 4 tygodnie, jedno oczko jest już zaatakowane kocim katarem. Gdyby nie został zabrany z pewnością jego oczka byłyby w strasznym stanie. Jak każdemu takiemu brzdącowi mieszkającemu na ulicy groziły mu także inne niebezpieczeństwa - samochody, psy itd.
Maluch był dzisiaj z nami u weterynarza, został odpchlony, odrobaczony i dostał kropleki do oczu.
Mam nadzieję, że szybko znajdzie ludzi, którzy zastąpią mu mamę
Stworzonko zostało nazwane Dawidkiem

Na cześć tego Dawida, który wielki nie był, a pokonał Goliata

Kociaczek wypił butlę mleka, a właściwie convalescenca; nie chciałam męczyć głodnego nauką jedzenia karmy. Tymczasem okazało się, że Dawidek jeść potrafi, sam z miseczki - taki już mądry i samodzielny.
Z kuwetą jeszcze zaprzyjaźnić się nie chciał ale siku zrobił. Teraz bobas śpi.